02-8-2012 21:51 | Door ANP .

Somaliërs verdeeld over vier centraDEN HAAG (ANP) - De Somalische asielzoekers die bij het IND-kantoor in Den Bosch hebben gedemonstreerd voor een betere positie, zijn inmiddels verdeeld over vier locaties voor vreemdelingen.

Ze zijn niet teruggebracht naar Vught, want dat zou toch al dicht gaan vanwege een reorganisatie, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag.

In de centra krijgen ze te maken met net zo'n streng regime als in Vught, hetgeen betekent dat ze zich dagelijks moeten melden en dat ze de gemeentegrens niet over mogen. Daarover kregen ze in de bus nog een beschikking uitgereikt. Dit regime geldt omdat ze niet meewerken aan terugkeer.

het laatste nieuws

 • '49 procent Schotten voor onafhankelijkheid'

  EDINBURGH (ANP) - In de jongste peiling over de de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden van het Verenigd Koninkrijk zegt 49 procent van de ondervraagden ja. Het percentage ja-stemmers is daarmee in de peilingen op een nieuwe record beland. 51 procent is tegen de breuk met de rest van het koninkrijk in de peiling van Ipsos MOTRI.

 • Rechter: niet betogen in Schilderswijk

  DEN HAAG (ANP) - Er mag op 20 september definitief niet worden gedemonstreerd in de Schilderswijk. De rechter in Den Haag heeft een verzoek van de NVU en de AFA afgewezen, zo liet een woordvoerster van de rechtbank woensdag weten.

 • OM: waardevolle info MH17 alleen naar politie

  ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) raadt af om waardevolle informatie omtrent eventuele daders van de aanslag op vlucht MH17 te deponeren bij ,,een onbekend bureau, waarvan niet vaststaat wie erachter zit.''

 • Niet-Schotten kunnen koers Schotland bepalen

  EDINBURGH (ANP) - Afgaande op opiniepeilingen over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden, kunnen niet-Schotse inwoners van Schotland in belangrijke mate de keuze bepalen in het referendum van donderdag.

 • Onvrede over duurzaamheidsplannen Juncker

  STRAATSBURG (ANP) - In de toekomstige Europese Commissie moet een vicevoorzitter worden aangesteld die verantwoordelijk is voor duurzame groei. Die oproep deed een grote groep Europarlementariërs woensdag aan de toekomstige voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU, Jean-Claude Juncker.

 • 'Juweliersvrouw niet vervolgd voor 'Deurne''

  DEURNE (ANP) - Juweliersvrouw Marina uit Deurne wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel in maart. Volgens het Openbaar Ministerie handelde ze uit noodweer, melden de NOS en Omroep Brabant woensdag op basis van justitiebronnen.

 • Sargentini leidt EU-waarnemingsmissie

  STRAATSBURG (ANP) - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is aangesteld als hoofd van de EU-waarnemingsmissie om het verloop van de verkiezingen in Mozambique te controleren. Zij is benoemd door EU-buitenlandchef Catherine Ashton, zo vertelde Sargentini woensdag. Het is haar taak om een onafhankelijk oordeel te vellen over het verloop van de stembusgang in het Afrikaanse land.

 • OM vond tekst zelfmoordaanslag bij Huizer man

  UTRECHT (ANP) - De 33-jarige vermeende jihadganger uit Huizen had thuis een tekstbestand over een zelfmoordaanslag. Ook bezat hij omschrijvingen van explosieven, constructietekeningen van ontstekingsmechanismen en uitleg over het gebruik van wapens. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Utrecht woensdag gezegd tijdens een zitting van de raadkamer van de rechtbank. Het OM wil dat de raadkamer beveelt dat deze man en een 31-jarige verdachte uit Huizen opnieuw in de cel worden gezet.

 • Rutte verwacht genoeg steun in Eerste Kamer

  DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte verwacht dat het kabinet na de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar op voldoende steun kan rekenen in de Eerste Kamer. Hij denkt dat de regeringspartijen VVD en PvdA samen met de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een meerderheid gaan halen in de Senaat.

 • Rusland verwelkomt zelfbestuur Oost-Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Rusland heeft woensdag de plannen voor zelfbestuur in het oosten van Oekraïne verwelkomd als ,,een stap in de goede richting''. Het Oekraïense parlement stemde dinsdag in met een regeling voor amnestie voor rebellen in het oosten en voor een speciale, bijna onafhankelijke status van twee regio's die pro-Russische rebellen in handen hebben.

 • 'Qatar heeft niets met IS te maken'

  DOHA (ANP) - Qatar heeft niets te maken met de soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS). Qatar heeft nooit een terroristische organisatie gesteund en zal dat ook niet doen. Dit verzekerde woensdag de emir van Qatar, Tamim bin Hamad al-Thani.

 • Deel bewoners flat Diemen kan terug

  DIEMEN (ANP) - Een deel van de bewoners van het beschadigde flatgebouw in Diemen kan terug naar huis. Het gaat om 72 huishoudens uit het zogeheten 'blauwe deel' van de flat aan de Beukenhorst, liet woningcorporatie De Key woensdag weten.

 • 18 tips na tonen beelden schietpartij A10

  AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft tot woensdagmiddag 18 tips binnengekregen na het tonen van beelden van een mysterieuze schietpartij op de A10 in Amsterdam. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan het incident waarbij in mei een grijze Opel met twee volwassen inzittenden en vermoedelijk een kind onder vuur werd genomen vanuit een Ford. De politie zoekt getuigen én de slachtoffers.

 • Aanval op IS in drie Iraakse steden

  BAGDAD (ANP) - Het Iraakse leger is woensdag met een offensief begonnen om drie steden in de provincie al-Anbar te heroveren op Islamitische Staat. Dat hebben bronnen binnen de veiligheidsdiensten gemeld.

 • Shell: explosie Moerdijk kwam door overdruk

  MOERDIJK (ANP) - De explosie bij Shell Moerdijk in juni dit jaar ontstond door overdruk in de reactor van de fabriek. Dat meldde Shell woensdag na afronding van intern onderzoek.

133Opmerking
3 aug 2012 09:56
3 aug 2012 09:50
avatar
je kan ze ook verdelen over 4 vliegtuigen
3 aug 2012 09:38
avatar
Ook hier op msn nieuws wordt gecensureerd, positieve berichten worden weggehaald en negatieve berichten mogen blijven staan en dat noemen ze nu democratie.!!!!!!!!!
3 aug 2012 09:26
avatar

Huis mus,

 

De chinese hebben toentertijd bewezen dat er 52 in een zeecontainer passen.

3 aug 2012 09:16
avatar
Sodemieter ze er toch uit.Niemand zit te wachten op dit soort economische uitnemers.
3 aug 2012 08:49
avatar
Wat een gelul allemaal,hoeveel Somaliers passen er in een container.
3 aug 2012 08:32
avatar
wie heeft ooit gezegd..????    eigen volk eerst !!
3 aug 2012 08:26
avatar
En weer is er toegegeven aan de eisen van een stel uitgeprocedeerde fortuinzoekers, zwakkelingen in Den Haag bah.
Laat ze is toegeven aan de wensen en eisen van eigen volk moet je is zien hoeveel beter het zal gaan met ons landje

3 aug 2012 08:22
avatar

bij het grof vuil zetten !!!      doen ze zelf ook   alleen in mootjes

kijk maar naar Voorburg

3 aug 2012 08:14
avatar
de kampen moeten slecht zijn om ze ontmoedigen hier te komen want ze weten al veelste veel wat ze doen moeten als ze hier zijn keihard aanpakken is de beste manier
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?