02-8-2012 18:10 | Door ANP .

Vijf lichamen opgegraven op basis SrebrenicaVijf lichamen opgegraven op basis Srebrenica

Vijf lichamen opgegraven op basis Srebrenica

SREBRENICA (ANP) - Vijf lichamen zijn donderdag opgegraven in het oude legerkamp van het Nederlandse VN-bataljon bij Srebrenica in Bosnië. Het gaat om twee volwassen mannen, twee volwassen vrouwen en een baby. Ze zijn waarschijnlijk overleden na de val van Srebrenica in 1995 en begraven in een noodgraf. Dat meldde IKV Pax Christi, dat bij de zoektocht betrokken is.

Onderzoek moet uitwijzen wie de vijf zijn en hoe ze zijn overleden. Naar het graf is jaren gezocht. Vorige week was het lichaam van een van de beide vrouwen al gevonden op de basis.

Inwoners van Srebrenica zochten in juli 1995 tevergeefs een veilig heenkomen bij de Nederlandse militairen toen Bosnisch-Servische militairen de moslimenclave veroverden. Ze werden ondergebracht in een overvolle fabriekshal op de basis. Daar stierven mensen door gebrek aan water, voedsel en medicijnen.

het laatste nieuws

 • 'Wrakstukken toestel Air Algérie gevonden'

  PARIJS (ANP) - Wrakstukken van het donderdag neergestorte toestel van Air Algérie zijn gevonden. Volgens Franse media liggen de brokstukken bij de plaats Aguelhoc in de regio Kidal in het noordoosten van Mali.

 • Beschieten VN-school wekt afschuw Ban Ki-moon

  NEW YORK/TEL AVIV (ANP) - Het Israëlische bombardement op een VN-school in Gaza, waar honderden mensen hun toevlucht hadden gezocht, vervult secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties met ,,afschuw''. ,,Omstandigheden zijn nog onduidelijk. Ik veroordeel deze daad scherp'', aldus Ban donderdag in een verklaring. ,,Velen zijn gedood onder wie vrouwen, kinderen en ook leden van de VN-staf.''

 • Timmermans bij laatste vlucht vanuit Charkov

  KIEV (ANP) - Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) is vrijdag in Charkov bij het vertrek van het laatste Nederlandse militaire vliegtuig met lijkkisten van de slachtoffers van de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines. Dat kondigde Timmermans donderdag aan.

 • 'Ontwerpresolutie VN-missie bijna klaar'

  NEW YORK (ANP) - De resolutie over een VN-missie op de plek van de vliegramp in Oekraïne is bijna klaar. Dat hebben bronnen binnen de VN donderdag laten weten aan het ANP. In de ontwerpresolutie komt te staan dat de plek van de ramp wordt beveiligd door een missie die bestaat uit politieagenten en militairen.

 • Rivlin beëdigd als president van Israël

  JERUZALEM (ANP) - De 74-jarige Reuven Rivlin is donderdag beëdigd als de tiende president van Israël.

 • Nederlandse robots in WK-finale

  EINDHOVEN (ANP) - De robots van de TU Eindhoven (TU/e) staan in de finale van het WK Robocup 2014, in het Braziliaanse João Pesso. Ze spelen donderdagavond om 18.30 uur Nederlandse tijd tegen team 'Water' van de universiteit van Beijing. Dat liet het team van (oud-)studenten en medewerkers van de TU/e donderdagmiddag weten.

 • Snelheid omlaag langs route rouwstoet

  UTRECHT (ANP) - Wanneer de rouwstoet donderdagmiddag van Eindhoven naar Hilversum rijdt, gaat de maximumsnelheid de andere kant op omlaag. Over een lengte van 5 kilometer mag het verkeer dan maximaal 70 kilometer per uur rijden. De plek waar de snelheidsbeperking geldt, schuift met de colonne mee naar het noorden.

 • Colonne met lijkkisten op weg naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - Een colonne met 74 rouwauto’s is donderdag even na 6 uur 's avonds vanaf de vliegbasis Eindhoven op weg gegaan naar Hilversum. De lijkwagens vervoeren de kisten die donderdag met twee vliegtuigen vanuit Oekraïne in Eindhoven arriveerden. Bij de poort van de vliegbasis staan weer veel belangstellenden.

 • Ook geen manipulatie vluchtgegevens MH17

  DEN HAAG (ANP) - Ook de tweede zwarte doos van rampvlucht MH17 is intact. Er is geen bewijs voor manipulatie van de Flight Data Recorder gevonden. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid donderdag laten weten. Op de zwarte doos bleken de gegevens van de rampvlucht te staan.

 • OVSE'ers naar Russisch-Oekraïense grens

  WENEN (ANP) - De OVSE zal zo snel mogelijk waarnemers naar de Russisch-Oekraïense grens sturen. Daar hebben alle 65 lidstaten, waaronder Rusland en Oekraïne, donderdag mee ingestemd.

 • Kabinet verwerpt inzet menselijk schild Gaza

  DEN HAAG (ANP) - De inzet van burgers als menselijk schild en het opslaan van wapens in scholen door Palestijnse groepen in de Gazastrook wordt door het kabinet scherp veroordeeld. Verder bestaan er ,,grote zorgen'' over de snelle stijging van het aantal doden sinds Israël zijn grondoffensief in de dichtbevolkte kuststrook begon.

 • Oekraïense premier biedt ontslag aan

  KIEV (ANP) - Premier Arseni Jatsenjoek van Oekraïne heeft donderdag zijn ontslag aangeboden. Dat meldde het Oekraïense persbureau Interfax donderdag. De reden voor het ontslag van Jatsenjoek en zijn regering zou onenigheid over begrotingszaken zijn. Voorstellen voor nieuwe wetgeving op het vlak van energie en meer geld voor defensie haalden de Rada (het Oekraïnse parlement) niet, omdat de regeringscoalitie uit elkaar was gevallen. Jatsenjoek trok daaruit zijn conclusies.

 • Vooral Fransen in Algerijns ramptoestel

  OUAGADOUGOU (ANP) - Het donderdag neergestorte vliegtuig van de Algerijnse luchtvaartmaatschappij Air Algérie had 51 Franse passagiers aan boord. Dat meldde de getroffen luchtvaartmaatschappij Air Algérie. De onderneming maakt geen melding van Nederlandse inzittenden.

 • Duitse burgemeesters tekenen register

  LOSSER (ANP) - De burgemeesters van de Duitse grensgemeenten Nordhorn, Bad Bentheim en Gronau hebben donderdagmiddag in het Twentse Losser het condoleanceregister voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne getekend.

 • Tientallen Oekraïense separatisten gesneuveld

  DONETSK (ANP) - Opstandelingen in het oosten van Oekraïne hebben gevoelige verliezen geleden in de strijd met het regeringsleger. In het zuidelijk frontgebied zijn 50 mensen gesneuveld of gewond geraakt. Ook zouden tanks, pantserwagens en troepentransportvoertuigen zijn vernietigd, maakte de minister van Defensie van de zelf uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk donderdag bekend. De doden vielen in het gebied rond Marinovka, aan de grens met Rusland.

4Opmerking
2 aug 2012 20:44
avatar
ze bliezen de huizen van de serviers op in de buurt, dat zal wel goed geweest zijn maar toen die serviers wat terug deden oei toen waren ze ineens zielig; en o ja natuurlijk willen ze het wel vergeten maar alleen als nederland veel geld betaalt. maar nederland heeft er niets mee te maken het was een navo gebeuren, maar die andere landen steken hun middelvinger op en terecht
2 aug 2012 19:29
avatar

Iemand,

De waarheid doet pijn vandaar die duimpjes naar beneden.

2 aug 2012 17:59
avatar
HAHAHA..."een veilig heenkomen bij de nederlandse militairen" hahaha...DIE ZATEN TOCH EEN DAG LATER ALWEER AAN DE SLIDOVICH MET HUN VRIENDEN, DE BOSNISCH-SERVEN...
"Don't shoot the piano player" is diep in ons geheugen gegrift...en het is spijtig dat ze juist die piano-player niet als eerste neergeschoten hebben!
Och, collaboratie is nederlanders nooit vreemd geweest...weet je nog wel ;-)

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?