02-8-2012 22:27 | Door ANP .

VS: geen wapens naar SyriëWASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten houden vast aan hun weigering om de opstandelingen die in Syrië vechten tegen de troepen van president Bashar al-Assad wapens te sturen, ondanks oproepen om dat wel te doen.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei donderdag dat de VS niet geloven dat het toevoegen van nog meer wapens datgene is wat nodig is om een vreedzame oplossing in Syrië te bewerkstelligen. De VS steunen Syrië, maar niet met wapens, aldus de woordvoerder.

Amerikaanse en Britse media berichtten woensdag dat president Barack Obama in een geheim document toestemming heeft gegeven aan de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en andere diensten om de rebellen te steunen.

het laatste nieuws

 • Klink: prijsverschil zorgpolissen fiks groter

  RIJSWIJK (ANP) - Het prijsverschil tussen de gewone zorgpolis en de goedkopere, selectieve variant loopt de komende jaren op tot enkele tientjes per maand. Dat zegt Ab Klink, lid van de raad van bestuur van zorgverzekeraar VGZ in een interview met de Volkskrant.

 • 'Vermiste MH370 vloog eerder naar zuiden'

  CANBERRA (ANP) - Het al maanden vermiste toestel van Malaysia Airlines, de MH370, vloog mogelijk eerder richting het zuiden dan aanvankelijk gedacht. Dat zegt de Australische vicepremier Warren Truss donderdag, zo meldt CNN.

 • Boswachters praten in de trein over natuur

  DEN HAAG (ANP) - Boswachters van Natuurmonumenten stappen donderdagmorgen in de trein van Den Haag naar Groningen. Treinreizigers kunnen onderweg in de met groen versierde coupé aanschuiven om met de natuurbeheerders te praten over het voorbijglijdende landschap en over natuurbeleving. Donderdagmiddag reist een andere groep boswachters over hetzelfde traject terug.

 • Koptische paus in Stadskanaal

  STADSKANAAL (ANP) - De koptische paus Tawadrous II is vanaf donderdag enkele dagen in Nederland. Hij bezoekt een conferentie voor koptisch-orthodoxe jongeren die tot en met zondag in het Groningse Stadskanaal wordt gehouden.

 • 'Syriëganger beraamde overval voor het geld'

  DORDRECHT (ANP) - De 21-jarige Mohamed A. moet donderdag voor de rechtbank in Dordrecht verschijnen, op verdenking van het beramen van een terroristische aanslag. Concreet kwamen die plannen neer op het plegen van een gewapende overval op niet nader gedefinieerd doel in de haven van Scheveningen. Met de opbrengst van dat misdrijf had A. de jihad in Syrië hebben willen steunen, meent het Openbaar Ministerie (OM).

 • Moeder ontvoerde Amerikaan spreekt IS toe

  WASHINGTON (ANP) - De moeder van de ontvoerde Amerikaanse journalist Steven Sotloff roept terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op om hem onmiddellijk vrij te laten.

 • Evacuatie om brand appartementencomplex

  OOSTERHOUT (ANP) - Vijf bewoners van een appartementencomplex aan de Besterd in het Brabantse Oosterhout zijn woensdagavond korte tijd geëvacueerd nadat brand was uitgebroken in een naastgelegen appartement. De bewoners van dit pand waren niet thuis. Er zijn geen slachtoffers gevallen, heeft de veiligheidsregio laten weten.

 • Stuk leer met bloed Kennedy wordt geveild

  LOS ANGELES (ANP) - Het Amerikaanse veilinghuis Nate D. Sanders veilt een stuk leer met opgedroogd bloed van John F. Kennedy. Het stuk leer is afkomstig uit de achterbank van de auto waarin de vermoorde president in 1963 zijn laatste rit maakte.

 • Laag btw-tarief op verbouwingen blijft langer

  DEN HAAG (ANP) - Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd. Dat hebben kabinet en bevriende oppositie afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

 • Vervoersverbod bijen Zuidlaren wegens ziekte

  ZUIDLAREN (ANP) - In Zuidlaren (Drenthe) is onder bijen de ziekte Amerikaans vuilbroed uitgebroken. Omdat de ziekte besmettelijk is wordt de kolonie geruimd. Ook is voor bijenhouders daar een vervoersverbod ingesteld om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken woensdagavond bekend.

 • Man onthoofd bij ruzie in woongroep

  ARGENTEUIL (ANP) - Een ruzie in een woongroep in het Franse Argenteuil bij Parijs is woensdag volledig uit de hand gelopen: twee van de drie bewoners hebben de confrontatie niet overleefd. Een van hen is onthoofd.

 • Wientjes kijkt naar luchthaven Twente

  ZWOLLE (ANP) - Bernard Wientjes gaat de commissie van wijzen leiden die moet uitzoeken wat er verder met het vroegere vliegveld Twente zal gebeuren. Dat hebben de Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten en burgemeester Peter den Oudsten van Enschede bekendgemaakt.

 • Duitse FDP dreigt 'uit te sterven'

  DRESDEN/BERLIJN (ANP) - Tot december 2013 leverde de FDP met Philipp Rösler nog de plaatsvervanger van bondskanselier Angela Merkel. Zondag kan de liberale partij ook uit de laatste deelstaatregering te verdwijnen. Dan worden in Saksen parlementsverkiezingen gehouden. Volgens opiniepeilingen lijkt de FDP de kiesdrempel van 5 procent niet meer te halen.

 • Kabinet en oppositie eens over begroting 2015

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet en de bevriende oppositie zijn het in onderhandelingen woensdag eens geworden over de rijksbegroting voor volgend jaar. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem bekendgemaakt na overleg op zijn departement, waarbij premier Mark Rutte, de fractievoorzitters en financieel specialisten van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP en de financieel specialisten van de regeringspartijen VVD en PvdA aanwezig waren.

 • Ebola in Congo los van de grote epidemie

  GENÈVE (ANP) - De uitbraak van het ebolavirus in de Democratische Republiek Congo is waarschijnlijk veroorzaakt door het eten van besmet vlees en staat los van de epidemie in landen in het westen van Afrika. Dat heeft de Wereldvoedselorganisatie (WHO) woensdag laten weten.

1Reactie
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?