02-8-2012 21:51 | Door ANP .

Somaliërs verdeeld over vier centraDEN HAAG (ANP) - De Somalische asielzoekers die bij het IND-kantoor in Den Bosch hebben gedemonstreerd voor een betere positie, zijn inmiddels verdeeld over vier locaties voor vreemdelingen.

Ze zijn niet teruggebracht naar Vught, want dat zou toch al dicht gaan vanwege een reorganisatie, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag.

In de centra krijgen ze te maken met net zo'n streng regime als in Vught, hetgeen betekent dat ze zich dagelijks moeten melden en dat ze de gemeentegrens niet over mogen. Daarover kregen ze in de bus nog een beschikking uitgereikt. Dit regime geldt omdat ze niet meewerken aan terugkeer.

het laatste nieuws

 • 'Rutte wil VN-politiemissie naar rampgebied'

  KIEV (ANP) - Premier Mark Rutte zou een politiemacht onder de vlag van de Verenigde Naties naar het rampgebied in Oekraïne willen sturen. Hij zou dat hebben gezegd in een gesprek met de Oekraïense president Petro Porosjenko, zo meldden de Oekraïense media woensdagochtend op basis van een verklaring van de presidentiële persdienst.

 • Woensdag 40 kisten naar Nederland

  CHARKOV (ANP) - Woensdag worden 40 kisten naar Nederland gevlogen vanaf Charkov, niet 50 zoals eerder gezegd.

 • Laatste reis Costa Concordia begonnen

  GIGLIO (ANP) - De Costa Concordia is woensdag eindelijk naar de thuishaven Genua vertrokken, waar het naar verwachting in het weekeinde aankomt. Het schip zal in de Noord-Italiaanse havenstad worden gesloopt.

 • Treinen staan toch minuut stil

  UTRECHT (ANP) - Het treinverkeer in Nederland staat woensdag toch 1 minuut stil. Dat heeft een woordvoerster van spoornetbeheerder ProRail namens de hele spoorsector laten weten. Aanvankelijk zouden de treinen om veiligheidsredenen niet stilstaan op de dag van nationale rouw.

 • Ceremonie voor slachtoffers in Charkov

  CHARKOV (ANP) - Op het internationale vliegveld van Charkov (Oekraïne) is een ceremonie gehouden voor de slachtoffers van de vliegramp van vorige week.

 • RTL-zenders enkele uren zonder reclame

  HILVERSUM (ANP) - Alle zenders van RTL zijn woensdagmiddag tussen half 4 en 6 uur reclamevrij. Bij RTL 4 duurt die periode langer. Die zender begint pas weer met tv-commercials om 20.10 uur tijdens de GTST Quiz.

 • Commerciële radiozenders schrappen reclame

  HILVERSUM (ANP) - De commerciële radiozenders Radio 538 en Q-music hebben woensdag hun uitzendingen volledig aangepast aan de dag van nationale rouw. Er zijn geen reclameboodschappen te horen en de muziekkeuze is minder uitbundig en vrolijk dan gewoonlijk. ,,Geen zomerhits bijvoorbeeld'', zegt een woordvoerder van 538.

 • Kerry in Israël voor overleg over Gaza

  TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, is woensdag in Tel Aviv aangekomen voor onderhandelingen over een bestand tussen Israël en Hamas. Hij zal in Jeruzalem spreken met Israëlische leiders, onder wie premier Benjamin Netanyahu.

 • Zwarte dozen in Groot-Brittannië

  KIEV (ANP) - De zwarte dozen van de neergeschoten Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn in Groot-Brittannië gearriveerd. Dat maakte de Oekraïense onderzoekscommissie naar de vliegramp woensdag bekend.

 • Molens in de rouwstand

  AMSTERDAM (ANP) - Vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben alle molenaars in Nederland gevraagd hun molens in de zogenoemde rouwstand te zetten. In Nederland staan nog een kleine 1200 windmolens.

 • Utrecht luidt omfloerste rouwklok in Domtoren

  UTRECHT (ANP) - In de Domtoren in Utrecht zal woensdagmiddag 5 minuten lang de omfloerste rouwklok worden geluid. Deze Salvator (De Verlosser) is met 8227 kilo de zwaarste klok in de toren en heeft een doorsnede van ruim 2 meter.

 • Vliegverkeer Eindhoven ligt vanmiddag stil

  EINDHOVEN (ANP) - Het ministerie van Defensie heeft bepaald dat vanwege de ceremonie op vliegbasis Eindhoven er woensdag tussen 15.45 en 18.00 uur geen civiele vliegtuigen zullen vertrekken en landen. De luchtvaartmaatschappijen bepalen zelf wat er met de geplande vluchten gebeurt.

 • Gouverneur-generaal Australië in Eindhoven

  SYDNEY (ANP) - Gouverneur-generaal Peter Cosgrove vertegenwoordigt Australië woensdagmiddag bij de aankomst van het vliegtuig met slachtoffers van de vliegtuigcrash boven Oekraïne in Eindhoven. Dat melden Australische media. Cosgrove is de vertegenwoordiger van koningin Elizabeth in het land.

 • Hercules staat klaar op vliegveld Charkov

  CHARKOV (ANP) - De Hercules, het transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, staat op het internationale vliegveld van Charkov klaar om ingeladen te worden. Naast het vliegtuig worden kisten op de grond gezet.

 • Malaysia betuigt medeleven in rouwadvertentie

  SCHIPHOL (ANP) - In een rouwadvertentie in verschillende landelijke kranten heeft Malaysia Airlines woensdag zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers van de ramp met de Boeing van die luchtvaartmaatschappij. ,,Laten wij samen bidden voor de dierbare levens die verloren zijn gegaan", staat in de advertentie, die is ondertekend door de raad van bestuur, het management en het personeel van Malaysia Airlines.

133Opmerking
3 aug 2012 09:56
3 aug 2012 09:50
avatar
je kan ze ook verdelen over 4 vliegtuigen
3 aug 2012 09:38
avatar
Ook hier op msn nieuws wordt gecensureerd, positieve berichten worden weggehaald en negatieve berichten mogen blijven staan en dat noemen ze nu democratie.!!!!!!!!!
3 aug 2012 09:26
avatar

Huis mus,

 

De chinese hebben toentertijd bewezen dat er 52 in een zeecontainer passen.

3 aug 2012 09:16
avatar
Sodemieter ze er toch uit.Niemand zit te wachten op dit soort economische uitnemers.
3 aug 2012 08:49
avatar
Wat een gelul allemaal,hoeveel Somaliers passen er in een container.
3 aug 2012 08:32
avatar
wie heeft ooit gezegd..????    eigen volk eerst !!
3 aug 2012 08:26
avatar
En weer is er toegegeven aan de eisen van een stel uitgeprocedeerde fortuinzoekers, zwakkelingen in Den Haag bah.
Laat ze is toegeven aan de wensen en eisen van eigen volk moet je is zien hoeveel beter het zal gaan met ons landje

3 aug 2012 08:22
avatar

bij het grof vuil zetten !!!      doen ze zelf ook   alleen in mootjes

kijk maar naar Voorburg

3 aug 2012 08:14
avatar
de kampen moeten slecht zijn om ze ontmoedigen hier te komen want ze weten al veelste veel wat ze doen moeten als ze hier zijn keihard aanpakken is de beste manier
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?