02-8-2012 18:10 | Door ANP .

Vijf lichamen opgegraven op basis SrebrenicaVijf lichamen opgegraven op basis Srebrenica

Vijf lichamen opgegraven op basis Srebrenica

SREBRENICA (ANP) - Vijf lichamen zijn donderdag opgegraven in het oude legerkamp van het Nederlandse VN-bataljon bij Srebrenica in Bosnië. Het gaat om twee volwassen mannen, twee volwassen vrouwen en een baby. Ze zijn waarschijnlijk overleden na de val van Srebrenica in 1995 en begraven in een noodgraf. Dat meldde IKV Pax Christi, dat bij de zoektocht betrokken is.

Onderzoek moet uitwijzen wie de vijf zijn en hoe ze zijn overleden. Naar het graf is jaren gezocht. Vorige week was het lichaam van een van de beide vrouwen al gevonden op de basis.

Inwoners van Srebrenica zochten in juli 1995 tevergeefs een veilig heenkomen bij de Nederlandse militairen toen Bosnisch-Servische militairen de moslimenclave veroverden. Ze werden ondergebracht in een overvolle fabriekshal op de basis. Daar stierven mensen door gebrek aan water, voedsel en medicijnen.

het laatste nieuws

 • Nederland heeft lijstje ingediend bij Juncker

  BRUSSEL (ANP) - Ook Nederland heeft een wensenlijstje ingediend bij toekomstig voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat bleek vrijdag in Brussel.

 • 15 jaar cel voor belediging Thais koningshuis

  BANGKOK (ANP) - Een Thaise muzikant is tot 15 jaar cel veroordeeld voor het beledigen van het koningshuis. Dat meldde een rechtbankmedewerker in de oostelijke provincie Ubon Ratchathani vrijdag.

 • Museumplein zondag toneel van pro-Gaza-demo

  AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten houden zondagmiddag een tocht vanaf het Museumplein in Amsterdam om hun steun te betuigen aan de inwoners van Gaza. De protestactie wordt georganiseerd door Youth for Palestine en de Internationale Socialisten. Zij wilden oorspronkelijk op de Dam demonstreren, maar uit vrees voor mogelijke ordeverstoringen is de actie verplaatst naar het Museumplein.

 • 'Basis petitie tegen Van Aartsen klopt niet'

  DEN HAAG (ANP) - De petitie waarin het vertrek van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen wordt geëist, is gebaseerd op een uitspraak die niet is gedaan. Dat stelde een woordvoerder van de burgemeester vrijdag. De petitie is met ruim 17.000 handtekeningen naar de fractievoorzitters van de Tweede Kamer gestuurd.

 • 'Israël zegt bestand op'

  TEL AVIV/GAZA (ANP) - Israël heeft vrijdag het jongste bestand in de Gazastrook al na enkele uren opgezegd. Dit meldden een Israëlisch tv-station en de nieuwszender al-Arabiya

 • 'Meerdere Maleisiërs MH17 geïdentificeerd'

  AMSTERDAM/KUALA LUMPUR (ANP) - Meerdere Maleisische slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn geïdentificeerd. Dat heeft de Maleisische premier Najib Razak vrijdag in Amsterdam gezegd tegen staatspersbureau Bernama, vlak voor zijn vertrek uit Nederland.

 • Experts en verkenners op rampplek MH17

  DONETSK (ANP) - Meer dan 60 Nederlandse en Australische experts zijn vrijdag aangekomen bij de wrakstukken van de neergehaalde Boeing in Oost-Oekraïne. ,,Bergingswerk begint onmiddellijk'', meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), die het konvooi begeleidde.

 • Partijen ruilen gevangenen in Oekraïne

  KIEV (ANP) - Oekraïne en de pro-Russische separatisten blijken bij hun gesprekken donderdag in Minsk (Wit-Rusland) ook afspraken te hebben gemaakt over de ruil van gevangenen. Dat werd vrijdag in Kiev bekendgemaakt door de Oekraïense oud-president Leonid Koetsjma die als bemiddelaar aan de gesprekken deelnam.

 • Paardenmishandelaar slaat weer toe

  BUNSCHOTEN (ANP) - Twee merries die in een weiland langs de Bisschopsweg in Bunschoten stonden, zijn in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld aan hun achterlijf. De politie gaat ervan uit dat dit vrijwel zeker weer het werk is van de paardenmishandelaar die dit jaar al tientallen dieren heeft toegetakeld. De dierenpolitie en een landelijk politieteam zijn druk op zoek naar de daders of daders, aldus een woordvoerder vrijdag.

 • Directeur Rijks: Amsterdam te vies en te vol

  AMSTERDAM (ANP) - Directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum vindt Amsterdam ,,vies en te vol''. De hoofdstad kan de aanzwellende stroom bezoekers en toeristen amper meer aan, schrijft hij vrijdag in een brief in NRC Next. Op en rond het Museumplein komen inmiddels meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.

 • Tientallen doden door aardverschuiving India

  NEW DELHI (ANP) - Reddingswerkers hebben 50 lichamen geborgen bij het dorp Malin in het westen van India, dat twee dagen geleden werd getroffen door een aardverschuiving. Dat meldden Indiase media vrijdag.

 • Tweetal aangehouden voor mishandeling portier

  MEPPEL (ANP) - Twee mannen zijn in Meppel in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor mishandeling van een portier bij een uitgaansgelegenheid. Het tweetal (21 en 22 jaar) is aangehouden. Bij de aanhouding verzette een verdachte zich hevig. Hij beet hierbij een agent in zijn arm.

 • Politie nog op zoek naar vijfde hooligan

  ROTTERDAM (ANP) - Vier van de vijf gezochte voetbalvandalen die worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in Rotterdam in april hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. De vierde is een 27-jarige man uit Hoofddorp. Hij meldde zich donderdagavond. De vijfde hooligan wordt nog gezocht.

 • '20 Oekraïense militairen gedood'

  KIEV (ANP) - Ten zuidwesten van de rampplek waar het wrak van de Maleisische Boeing 777 ligt, zouden in de nacht van donderdag op vrijdag 20 Oekraïense militairen zijn gedood bij een aanval van separatistische rebellen. Dit meldde de Oekraïense televisie vrijdag.

 • VS heeft nieuwe ambassadeur in Rusland

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben binnenkort weer een ambassadeur in Moskou. De Senaat stemde donderdag (lokale tijd) in met de benoeming van de ervaren diplomaat John Tefft.

4Opmerking
2 aug 2012 20:44
avatar
ze bliezen de huizen van de serviers op in de buurt, dat zal wel goed geweest zijn maar toen die serviers wat terug deden oei toen waren ze ineens zielig; en o ja natuurlijk willen ze het wel vergeten maar alleen als nederland veel geld betaalt. maar nederland heeft er niets mee te maken het was een navo gebeuren, maar die andere landen steken hun middelvinger op en terecht
2 aug 2012 19:29
avatar

Iemand,

De waarheid doet pijn vandaar die duimpjes naar beneden.

2 aug 2012 17:59
avatar
HAHAHA..."een veilig heenkomen bij de nederlandse militairen" hahaha...DIE ZATEN TOCH EEN DAG LATER ALWEER AAN DE SLIDOVICH MET HUN VRIENDEN, DE BOSNISCH-SERVEN...
"Don't shoot the piano player" is diep in ons geheugen gegrift...en het is spijtig dat ze juist die piano-player niet als eerste neergeschoten hebben!
Och, collaboratie is nederlanders nooit vreemd geweest...weet je nog wel ;-)

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?