02-8-2012 20:24 | Door ANP .

Syrië betreurt vertrek VN-gezantDAMASCUS (ANP) - Syrië ,,betreurt'' het vertrek van VN-gezant Kofi Annan, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag in een verklaring.

Het ministerie heeft ,,met spijt'' kennisgenomen van de aankondiging van Annan dat hij eind deze maand zal aftreden. Ook beschuldigde het departement ,,landen die erop zijn gericht Syrië te destabiliseren'' en de VN-chef van de vredesmissie hebben ,,belemmerd en blijven belemmeren''.

,,Syrië heeft altijd bewezen dat het volledig betrokken was bij het vredesplan van Annan'', stelt het ministerie, ondanks ,,internationale kritiek op het gebruik van zware wapens in protestgebieden''.

Damascus ,,zet zich in voor de strijd tegen terrorisme om de veiligheid en stabiliteit te herstellen en haar burgers te beschermen'', zei het departement.

het laatste nieuws

 • Demonstraties Den Haag weer voorbij

  DEN HAAG (ANP) - De plekken in Den Haag waar zaterdag is gedemonstreerd waren na 16.00 uur weer zo goed als leeg, meldt de politie. De protesten lijken rustig verlopen. In elk geval 20 ADO-supporters zijn opgepakt. Verder is nog ,,een enkele'' arrestatie verricht. De politie was met veel mensen, ME-busjes en paarden op de been. Eind van de middag was het een normale winkel- en familiedag in de Hofstad.

 • SPD en bonden tegen excessen vrijhandel VS

  BERLIJN (ANP) - De Duitse regeringspartij SPD en de vakbonden hebben zaterdag de handen ineengeslagen tegen mogelijke gevolgen van het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP), waarover EU en VS onderhandelen. Het beoogde akkoord mag niet ten koste gaan van rechten van werknemers en de bescherming van consument en milieu, aldus de sociaaldemocraten en vakcentrale DGB. Ook willen zij niet dat investeerders staten voor arbitragehoven kunnen slepen.

 • Veel reizigers stappen in historische treinen

  UTRECHT (ANP) - Tot nu toe hebben duizenden reizigers de 175e verjaardag van het spoor in Nederland gevierd. Vooral in de ochtend was er veel belangstelling voor de historische treinritten tussen Amsterdam Centraal en Haarlem.

 • Rustige demonstratie van Koerden in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - Bij een demonstratie van de Koerdische Arbeiders Vereniging op het Spuiplein in Den Haag waren zaterdagmiddag ruim honderd mensen. De sfeer was kalm.

 • Hennis benadrukt belang NAVO

  DRIEL (ANP) - ,,De ontwikkelingen van het afgelopen jaar hebben andermaal bevestigd dat onze vrijheid nooit vanzelfsprekend is'', zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) zaterdagmiddag in Driel. Ze brak daar een lans voor ,,de veiligheid en stabiliteit'' van de NAVO. ,,Dat is een zaak van ons allen.''

 • Rusland: tegensancties geen prioriteit

  MOSKOU (ANP) - De reactie van Rusland op sancties van de Europese Unie en de Verenigde Staten laat nog even op zich wachten. De Russische vicepremier Arkadi Dvorkovitsj zei zaterdag dat tegensancties ,,geen prioriteit hebben'', meldde persbureau Interfax.

 • Vaticaan scherpt beveiligingsmaatregelen aan

  VATICAANSTAD (ANP) - Het Vaticaan heeft, in samenwerking met buurland Italië, de beveiligingsmaatregelen aangescherpt nadat geheime diensten een telefoongesprek tussen twee Arabieren hadden afgeluisterd. Die hadden het erover ,,iets te doen in het Vaticaan''.

 • Plaatselijk wateroverlast door pittige buien

  WAGENINGEN (ANP) - Op steeds meer plaatsen in het land vallen zaterdag stevige regenbuien die voor wateroverlast kunnen zorgen. Doordat de buien maar heel langzaam wegtrekken, kunnen er tientallen millimeters regen vallen. Dat meldt weerbureau MeteoGroup.

 • 'Veel meer geld voor Defensie kan niet'

  DEN BOSCH (ANP) - Nederland kan zich de komende jaren niet permitteren om heel veel meer geld uit te geven dan het kabinet al van plan is. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zei dat zaterdag bij een politieke ledenraad van de PvdA in Den Bosch.

 • Van Boxtel: looneis FNV niet houdbaar

  HILVERSUM (ANP) - Een algemene looneis van 900 euro extra voor iedere werkende is niet houdbaar. Dat zei Roger van Boxtel, fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer, zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Vooral sectoren die het moeilijk hebben, kunnen deze extra loonlasten niet opbrengen. ,,Zo moet je het niet doen", vindt Van Boxtel.

 • ADO-supporters opgepakt bij NVU-demo

  DEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag heeft zaterdagmiddag ongeveer 20 ADO-supporters gearresteerd bij de demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU). Dat zei een politieagent op het Malieveld. Het is nog niet bekend waarvoor de aanhangers van de Haagse voetbalclub zijn opgepakt. Mogelijk omdat zij van de Koekamp weg liepen, terwijl de demonstranten daar moesten blijven staan.

 • Nationale Partij wint in Nieuw-Zeeland

  WELLINGTON (ANP) - De centrumrechtse Nationale Partij in Nieuw-Zeeland heeft de meeste stemmen behaald in de parlementsverkiezingen. De 48 procent van de stemmen is goed voor 62 van de zetels in het 121-koppige parlement, meldde The New Zealand Herald zaterdag. Labourleider David Cunliffe heeft zich neergelegd bij de uitslag en gehint naar samenwerking in een coalitie.

 • PvdA wil lijstverbinding met SP en GroenLinks

  DEN BOSCH (ANP) - Het partijbestuur van de PvdA wil voor de Eerste Kamerverkiezingen volgend voorjaar een lijstverbinding met de SP en GroenLinks. Een motie voor zo'n linkse lijstverbinding krijgt een positief advies van het hoofdbestuur van de PvdA.

 • 'We moeten onze veteranen altijd eren'

  EDE (ANP) - ,,We moeten onze veteranen altijd eren. Niet alleen degenen die 70 jaar geleden vochten in de operatie Market Garden, maar ook de mannen en vrouwen die zich tegenwoordig inzetten om conflicten in de wereld tot een goed einde te brengen.''

 • Para's alsnog gedropt op Ginkelse hei

  EDE (ANP) - Met een flinke vertraging zijn honderden parachutisten zaterdagmiddag gedropt boven de Ginkelse Heide bij Ede. De vliegtuigen waaruit de para's werden gedropt, waren kort na 14 uur vertrokken vanaf vliegbasis Eindhoven. Op het landingsterrein waren 60.000 toeschouwers samengestroomd.