14-9-2012 18:17 | Door ANP .

William en Kate spannen zaak aan over foto'sWilliam en Kate spannen zaak aan over foto's

William en Kate spannen zaak aan over foto's

LONDEN (ANP) - De Britse prins William en zijn vrouw Kate spannen een rechtszaak aan tegen het Franse magazine Closer. Dat publiceerde vrijdag foto's van Kate in bikinibroekje, zonder -top. Dat hebben bronnen aan het Franse persbureau AFP laten weten. Volgens het paar is met de publicatie van de foto's ,,een grens overschreden''. William en Kate hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank in Nanterre, bij Parijs, niet ver van het gebouw waarin de redactie van Closer is gevestigd.

De foto's zijn genomen, toen het paar vorige week op vakantie was op een Frans kasteel in de Provence. Dat is eigendom van een neef van de Britse vorstin Elizabeth II, de grootmoeder van William.

De foto's, van grote afstand genomen met een telelens, zijn vaag. Maar dat het om Kate en William gaat, is onmiskenbaar.

Volgens de BBC zijn de foto's vorige week ook aangeboden aan Britse kranten, maar die wilden er niet aan. De Britse tabloids zijn 'netter' geworden na het afluisterschandaal rond en de teloorgang van News of the World.

Vorige maand verschenen er blootfoto's van prins Harry, de broer van prins William. Hij was op vakantie in Las Vegas en speelde met anderen een stripspelletje. De foto's verschenen op een Amerikaanse entertainmentsite.

Het Britse paleis waarschuwde de Britse kranten dat publicatie van de foto's een inbreuk zou zijn op de privacy van de 27-jarige prins. Daar werd in eerste instantie naar geluisterd, maar later publiceerde de krant The Sun de foto's toch.

De tabloid liet vrijdag weten niet van plan te zijn de foto's van Kate te publiceren. Volgens hoofdredacteur Dominic Mohan van The Sun, eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, is er een verschil met de foto's van prins Harry. ,,Prins Harry was op een feest met een grote groep onbekenden, van wie er één een foto vrijgaf voor het publieke domein'', verklaarde hij.

het laatste nieuws

 • Lichamen gaan in colonne naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - De lijkwagens met de 40 kisten met stoffelijke overschotten gaan woensdag in een lange colonne onderweg van Eindhoven Airport naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De eerste 20 wagens reden rond kwart voor vijf van het platform waar de twee vliegtuigen stonden die de lichamen naar Nederland brachten. Deze wagens wachten in een hangar op de andere 20 lijkwagens, waarna ze gezamenlijk zullen rijden.

 • Tientallen doden door 2 bomaanslagen Nigeria

  KADUNA (ANP) - Bij twee bomaanslagen in Nigeria zijn woensdag tientallen mensen om het leven gekomen. Een bom ontplofte op een drukke markt in de Noord-Nigeriaanse stad Kaduna en doodde 50 mensen, aldus een medewerker van het Rode Kruis.

 • 'Straaljagers neergeschoten vanuit Rusland'

  KIEV (ANP) - Volgens Oekraïne zijn twee van zijn straaljagers neergeschoten vanaf Russische grondgebied. Dat heeft de Oekraïense regering woensdag gemeld, meldden Oekraïense media.

 • Nederland werkt aan resolutie politiemissie

  NEW YORK (ANP) - Nederland, Australië en Oekraïne werken achter de schermen aan een resolutie voor een politiemissie van de Verenigde Naties op de plek van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Nederlandse, Australische en Oekraïense experts werken woensdag in New York aan het voorstel, zei de woordvoerder van de Oekraïense VN-vertegenwoordiging in New York tegen het ANP.

 • Lijkkisten een voor een uit vliegtuig gehaald

  EINDEHOVEN (ANP) - In Eindhoven worden een voor een de kisten uit de vliegtuigen gedragen die er iets voor vieren geland zijn. Een Nederlands en een Australisch militair transportvliegtuig brachten woensdag samen 40 lijkkisten naar Nederland met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp van vorige week.

 • Indrukwekkende stilte op Schiphol

  AMSTERDAM (ANP) - Op het normaal zo hectische Schiphol was het woensdagmiddag om 4 uur indrukwekkend stil. Honderden reizigers en medewerkers hielden op de luchthaven, net als op vele andere plekken in het land, een minuut stilte. Na die minuut werden bij de herdenkplek voor de vertrekhal bloemen gelegd namens onder meer Schiphol, de Koninklijke Marechaussee en de Douane. KLM-topman Camiel Eurlings maakte samen met collega's een emotionele wandeling langs de bloemenzee.

 • Nederland was een minuut stil

  EINDHOVEN (ANP) - Na aankomst van de eerste twee vliegtuigen met lichamen van de vliegtuigcrash in Oekraïne, is Nederland een minuut stil geweest. Op Eindhoven, waar de vliegtuigen landden, werd om 16.07 uur met het trompetsignaal Last Post de minuut stilte aangekondigd.

 • Schiphol staat stil bij vliegramp

  AMSTERDAM (ANP) - Net als op heel veel andere plekken in het land werd woensdagmiddag op Schiphol stilgestaan bij de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Zo brachten veel mensen bloemen naar de herdenkplek bij vertrekhal 3.

 • Verdachte schietpartij België mag uitgeleverd

  PARIJS (ANP) - De hoofdverdachte van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel mag door Frankrijk worden uitgeleverd aan België. Dat heeft het Franse hof van cassatie woensdag volgens Franse media bepaald.

 • Eerste lichamen vliegramp in Eindhoven

  EINDHOVEN (ANP) - De eerste lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn in Eindhoven. Een Nederlands militair transportvliegtuig landde rond kwart voor vier, met in zijn kielzog een Australisch toestel. Dat landde rond tien voor vier.

 • Mensen leggen bloemen neer bij kazerne

  HILVERSUM (ANP) - Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne aan de rand van Hilversum leggen mensen woensdag bloemen neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Bij de poort van de kazerne liggen inmiddels tientallen boeketten.

 • Tientallen doden door vliegtuigcrash Taiwan

  TAIPEI (ANP) - Door een crash van een vliegtuig van TransAsia zijn in Taiwan zeker 47 doden gevallen. Dat meldden verschillende media.

 • Vrijdag Kamerdebat over vliegtuigramp

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert vrijdagochtend over de vliegtuigramp in Oekraïne. Het debat wordt gevoerd met premier Mark Rutte en minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), zo heeft de Tweede Kamer woensdag bekendgemaakt.

 • Vliegtuigen om 15.50 uur verwacht

  EINDHOVEN (ANP) - De twee militaire vliegtuigen met de eerste 40 slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne worden om 15.50 uur verwacht op vliegbasis Eindhoven. Als de vliegtuigen naar het platform zijn getaxied wordt zo dicht mogelijk rond 16.00 uur de Last Post gespeeld en meteen erna een minuut stilte gehouden.

 • Zestig hulpvragen bij Slachtofferhulp

  UTRECHT (ANP) - Ongeveer 60 nabestaanden van slachtoffers van de vliegtuigramp van vorige week hebben contact gezocht met Slachtofferhulp Nederland.

58Opmerking
14 sep 2012 15:26
avatar
Maar het is en blijft een liever schat, die Maxima.
14 sep 2012 15:25
avatar
Volkomen gelijk Esther.

He Rien, na drie kinderen? Nee dank je wel.

14 sep 2012 15:13
avatar
A.u.b. :       Maxima NIET !!!...........Iemand die weet waarom niet ??
14 sep 2012 14:51
avatar

Vind ze haar borsten zo lelijk dan dat ze er boos om word, zo niet, wees blij dat er mensen belangstelling hebben voor je lichaam, en als je zo ontevreden bent moet je dat ding ook niet uittrekken, wat ik zowiezo al belachelijk vind want wat heeft het voor zin om je borsten te kleuren aangezien toch niemand ze ziet behalve degene waarmee je het bed deelt?

Belachelijk dat er zo'n drama van word gemaakt maar ik vind het wel leuk omdat het laat zien dat het koninklijk huis ook maar gewoon mensen zijn.

14 sep 2012 14:29
avatar
Waar maken ze zich zo druk over? Ik geloof nooit dat er op die foto´s iets te zien zal zijn wat we nog nooit eerder hebben gezien enfin het zijn natuurlijk wel koninklijke tieten.
14 sep 2012 13:04
avatar
Zo is dat Tanja. Dat gezegd te hebben vind ik het toch asociaal om met grote lenzen mensen te fotograferen en dan profijt ervan maken. Het moet mogelijk zijn voor iedereen te leven en laten leven. 
14 sep 2012 12:57
avatar
beginnen ze nu weer was het al niet genoeg met prinses diane hebben ze daar nou net van geleerd
14 sep 2012 12:57
avatar
Dit kon ze op haar vingers natellen dat zo iets zou gebeuren.......... dan had ze heel bescheiden.........haar topje maar aan moeten laten


14 sep 2012 12:35
avatar
Big Brother is Watching us,ze hebben zelfs al niet van echt te onderscheiden camera's in de vorm van kakkerlakken op afstand bestuurbaar,op afstand bestuurbare camera,s onder kleine vliegtuigjes.......Als ik Kate was was ik eerst onder de zonnebank gegaan:-)
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?