15-7-2012 17:45 | Door ANP .

Vierdaagsedeelnemers veroorzaken fileNIJMEGEN (ANP) - Wandelaars die van plan zijn om dinsdag te starten in de Vierdaagse, hebben zondagmiddag een lange file veroorzaakt voor de Waalbrug bij Nijmegen. Ook op de Wedren, waar zij hun startbewijs konden afhalen, was het dringen en wachten, aldus de organisatie van de Vierdaagse.

Wie ingeloot is voor de Vierdaagse moet verplicht op zondag of op maandag persoonlijk het startbewijs afhalen in Nijmegen. Dat kan tot 17 uur 's middags. Wie te laat is, of op de verkeerde dag komt, mag niet starten. Deze procedure leidt elk jaar tot lange files om Nijmegen in te komen, aangezien er aan de randen van de stad ook nog afzettingen en omleidingen zijn ingesteld wegens de Vierdaagsefeesten.

het laatste nieuws

 • Pleidooi in Kamer voor meer geld Defensie

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat 100 miljoen per jaar meer uitgeven aan Defensie. Maar de Tweede Kamer wil meer. Fractieleider Halbe Zijlstra van regeringspartij VVD pleitte voor meer geld tijdens de algemene beschouwingen dinsdag en hij bleek niet alleen te staan in zijn wens.

 • Arrestaties bij antiterreuroperatie Sydney

  SYDNEY (ANP) - De Australische politie heeft tijdens een grote antiterreuroperatie in Sydney meerdere mensen gearresteerd. In verschillende buitenwijken zijn donderdag (lokale tijd) huiszoekingen gedaan. Dat heeft de Australische politie gemeld.

 • Veel minder voedsel van VN voor Syriërs

  GENÈVE (ANP) - De Verenigde Naties moeten wegens geldgebrek de voedselrantsoenen voor 4 miljoen Syriërs met 40 procent verlagen in oktober. Dat heeft het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de VN (Unocha) woensdag bekendgemaakt.

 • MH17-rapport in VN-Veiligheidsraad

  NEW YORK (ANP) - Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne wordt vrijdag besproken in de VN-Veiligheidsraad. Rusland heeft om de bijeenkomst gevraagd.

 • Franse medewerker AzG heeft ebola

  PARIJS (ANP) - Een Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen heeft ebola opgelopen in het Afrikaanse land Liberia. Dat heeft de hulporganisatie woensdag bekendgemaakt.

 • 'Niet extra snijden voor belastinghervorming'

  DEN HAAG (ANP) - De PvdA wil niet extra bezuinigen om zo een eerste ronde in een omvangrijke belastinghervorming mogelijk te maken. PvdA-leider Diederik Samsom maakte dat woensdag duidelijk tijdens de algemene beschouwingen, in antwoord op vragen van D66-leider Alexander Pechtold.

 • Obama: niet weer grondoorlog in Irak

  TAMPA (ANP) - Er gaan geen Amerikaanse troepen meer naar Irak om er een grondoorlog te voeren. Dit beklemtoonde woensdag de Amerikaanse president Barack Obama in een toespraak op een luchtmachtbasis bij Tampa in Florida.

 • Samsom wil snel meer banen van kabinet

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet meer doen om extra banen te creëren, vindt PvdA-leider Diederik Samsom. Eerdere plannen hebben nog onvoldoende opgeleverd, zei hij woensdag tijdens de algemene beschouwingen.

 • '49 procent Schotten voor onafhankelijkheid'

  EDINBURGH (ANP) - In de jongste peiling over de de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden van het Verenigd Koninkrijk zegt 49 procent van de ondervraagden ja. Het percentage ja-stemmers is daarmee in de peilingen op een nieuwe record beland. 51 procent is tegen de breuk met de rest van het koninkrijk in de peiling van Ipsos MOTRI.

 • Rechter: niet betogen in Schilderswijk

  DEN HAAG (ANP) - Er mag op 20 september definitief niet worden gedemonstreerd in de Schilderswijk. De rechter in Den Haag heeft een verzoek van de NVU en de AFA afgewezen, zo liet een woordvoerster van de rechtbank woensdag weten.

 • OM: waardevolle info MH17 alleen naar politie

  ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) raadt af om waardevolle informatie omtrent eventuele daders van de aanslag op vlucht MH17 te deponeren bij ,,een onbekend bureau, waarvan niet vaststaat wie erachter zit.''

 • Niet-Schotten kunnen koers Schotland bepalen

  EDINBURGH (ANP) - Afgaande op opiniepeilingen over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden, kunnen niet-Schotse inwoners van Schotland in belangrijke mate de keuze bepalen in het referendum van donderdag.

 • Onvrede over duurzaamheidsplannen Juncker

  STRAATSBURG (ANP) - In de toekomstige Europese Commissie moet een vicevoorzitter worden aangesteld die verantwoordelijk is voor duurzame groei. Die oproep deed een grote groep Europarlementariërs woensdag aan de toekomstige voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU, Jean-Claude Juncker.

 • 'Juweliersvrouw niet vervolgd voor 'Deurne''

  DEURNE (ANP) - Juweliersvrouw Marina uit Deurne wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel in maart. Volgens het Openbaar Ministerie handelde ze uit noodweer, melden de NOS en Omroep Brabant woensdag op basis van justitiebronnen.

 • Sargentini leidt EU-waarnemingsmissie

  STRAATSBURG (ANP) - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is aangesteld als hoofd van de EU-waarnemingsmissie om het verloop van de verkiezingen in Mozambique te controleren. Zij is benoemd door EU-buitenlandchef Catherine Ashton, zo vertelde Sargentini woensdag. Het is haar taak om een onafhankelijk oordeel te vellen over het verloop van de stembusgang in het Afrikaanse land.