02-8-2012 23:55 | Door ANP .

Syrische troepen doden tientallen burgersBEIROET (ANP) - Syrische regeringstroepen hebben minstens 50 mensen gedood tijdens confrontaties met de rebellen in de centrale stad Hama, zeiden activisten en bewoners donderdag.

,,Tijdens de gevechten ging het leger de buurt Arbaeen binnen en voerde invallen uit, waarbij ze de leden van drie families vermoordden'', zei een van de bewoners van de stad.

het laatste nieuws

 • VN zet jihadisten op zwarte lijst

  GENÈVE (ANP) - De VN-veiligheidsraad heeft dinsdag zestien mensen op een zwarte lijst gezet die banden zouden hebben met extremistische groepen in Syrië, Irak, Afghanistan, Tunesië en Jemen. Het gaat om jihadisten, financiers en ronselaars uit onder meer Frankrijk, Noorwegen, Saudi-Arabië, Senegal en Koeweit.

 • Man vanuit auto neergeschoten in Tilburg

  TILBURG (ANP) - Bij een schietpartij in Tilburg is een gewonde gevallen. De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag neergeschoten op het Westerpark. De dader vuurde vanuit een auto meerdere schoten af. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

 • Weer Amerikaanse aanvallen op IS in Syrië

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse leger heeft weer luchtaanvallen uitgevoerd op IS-doelen in Syrië. Trucks van de terreurbeweging werden gebombardeerd in het oosten van het land, schrijven Amerikaanse media dinsdag (lokale tijd). Een van de wagens is vernietigd. De ander is alleen beschadigd.

 • Britse gijzelaar smeekt om leven in boodschap

  LONDEN (ANP) - De Brit Alan Henning die wordt vastgehouden door Islamitische Staat (IS), heeft een audioboodschap gestuurd naar zijn familie. De hulpverlener smeekt daarin voor zijn leven. Meer details over het geluidsbestand zijn nog niet bekend, schreef de BBC dinsdag. Hennings vrouw, Barbara Henning, heeft IS oproepen om haar man vrij te laten.

 • Grote brand in Den Haag onder controle

  DEN HAAG (ANP) - In de binnenstad van Den Haag heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer grote brand gewoed. De brand brak uit in een historisch pand. Een bewoner had zijn huis in lichterlaaie gezet, zei de veiligheidsregio. Het hele woonblok werd ontruimd. Zeker tien bewoners van de naastgelegen huizen kunnen nog niet terug.

 • Ontslagen man schiet baas dood

  BIRMINGHAM (ANP) - Een man die maandag was ontslagen, heeft dinsdagochtend twee mensen doodgeschoten in een kantoor van pakketdienst UPS in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama. Een van de twee is zijn vroegere leidinggevende. De man maakte daarna een einde aan zijn leven, zo meldde de krant Birmingham News.

 • Overleg over behoud specialistische jeugdzorg

  DEN HAAG (ANP) - Om te voorkomen dat specialistische jeugdzorg voor kwetsbare kinderen in 2015 in de knel komt, wordt gewerkt aan praktische oplossingen. De staatssecretarissen Martin van Rijn (Volksgezondheid) en Fred Teeven (Justitie) meldden dinsdagavond aan de Tweede Kamer dat zij met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en zorgaanbieders oplossingen bekijken, bijvoorbeeld of gemeenten in een regio samen specialistische zorg kunnen inkopen.

 • 'Hof bespreekt vaderschapstest Juan Carlos'

  KRUIBEKE (ANP) - Het Spaanse hooggerechtshof bespreekt ,,zeer binnenkort'' het verzoek van de Vlaamse Ingrid Sartiau om de voormalige koning Juan Carlos tot een vaderschapstest te dwingen. Dat heeft de inwoonster van het Oost-Vlaamse Kruibeke dinsdag laten weten.

 • Van misbruik verdachte oud-bisschop opgepakt

  VATICAANSTAD (ANP) - Jozef Wesolowski, de vroegere nuntius (ambassadeur) van het Vaticaan in de Dominicaanse Republiek, is dinsdag in Vaticaanstad gearresteerd. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. De Pool Wesolowski wordt ervan beschuldigd dat hij tegen betaling kinderen heeft misbruikt terwijl hij in het Carabische land diende. Hij werd in juni uit het priesterambt gezet.

 • Erdogan: Turkije gaat acties tegen IS steunen

  ISTANBUL (ANP) - Turkije zal militaire of logistieke steun geven aan luchtacties tegen Islamitische Staat (IS) in het buurland Syrië. Dat heeft president Tayyip Erdogan dinsdag in New York gezegd, meldt de Turkse zender NTV.

 • Onderzoek naar filmpje jihadstrijder

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar een Nederlands sprekende jihadstrijder die in een video oproept 'een stevige daad’ tegen Nederland te verrichten. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM dinsdagavond naar aanleiding van berichtgeving bij RTL Nieuws.

 • Elizabeth 'bromde van vreugde' over Schotland

  LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth II ,,bromde van vreugde'' toen premier David Cameron haar de uitslag van het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland meedeelde. Dat zei Cameron volgens de BBC tegen de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg zonder te beseffen dat de microfoons openstonden. Hij zei dat hij ,,nog nooit iemand zo gelukkig'' op een gebeurtenis had horen reageren.

 • Rutte: begrip voor bombardement Syrië

  NEW YORK (ANP) - Nederland heeft begrip voor de bombardementen in Syrië die de Verenigde Staten in de nacht van maandag op dinsdag hebben uitgevoerd. Dat zei minister-president Mark Rutte dinsdag in New York. Rutte woont daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij. ,,Ik heb de verschrikkelijke beelden gezien van de situatie aan de grens tussen Syrië en Turkije", verklaarde hij.

 • VN-chef verdedigt aanvallen op Syrië

  NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië waren een schending van de territoriale onschendbaarheid van naties, ,,maar ze waren gericht op extremisten die een serieuze bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid vormen''. Dit zei VN-chef Ban Ki-moon dinsdag .

 • Extra zittingsdag zaak DNA Belgische koning

  BRUSSEL (ANP) - Op donderdag 2 oktober gaat de zaak verder over de vraag of kunstenares Delphine Boël de buitenechtelijke dochter is van de Belgische koning Albert II. De zaak ging dinsdag onder veel mediabelangstelling van start, maar vond achter gesloten deuren plaats.

4Opmerking
3 aug 2012 12:34
avatar
Zonder dat het met letterlijke woorden werd gezegd heeft de Israëlische regering Netanyahu deze week drastische stappen ondernomen om over te schakelen op een oorlogseconomie. De steeds dreigender wordende wolken aan de horizon van het Midden Oosten maken het nodig dat de Joodse staat zich ook financieel gaat instellen op een mogelijk langdurige en grootschalige oorlog met Iran, Hezbollah en Syrië en wellicht ook met Egypte. Aangezien Israël niet langer lijkt te kunnen rekenen op de steun van Amerika stuurt de regering in Jeruzalem aan op een strategische oorlogsreserve van $ 25 tot $ 30 miljard dollar en misschien zelfs meer. Dit even dus wat ons mogelijk te wachten staat
3 aug 2012 11:24
avatar

De diplomaten zijn vertrokken terwijl de burgeroorlog zijn ergste periode nog moet meemaken.

 

3 aug 2012 10:15
avatar
waarom melden ze niet hoeveel rebellen over lopen naar het leger veel kinderen zijn wakker beter laad dan nooit.
3 aug 2012 09:57
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?