02-8-2012 18:10 | Door ANP .

Vijf lichamen opgegraven op basis SrebrenicaVijf lichamen opgegraven op basis Srebrenica

Vijf lichamen opgegraven op basis Srebrenica

SREBRENICA (ANP) - Vijf lichamen zijn donderdag opgegraven in het oude legerkamp van het Nederlandse VN-bataljon bij Srebrenica in Bosnië. Het gaat om twee volwassen mannen, twee volwassen vrouwen en een baby. Ze zijn waarschijnlijk overleden na de val van Srebrenica in 1995 en begraven in een noodgraf. Dat meldde IKV Pax Christi, dat bij de zoektocht betrokken is.

Onderzoek moet uitwijzen wie de vijf zijn en hoe ze zijn overleden. Naar het graf is jaren gezocht. Vorige week was het lichaam van een van de beide vrouwen al gevonden op de basis.

Inwoners van Srebrenica zochten in juli 1995 tevergeefs een veilig heenkomen bij de Nederlandse militairen toen Bosnisch-Servische militairen de moslimenclave veroverden. Ze werden ondergebracht in een overvolle fabriekshal op de basis. Daar stierven mensen door gebrek aan water, voedsel en medicijnen.

het laatste nieuws

 • 'We moeten onze veteranen altijd eren'

  EDE (ANP) - ,,We moeten onze veteranen altijd eren. Niet alleen degenen die 70 jaar geleden vochten in de operatie Market Garden, maar ook de mannen en vrouwen die zich tegenwoordig inzetten om conflicten in de wereld tot een goed einde te brengen.''

 • Dropping Ede gaat door na herdenking

  EDE (ANP) - De dropping van parachutisten boven de Ginkelse Heide heeft zaterdagmiddag alsnog plaats. Er springen geen 1000, maar 500 parachutisten. De landing is aangepast wegens de hardnekkige mist zaterdagmorgen.

 • Eigenaar vluchtauto vrijuit na aanslag Waalre

  DEN BOSCH (ANP) - De eigenaar van de vluchtauto die hoogstwaarschijnlijk is gebruikt door de daders van de aanslag twee jaar geleden op het gemeentehuis in Waalre wordt niet langer beschuldigd van betrokkenheid. De man uit Haaren is geen verdachte meer, bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch zaterdag na een bericht in het Eindhovens Dagblad.

 • '45.000 Koerden naar Turkije gevlucht'

  ISTANBUL (ANP) - Ongeveer 45.000 Syrische Koerden zijn vrijdag naar Turkije gevlucht. Dat zei de Turkse vicepremier Numan Kurtulmus zaterdag tegen televisiezender CNN Turk. De Koerden vluchtten voor de militanten van Islamitische Staat (IS). Turkije opende zaterdag de grens met Syrië om de vluchtelingen toe te laten.

 • Doden door tropische storm Filipijnen

  MANILA (ANP) - De tropische storm Fung-Wong heeft op de Filipijnen zeker 7 mensenlevens geëist. Meer dan 100.000 mensen zijn gevlucht, meldden de autoriteiten zaterdag. De storm heeft voor veel schade gezorgd in de hoofdstad Manila en de noordelijke provincies van de Filipijnen.

 • Dropping Ginkelse hei door mist uitgesteld

  EDE (ANP) - De droppings op de Ginkelse Heide zijn zaterdagochtend uitgesteld vanwege de mist. Dat heeft de gemeente Ede gemeld. De 1000 parachutisten die een sprong zullen maken boven de Ginkelse Heide of bij de herdenking in Driel, zitten nu nog op Eindhoven Airport, waar ze door de mist niet kunnen opstijgen.

 • NS-topman: betaling ov-chipkaart is ouderwets

  UTRECHT (ANP) - NS-Topman Timo Huges is niet onverdeeld enthousiast over de ov-chipkaart. Zo ergert hij zich eraan dat treinreizigers vooraf geld op hun ov-chipkaart moeten zetten. Die manier van betalen is niet meer van deze tijd, stelt Huges in De Telegraaf van zaterdag.

 • Jihadaanslagen België verijdeld

  BRUSSEL (ANP) - Het Belgisch federaal parket heeft de afgelopen maanden een aantal aanslagen van ex-Syriëstrijders en sympathisanten verijdeld. Het gaat volgens bronnen in gerechtelijke kringen om aanslagen die vergelijkbaar zijn met de aanslag op het Joods Museum in Brussel in mei, waarbij vier mensen om het leven kwamen. Dat meldde dagblad De Tijd zaterdag.

 • Uitgedunde protestdag in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - Den Haag staat zaterdag in het teken van langverwachte protesten. Op vier plekken in de stad wordt gedemonstreerd, door nationalisten, antifascisten, Koerden en de site GeenStijl. Maar de twee meest omstreden manifestaties, van de Muslim Defence League en de nationalisten van Pro Patria, zijn op het laatste moment afgelast.

 • Derde Russische hulpkonvooi in Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Rusland heeft opnieuw een konvooi vrachtwagens met noodhulp gestuurd naar Oekraïne. De eerste vrachtwagens zijn zaterdagochtend aangekomen in de Oekraïense stad Donetsk, meldde persbureau RIA Novosti. De wagens zijn op hetzelfde punt Oekraïne binnengereden als de eerste twee konvooien, zonder goedkeuring van de autoriteiten in Kiev.

 • Turkse gijzelaars IS weer terug in Turkije

  ISTANBUL (ANP) - 49 Turken die in juni door Islamitische Staat (IS) in het noorden van Irak werden ontvoerd, zijn weer vrij. Dat heeft de Turkse premier Ahmet Davutoglu zaterdag laten weten. De groep is veilig overgebracht naar de stad Sanliurfa, in het zuiden van Turkije.

 • Kansspelautoriteit onderzoekt Staatsloterij

  DEN HAAG (ANP) - De Kansspelautoriteit is een onderzoek begonnen naar ,,de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces" van de Staatsloterij. Aanleiding zijn ,,een rapport van de Staatsloterij en informatie van buitenaf", zei een woordvoerder van de toezichthouder zaterdag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

 • Meerdere Russische vliegtuigen onderschept

  WASHINGTON (ANP) - Op verschillende plekken in de wereld zijn afgelopen week Russische militaire vliegtuigen onderschept. Nadat vrijdag duidelijk werd dat woensdag twee Russische bommenwerpers het Zweedse luchtruim binnen waren gedrongen, kwamen ook meldingen uit de VS, Canada en Groot-Brittannië.

 • Belager Witte Huis wist binnen te komen

  WASHINGTON (ANP) - De man die vrijdag (lokale tijd) over een hek klom bij het Amerikaanse Witte Huis is ook echt in het gebouw geweest. Dat meldt CNN op basis van een woordvoerder van een Amerikaanse veiligheidsdienst.

 • Kiev en separatisten sluiten akkoord in Minsk

  MINSK (ANP/RTR) - Vertegenwoordigers van de separatisten in het oosten van Oekraïne en van de Oekraïense en Russische regering hebben zaterdag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk een akkoord gesloten. Ze zijn het onder meer eens geworden over een bufferzone, meldt een vertegenwoordiger van Kiev.

4Opmerking
2 aug 2012 20:44
avatar
ze bliezen de huizen van de serviers op in de buurt, dat zal wel goed geweest zijn maar toen die serviers wat terug deden oei toen waren ze ineens zielig; en o ja natuurlijk willen ze het wel vergeten maar alleen als nederland veel geld betaalt. maar nederland heeft er niets mee te maken het was een navo gebeuren, maar die andere landen steken hun middelvinger op en terecht
2 aug 2012 19:29
avatar

Iemand,

De waarheid doet pijn vandaar die duimpjes naar beneden.

2 aug 2012 17:59
avatar
HAHAHA..."een veilig heenkomen bij de nederlandse militairen" hahaha...DIE ZATEN TOCH EEN DAG LATER ALWEER AAN DE SLIDOVICH MET HUN VRIENDEN, DE BOSNISCH-SERVEN...
"Don't shoot the piano player" is diep in ons geheugen gegrift...en het is spijtig dat ze juist die piano-player niet als eerste neergeschoten hebben!
Och, collaboratie is nederlanders nooit vreemd geweest...weet je nog wel ;-)

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?