14-9-2012 18:17 | Door ANP .

William en Kate spannen zaak aan over foto'sWilliam en Kate spannen zaak aan over foto's

William en Kate spannen zaak aan over foto's

LONDEN (ANP) - De Britse prins William en zijn vrouw Kate spannen een rechtszaak aan tegen het Franse magazine Closer. Dat publiceerde vrijdag foto's van Kate in bikinibroekje, zonder -top. Dat hebben bronnen aan het Franse persbureau AFP laten weten. Volgens het paar is met de publicatie van de foto's ,,een grens overschreden''. William en Kate hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank in Nanterre, bij Parijs, niet ver van het gebouw waarin de redactie van Closer is gevestigd.

De foto's zijn genomen, toen het paar vorige week op vakantie was op een Frans kasteel in de Provence. Dat is eigendom van een neef van de Britse vorstin Elizabeth II, de grootmoeder van William.

De foto's, van grote afstand genomen met een telelens, zijn vaag. Maar dat het om Kate en William gaat, is onmiskenbaar.

Volgens de BBC zijn de foto's vorige week ook aangeboden aan Britse kranten, maar die wilden er niet aan. De Britse tabloids zijn 'netter' geworden na het afluisterschandaal rond en de teloorgang van News of the World.

Vorige maand verschenen er blootfoto's van prins Harry, de broer van prins William. Hij was op vakantie in Las Vegas en speelde met anderen een stripspelletje. De foto's verschenen op een Amerikaanse entertainmentsite.

Het Britse paleis waarschuwde de Britse kranten dat publicatie van de foto's een inbreuk zou zijn op de privacy van de 27-jarige prins. Daar werd in eerste instantie naar geluisterd, maar later publiceerde de krant The Sun de foto's toch.

De tabloid liet vrijdag weten niet van plan te zijn de foto's van Kate te publiceren. Volgens hoofdredacteur Dominic Mohan van The Sun, eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, is er een verschil met de foto's van prins Harry. ,,Prins Harry was op een feest met een grote groep onbekenden, van wie er één een foto vrijgaf voor het publieke domein'', verklaarde hij.

het laatste nieuws

 • Chimpansees bouwen elke avond nieuw bed

  FORT ROYAL (ANP) - Ook chimpansees houden ervan comfortabel te slapen. Elke avond bouwen zij een nieuw nest om het moede hoofd te ruste te kunnen leggen. Slechts zelden gebruiken zij een nest opnieuw. Daarbij hebben zij een voorkeur voor bomen met stevige takken en niet te veel bladeren, zoals de muhimbi.

 • Dode door ongeluk op A15

  OCHTEN (ANP) - Door een ongeluk op de snelweg A15 bij Ochten (Gelderland) is woensdagavond een persoon omgekomen. Het slachtoffer zat onder water vast in de verongelukte auto, zo meldde de politie. Reanimatie mocht niet meer baten.

 • 'Poetin wil Russisch veto in Oekraïne'

  WASHINGTON (ANP) - De Russische president Vlamir Poetin wil een federaal Oekraïne waarbij Rusland een veto krijgt in Oekraïense aangelegenheden. Dat hebben althans Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers tegen persbureau Reuters gezegd. Zij verwachten geen doorbraak op de Oekraïne-top die donderdag in Genève wordt gehouden. De regering van Barack Obama is in gesprek met de zakenwereld over sancties tegen Rusland.

 • Onzichtbare president Algerije wordt herkozen

  ALGIERS (ANP) - De favoriet voor de presidentsverkiezingen donderdag in Algerije, de 77-jarige Abdelaziz Bouteflika, ligt vaak in een Frans ziekenhuis, voert geen campagne, is al 15 jaar aan de macht zonder wezenlijke hervormingen door te voeren en is bij zijn zeer schaarse publieke optredens op de staats-tv nauwelijks te verstaan. Hij kreeg een jaar geleden een beroerte.

 • Zwavelzuur gelekt in zwembad Numansdorp

  NUMANSDORP (ANP) - In een zwembad in Numansdorp (Zuid-Holland) is woensdag 500 tot 700 liter verdund zwavelzuur terechtgekomen buiten een tank, doordat er te veel in de tank was gepompt. Toen het overlopen werd ontdekt, moest iedereen het zwembad verlaten. Niemand raakte gewond, meldde de brandweer.

 • ICC stelt eerste Darfur-proces uit

  DEN HAAG (ANP) - Het Internationaal Strafhof (ICC) stelt het begin van zijn eerste proces inzake Darfur uit, dat gepland stond voor 5 mei. Dit heeft het hof in Den Haag woendag laten weten. Dat gebeurt wegens ,,logistieke moeilijkheden'' op verzoek van zowel aanklagers als verdediging.

 • 'Samen zoeken naar oplossingen zorg'

  DEN HAAG (ANP) - Ondanks onduidelijkheid over de financiering praten de zorgwoordvoerders van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP woensdagavond verder over de op stapel staande veranderingen in de langdurige zorg.

 • 'VS steunen oorlog tegen volk Oekraïne'

  MOSKOU (ANP) - Rusland beschuldigt de Verenigde Staten ervan een oorlog tegen het Oekraïense volk te steunen. De VS doen dat door de militaire operatie van het Oekraïense leger in het oosten van het land te rechtvaardigen, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. .

 • Beloftes politiek aan maffia Italië strafbaar

  ROME (ANP) - Het wordt strafbaar in Italië om als politicus beloftes aan de maffia te doen, bijvoorbeeld in ruil voor stemmen. De Senaat in Rome heeft de desbetreffende wet woensdag aangenomen. Er komt een celstraf van maximaal 10 jaar op te staan.

 • F-16's, fregat en mijnenjager voor NAVO-actie

  DEN HAAG (ANP) - Nederland is bereid extra militaire middelen in te zetten voor de NAVO om oostelijke lidstaten van het bondgenootschap te beschermen. Het kabinet stelt daarvoor onder meer F-16-gevechtsvliegtuigen, een marinefregat en een mijnenjager beschikbaar.

 • Zwavelzuurlek in zwembad Numansdorp

  NUMANSDORP (ANP) - Een tank met daarin 300 liter zwavelzuur lekt bij een zwembad in het Zuid-Hollandse Numansdorp. Dat meldde de brandweer. Het is niet bekend hoeveel zwavelzuur is vrijgekomen en of mensen last hebben gekregen van de schadelijke stof. Ook over mogelijke ontruimingen is nog niets bekend.

 • Rechter: uitzendingen Ryanair niet intrekken

  AMSTERDAM (ANP) - Het KRO-programma Brandpunt Reporter heeft beschuldigingen aan het adres van vliegmaatschappij Ryanair voldoende onderbouwd met feiten. Twee uitzendingen van het onderzoeksprogramma over onder meer de cultuur binnen het bedrijf hoeven dan ook niet gerectificeerd of van internet verwijderd. Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag in een zaak die de Ierse prijsvechter had aangespannen tegen het tv-programma.

 • JSF mag voor het eerst naar Europa

  WASHINGTON (ANP) - Het Pentagon heeft toestemming gegeven voor de eerste trans-Atlantische vluchten van de JSF. Het gevechtsvliegtuig gaat in juli deelnemen aan luchtshows in Groot-Brittannië. Dat hebben bronnen gemeld aan persbureau Reuters.

 • Man maakte tientallen slachtoffers webcamseks

  AMSTERDAM (ANP) - Een 35-jarige man heeft volgens justitie minderjarige meisjes aangezet tot seksuele handelingen voor de webcam. Hij heeft via internet vermoedelijk tientallen slachtoffers gemaakt. Dat gebeurde in ieder geval in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De man werd half januari al gearresteerd in de regio Tilburg.

 • 'Rebellen Syrië hebben Amerikaanse raketten'

  WASHINGTON (ANP) - Rebellen in Syrië beschikken over Amerikaanse antitankraketten maar het is niet duidelijk hoe zij daar aan zijn gekomen. Dat meldde de Washington Post woensdag. Het is voor het eerst dat rebellen een Amerikaanse wapensysteem hebben om mee te vechten.

58Opmerking
14 sep 2012 15:26
avatar
Maar het is en blijft een liever schat, die Maxima.
14 sep 2012 15:25
avatar
Volkomen gelijk Esther.

He Rien, na drie kinderen? Nee dank je wel.

14 sep 2012 15:13
avatar
A.u.b. :       Maxima NIET !!!...........Iemand die weet waarom niet ??
14 sep 2012 14:51
avatar

Vind ze haar borsten zo lelijk dan dat ze er boos om word, zo niet, wees blij dat er mensen belangstelling hebben voor je lichaam, en als je zo ontevreden bent moet je dat ding ook niet uittrekken, wat ik zowiezo al belachelijk vind want wat heeft het voor zin om je borsten te kleuren aangezien toch niemand ze ziet behalve degene waarmee je het bed deelt?

Belachelijk dat er zo'n drama van word gemaakt maar ik vind het wel leuk omdat het laat zien dat het koninklijk huis ook maar gewoon mensen zijn.

14 sep 2012 14:29
avatar
Waar maken ze zich zo druk over? Ik geloof nooit dat er op die foto´s iets te zien zal zijn wat we nog nooit eerder hebben gezien enfin het zijn natuurlijk wel koninklijke tieten.
14 sep 2012 13:04
avatar
Zo is dat Tanja. Dat gezegd te hebben vind ik het toch asociaal om met grote lenzen mensen te fotograferen en dan profijt ervan maken. Het moet mogelijk zijn voor iedereen te leven en laten leven. 
14 sep 2012 12:57
avatar
beginnen ze nu weer was het al niet genoeg met prinses diane hebben ze daar nou net van geleerd
14 sep 2012 12:57
avatar
Dit kon ze op haar vingers natellen dat zo iets zou gebeuren.......... dan had ze heel bescheiden.........haar topje maar aan moeten laten


14 sep 2012 12:35
avatar
Big Brother is Watching us,ze hebben zelfs al niet van echt te onderscheiden camera's in de vorm van kakkerlakken op afstand bestuurbaar,op afstand bestuurbare camera,s onder kleine vliegtuigjes.......Als ik Kate was was ik eerst onder de zonnebank gegaan:-)
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?