15-7-2012 17:45 | Door ANP .

Vierdaagsedeelnemers veroorzaken fileNIJMEGEN (ANP) - Wandelaars die van plan zijn om dinsdag te starten in de Vierdaagse, hebben zondagmiddag een lange file veroorzaakt voor de Waalbrug bij Nijmegen. Ook op de Wedren, waar zij hun startbewijs konden afhalen, was het dringen en wachten, aldus de organisatie van de Vierdaagse.

Wie ingeloot is voor de Vierdaagse moet verplicht op zondag of op maandag persoonlijk het startbewijs afhalen in Nijmegen. Dat kan tot 17 uur 's middags. Wie te laat is, of op de verkeerde dag komt, mag niet starten. Deze procedure leidt elk jaar tot lange files om Nijmegen in te komen, aangezien er aan de randen van de stad ook nog afzettingen en omleidingen zijn ingesteld wegens de Vierdaagsefeesten.

het laatste nieuws

 • Rebellenleider erkent bezit BUK-raketten

  DONETSK (ANP) - Een pro-Russische rebellencommandant in Oekraïne heeft erkend dat de separatisten de beschikking hadden over het BUK-raketsysteem. Dat is het systeem waarmee vermoedelijk het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines is neergeschoten.

 • Autoriteit VS verlengt vliegverbod Tel Aviv

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv voor Amerikaanse maatschappijen met 24 uur verlengd. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

 • VN beginnen onderzoek naar geweld in Gaza

  GENÈVE (ANP) - De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft woensdag ingestemd met een internationaal onderzoek naar schendingen van het oorlogsrecht door het Israëlische leger in de Gazastrook. Van de 47 landen stemde alleen de Verenigde Staten tegen; 17 landen, waaronder enkele EU-leden, onthielden zich van stemming.

 • Geen bewijs voor manipulatie voicerecorder

  DEN HAAG (ANP) - Er is geen bewijs gevonden voor manipulatie van de zogeheten Cockpit Voice Recorder, een van de twee zwarte dozen, van het neergehaalde toestel van Malaysia Airlines. De recorder is ,,met succes uitgelezen'' en bevatte ,,gegevens van de ongevalsvlucht''. Donderdag wordt de andere zwarte doos onderzocht. Daarop staan de vluchtgegevens.

 • Beieren verbiedt neonazi-vereniging FNS

  MÜNCHEN (ANP) - Beieren heeft woensdag het Vrije Net Zuid (FNS) verboden, het grootste neonazi-netwerk van de Zuid-Duitse deelstaat. Dat was in 2009 opgericht door mensen die de extreem rechtse NPD ,,niet nationaalsocialistisch genoeg'' vonden.

 • Bulgaarse premier treedt af

  SOFIA (ANP) - De Bulgaarse premier Plamen Oresharski is woensdag afgetreden. Zijn vertrek werd al verwacht. Hij stond al enige tijd onder grote druk, omdat hij niet in staat bleek de Bulgaarse economie weer aan de gang te krijgen.

 • 'Straaljagers neergeschoten vanuit Rusland'

  KIEV (ANP) - Volgens Oekraïne zijn twee van zijn straaljagers waarschijnlijk neergeschoten vanaf Russisch grondgebied. Dat heeft de Oekraïense regering woensdag gemeld, aldus Oekraïense media.

 • Rijkswaterstaat: niet langs de snelweg staan

  DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat roept mensen op om niet pal langs de snelweg, op de vluchtstrook te gaan staan in afwachting van de colonne rouwauto's die de lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne naar Hilversum brengt. ,,Zoek een parkeerplaats of ga op een viaduct staan, maar niet direct langs de weg'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. ,,En ga ook vooral niet oversteken op de snelweg'', voegde hij daar nog aan toe.

 • Colonne lijkwagens onderweg naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - De colonne van lijkwagens is woensdag om tien voor zes vertrokken van Eindhoven Airport en is onderweg naar Hilversum. De 40 wagens vervoeren de lichamen van slachtoffers die donderdag omkwamen toen de Boeing van Malaysia Airlines neerstortte in Oost-Oekraïne. Ze brengen de kisten met de overschotten naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne, waar de identificatie plaatsvindt.

 • Lichamen gaan in colonne naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - De lijkwagens met de 40 kisten met stoffelijke overschotten gaan woensdag in een lange colonne onderweg van Eindhoven Airport naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De eerste 20 wagens reden rond kwart voor vijf van het platform waar de twee vliegtuigen stonden die de lichamen naar Nederland brachten. Deze wagens wachten in een hangar op de andere 20 lijkwagens, waarna ze gezamenlijk zullen rijden.

 • Tientallen doden door 2 bomaanslagen Nigeria

  KADUNA (ANP) - Bij twee bomaanslagen in Nigeria zijn woensdag tientallen mensen om het leven gekomen. Een bom ontplofte op een drukke markt in de Noord-Nigeriaanse stad Kaduna en doodde 50 mensen, aldus een medewerker van het Rode Kruis.

 • 'Straaljagers neergeschoten vanuit Rusland'

  KIEV (ANP) - Volgens Oekraïne zijn twee van zijn straaljagers neergeschoten vanaf Russische grondgebied. Dat heeft de Oekraïense regering woensdag gemeld, meldden Oekraïense media.

 • Nederland werkt aan resolutie politiemissie

  NEW YORK (ANP) - Nederland, Australië en Oekraïne werken achter de schermen aan een resolutie voor een politiemissie van de Verenigde Naties op de plek van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Nederlandse, Australische en Oekraïense experts werken woensdag in New York aan het voorstel, zei de woordvoerder van de Oekraïense VN-vertegenwoordiging in New York tegen het ANP.

 • Lijkkisten een voor een uit vliegtuig gehaald

  EINDEHOVEN (ANP) - In Eindhoven worden een voor een de kisten uit de vliegtuigen gedragen die er iets voor vieren geland zijn. Een Nederlands en een Australisch militair transportvliegtuig brachten woensdag samen 40 lijkkisten naar Nederland met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp van vorige week.

 • Indrukwekkende stilte op Schiphol

  AMSTERDAM (ANP) - Op het normaal zo hectische Schiphol was het woensdagmiddag om 4 uur indrukwekkend stil. Honderden reizigers en medewerkers hielden op de luchthaven, net als op vele andere plekken in het land, een minuut stilte. Na die minuut werden bij de herdenkplek voor de vertrekhal bloemen gelegd namens onder meer Schiphol, de Koninklijke Marechaussee en de Douane. KLM-topman Camiel Eurlings maakte samen met collega's een emotionele wandeling langs de bloemenzee.