28-7-2012 19:54 | Door ANP .

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen''Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

'Verspilling bij hulp aan probleemgezinnen'

HILVERSUM (ANP) - Elk jaar wordt 2,5 miljard euro verspild in de hulpverlening aan gezinnen met meerdere problemen. Dat is een kwart van de 10 miljard die daaraan op gaat. Oorzaak zijn bureaucratie en een gebrek aan samenwerking bij de diverse betrokken instanties.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarvan een concept in handen is van RTL Nieuws, zo berichtte het programma zaterdag.

De onderzoekers hebben 250 van de 100.000 zogeheten multiprobleemgezinnen in Nederland doorgelicht. De helft van de gezinnen kan met de helft minder hulp.

het laatste nieuws

 • Moeder ontvoerde Amerikaan spreekt IS toe

  WASHINGTON (ANP) - De moeder van de ontvoerde Amerikaanse journalist Steven Sotloff roept terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op om hem onmiddellijk vrij te laten.

 • Evacuatie om brand appartementencomplex

  OOSTERHOUT (ANP) - Vijf bewoners van een appartementencomplex aan de Besterd in het Brabantse Oosterhout zijn woensdagavond korte tijd geëvacueerd nadat brand was uitgebroken in een naastgelegen appartement. De bewoners van dit pand waren niet thuis. Er zijn geen slachtoffers gevallen, heeft de veiligheidsregio laten weten.

 • Stuk leer met bloed Kennedy wordt geveild

  LOS ANGELES (ANP) - Het Amerikaanse veilinghuis Nate D. Sanders veilt een stuk leer met opgedroogd bloed van John F. Kennedy. Het stuk leer is afkomstig uit de achterbank van de auto waarin de vermoorde president in 1963 zijn laatste rit maakte.

 • Laag btw-tarief op verbouwingen blijft langer

  DEN HAAG (ANP) - Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd. Dat hebben kabinet en bevriende oppositie afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

 • Vervoersverbod bijen Zuidlaren wegens ziekte

  ZUIDLAREN (ANP) - In Zuidlaren (Drenthe) is onder bijen de ziekte Amerikaans vuilbroed uitgebroken. Omdat de ziekte besmettelijk is wordt de kolonie geruimd. Ook is voor bijenhouders daar een vervoersverbod ingesteld om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken woensdagavond bekend.

 • Man onthoofd bij ruzie in woongroep

  ARGENTEUIL (ANP) - Een ruzie in een woongroep in het Franse Argenteuil bij Parijs is woensdag volledig uit de hand gelopen: twee van de drie bewoners hebben de confrontatie niet overleefd. Een van hen is onthoofd.

 • Wientjes kijkt naar luchthaven Twente

  ZWOLLE (ANP) - Bernard Wientjes gaat de commissie van wijzen leiden die moet uitzoeken wat er verder met het vroegere vliegveld Twente zal gebeuren. Dat hebben de Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten en burgemeester Peter den Oudsten van Enschede bekendgemaakt.

 • Duitse FDP dreigt 'uit te sterven'

  DRESDEN/BERLIJN (ANP) - Tot december 2013 leverde de FDP met Philipp Rösler nog de plaatsvervanger van bondskanselier Angela Merkel. Zondag kan de liberale partij ook uit de laatste deelstaatregering te verdwijnen. Dan worden in Saksen parlementsverkiezingen gehouden. Volgens opiniepeilingen lijkt de FDP de kiesdrempel van 5 procent niet meer te halen.

 • Kabinet en oppositie eens over begroting 2015

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet en de bevriende oppositie zijn het in onderhandelingen woensdag eens geworden over de rijksbegroting voor volgend jaar. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem bekendgemaakt na overleg op zijn departement, waarbij premier Mark Rutte, de fractievoorzitters en financieel specialisten van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP en de financieel specialisten van de regeringspartijen VVD en PvdA aanwezig waren.

 • Ebola in Congo los van de grote epidemie

  GENÈVE (ANP) - De uitbraak van het ebolavirus in de Democratische Republiek Congo is waarschijnlijk veroorzaakt door het eten van besmet vlees en staat los van de epidemie in landen in het westen van Afrika. Dat heeft de Wereldvoedselorganisatie (WHO) woensdag laten weten.

 • Hennis: Russisch leger steeds assertiever

  DEN HAAG (ANP) - De Russische marine en luchtmacht laten een ,,toename van assertief gedrag'' zien, aldus minister Jeanine Hennis van Defensie woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Vorige week vlogen nog twee Russische bommenwerpers door het Nederlandse luchtruim.

 • Merkel: Islamitische Staat pleegt genocide

  BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel beschouwt de acties van Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië als genocide. ,,Het zijn verschrikkelijke gruweldaden. Men kan van een volkerenmoord spreken'', zei ze woensdag voor de tv-zender van haar partij, de christendemocratische CDU. Merkel zei dat om de steun van de regering aan de Koerden in Irak te verdedigen.

 • Kinderen van Sulawesi willen genoegdoening

  DEN HAAG (ANP) - Nederlandse militairen executeerden 67 jaar geleden duizenden Indonesische mannen in Zuid-Sulawesi. Kinderen van de slachtoffers zagen dat soms gebeuren. Ze willen dat Nederland hun een schadevergoeding van 20.000 euro toekent, net als eerder is gebeurd bij weduwen van de slachtoffers.

 • Schotse zakenlieden tegen afscheiding

  LONDEN (ANP) - De chefs van ruim 130 grote bedrijven in Schotland hebben zich tegen onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk gekeerd. In een open brief roepen zij de Schotse bevolking op om op 18 september in het referendum tegen de onafhankelijkheid te stemmen.

 • CDA: front vormen tegen radicalisering

  DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die de rechtsstaat en democratische waarden zijn toegedaan, moeten een front vormen tegen radicalisering in de samenleving. Die oproep hebben CDA-fractievoorzitters uit een aantal grote steden woensdag gedaan in een pamflet.