09-7-2012 22:09 | Door ANP .

Toeristen verstoken van WashingtonmonumentToeristen verstoken van Washingtonmonument

Toeristen verstoken van Washingtonmonument

WASHINGTON (ANP) - Toeristen die Washington bezoeken, moeten het waarschijnlijk vanaf september in ieder geval een jaar lang zonder een foto van het iconische Washingtonmonument doen. Het monument, een bijna 170 meter hoge obelisk, staat dan in de steigers voor reparaties.

Het Washingtonmonument raakte vorig jaar beschadigd tijdens een aardbeving in de Amerikaanse hoofdstad. Volgens de organisatie, die 's werelds hoogste obelisk beheert, duurt het in ieder geval 1 tot 1,5 jaar voordat de restauratie klaar is. Het zou zelfs tot in 2014 kunnen duren, aldus National Park Service maandag.

Het monument uit 1884 vertoont haarscheuren over de hele lengte. De meeste schade zit dicht bij de top van de obelisk.

het laatste nieuws

 • Miljoenenclaim na verkrachting school Jakarta

  JAKARTA (ANP) - De Nederlandse vader en Indonesische moeder van een jongetje dat op een eliteschool in de Indonesische hoofdstad Jakarta is verkracht hebben een miljoenenclaim ingediend. Dat meldden Indonesische media maandag.

 • Zwaan dodelijk mishandeld in Arnhem

  ARNHEM (ANP) - In de Transvaalbuurt in Arnhem hebben voorbijgangers zondagochtend een dode zwaan aangetroffen. Agenten die poolshoogte kwamen nemen, ontdekten dat de hals van het dier was doorgesneden, meldde de politie maandag.

 • 50.000 Nederlandse accounts gekraakt

  DEN HAAG (ANP) - Bij een enorme datadiefstal die begin april in Duitsland aan het licht kwam, zijn gegevens van 50.000 Nederlandse accounts gestolen. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) benadrukt maandag dat het maar een klein deel van het totaal is en dat bovendien veel gestolen gegevens verouderd zijn.

 • Rusland sluit Oekraïense banken op Krim

  MOSKOU (ANP/DPA) - Moskou heeft vier Oekraïense banken gesloten op de Krim, het door Rusland geannexeerde schiereiland in de Zwarte Zee. Volgens de Russische centrale bank hadden de instellingen niet voldaan aan de hun gestelde verplichtingen. Het besluit werd maandag bekendgemaakt.

 • AFM gewaarschuwd over 'wonderbelegger

  AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in juli 2010 al diverse zorgwekkende meldingen ontvangen over de verdachte Gemertse belegger Rob van den B. Een kort onderzoek naar aanleiding van de waarschuwingen werd voortijdig afgesloten, omdat de notoire oplichter verklaarde dat hij niet meer actief was, staat in het strafdossier van het Openbaar Ministerie (OM).

 • Wildplassen doet autodief de das om

  LANGWEDEL (ANP/DPA) - Een plaspauze op een parkeerplaats langs de snelweg is een Duitse autodief duur komen te staan. Agenten zagen de man (29) tegen zijn 'eigen' auto plassen en namen poolshoogte.

 • Syrische presidentsverkiezingen in juni

  DAMASCUS (ANP) - Syrië houdt op 3 juni presidentsverkiezingen. De voorzitter van het parlement van het Arabische land heeft dat bekendgemaakt. Dat meldden staatsmedia maandag.

 • Dronken joyrider 17 rijdt sloot in

  ROSSUM (ANP) - Een dronken jongen van 17 is zondagavond met de auto van zijn vader in een sloot in het Gelderse Rossum beland. Hij was op stap met vier jongeren van ongeveer 18 jaar, die in de laadbak van de bedrijfswagen zaten, aldus de politie maandag.

 • KNMI waarschuwt voor onweer

  DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt maandag voor onweer. In het hele land geldt vanaf het middaguur code geel, omdat er onweersbuien kunnen losbarsten.

 • 'Tientallen terroristen gedood in Jemen'

  SANAA (ANP/EFE) - Tientallen mensen die in verband worden gebracht met de terreurorganisatie al-Qaeda zijn in Jemen gedood. Onbemande Amerikaanse vliegtuigen voerden zaterdag en zondag beschietingen uit in het zuiden van het Arabische land. Onder de meer dan 40 doden zou volgens het Jemenitische ministerie van Binnenlandse Zaken ook een kopstuk van de terreurbeweging zijn.

 • Nederland niet naar bioscoop voor pausen

  UTRECHT (ANP) - In 1300 bioscopen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika is zondag de heiligverklaring van de pausen Johannes Paulus II en Johnnes XXIII rechtstreeks te zien in driedimensionale beelden. De bioscoopvoorstelling wordt gratis verzorgd door het Vaticaan in samenwerking met de commerciële zender Sky. Maar Nederland doet niet mee. ,,In Nederland is de belangstelling daarvoor te gering'', denkt aartsbisschop Wim Eijk.

 • Chaotische achtervolging over A12

  ZOETERMEER (ANP) - Twee mannen hebben het zichzelf zondag erg moeilijk gemaakt door de politie uit te dagen. Het duo is opgepakt na een achtervolging waarbij ze een motoragent in het nauw brachten en tegen de richting in reden over de snelweg, zo meldde de politie maandag.

 • Minder natuur in vlammen op

  EDE (ANP) - Niet ruim 500, maar ruim 300 hectare natuur is zondag op de Veluwe verbrand. Volgens de brandweer bleek dat na een nadere inspectie van het gebied dat zondag getroffen werd door een forse natuurbrand.

 • Yasukuni-offer van Japanse premier wekt woede

  TOKIO (ANP/RTR) - Een ritueel offer van de Japanse premier Shinzo Abe in de Yasukuni-tempel waar de Japanse oorlogsdoden, onder wie veroordeelde oorlogsmisdadigers, worden geëerd, heeft kwaad bloed gezet bij de buurlanden China en Zuid-Korea. Peking en Seoul zien in de actie van de regeringsleider een provocatie die de toch al gespannen verhoudingen verder op scherp zet.

 • 'Russisch paspoort voor Russischtaligen'

  MOSKOU (ANP/RTR) - Russisch-sprekende mensen in republieken van de voormalige Sovjet-Unie kunnen in de toekomst makkelijker het Russische staatsburgerschap krijgen. President Vladimir Poetin heeft daartoe maandag een aantal wetswijzigingen goedgekeurd.

1Reactie
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?