29-7-2011 13:10 | Door ANP .

'Wilders hoeft toon niet te matigen''Wilders hoeft toon niet te matigen'

'Wilders hoeft toon niet te matigen'

AMSTERDAM (ANP) - Een nipte meerderheid van de kiezers (52 procent) vindt dat PVV-leider Geert Wilders zijn toon over de islam in Europa niet hoeft te matigen na de aanslagen in Noorwegen. Een grote minderheid (44 procent) vindt van wel en 4 procent twijfelt.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, die vrijdag werd gepubliceerd. Overigens zegt de grootste groep ondervraagden, 29 procent, het eens te zijn met de PVV als het gaat om de vraag hoe om te gaan met het islamitisch geloof. De VVD is met 19 procent op dit vlak goede tweede.

het laatste nieuws

 • Kiev meldt veroveringen rond rampgebied

  KIEV (ANP) - Oekraïense militairen hebben verscheidene plaatsjes rond de rampplek van vlucht MH17 veroverd op de rebellen. Dat meldde het perscentrum voor de antiterreuroperatie maandag.

 • Moskou wil MH17-onderzoek onder vlag VN

  MOSKOU (ANP) - Het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines waardoor bijna 300 mensen omkwamen, moet onder de vlag van de Verenigde Naties worden uitgevoerd. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov maandag.

 • Meeste neerslag in Alphen aan den Rijn

  RIJSWIJK (ANP) - Alphen aan den Rijn is maandag het zwaarst getroffen door het noodweer dat over het land trekt. In de Zuid-Hollandse gemeente is in 12 uur tijd zo'n 110 millimeter neerslag gevallen, meldt Weeronline.nl. Die hoeveelheid, vergelijkbaar met 11 volle emmers water per vierkante meter, valt normaal gesproken in meer dan een maand.

 • LTFO en marechaussees naar rampplek

  DEN HAAG (ANP) - Leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en marechaussees zijn vanuit Donetsk op weg naar het gebied van de vliegtuigcrash. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie maandag laten weten.

 • VN: neerschieten MH17 mogelijk oorlogsmisdaad

  GENÈVE (ANP) - Het neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne is mogelijk te kwalificeren als oorlogsmisdaad. Dat zei Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, maandag in Genève.

 • Vlaggen Frankrijk halfstok

  PARIJS (ANP) - Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het vliegtuigongeluk in Mali, waarbij 118 mensen onder wie 54 Fransen omkwamen, hangen de vlaggen op Franse overheidsgebouwen 3 dagen halfstok. Maandag begon het door president François Hollande verordonneerde rouwbetoon.

 • Schiphol ondervindt hinder van onweer

  SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol ondervindt het vliegverkeer maandagochtend hinder van onweer en forse regenbuien. Volgens een woordvoerster was tussen 07.45 uur en even voor 09.30 uur een afhandelingsverbod van kracht, waardoor er geen toestellen konden vertrekken.

 • Sarah Palin begint onlinenieuwszender

  WASHINGTON (ANP) - De gewezen Amerikaanse vicepresidentskandidate Sarah Palin begint een eigen onlinenieuwszender. Ze wil naar eigen zeggen kijkers een alternatief bieden voor de ,,politiek correct filter'' van reguliere media, meldt CNN maandag.

 • 'Pas op met letselschadeadvocaat buitenland'

  UTRECHT (ANP) - Pas op met buitenlandse advocaten die hoge schadevergoedingen beloven, waarschuwt de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne.

 • Wateroverlast in westen van het land

  RIJSWIJK (ANP) - Noodweer veroorzaakt maandag in de provincie Zeeland veel wateroverlast. In korte tijd kwamen er tientallen meldingen van wateroverlast binnen, aldus de Veiligheidsregio Zeeland. Ook in Zuid-Holland en in het westen van Brabant zorgen zware onweersbuien voor ondergelopen straten. De brandweer is op verschillende plekken actief.

 • Rusland delft onderspit in Yukos-zaak

  DEN HAAG (ANP) - Rusland heeft een zaak verloren die was aangespannen door aandeelhouders van het genationaliseerde oliebedrijf Yukos. Het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag heeft maandag bepaald dat Moskou 50 miljard dollar (37,2 miljard euro) moet betalen aan schadeloosstelling. Aandeelhouders in het bedrijf van de gewezen olietycoon Michail Chodorkovski hebben bijna 10 jaar moeten wachten op genoegdoening.

 • Nieuwe poging experts om rampplek te bereiken

  DONETSK (ANP) - Internationale experts proberen maandag opnieuw de rampplek in het oosten van Oekraïne te bereiken waar vlucht MH17 neerstortte. Dat heeft de Australische politie, die ook mensen in Oekraïne heeft zitten in verband met de vliegtuigcrash, bekendgemaakt.

 • Maleisië praat met Kiev en rebellen

  KUALA LUMPUR (ANP) - De Maleisische regering praat met de Oekraïense regering en de rebellen in Donetsk om een staakt-het-vuren te bewerkstelligen op de rampplek van vlucht MH17. De bedoeling is een internationaal team van experts een veilige doorgang te bezorgen naar de plaats waar de Boeing 777 van Malaysia Airlines is gecrasht. Stoffelijke resten en wrakstukken van het neergehaalde toestel moeten nog altijd worden veiliggesteld.

 • Plaatselijk veel neerslag

  RIJSWIJK (ANP) - De zware onweersbuien die maandag over het land trekken, veroorzaken plaatselijk veel neerslag. Op sommige plaatsen is al meer dan 40 millimeter neerslag gevallen, meldt Weeronline.nl. Vooral in de provincies Utrecht en Flevoland vielen zware buien en ook Noord-Holland krijgt plaatselijk de volle laag.

 • Timmermans met Australische collega in Kiev

  KIEV (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is maandag opnieuw in Oekraïne. In Kiev gaat hij samen met zijn Australische collega Julie Bishop met de Oekraïense autoriteiten praten over toegang tot het rampgebied. Ze willen het parlement zover te krijgen dat ze al op dinsdag een besluit nemen over een grote politiemissie in het gebied waar het toestel van Malaysia Airlines neerstortte.