14-9-2012 18:17 | Door ANP .

William en Kate spannen zaak aan over foto'sWilliam en Kate spannen zaak aan over foto's

William en Kate spannen zaak aan over foto's

LONDEN (ANP) - De Britse prins William en zijn vrouw Kate spannen een rechtszaak aan tegen het Franse magazine Closer. Dat publiceerde vrijdag foto's van Kate in bikinibroekje, zonder -top. Dat hebben bronnen aan het Franse persbureau AFP laten weten. Volgens het paar is met de publicatie van de foto's ,,een grens overschreden''. William en Kate hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank in Nanterre, bij Parijs, niet ver van het gebouw waarin de redactie van Closer is gevestigd.

De foto's zijn genomen, toen het paar vorige week op vakantie was op een Frans kasteel in de Provence. Dat is eigendom van een neef van de Britse vorstin Elizabeth II, de grootmoeder van William.

De foto's, van grote afstand genomen met een telelens, zijn vaag. Maar dat het om Kate en William gaat, is onmiskenbaar.

Volgens de BBC zijn de foto's vorige week ook aangeboden aan Britse kranten, maar die wilden er niet aan. De Britse tabloids zijn 'netter' geworden na het afluisterschandaal rond en de teloorgang van News of the World.

Vorige maand verschenen er blootfoto's van prins Harry, de broer van prins William. Hij was op vakantie in Las Vegas en speelde met anderen een stripspelletje. De foto's verschenen op een Amerikaanse entertainmentsite.

Het Britse paleis waarschuwde de Britse kranten dat publicatie van de foto's een inbreuk zou zijn op de privacy van de 27-jarige prins. Daar werd in eerste instantie naar geluisterd, maar later publiceerde de krant The Sun de foto's toch.

De tabloid liet vrijdag weten niet van plan te zijn de foto's van Kate te publiceren. Volgens hoofdredacteur Dominic Mohan van The Sun, eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, is er een verschil met de foto's van prins Harry. ,,Prins Harry was op een feest met een grote groep onbekenden, van wie er één een foto vrijgaf voor het publieke domein'', verklaarde hij.

het laatste nieuws

 • Noodlanding na overlijden Nederlandse piloot

  BANGKOK (ANP) - Een vliegtuig van de Thaise vliegmaatschappij Lion Air heeft woensdag een noodlanding gemaakt in Thailand, omdat de Nederlandse co-piloot onwel werd. De 47-jarige man overleed onderweg naar het ziekenhuis.

 • 'Defensie wist van giftige stof legerbases'

  DEN HAAG (ANP) - Defensie weet al jaren dat medewerkers die op legerbases Amerikaans materiaal hebben onderhouden, zijn blootgesteld aan giftige stoffen. Dat blijkt donderdag uit meetrapporten uit 1999 en 2002, die in handen zijn van de Volkskrant.

 • Maleisische slachtoffers 'terug naar huis'

  SCHIPHOL (ANP) - De stoffelijke overschotten van 20 Maleisische slachtoffers van de vliegramp van 17 juli worden donderdag naar Maleisië gevlogen. Bij het vertrek op Schiphol is er geen ceremonie, bij aankomst vrijdag in Maleisië wel. Vrijdag is het daar dag van nationale rouw.

 • 'Geheime reddingsactie Foley mislukte'

  WASHINGTON (ANP) - Een speciaal reddingsteam uit de Verenigde Staten heeft deze zomer een geheime reddingsactie op touw gezet om Amerikaanse gijzelaars in Syrië te redden uit de handen van de Islamitische Staat (IS). Het lukte hun echter niet om onder anderen James Foley te redden, omdat ze de gevangenen niet konden vinden.

 • Man beroofd en mishandeld in trein

  DORDRECHT (ANP) - Een 22-jarige man uit Delft is woensdag beroofd en mishandeld in de trein bij Dordrecht. De dieven hebben zijn geld gestolen en namen daarna de benen.

 • 'Pentagon waarschuwt voor scheuren F-16'

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Defensie waarschuwt landen die vliegen met de F-16 voor mogelijke scheuren in de tweezitsvarianten van de gevechtsvliegtuigen; de F-16B en F-16D. Het Pentagon adviseert de straaljagers te inspecteren. Dat heeft de Amerikaanse website Defense News woensdag gemeld.

 • 'Amerikaanse strijder dood in Oekraïne'

  KIEV (ANP) - Een Amerikaan die in Oekraïne vocht aan de kant van het regeringsleger zou daar om het leven zijn gekomen. Dat heeft het Amerikaanse internetmagazine VICE woensdag gemeld. Het magazine interviewde Mark Gregory Paslawsky onlangs nog over zijn drijfveren.

 • Meer dan 200 raketten afgevuurd op Israël

  JERUZALEM (ANP) - Sinds het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas dinsdag sneuvelde zijn vanuit de Gazastrook meer dan 200 raketten afgevuurd op Israël. Dat heeft het Israëlische leger woensdag laten weten.

 • 'Extra Amerikanen naar Irak'

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten sturen mogelijk nog meer militairen richting Irak dan de ruim 800 die er al zijn. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft om de extra militairen gevraagd om de veiligheid in Irak te waarborgen. Dat hebben anonieme Amerikaanse bronnen tegen persbureau Reuters gezegd.

 • 'Moordenaar van Foley inderdaad een Brit'

  LONDEN (ANP) - De militant van de Islamitische Staat die de Amerikaanse journalist James Foley heeft onthoofd is volgens een voormalige gijzelaar inderdaad een Brit. Dat heeft de oud-gevangene gezegd tegen de Britse krant The Guardian.

 • Vrachtwagens hulpkonvooi aan grens Oekraïne

  DONETSK (ANP) - Volgens Russische media zijn de eerste vrachtwagens van het grote Russische hulpkonvooi aangekomen bij de grens met Oekraïne. De eerste 16 wagens staan volgens het Russische persbureau Itar-Tass op 100 meter van de grensovergang. Ze moeten daar worden gecontroleerd.

 • Oekraïens gevechtsvliegtuig neergehaald

  KIEV (ANP) - Pro-Russische rebellen hebben boven Oost-Oekraïne een Oekraïens gevechtsvliegtuig neergeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het Oekraïense leger woensdag bekendgemaakt.

 • Pro Patria weegt opties na uitgebreid verbod

  DEN HAAG (ANP) - Nu Pro Patria ook niet in de Haagse wijk Transvaal mag betogen tegen moslimextremisme, beraadt de organisatie zich op verdere stappen. Een gang naar de rechter behoort tot de mogelijkheden, maar wellicht wordt de 'Mars van de vrijheid' verplaatst van 20 september naar oktober.

 • Rode-Kruismedewerkers Afghanistan weer vrij

  ZÜRICH (ANP) - Vijf medewerkers van het Rode Kruis die vorige week in Afghanistan waren ontvoerd, zijn woensdag ongedeerd weer vrijgelaten. Dit heeft een zegsvrouw van de hulporganisatie in Kabul laten weten.

 • Obama: geen plaats voor Islamitische Staat

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag zijn lof uitgesproken over de journalist James Foley. Hij liet weten dat er in de wereld van de 21e eeuw geen plaats is voor de Islamitische Staat (IS) die de onthoofding van de Amerikaan op zijn geweten zou hebben.

58Opmerking
14 sep 2012 15:26
avatar
Maar het is en blijft een liever schat, die Maxima.
14 sep 2012 15:25
avatar
Volkomen gelijk Esther.

He Rien, na drie kinderen? Nee dank je wel.

14 sep 2012 15:13
avatar
A.u.b. :       Maxima NIET !!!...........Iemand die weet waarom niet ??
14 sep 2012 14:51
avatar

Vind ze haar borsten zo lelijk dan dat ze er boos om word, zo niet, wees blij dat er mensen belangstelling hebben voor je lichaam, en als je zo ontevreden bent moet je dat ding ook niet uittrekken, wat ik zowiezo al belachelijk vind want wat heeft het voor zin om je borsten te kleuren aangezien toch niemand ze ziet behalve degene waarmee je het bed deelt?

Belachelijk dat er zo'n drama van word gemaakt maar ik vind het wel leuk omdat het laat zien dat het koninklijk huis ook maar gewoon mensen zijn.

14 sep 2012 14:29
avatar
Waar maken ze zich zo druk over? Ik geloof nooit dat er op die foto´s iets te zien zal zijn wat we nog nooit eerder hebben gezien enfin het zijn natuurlijk wel koninklijke tieten.
14 sep 2012 13:04
avatar
Zo is dat Tanja. Dat gezegd te hebben vind ik het toch asociaal om met grote lenzen mensen te fotograferen en dan profijt ervan maken. Het moet mogelijk zijn voor iedereen te leven en laten leven. 
14 sep 2012 12:57
avatar
beginnen ze nu weer was het al niet genoeg met prinses diane hebben ze daar nou net van geleerd
14 sep 2012 12:57
avatar
Dit kon ze op haar vingers natellen dat zo iets zou gebeuren.......... dan had ze heel bescheiden.........haar topje maar aan moeten laten


14 sep 2012 12:35
avatar
Big Brother is Watching us,ze hebben zelfs al niet van echt te onderscheiden camera's in de vorm van kakkerlakken op afstand bestuurbaar,op afstand bestuurbare camera,s onder kleine vliegtuigjes.......Als ik Kate was was ik eerst onder de zonnebank gegaan:-)
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?