28-7-2012 19:54 | Door ANP .

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen''Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

HILVERSUM (ANP) - Elk jaar wordt 2,5 miljard euro verspild in de hulpverlening aan gezinnen met meerdere problemen. Dat is een kwart van de 10 miljard die daaraan op gaat. Oorzaak zijn bureaucratie en een gebrek aan samenwerking bij de diverse betrokken instanties.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarvan een concept in handen is van RTL Nieuws, zo berichtte het programma zaterdag.

De onderzoekers hebben 250 van de 100.000 zogeheten multiprobleemgezinnen in Nederland doorgelicht. De helft van de gezinnen kan met de helft minder hulp.

het laatste nieuws

 • Experts en verkenners op rampplek MH17

  DONETSK (ANP) - Meer dan 60 Nederlandse en Australische experts zijn vrijdag aangekomen bij de wrakstukken van de neergehaalde Boeing in Oost-Oekraïne. ,,Bergingswerk begint onmiddellijk'', meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), die het konvooi begeleidde.

 • Partijen ruilen gevangenen in Oekraïne

  KIEV (ANP) - Oekraïne en de pro-Russische separatisten blijken bij hun gesprekken donderdag in Minsk (Wit-Rusland) ook afspraken te hebben gemaakt over de ruil van gevangenen. Dat werd vrijdag in Kiev bekendgemaakt door de Oekraïense oud-president Leonid Koetsjma die als bemiddelaar aan de gesprekken deelnam.

 • Paardenmishandelaar slaat weer toe

  BUNSCHOTEN (ANP) - Twee merries die in een weiland langs de Bisschopsweg in Bunschoten stonden, zijn in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld aan hun achterlijf. De politie gaat ervan uit dat dit vrijwel zeker weer het werk is van de paardenmishandelaar die dit jaar al tientallen dieren heeft toegetakeld. De dierenpolitie en een landelijk politieteam zijn druk op zoek naar de daders of daders, aldus een woordvoerder vrijdag.

 • Directeur Rijks: Amsterdam te vies en te vol

  AMSTERDAM (ANP) - Directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum vindt Amsterdam ,,vies en te vol''. De hoofdstad kan de aanzwellende stroom bezoekers en toeristen amper meer aan, schrijft hij vrijdag in een brief in NRC Next. Op en rond het Museumplein komen inmiddels meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.

 • Tientallen doden door aardverschuiving India

  NEW DELHI (ANP) - Reddingswerkers hebben 50 lichamen geborgen bij het dorp Malin in het westen van India, dat twee dagen geleden werd getroffen door een aardverschuiving. Dat meldden Indiase media vrijdag.

 • Tweetal aangehouden voor mishandeling portier

  MEPPEL (ANP) - Twee mannen zijn in Meppel in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor mishandeling van een portier bij een uitgaansgelegenheid. Het tweetal (21 en 22 jaar) is aangehouden. Bij de aanhouding verzette een verdachte zich hevig. Hij beet hierbij een agent in zijn arm.

 • Politie nog op zoek naar vijfde hooligan

  ROTTERDAM (ANP) - Vier van de vijf gezochte voetbalvandalen die worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in Rotterdam in april hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. De vierde is een 27-jarige man uit Hoofddorp. Hij meldde zich donderdagavond. De vijfde hooligan wordt nog gezocht.

 • '20 Oekraïense militairen gedood'

  KIEV (ANP) - Ten zuidwesten van de rampplek waar het wrak van de Maleisische Boeing 777 ligt, zouden in de nacht van donderdag op vrijdag 20 Oekraïense militairen zijn gedood bij een aanval van separatistische rebellen. Dit meldde de Oekraïense televisie vrijdag.

 • VS heeft nieuwe ambassadeur in Rusland

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben binnenkort weer een ambassadeur in Moskou. De Senaat stemde donderdag (lokale tijd) in met de benoeming van de ervaren diplomaat John Tefft.

 • Nederlandse experts naar rampplek

  KIEV (ANP) - Nederlandse en Australische experts van het repatriëringsteam zijn op weg naar de plek waar vlucht MH17 in Oekraïne is neergestort. Dat heeft een woordvoerster van het hoofd van het team vrijdagochtend bekendgemaakt.

 • Bokshandschoenen Ali leveren tonnen op

  DALLAS (ANP) - De bokshandschoenen die Muhammad Ali in 1971 droeg tijdens het Duel van de Eeuw, hebben donderdag ruim 388.000 dollar (bijna 290.000 euro) opgeleverd op een veiling. Dat maakte het Amerikaanse veilingshuis Heritage bekend.

 • Israëlische militairen gedood bij Gazastrook

  TEL AVIV (ANP/DPA) - Zeker vijf Israëlische militairen zijn donderdag gedood bij de grens met de Gazastrook. De soldaten werden beschoten met mortieren, liet het Israëlische leger vrijdagochtend weten.

 • Zeilen weer gehesen tijdens de Sneekweek

  SNEEK (ANP) - Zeilliefhebbers kunnen vanaf vrijdag weer terecht in het Friese Sneek. Daar start vrijdagavond de 79e editie van de jaarlijkse Sneekweek. Na de opening op het stadhuis is er die avond een vlootschouw door de grachten. Die wordt afgenomen door de commissaris van de Koning in Friesland, John Jorritsma.

 • Ter dood veroordeelde Sudanese in VS

  WASHINGTON (ANP/RTR) - De Sudanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, is aangekomen in de Verenigde Staten. Mariam Yahya Ibrahim Ishaq arriveerde donderdag (lokale tijd) op de luchthaven van Philadelphia, waar ze werd ontvangen door burgemeester Michael Nutter.

 • 'VS en Israël niet aan tafel met Hamas'