02-8-2012 20:24 | Door ANP .

Syrië betreurt vertrek VN-gezantDAMASCUS (ANP) - Syrië ,,betreurt'' het vertrek van VN-gezant Kofi Annan, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag in een verklaring.

Het ministerie heeft ,,met spijt'' kennisgenomen van de aankondiging van Annan dat hij eind deze maand zal aftreden. Ook beschuldigde het departement ,,landen die erop zijn gericht Syrië te destabiliseren'' en de VN-chef van de vredesmissie hebben ,,belemmerd en blijven belemmeren''.

,,Syrië heeft altijd bewezen dat het volledig betrokken was bij het vredesplan van Annan'', stelt het ministerie, ondanks ,,internationale kritiek op het gebruik van zware wapens in protestgebieden''.

Damascus ,,zet zich in voor de strijd tegen terrorisme om de veiligheid en stabiliteit te herstellen en haar burgers te beschermen'', zei het departement.

het laatste nieuws

 • Onderzoeksteam aangekomen op rampplek

  DONETSK (ANP) - De groep Nederlandse en Australische experts is zaterdagochtend aangekomen op de plaats in Oekraïne waar ruim twee weken geleden een vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergehaald. Ze hebben ook speurhonden bij zich. Dat meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

 • Duitse politie onderzoekt treinongeluk

  MANNHEIM (ANP) - De politie in Duitsland doet onderzoek naar het treinongeluk van vrijdag in de stad Mannheim. Daar botste vlakbij het centraal station van de stad een goederentrein op een passagierstrein. 35 mensen raakten gewond, van wie vier ernstig. De politie heeft luchtfoto's gemaakt voor het onderzoek, liet een woordvoerder zaterdag weten.

 • KNMI waarschuwt voor regen en onweer

  DE BILT (ANP) - Zaterdagmiddag en -avond krijgt Nederland te maken met regen- en onweersbuien. Dat kan gepaard gaan met hagel en zware windstoten en er kan in korte tijd veel neerslag vallen. Daarvoor waarschuwt het KNMI. De buien trekken van zuidwest naar noordoost over het land.

 • Vakantiedrukte op de weg al vroeg begonnen

  DEN HAAG (ANP) - De vakantiefiles op de Europese snelwegen zijn zaterdag al vroeg begonnen. Dat meldt de ANWB. Vooral in Frankrijk was het kort na 8 uur al flink druk.

 • Aboutaleb komt 'onbegrepen' collega te hulp

  ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zet vraagtekens bij de kritiek die zijn Haagse collega Jozias van Aartsen te verduren krijgt. ,,Wij zijn er niet om de publieke opinie te bevredigen, maar om de openbare orde te handhaven'', stelde Aboutaleb zaterdag in een interview met het Financieele Dagblad.

 • Veel slachtoffers door explosie fabriek China

  KUNSHAN (ANP) - Zeker 65 mensen zijn om het leven gekomen door een ontploffing in een fabriek in de Chinese stad Kunshan. Meer dan 100 mensen raakten gewond, berichtte het Chinese persbureau Xinhua zaterdag.

 • Onderzoekers opnieuw naar rampplek

  DONETSK (ANP) - Zaterdagochtend zijn de onderzoekers van de ramp met vlucht MH17 voor de derde achtereenvolgende dag naar de plek vertrokken waar het toestel van Malaysia Airlines op 17 juli neerstortte.

 • Botenparade begint met eerbetoon MH17

  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse grachten vullen zich zaterdag weer met veelal schaars geklede lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's). In totaal 80 boten doen mee aan de 19e Canal Parade, het traditionele hoogtepunt van de Gay Pride. De bonte stoet wordt een kwartier voor aanvang voorafgegaan door twee witte boten van het Aids Fonds, die een eerbetoon vormen aan de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne.

 • Eerste ebolapatiënt zaterdag in VS

  ATLANTA (ANP) - De Verenigde Staten maken zich op voor de komst van twee Amerikaanse ebolapatiënten. Het Emory Academisch Ziekenhuis in Atlanta liet weten zaterdag de eerste patiënt te verwachten. ,,De tweede patiënt volgt in de komende dagen'', zei een woordvoerster.

 • Dance Valley viert jubileumfeestje

  SPAARNWOUDE (ANP) - Dance Valley maakt zich op voor een jubileumfeestje. Het dancefestival vindt zaterdag voor de 20e keer plaats in recreatiegebied Spaarnwoude. Op de negen podia staan bijna 90 acts, waaronder Chuckie, Los Bandidos, Paul Oakenfold, The Partysquad, Markus Schulz en Steve Angello. Dj Nicky Romero is de afsluiter op het hoofdpodium.

 • Willem-Alexander en Máxima 12,5 jaar getrouwd

  WASSENAAR - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren zaterdag hun koperen bruiloft. Het is precies 12,5 jaar geleden dat zij elkaar in Amsterdam het jawoord gaven. Miljoenen mensen volgden het koninklijk huwelijk op televisie en zagen het emotionele moment dat sindsdien bekend staat als de 'traan van Máxima’.

 • VS willen Oekraïense troepen opleiden

  WASHINGTON (ANP) - De regering van de Verenigde Staten wil volgend jaar eenheden van de Oekraïense nationale garde gaan trainen en uitrusten. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie vrijdag (lokale tijd) bekend.

 • 'NAVO moet zich meer op Rusland gaan richten'

  LONDEN (ANP) - De NAVO moet zich hervormen om lidstaten beter te kunnen beschermen tegen een mogelijke militaire dreiging uit Rusland. Dat schreef de Britse premier David Cameron zaterdag in een brief aan de leiders van NAVO-landen.

 • Hamas: vermiste militair mogelijk dood

  GAZA (ANP) - De gewapende tak van Hamas sluit niet uit dat een ontvoerde Israëlische militair en zijn kidnappers zijn gedood in een bombardement. Dat blijkt uit een verklaring van de militante beweging.

 • Ratten nemen appartement VS over

  DAYTON (ANP) - Dierenrechtenorganisaties in de staat Ohio zijn op zoek naar een nieuw huis voor honderden ratten. Hulpverleners troffen ongeveer 300 van de knaagdieren aan in een klein appartement in Kettering, nadat de bewoner het pand was uitgezet.