29-7-2011 13:10 | Door ANP .

'Wilders hoeft toon niet te matigen''Wilders hoeft toon niet te matigen'

'Wilders hoeft toon niet te matigen'

AMSTERDAM (ANP) - Een nipte meerderheid van de kiezers (52 procent) vindt dat PVV-leider Geert Wilders zijn toon over de islam in Europa niet hoeft te matigen na de aanslagen in Noorwegen. Een grote minderheid (44 procent) vindt van wel en 4 procent twijfelt.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, die vrijdag werd gepubliceerd. Overigens zegt de grootste groep ondervraagden, 29 procent, het eens te zijn met de PVV als het gaat om de vraag hoe om te gaan met het islamitisch geloof. De VVD is met 19 procent op dit vlak goede tweede.

het laatste nieuws

 • Tientallen doden door 2 bomaanslagen Nigeria

  KADUNA (ANP) - Bij twee bomaanslagen in Nigeria zijn woensdag tientallen mensen om het leven gekomen. Een bom ontplofte op een drukke markt in de Noord-Nigeriaanse stad Kaduna en doodde 50 mensen, aldus een medewerker van het Rode Kruis.

 • 'Straaljagers neergeschoten vanuit Rusland'

  KIEV (ANP) - Volgens Oekraïne zijn twee van zijn straaljagers neergeschoten vanaf Russische grondgebied. Dat heeft de Oekraïense regering woensdag gemeld, meldden Oekraïense media.

 • Nederland werkt aan resolutie politiemissie

  NEW YORK (ANP) - Nederland, Australië en Oekraïne werken achter de schermen aan een resolutie voor een politiemissie van de Verenigde Naties op de plek van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Nederlandse, Australische en Oekraïense experts werken woensdag in New York aan het voorstel, zei de woordvoerder van de Oekraïense VN-vertegenwoordiging in New York tegen het ANP.

 • Lijkkisten een voor een uit vliegtuig gehaald

  EINDEHOVEN (ANP) - In Eindhoven worden een voor een de kisten uit de vliegtuigen gedragen die er iets voor vieren geland zijn. Een Nederlands en een Australisch militair transportvliegtuig brachten woensdag samen 40 lijkkisten naar Nederland met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp van vorige week.

 • Indrukwekkende stilte op Schiphol

  AMSTERDAM (ANP) - Op het normaal zo hectische Schiphol was het woensdagmiddag om 4 uur indrukwekkend stil. Honderden reizigers en medewerkers hielden op de luchthaven, net als op vele andere plekken in het land, een minuut stilte. Na die minuut werden bij de herdenkplek voor de vertrekhal bloemen gelegd namens onder meer Schiphol, de marine en luchtmacht. KLM-topman Camiel Eurlings maakte samen met collega's een emotionele wandeling langs de bloemenzee.

 • Nederland was een minuut stil

  EINDHOVEN (ANP) - Na aankomst van de eerste twee vliegtuigen met lichamen van de vliegtuigcrash in Oekraïne, is Nederland een minuut stil geweest. Op Eindhoven, waar de vliegtuigen landden, werd om 16.07 uur met het trompetsignaal Last Post de minuut stilte aangekondigd.

 • Schiphol staat stil bij vliegramp

  AMSTERDAM (ANP) - Net als op heel veel andere plekken in het land werd woensdagmiddag op Schiphol stilgestaan bij de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Zo brachten veel mensen bloemen naar de herdenkplek bij vertrekhal 3.

 • Verdachte schietpartij België mag uitgeleverd

  PARIJS (ANP) - De hoofdverdachte van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel mag door Frankrijk worden uitgeleverd aan België. Dat heeft het Franse hof van cassatie woensdag volgens Franse media bepaald.

 • Eerste lichamen vliegramp in Eindhoven

  EINDHOVEN (ANP) - De eerste lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn in Eindhoven. Een Nederlands militair transportvliegtuig landde rond kwart voor vier, met in zijn kielzog een Australisch toestel. Dat landde rond tien voor vier.

 • Mensen leggen bloemen neer bij kazerne

  HILVERSUM (ANP) - Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne aan de rand van Hilversum leggen mensen woensdag bloemen neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Bij de poort van de kazerne liggen inmiddels tientallen boeketten.

 • Tientallen doden door vliegtuigcrash Taiwan

  TAIPEI (ANP) - Door een crash van een vliegtuig van TransAsia zijn in Taiwan zeker 47 doden gevallen. Dat meldden verschillende media.

 • Vrijdag Kamerdebat over vliegtuigramp

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert vrijdagochtend over de vliegtuigramp in Oekraïne. Het debat wordt gevoerd met premier Mark Rutte en minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), zo heeft de Tweede Kamer woensdag bekendgemaakt.

 • Vliegtuigen om 15.50 uur verwacht

  EINDHOVEN (ANP) - De twee militaire vliegtuigen met de eerste 40 slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne worden om 15.50 uur verwacht op vliegbasis Eindhoven. Als de vliegtuigen naar het platform zijn getaxied wordt zo dicht mogelijk rond 16.00 uur de Last Post gespeeld en meteen erna een minuut stilte gehouden.

 • Zestig hulpvragen bij Slachtofferhulp

  UTRECHT (ANP) - Ongeveer 60 nabestaanden van slachtoffers van de vliegtuigramp van vorige week hebben contact gezocht met Slachtofferhulp Nederland.

 • Paus organiseert oecumenische wedstrijd

  VATICAANSTAD (ANP) - Voetbalfan paus Franciscus laat 1 september in het Olympisch Stadion in Rome een voetbalwedstrijd houden om religies samen te brengen. In de interreligieuze of oecumenische ,,wedstrijd voor de vrede'', treden naar verluidt beroemde (oud-)spelers als Roberto Baggio, Samuel Eto'o, Lionel Messi, Yuto Nagatomo, Andrea Pirlo en Zinedine Zidane aan.