28-7-2012 19:54 | Door ANP .

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen''Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

HILVERSUM (ANP) - Elk jaar wordt 2,5 miljard euro verspild in de hulpverlening aan gezinnen met meerdere problemen. Dat is een kwart van de 10 miljard die daaraan op gaat. Oorzaak zijn bureaucratie en een gebrek aan samenwerking bij de diverse betrokken instanties.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarvan een concept in handen is van RTL Nieuws, zo berichtte het programma zaterdag.

De onderzoekers hebben 250 van de 100.000 zogeheten multiprobleemgezinnen in Nederland doorgelicht. De helft van de gezinnen kan met de helft minder hulp.

het laatste nieuws

 • Rutte: contact met Kamer over ramp kan beter

  DEN HAAG (ANP) - Het contact van het kabinet met de Tweede Kamer over de vliegramp kan beter. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag aan het begin van een debat in de Tweede Kamer over de crash van het toestel van Malaysia Airlines.

 • 'Bewaar de rust bij demonstraties voor Gaza'

  HANNOVER (ANP) - De minister-president van de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Nedersaksen heeft mensen die tegen het Israëlische geweld in de Gazastrook demonstreren, opgeroepen de rust te bewaren.

 • Dodental Israëlische acties in Gaza boven 800

  GAZA/JERUZALEM (ANP) - Het dodental van de Israëlische acties tegen Hamas in de Gazastrook is opgelopen tot boven de 800. Een topman van de radicale beweging Islamitische Jihad en zijn zoon werden vrijdag gedood bij een Israëlische luchtaanval, aldus de Palestijnse autoriteiten.

 • Ceremonie op drukke dag Eindhoven Airport

  EINDHOVEN (ANP) - De derde ceremonie op vliegbasis Eindhoven voor de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne treft vrijdag een van de drukste dagen dit jaar op Eindhoven Airport. In totaal 19 vluchten kunnen niet volgens planning vertrekken omdat het vliegverkeer tussen 15.45 uur en 18.00 uur weer wordt stilgelegd vanwege de aankomst van lijkkisten. Volgens een woordvoerder gaat het om ongeveer 4000 vakantiegangers die niet op tijd kunnen vertrekken.

 • Eindexamens 346 leerlingen ongeldig verklaard

  UTRECHT (ANP) - De Inspectie van het Onderwijs heeft in de afgelopen examenperiode de schriftelijke eindexamens van 346 leerlingen ongeldig verklaard. Redenen hiervoor waren onder meer dat examens zijn zoekgeraakt, eindexamenkandidaten ziek waren of fouten van leraren. Dat heeft de inspectie vrijdag bekendgemaakt.

 • Fransen denken niet aan opzet bij crash Mali

  PARIJS (ANP) - Frankrijk gaat vooralsnog niet uit van opzet bij de crash van het Air Algérie toestel in Mali. Het toestel viel uit elkaar toen het de grond raakte, maakten Franse functionarissen vrijdag bekend. Het lijkt daarmee onwaarschijnlijk dat het vliegtuig ten prooi is gevallen aan een aanval.

 • Timmermans bezoekt forensisch team Charkov

  CHARKOV (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en zijn Australische collega Julie Bishop zijn vrijdagochtend aangekomen in de Oost-Oekraïense stad Charkov. Ze gaan langs bij forensisch specialisten die er in de afgelopen dagen voor hebben gezorgd dat veel stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp naar Nederland kunnen worden vervoerd om daar te worden geïdentificeerd.

 • Australische militairen en agenten op weg

  CANBERRA (ANP) - Australische militairen zullen naar de Oekraïne worden gestuurd om politiemensen die op de rampplek van de Boeing van Malaysia Airlines werken, te beschermen. Dat heeft de Australische premier Abbott vrijdag bekendgemaakt. Om hoeveel militairen het precies gaat, is nog onbekend. Hij sprak van ,,enige inzet'' van de ADF, de Australische strijdkrachten.

 • Huis van Afgevaardigden eert doden MH17

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag stilgestaan bij de slachtoffers van de ramp met Malaysia Airlines vlucht MH17. Op de vloer werd een moment stilte in acht genomen. De herdenking was een initiatief van de afgevaardigden Bill Huizinga en Chris van Hollen, beiden met Nederlandse voorouders.

 • Obama wil strengere sancties tegen Rusland

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama wil dat er steviger sancties worden opgelegd aan Rusland. Dat heeft hij minister-president Mark Rutte in een telefoongesprek laten weten.

 • Opnieuw lijkkisten naar Nederland

  EINDHOVEN (ANP) - Vrijdag landen er weer twee militaire vliegtuigen op Eindhoven Airport, met aan boord zo'n 70 lijkkisten. Ook woensdag en donderdag werden er slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne naar Nederland gebracht.

 • Schiphol beleeft drukste dag van het jaar

  SCHIPHOL (ANP) - Schiphol beleeft vrijdag de drukste dag van het jaar. Zo'n 190.000 reizigers doen naar verwachting de luchthaven aan. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen op deze dag ruim 180.000 mensen via het vliegveld reisden.

 • Bourgeois nieuwe premier Vlaanderen

  BRUSSEL (ANP) - Geert Bourgeois van de Vlaams-nationalistische partij N-VA wordt de nieuwe minister-president van het Belgische gewest Vlaanderen. Dat is duidelijk geworden na het partijcongres donderdagnacht, meldden Belgische media.

 • Afgevaardigden willen vervolging Obama

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil president Barack Obama voor de rechter dagen wegens machtsmisbruik. Een commissie van het Huis meent dat hij een onderdeel van zijn zorgwet, de zogeheten 'Obama-care', heeft uitgesteld zonder daarbij het Congres te raadplegen.

 • Dode bij schietpartij in kliniek VS

  DARBY (ANP) - Een psychiatrisch patiënt heeft donderdagmiddag lokale tijd in een kliniek in de Amerikaanse stad Philadelphia een verpleegster doodgeschoten. Bij de schietpartij raakten ook twee mensen gewond, zo meldt de Philadelphia Daily News.