02-8-2012 23:55 | Door ANP .

Syrische troepen doden tientallen burgersBEIROET (ANP) - Syrische regeringstroepen hebben minstens 50 mensen gedood tijdens confrontaties met de rebellen in de centrale stad Hama, zeiden activisten en bewoners donderdag.

,,Tijdens de gevechten ging het leger de buurt Arbaeen binnen en voerde invallen uit, waarbij ze de leden van drie families vermoordden'', zei een van de bewoners van de stad.

het laatste nieuws

 • Internationaal overleg in Parijs over bestand

  PARIJS (ANP) - Frankrijk is gastheer van internationaal overleg in Parijs over een wapenstilstand in de Gazastrook. Dat is vrijdag vernomen uit Franse diplomatieke bronnen. Aan de bijeenkomst zaterdag wordt deelgenomen door de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, de EU, Turkije en Qatar. Doel is zo snel mogelijk een bestand in Gazastrook.

 • Hillary vindt Poetin ook verantwoordelijk

  WASHINGTON (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin draagt minstens enige verantwoordelijkheid voor het neerhalen van vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne. Dat zegt de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vrijdag in een gesprek met CNN.

 • Marechaussees vertrokken naar Oekraïne

  EINDHOVEN (ANP) - Vanaf vliegbasis Eindhoven zijn vrijdagavond 40 marechaussees vertrokken die in het gebied waar het vliegtuig van Malaysia Airlines is neergestort gaan helpen met zoeken naar menselijke resten en bezittingen. Voor hun vertrek werden ze kort toegesproken door de commandant van de Koninklijke Marechaussee, Hans Leijtens.

 • Israël wijst bestand af

  JERUZALEM (ANP) - Israël wijst een staakt-het-vuren af zoals was voorgesteld door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Die wilde dat vanaf zondag de wapens voor een week zouden rusten.

 • Colonne lijkwagens is in Hilversum

  HILVERSUM (ANP) - De colonne lijkwagens is vrijdagavond rond 20.00 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. In de straten naar de kazerne stonden wederom veel belangstellenden.

 • 'Rusland heeft 15.000 militairen bij grens'

  ASPEN (ANP) - Rusland heeft naar schatting 15.000 militairen bij zijn grens met Oekraïne samengebracht. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO, Douglas Lute, vrijdag verklaard.

 • VS: rebellen krijgen raketsysteem Rusland

  WASHINGTON (ANP) - Rusland staat op het punt de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne meervoudige raketlanceerinstallaties van een zwaar kaliber te leveren.

 • Luchtvaart praat over vliegen en brandhaarden

  TORONTO (ANP) - De luchtvaartorganisatie van de VN, ICAO, gaat met belangrijke luchtvaartorganisaties praten over het verminderen van risico's bij het vliegen over conflictgebieden. Aanleiding is het neerschieten vorige week donderdag van de Boeing van Malaysia Airlines boven het oosten van Oekraïne, ook een conflictgebied.

 • 'VN-missie pas bij dreiging naar Oekraïne'

  NEW YORK (ANP) - De resolutie over een gewapende VN-missie in Oost-Oekraïne zal pas worden ingediend als de situatie daar uit de hand dreigt te lopen. Nederland, Australië en Oekraïne houden de missie achter de hand als een 'plan B'. Zodra hulpverleners de komende dagen hun werk niet veilig kunnen doen, zal Australië namens de drie landen de resolutie indienen. Dat bevestigen diplomatieke bronnen binnen de Verenigde Naties aan het ANP.

 • Stoet lijkwagens op weg naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - Een colonne met 75 rouwauto’s is vrijdag rond 18.00 uur vanaf de vliegbasis Eindhoven op weg gegaan naar Hilversum. De lijkwagens vervoeren de kisten die vrijdagmiddag met twee vliegtuigen vanuit Oekraïne in Eindhoven arriveerden.

 • Rusland: Oekraïne schoot op onze mensen

  MOSKOU (ANP) - Volgens Rusland heeft Oekraïne vrijdag Russisch grondgebied onder vuur genomen met het doel Russische veiligheidsmensen te doen. Dat hebben de Russische autoriteiten laten weten.

 • Nederland geeft half miljoen voor hulp Gaza

  DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis heeft van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een half miljoen euro ontvangen voor hulp aan de inwoners van de Gazastrook. Het Nederlandse Rode Kruis voegt daaraan uit de eigen middelen 30.000 euro toe, liet de hulporganisatie vrijdag weten.

 • KNVB hoeft woord Jood niet te verbieden

  UTRECHT (ANP) - De KNVB hoeft geen maatregelen te nemen als tijdens voetbalwedstrijden in spreekkoren het woord Jood wordt gebruikt. Het is wel belangrijk dat er duidelijkheid komt over de toelaatbaarheid van spreekkoren en de KNVB moet daarover gesprekken op gang brengen.

 • Vraagtekens bij 'vrouwenbesnijdenis' in Irak

  MOSUL (ANP) - Het is nog maar de vraag of de Islamitische Staat (IS) echt opdracht heeft geven om vrouwen in de Iraakse stad Mosul te besnijden. Media en ook aanhangers van de IS zeggen dat de bewering die de Verenigde Naties donderdag deden, niet klopt.

 • Zaterdag voorlopig laatste vlucht uit Charkov

  CHARKOV (ANP) - Vanuit Charkov in Oekraïne vertrekken zaterdag de voorlopig laatste vluchten met in totaal 38 lijkkisten naar Nederland. Dat gebeurt met twee vliegtuigen.

4Opmerking
3 aug 2012 12:34
avatar
Zonder dat het met letterlijke woorden werd gezegd heeft de Israëlische regering Netanyahu deze week drastische stappen ondernomen om over te schakelen op een oorlogseconomie. De steeds dreigender wordende wolken aan de horizon van het Midden Oosten maken het nodig dat de Joodse staat zich ook financieel gaat instellen op een mogelijk langdurige en grootschalige oorlog met Iran, Hezbollah en Syrië en wellicht ook met Egypte. Aangezien Israël niet langer lijkt te kunnen rekenen op de steun van Amerika stuurt de regering in Jeruzalem aan op een strategische oorlogsreserve van $ 25 tot $ 30 miljard dollar en misschien zelfs meer. Dit even dus wat ons mogelijk te wachten staat
3 aug 2012 11:24
avatar

De diplomaten zijn vertrokken terwijl de burgeroorlog zijn ergste periode nog moet meemaken.

 

3 aug 2012 10:15
avatar
waarom melden ze niet hoeveel rebellen over lopen naar het leger veel kinderen zijn wakker beter laad dan nooit.
3 aug 2012 09:57
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?