28-7-2012 16:09 | Door ANP .

Strandwandelaars bereiken eindpunt Den HelderEGMOND AAN ZEE (ANP) - De bijna 1000 deelnemers aan de Strand6Daagse hebben de ruim 140 kilometer lange tocht erop zitten. Zaterdagmiddag kwamen ze aan in Den Helder. De wandelaars begonnen maandagochtend in Hoek van Holland aan de tocht langs de Nederlandse kust.

Van de 981 deelnemers zijn er 56 uitgevallen, meldde de organisatie.

het laatste nieuws

 • Families opvarenden Sewol woest op overheid

  JINDO (ANP) - In Zuid-Korea groeit de wanhoop en frustratie over het gebrek aan informatie over lot van honderden vermiste opvarenden van de Sewol. De veerboot kapseisde woensdag en ondanks een grote zoekactie ontbreekt van ruim 280 personen nog elk spoor.

 • VS dreigt met nieuwe sancties tegen Rusland

  WASHINGTON (ANP) - Rusland kan rekenen op nieuwe sancties als het de steun opvoert aan separatisten in Oost-Oekraïne. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama woensdag in een interview met nieuwszender CBS.

 • Grote brand op industrieterrein Zwijndrecht

  ZWIJNDRECHT (ANP) - Zeker vier bedrijven zijn in de nacht van woensdag op donderdag getroffen door een brand op industrieterrein Develpoort in Zwijndrecht. De panden zijn vermoedelijk volledig uitgebrand, meldde een woordvoerster van de brandweer. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

 • Chimpansees bouwen elke avond nieuw bed

  FORT ROYAL (ANP) - Ook chimpansees houden ervan comfortabel te slapen. Elke avond bouwen zij een nieuw nest om het moede hoofd te ruste te kunnen leggen. Slechts zelden gebruiken zij een nest opnieuw. Daarbij hebben zij een voorkeur voor bomen met stevige takken en niet te veel bladeren, zoals de muhimbi.

 • Dode door ongeluk op A15

  OCHTEN (ANP) - Door een ongeluk op de snelweg A15 bij Ochten (Gelderland) is woensdagavond een persoon omgekomen. Het slachtoffer zat onder water vast in de verongelukte auto, zo meldde de politie. Reanimatie mocht niet meer baten.

 • 'Poetin wil Russisch veto in Oekraïne'

  WASHINGTON (ANP) - De Russische president Vlamir Poetin wil een federaal Oekraïne waarbij Rusland een veto krijgt in Oekraïense aangelegenheden. Dat hebben althans Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers tegen persbureau Reuters gezegd. Zij verwachten geen doorbraak op de Oekraïne-top die donderdag in Genève wordt gehouden. De regering van Barack Obama is in gesprek met de zakenwereld over sancties tegen Rusland.

 • Onzichtbare president Algerije wordt herkozen

  ALGIERS (ANP) - De favoriet voor de presidentsverkiezingen donderdag in Algerije, de 77-jarige Abdelaziz Bouteflika, ligt vaak in een Frans ziekenhuis, voert geen campagne, is al 15 jaar aan de macht zonder wezenlijke hervormingen door te voeren en is bij zijn zeer schaarse publieke optredens op de staats-tv nauwelijks te verstaan. Hij kreeg een jaar geleden een beroerte.

 • Zwavelzuur gelekt in zwembad Numansdorp

  NUMANSDORP (ANP) - In een zwembad in Numansdorp (Zuid-Holland) is woensdag 500 tot 700 liter verdund zwavelzuur terechtgekomen buiten een tank, doordat er te veel in de tank was gepompt. Toen het overlopen werd ontdekt, moest iedereen het zwembad verlaten. Niemand raakte gewond, meldde de brandweer.

 • ICC stelt eerste Darfur-proces uit

  DEN HAAG (ANP) - Het Internationaal Strafhof (ICC) stelt het begin van zijn eerste proces inzake Darfur uit, dat gepland stond voor 5 mei. Dit heeft het hof in Den Haag woendag laten weten. Dat gebeurt wegens ,,logistieke moeilijkheden'' op verzoek van zowel aanklagers als verdediging.

 • 'Samen zoeken naar oplossingen zorg'

  DEN HAAG (ANP) - Ondanks onduidelijkheid over de financiering praten de zorgwoordvoerders van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP woensdagavond verder over de op stapel staande veranderingen in de langdurige zorg.

 • 'VS steunen oorlog tegen volk Oekraïne'

  MOSKOU (ANP) - Rusland beschuldigt de Verenigde Staten ervan een oorlog tegen het Oekraïense volk te steunen. De VS doen dat door de militaire operatie van het Oekraïense leger in het oosten van het land te rechtvaardigen, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. .

 • Beloftes politiek aan maffia Italië strafbaar

  ROME (ANP) - Het wordt strafbaar in Italië om als politicus beloftes aan de maffia te doen, bijvoorbeeld in ruil voor stemmen. De Senaat in Rome heeft de desbetreffende wet woensdag aangenomen. Er komt een celstraf van maximaal 10 jaar op te staan.

 • F-16's, fregat en mijnenjager voor NAVO-actie

  DEN HAAG (ANP) - Nederland is bereid extra militaire middelen in te zetten voor de NAVO om oostelijke lidstaten van het bondgenootschap te beschermen. Het kabinet stelt daarvoor onder meer F-16-gevechtsvliegtuigen, een marinefregat en een mijnenjager beschikbaar.

 • Zwavelzuurlek in zwembad Numansdorp

  NUMANSDORP (ANP) - Een tank met daarin 300 liter zwavelzuur lekt bij een zwembad in het Zuid-Hollandse Numansdorp. Dat meldde de brandweer. Het is niet bekend hoeveel zwavelzuur is vrijgekomen en of mensen last hebben gekregen van de schadelijke stof. Ook over mogelijke ontruimingen is nog niets bekend.

 • Rechter: uitzendingen Ryanair niet intrekken

  AMSTERDAM (ANP) - Het KRO-programma Brandpunt Reporter heeft beschuldigingen aan het adres van vliegmaatschappij Ryanair voldoende onderbouwd met feiten. Twee uitzendingen van het onderzoeksprogramma over onder meer de cultuur binnen het bedrijf hoeven dan ook niet gerectificeerd of van internet verwijderd. Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag in een zaak die de Ierse prijsvechter had aangespannen tegen het tv-programma.