15-11-2011 08:04

Esteban moet voor tuchtcomissie verschijnen

Esteban moet voor tuchtcomissie verschijnen


Esteban moet voor tuchtcomissie verschijnen

Esteban moet voor tuchtcomissie verschijnen

Het avontuur van Esteban Alvarado bij de nationale ploeg van Costa Rica krijgt nog een staartje. De keeper van AZ moet voor de tuchtcommissie van de Costaricaanse voetbalbond  (Fedefutbol) verschijnen. Dit liet woordvoerder Adrian Gutierrez van Fedefutbol weten.

De doelman zou afgelopen weekeinde met de nationale ploeg van Costa Rica een vriendschappelijk duel afwerken tegen Panama (2-0 verlies), maar vertrok woedend uit het Costaricaanse kamp na een geschil met bondscoach Jorge Luis Pinto.

Esteban liep een gekneusde vinger op tijdens zijn verblijf bij de nationale ploeg van zijn land. De keeper vroeg Pinto, die van plan was om de doelman gewoon op te stellen in de oefeninterland, daarop tevergeefs of hij de kwetsuur wilde melden aan de Alkmaarders. Daarop verliet Estaban de selectie van Costa Rica en keerde hij terug naar Nederland, tot grote woede van Pinto.

"Esteban keept al een paar weken met deze blessure. Het is op te vangen met pijnstillers en tape. Maar als je er een bal op krijgt, kan het een flinke pijnscheut geven en dat is gebeurd in Costa Rica. Wij weten niet wat voor injectie ze wilden zetten. Waarschijnlijk eentje tegen de pijn, maar dan merk je het niet als het kapot gaat. Je kunt ook een injectie geven met corticosteroïden. Daar zijn wij zelf erg terughoudend in. Het werkt wel op korte termijn, maar tast op de langere termijn je kraakbeen aan", laat AZ-clubarts Joost van der Hoek aan De Telegraaf weten.

De voetbalbond van Costa Rica is woedend over het handelen van Esteban en heeft een fax verstuurd met een speelverbod voor de keeper voor de interlandperiode. "Dat hebben wij tenminste begrepen, want die fax was in het Spaans. We hebben geantwoord dat Esteban veilig terug is gekomen in Nederland en op dit moment nog aan het revalideren is", licht technisch directeur Earnest Stewart van de Alkmaarders toe.

Waarschijnlijk is de doelman fit genoeg om komend weekeinde in actie te komen tegen Excelsior.