02-8-2012 22:27 | Door ANP .

VS: geen wapens naar SyriëWASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten houden vast aan hun weigering om de opstandelingen die in Syrië vechten tegen de troepen van president Bashar al-Assad wapens te sturen, ondanks oproepen om dat wel te doen.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei donderdag dat de VS niet geloven dat het toevoegen van nog meer wapens datgene is wat nodig is om een vreedzame oplossing in Syrië te bewerkstelligen. De VS steunen Syrië, maar niet met wapens, aldus de woordvoerder.

Amerikaanse en Britse media berichtten woensdag dat president Barack Obama in een geheim document toestemming heeft gegeven aan de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en andere diensten om de rebellen te steunen.

het laatste nieuws

 • Britse gijzelaar smeekt om leven in boodschap

  LONDEN (ANP) - De Brit Alan Henning die wordt vastgehouden door Islamitische Staat (IS), heeft een audioboodschap gestuurd naar zijn familie. De hulpverlener smeekt daarin voor zijn leven. Meer details over het geluidsbestand zijn nog niet bekend, schreef de BBC dinsdag. Hennings vrouw, Barbara Henning, heeft IS oproepen om haar man vrij te laten.

 • Grote brand in binnenstad Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - In de binnenstad van Den Haag woedt in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer grote brand. Het vuur brak uit in een historisch pand nadat een bewoner zijn huis in lichterlaaie had gezet, zegt de veiligheidsregio. Een onbekend aantal omwonenden moest hun huis uit.

 • Ontslagen man schiet baas dood

  BIRMINGHAM (ANP) - Een man die maandag was ontslagen, heeft dinsdagochtend twee mensen doodgeschoten in een kantoor van pakketdienst UPS in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama. Een van de twee is zijn vroegere leidinggevende. De man maakte daarna een einde aan zijn leven, zo meldde de krant Birmingham News.

 • Overleg over behoud specialistische jeugdzorg

  DEN HAAG (ANP) - Om te voorkomen dat specialistische jeugdzorg voor kwetsbare kinderen in 2015 in de knel komt, wordt gewerkt aan praktische oplossingen. De staatssecretarissen Martin van Rijn (Volksgezondheid) en Fred Teeven (Justitie) meldden dinsdagavond aan de Tweede Kamer dat zij met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en zorgaanbieders oplossingen bekijken, bijvoorbeeld of gemeenten in een regio samen specialistische zorg kunnen inkopen.

 • 'Hof bespreekt vaderschapstest Juan Carlos'

  KRUIBEKE (ANP) - Het Spaanse hooggerechtshof bespreekt ,,zeer binnenkort'' het verzoek van de Vlaamse Ingrid Sartiau om de voormalige koning Juan Carlos tot een vaderschapstest te dwingen. Dat heeft de inwoonster van het Oost-Vlaamse Kruibeke dinsdag laten weten.

 • Van misbruik verdachte oud-bisschop opgepakt

  VATICAANSTAD (ANP) - Jozef Wesolowski, de vroegere nuntius (ambassadeur) van het Vaticaan in de Dominicaanse Republiek, is dinsdag in Vaticaanstad gearresteerd. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. De Pool Wesolowski wordt ervan beschuldigd dat hij tegen betaling kinderen heeft misbruikt terwijl hij in het Carabische land diende. Hij werd in juni uit het priesterambt gezet.

 • Erdogan: Turkije gaat acties tegen IS steunen

  ISTANBUL (ANP) - Turkije zal militaire of logistieke steun geven aan luchtacties tegen Islamitische Staat (IS) in het buurland Syrië. Dat heeft president Tayyip Erdogan dinsdag in New York gezegd, meldt de Turkse zender NTV.

 • Onderzoek naar filmpje jihadstrijder

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar een Nederlands sprekende jihadstrijder die in een video oproept 'een stevige daad’ tegen Nederland te verrichten. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM dinsdagavond naar aanleiding van berichtgeving bij RTL Nieuws.

 • Elizabeth 'bromde van vreugde' over Schotland

  LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth II ,,bromde van vreugde'' toen premier David Cameron haar de uitslag van het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland meedeelde. Dat zei Cameron volgens de BBC tegen de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg zonder te beseffen dat de microfoons openstonden. Hij zei dat hij ,,nog nooit iemand zo gelukkig'' op een gebeurtenis had horen reageren.

 • Rutte: begrip voor bombardement Syrië

  NEW YORK (ANP) - Nederland heeft begrip voor de bombardementen in Syrië die de Verenigde Staten in de nacht van maandag op dinsdag hebben uitgevoerd. Dat zei minister-president Mark Rutte dinsdag in New York. Rutte woont daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij. ,,Ik heb de verschrikkelijke beelden gezien van de situatie aan de grens tussen Syrië en Turkije", verklaarde hij.

 • VN-chef verdedigt aanvallen op Syrië

  NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië waren een schending van de territoriale onschendbaarheid van naties, ,,maar ze waren gericht op extremisten die een serieuze bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid vormen''. Dit zei VN-chef Ban Ki-moon dinsdag .

 • Extra zittingsdag zaak DNA Belgische koning

  BRUSSEL (ANP) - Op donderdag 2 oktober gaat de zaak verder over de vraag of kunstenares Delphine Boël de buitenechtelijke dochter is van de Belgische koning Albert II. De zaak ging dinsdag onder veel mediabelangstelling van start, maar vond achter gesloten deuren plaats.

 • Ban: tijd van praten over klimaat voorbij

  NEW YORK (ANP) - De tijd van praten over de klimaatverandering is voorbij. Nu moet er worden opgetreden. Dat zei VN-topman Ban Ki-moon dinsdag in het VN-gebouw in New York aan het begin van een top over de gevolgen van de klimaatverandering.

 • Sierra Leone sluit grenzen met buurlanden

  FREETOWN (ANP) - Het leger van Sierra Leone heeft dinsdag de grenzen met Liberia en Guinee gesloten in de strijd tegen ebola. Dat maakte een legerwoordvoerder van het West-Afrikaanse land bekend.

 • NFI besteedt werk uit door drukte met MH17

  DEN HAAG (ANP) - Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is zo druk met de nasleep van de vliegramp in Oekraïne dat het een deel van de normale sporenonderzoeken voor het Openbaar Ministerie (OM) en de politie uitbesteedt aan particuliere forensische instituten. Dat heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

1Reactie
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?