02-8-2012 23:55 | Door ANP .

Syrische troepen doden tientallen burgersBEIROET (ANP) - Syrische regeringstroepen hebben minstens 50 mensen gedood tijdens confrontaties met de rebellen in de centrale stad Hama, zeiden activisten en bewoners donderdag.

,,Tijdens de gevechten ging het leger de buurt Arbaeen binnen en voerde invallen uit, waarbij ze de leden van drie families vermoordden'', zei een van de bewoners van de stad.

het laatste nieuws

 • Verdachte aanslag Brussel aangeklaagd

  BRUSSEL (ANP) - De vermoedelijke dader van de dodelijke aanslag in het Joods Museum in Brussel wordt vervolgd voor ,,moord in een terroristische context''. Dat maakte het Belgische Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. De man is aangehouden en aangeklaagd.

 • Felle oproep Rode Kruis aan Israël en Hamas

  GENÈVE (ANP) - Het Internationale Rode Kruis (ICRC) doet een dringende oproep aan Israël en Hamas om onderscheid te maken tussen burgers en militairen bij hun aanvallen. Een militaire aanval waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen militaire doelen en burgers is volgens het Rode Kruis een oorlogsmisdaad.

 • Nederlandse toeristen rijden Turks ravijn in

  ANTALYA (ANP) - In de Turkse provincie Antalya zijn twee Nederlandse toeristen met hun huurauto in een ravijn gereden. Een 65-jarige vrouw kwam daarbij om het leven, haar 45-jarige zoon raakte zwaargewond, meldden Turkse media.

 • Rijkswaterstaat haalt laatste knuffels op

  UTRECHT (ANP) - Weginspecteurs van Rijkswaterstaat halen zo snel mogelijk de laatste knuffels op die langs de wegen zijn achtergebleven, nadat de rouwstoeten met stoffelijke resten van de vliegtuigramp passeerden. De dienst verzamelde vorige week al zoveel mogelijk spullen, maar heeft sinds zaterdag nog vijf meldingen binnengekregen van achtergebleven knuffels en een telefoontje over een vlag langs de weg, zei een woordvoerster woensdag.

 • Zesde noodpomp naar Kockengen

  HOUTEN (ANP) - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden schakelt woensdag een zesde noodpomp in om het dorp Kockengen droog te pompen. In dat dorp staan straten en huizen nog steeds onder water na het hevige noodweer van maandag. Het schap hoopt dat Kockengen door de extra pomp en andere maatregelen aan het eind van de woensdag weer droge voeten heeft, zei een woordvoerster woensdag.

 • Tientallen bedolven door aarde in India

  MUMBAI (ANP) - Zeker 40 mensen zijn in India bedolven door een aardeverschuiving in de plaats Ambegaon in het westen van het land. Van 150 mensen wordt gevreesd dat ze zijn ingesloten, aldus Britse media woensdag.

 • Kiesraad: verbied selfie in stemhokje

  DEN HAAG (ANP) - Het maken van je eigen foto met daarop ook je stembiljet in het stemhokje moet worden verboden. Dat zegt de Kiesraad op de eigen site. Een dergelijke selfie, ook wel stemfie genoemd, staat volgens de raad ,,op gespannen voet met stemvrijheid en stemgeheim''.

 • Voorlopig geen nieuwe Australische sancties

  SYDNEY (ANP) - Australië stelt voorlopig geen nieuwe sancties in tegen Rusland in verband met de inmenging van Moskou in het conflict in Oekraïne. Het land blijft daarmee achter bij de Verenigde Staten en de EU die dinsdag nieuwe strafmaatregelen aankondigden tegen Moskou. In een later stadium kunnen er volgens premier Tony Abbott wel weer acties worden ondernomen.

 • OVSE-konvooi tegengehouden aan frontlinie

  DONETSK (ANP) - Het is een konvooi van de OVSE woensdag niet gelukt om de rampplek van vlucht MH17 te bereiken. De auto's van de organisatie werden door de opstandelingen tegengehouden aan de frontlinie. In het gebied wordt wederom gevochten tussen separatisten en het Oekraïense regeringsleger. In de verte was het geluid van beschietingen te horen.

 • Dick Bruna is al even klaar met nijntje

  AMSTERDAM (ANP) - Nijntje, het wereldberoemde konijn van de Utrechtse tekenaar Dick Bruna, viert in 2015 haar 60ste verjaardag. Maar er zal voor die gelegenheid hoogstwaarschijnlijk geen nieuw boekje over nijntje en haar vriendjes verschijnen, want bedenker Dick Bruna is in 2011 gestopt met tekenen. Dat liet zijn uitgever Mercis BV in Amsterdam woensdag weten na berichtgeving hierover door RTV Utrecht

 • Ebola ook bedreiging voor Groot-Brittannië

  LONDEN (ANP) - De gevreesde ziekte ebola die rondwaart in West-Afrika is een potentiële bedreiging voor Groot-Brittannië. Dat zegt chef wetenschap van de Britse regering Sir Mark Walport woensdag in de krant The Daily Telegraph. Het ministerie van Volksgezondheid heeft Britse artsen aangeschreven extra alert te zijn.

 • Doden door autobom in Caïro

  CAÏRO (ANP) - Zeker drie mensen zijn omgekomen toen een autobom afging in de buitenwijk Giza van de Egyptische hoofdstad Caïro. Dat meldde de Egyptische staatszender Nile Television woensdag.

 • OVSE verkent wegen naar rampplek

  DONETSK (ANP) - Twee auto's van de OVSE zijn woensdagochtend vertrokken vanuit Donetsk voor een verkenningsmissie richting de plek waar twee weken geleden een Boeing van Malaysia Airlines werd neergehaald in Oekraïne . Onder de waarnemers in de auto's, die worden begeleid door rebellen, is een van de leiders van de OVSE-missie, Alexander Hug.

 • Juli was warm en vooral heel nat

  ZEIST (ANP) - Juli 2014 was meteorologisch gezien een maand van extremen. Volgens weeronline.nl was het erg warm, maar vooral op veel plaatsen ook uitzonderlijk nat.

 • PvdA D66: onafhankelijk onderzoek geweld Gaza

  DEN HAAG (ANP) - Nederland moet Europese landen aansporen alsnog openlijk een onafhankelijk onderzoek naar het geweld in Gaza te steunen. Dat zeggen PvdA en D66. Regeringspartij PvdA vindt dat die landen en Nederland zelf vervolgens politieke conclusies moeten verbinden aan de resultaten van dat onderzoek.

4Opmerking
3 aug 2012 12:34
avatar
Zonder dat het met letterlijke woorden werd gezegd heeft de Israëlische regering Netanyahu deze week drastische stappen ondernomen om over te schakelen op een oorlogseconomie. De steeds dreigender wordende wolken aan de horizon van het Midden Oosten maken het nodig dat de Joodse staat zich ook financieel gaat instellen op een mogelijk langdurige en grootschalige oorlog met Iran, Hezbollah en Syrië en wellicht ook met Egypte. Aangezien Israël niet langer lijkt te kunnen rekenen op de steun van Amerika stuurt de regering in Jeruzalem aan op een strategische oorlogsreserve van $ 25 tot $ 30 miljard dollar en misschien zelfs meer. Dit even dus wat ons mogelijk te wachten staat
3 aug 2012 11:24
avatar

De diplomaten zijn vertrokken terwijl de burgeroorlog zijn ergste periode nog moet meemaken.

 

3 aug 2012 10:15
avatar
waarom melden ze niet hoeveel rebellen over lopen naar het leger veel kinderen zijn wakker beter laad dan nooit.
3 aug 2012 09:57
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?