28-7-2012 19:54 | Door ANP .

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen''Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

HILVERSUM (ANP) - Elk jaar wordt 2,5 miljard euro verspild in de hulpverlening aan gezinnen met meerdere problemen. Dat is een kwart van de 10 miljard die daaraan op gaat. Oorzaak zijn bureaucratie en een gebrek aan samenwerking bij de diverse betrokken instanties.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarvan een concept in handen is van RTL Nieuws, zo berichtte het programma zaterdag.

De onderzoekers hebben 250 van de 100.000 zogeheten multiprobleemgezinnen in Nederland doorgelicht. De helft van de gezinnen kan met de helft minder hulp.

het laatste nieuws

 • Schutter Nieuw-Zeeland na klopjacht opgepakt

  ASHBURTON (ANP) - De politie in Nieuw-Zeeland heeft maandagmiddag (plaatselijke tijd) na een klopjacht van ongeveer 7 uur een 48-jarige man aangehouden die in Ashburton twee mensen zou hebben doodgeschoten en een derde zou hebben verwond. Honden van de politie spoorden hem op op een landgoed, meldde de BBC. Het wapen waarmee hij zou hebben geschoten, is nog niet gevonden.

 • Drukte op wegen na vakantie valt mee

  DEN HAAG (ANP) - Op de eerste dag dat overal de schoolvakanties er weer op zitten, is de drukte op de wegen meegevallen. Maandagochtend stond er op de snelwegen ongeveer 130 kilometer file, meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Dat was iets minder dan normaal.

 • 'Fietsers zijn asociale weggebruikers'

  AMSTERDAM (ANP) - Een ruime meerderheid van de Nederlanders bestempelt fietsers als asociale weggebruikers. Blijkens onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio vindt 70 procent dat fietsers zich onvoldoende aan de verkeersregels houden, door onder meer met z'n tweeën of zelfs drieën naast elkaar te fietsen. Wielrenners maken het volgens het onderzoek het bontst.

 • F-16's bewaken luchtruim Baltische staten

  DEN HAAG (ANP) - Vier Nederlandse F-16's worden vanaf maandag ingezet voor de bewaking van het luchtruim boven Estland, Letland en Litouwen. De vliegtuigen blijven er tot eind dit jaar.

 • Politie treedt op tegen betogers Hongkong

  HONGKONG (ANP) - De politie in Hongkong heeft maandag pepperspray gebruikt tegen betogers die demonstreerden voor meer democratie in de vroegere Britse kroonkolonie. Zij waren bijeengekomen voor het gebouw waar een hoge Chinese functionaris uitleg gaf over het besluit van het Chinese Nationaal Volkscongres om de inwoners van Hongkong geen vrije verkiezingen toe te staan.

 • 'Pensioengeld in dierenleed over de grens’

  AMSTERDAM (ANP) - Het pensioenfonds voor ambtenaren ABP en andere grote pensioenfondsen beleggen in bedrijven die in China legbatterijen voor kippen bouwen. Verder stoppen deze Nederlandse fondsen ook geld in de bouw van megastallen voor kippen en varkens in Thailand en Brazilië.

 • Tientallen doden bij gevechten Jemen

  SANAA (ANP) - Zeker 21 mensen zijn afgelopen weekend omgekomen bij gevechten tussen sjiitische Houthi-rebellen en regeringsgezinde stammen in het noorden van Jemen. Dat schrijft de Arabische nieuwszender Al-Arabiya op basis van bronnen bij lokale stammen.

 • 'Mijd de A12 bij Utrecht voorlopig'

  UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om de brug in de snelweg A12 bij Utrecht de komende maanden zoveel mogelijk te mijden. Zeker tijdens de ochtend- en avondspits is langdurig oponthoud bij en rond de Galecopperbrug vrijwel onvermijdelijk volgens de dienst.

 • Ebola mogelijk opgedoken in Zweden

  STOCKHOLM (ANP) - In Zweden is een man opgenomen die mogelijk besmet is met ebola. Hij ligt in quarantaine in het ziekenhuis in de hoofdstad Stockholm. Het is volgens doktoren in Zweden nog niet zeker dat de man ook daadwerkelijk ebola heeft.

 • Dodental explosie Parijs loopt op

  PARIJS (ANP) - Het dodental als gevolg van een ontploffing in de buurt van Parijs is zondagavond opgelopen tot zeker zes. Twee personen worden nog vermist na de explosie in een appartementencomplex in de voorstad Rosny-sous-Bois, zo melden Franse media.

 • Alle schoolbanken weer gevuld

  DEN HAAG (ANP) - Alle scholieren zijn weer naar school. Na de scholieren in het noorden en zuiden moeten maandag ook de leerlingen in het midden van het land weer naar school. De eerstkomende vakantie is in oktober: de herfstvakantie. Het noorden heeft als eerste vrij, vanaf 11 oktober. Het zuiden en midden volgt een week later.

 • Ploumen naar geteisterd Zuid-Sudan

  DEN HAAG (ANP) - Om haar blijvende betrokkenheid met de bevolking te tonen, reist minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) maandag naar Zuid-Sudan. Eind vorig jaar brak er in het land een bloedig conflict uit.

 • Honderden illegale wapens ingeleverd Curaçao

  WILLEMSTAD (ANP) - Meer dan vierhonderd mensen hebben in de afgelopen zes weken een illegaal wapen ingeleverd op Curaçao. In totaal zijn 406 wapens binnengebracht, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao zondagavond (lokale tijd) bekendgemaakt.

 • Israël wil land annexeren voor nederzettingen

  JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël is van plan om 400 hectare grond te annexeren op de Westelijke Jordaanoever. Het stuk land ligt bij nederzetting Etzion, in de buurt van Bethlehem. Israël liet zondag weten daar nog meer nederzettingen te willen bouwen.

 • Mensen maken minder gebruik van kinderopvang

  DEN HAAG (ANP) - In Nederland maken de laatste jaren minder mensen gebruik van kinderopvang. De belangrijkste reden zijn de kosten. Ook werkloosheid van een van de ouders is een belangrijk argument om minder een beroep te doen op kinderopvang. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau maandag in een rapport.