09-7-2012 22:09 | Door ANP .

Toeristen verstoken van WashingtonmonumentToeristen verstoken van Washingtonmonument

Toeristen verstoken van Washingtonmonument

WASHINGTON (ANP) - Toeristen die Washington bezoeken, moeten het waarschijnlijk vanaf september in ieder geval een jaar lang zonder een foto van het iconische Washingtonmonument doen. Het monument, een bijna 170 meter hoge obelisk, staat dan in de steigers voor reparaties.

Het Washingtonmonument raakte vorig jaar beschadigd tijdens een aardbeving in de Amerikaanse hoofdstad. Volgens de organisatie, die 's werelds hoogste obelisk beheert, duurt het in ieder geval 1 tot 1,5 jaar voordat de restauratie klaar is. Het zou zelfs tot in 2014 kunnen duren, aldus National Park Service maandag.

Het monument uit 1884 vertoont haarscheuren over de hele lengte. De meeste schade zit dicht bij de top van de obelisk.

het laatste nieuws

 • Aanval Hamas was 'barbaarse schending'

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben de aanval van Hamas vrijdagochtend op Israëlische militairen een ,,barbaarse schending'' genoemd van de overeengekomen wapenstilstand. De VS doelen waarschijnlijk op een aanval waardoor twee Israëlische militairen omkwamen en een jonge officier werd ontvoerd. Het gaat om een 23-jarige luitenant.

 • Herdenkingsplek ambassade Kiev opgeschoond

  KIEV (ANP) - De herdenkingsplek voor de Nederlandse ambassade in de Oekraïense hoofdstad Kiev wordt vrijdag opgeschoond. Voor de hoofdingang ligt een ware bloemenzee, met daartussen vele kaarsjes en knuffels. Mensen hebben die de afgelopen twee weken spontaan neergelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het neergehaalde toestel van Malaysia Airlines.

 • Aan onderzoeken vliegramp werken 840 agenten

  HILVERSUM (ANP) - Aan de onderzoeken naar de vliegramp in Oekraïne doen 840 Nederlandse politieagenten mee. Veel van hen staan familieleden van de slachtoffers bij. ,,Er zijn zo'n honderd familierechercheurs die hen helpen. Verder werken veel politiemensen aan de identificatie in Hilversum en de opsporing in Oekraïne'', zei plaatsvervangend korpschef Ruud Bik vrijdag tegen de NOS.

 • Dodental beschieting Rafah loopt op

  GAZA-STAD (ANP) - De Israëlische beschieting van het zuiden van de Gazastrook heeft vrijdag aan meer dan 50 mensen het leven gekost. 220 inwoners van het gebied raakten gewond, meldde Medhat Abbas van het ministerie van Volksgezondheid in de Palestijnse gebied. Eerder was gemeld dat er 40 mensen waren omgekomen.

 • Tweede slachtoffer vliegramp geïdentificeerd

  DEN HAAG (ANP) - Het tweede slachtoffer van de vliegramp in Oekraïne is geïdentificeerd. Het gaat opnieuw om een Nederlander. Of het een man of een vrouw is, is niet bekendgemaakt. Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaf vrijdag ook geen andere persoonsgegevens.

 • OM Den Haag tolereert geen IS-vlaggen

  DEN HAAG (ANP) - Tijdens de demonstratie vrijdagavond in Den Haag tegen politiegeweld mogen geen vlaggen van de islamitische terreurorganisatie IS worden gedragen. Ook gezichtsbedekking is niet toegestaan.

 • Nederland heeft lijstje ingediend bij Juncker

  BRUSSEL (ANP) - Ook Nederland heeft een wensenlijstje ingediend bij toekomstig voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat bleek vrijdag in Brussel.

 • 15 jaar cel voor belediging Thais koningshuis

  BANGKOK (ANP) - Een Thaise muzikant is tot 15 jaar cel veroordeeld voor het beledigen van het koningshuis. Dat meldde een rechtbankmedewerker in de oostelijke provincie Ubon Ratchathani vrijdag.

 • Museumplein zondag toneel van pro-Gaza-demo

  AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten houden zondagmiddag een tocht vanaf het Museumplein in Amsterdam om hun steun te betuigen aan de inwoners van Gaza. De protestactie wordt georganiseerd door Youth for Palestine en de Internationale Socialisten. Zij wilden oorspronkelijk op de Dam demonstreren, maar uit vrees voor mogelijke ordeverstoringen is de actie verplaatst naar het Museumplein.

 • 'Basis petitie tegen Van Aartsen klopt niet'

  DEN HAAG (ANP) - De petitie waarin het vertrek van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen wordt geëist, is gebaseerd op een uitspraak die niet is gedaan. Dat stelde een woordvoerder van de burgemeester vrijdag. De petitie is met ruim 17.000 handtekeningen naar de fractievoorzitters van de Tweede Kamer gestuurd.

 • 'Israël zegt bestand op'

  TEL AVIV/GAZA (ANP) - Israël heeft vrijdag het jongste bestand in de Gazastrook al na enkele uren opgezegd. Dit meldden een Israëlisch tv-station en de nieuwszender al-Arabiya

 • 'Meerdere Maleisiërs MH17 geïdentificeerd'

  AMSTERDAM/KUALA LUMPUR (ANP) - Meerdere Maleisische slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn geïdentificeerd. Dat heeft de Maleisische premier Najib Razak vrijdag in Amsterdam gezegd tegen staatspersbureau Bernama, vlak voor zijn vertrek uit Nederland.

 • Experts en verkenners op rampplek MH17

  DONETSK (ANP) - Meer dan 60 Nederlandse en Australische experts zijn vrijdag aangekomen bij de wrakstukken van de neergehaalde Boeing in Oost-Oekraïne. ,,Bergingswerk begint onmiddellijk'', meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), die het konvooi begeleidde.

 • Partijen ruilen gevangenen in Oekraïne

  KIEV (ANP) - Oekraïne en de pro-Russische separatisten blijken bij hun gesprekken donderdag in Minsk (Wit-Rusland) ook afspraken te hebben gemaakt over de ruil van gevangenen. Dat werd vrijdag in Kiev bekendgemaakt door de Oekraïense oud-president Leonid Koetsjma die als bemiddelaar aan de gesprekken deelnam.

 • Paardenmishandelaar slaat weer toe

  BUNSCHOTEN (ANP) - Twee merries die in een weiland langs de Bisschopsweg in Bunschoten stonden, zijn in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld aan hun achterlijf. De politie gaat ervan uit dat dit vrijwel zeker weer het werk is van de paardenmishandelaar die dit jaar al tientallen dieren heeft toegetakeld. De dierenpolitie en een landelijk politieteam zijn druk op zoek naar de daders of daders, aldus een woordvoerder vrijdag.

1Reactie
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?