26-9-2012 14:09 | Door ANP .

Snel meer aanhoudingen relschoppersSnel meer aanhoudingen relschoppers

Snel meer aanhoudingen relschoppers

HAREN (ANP) - De politie verwacht binnenkort een groot aantal nieuwe aanhoudingen te verrichten naar aanleiding van de rellen in Haren afgelopen weekeinde. Op basis van filmbeelden en foto's heeft de politie 50 nieuwe verdachten op de korrel; van een aantal is naam en woonplaats bekend.

De Facebook-rellen waren dinsdagavond ook onderwerp in het tv-programma Opsporing Verzocht. Veel nieuwe tips, naast de ruim 300 die de politie al kreeg, heeft dat niet opgeleverd, zo meldde een woordvoerder woensdag.

Eerder werden al 35 verdachten aangehouden. Vijf van hen blijven vastzitten tot de eerste snelrechtzitting op 8 oktober. De anderen zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd. Van deze groep zijn 22 personen nog niet eerder met politie en justitie in aanraking geweest, 11 zijn minderjarig.

het laatste nieuws

 • Israël kondigt gevechtspauze van 4 uur af

  JERUZALEM (ANP) - Israël heeft een gevechtspauze van 4 uur afgekondigd. De strijd tegen Hamas is stilgelegd van 14.00 tot 18.00 uur woensdagmiddag. Dat heeft het Israëlische leger bekendgemaakt.

 • Bisschoppen waarschuwen tegen Jodenhaat

  UTRECHT (ANP) - De Rooms-Katholieke bisschoppen waarschuwen met klem tegen de toename van Jodenhaat die zij zowel in Nederland als in andere landen waarnemen. De bisschoppen zien zich verplicht om elke vorm van antisemitisme krachtig te veroordelen en om haat tegen Joden categorisch te verwerpen, zo staat in een verklaring die zij woensdag hebben rondgestuurd.

 • 'Mijnen op toegangswegen rampplek'

  KIEV (ANP) - Pro-Russische rebellen hebben mijnen neergelegd op de toegangswegen naar het rampgebied van vlucht MH17. Dat heeft luitenant-kolonel Andrej Lysenko van de Oekraïense veiligheidsraad woensdag gezegd. ,,Dit maakt het werk van de internationale experts onmogelijk", meldde hij volgens Oekraïense media op een persconferentie.

 • Experts woensdag niet naar rampplek

  KIEV (ANP) - Er zal woensdag definitief geen konvooi met Nederlandse experts reizen van Donetsk naar de rampplek waar het toestel van Malaysia Airlines is neergestort. De situatie op en langs de route is te onveilig, laat het hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg weten vanuit Kiev.

 • Nederlandse officier bij Oekraïens leger

  DEN HAAG (ANP) - Bij de Oekraïense troepen die vechten bij Donetsk, gaat een Nederlandse verbindingsofficier informatie verzamelen. Het ministerie van Defensie bevestigde een bericht in De Telegraaf daarover. De Nederlandse officier moet inlichtingen over de strijd tussen Oekraïne en de pro-Russische rebellen vergaren voor de missie die lichamen en spullen moet bergen van de rampzalige vlucht MH17.

 • Verdachte aanslag Brussel aangeklaagd

  BRUSSEL (ANP) - De vermoedelijke dader van de dodelijke aanslag in het Joods Museum in Brussel wordt vervolgd voor ,,moord in een terroristische context''. Dat maakte het Belgische Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. De man is aangehouden en aangeklaagd.

 • Felle oproep Rode Kruis aan Israël en Hamas

  GENÈVE (ANP) - Het Internationale Rode Kruis (ICRC) doet een dringende oproep aan Israël en Hamas om onderscheid te maken tussen burgers en militairen bij hun aanvallen. Een militaire aanval waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen militaire doelen en burgers is volgens het Rode Kruis een oorlogsmisdaad.

 • Nederlandse toeristen rijden Turks ravijn in

  ANTALYA (ANP) - In de Turkse provincie Antalya zijn twee Nederlandse toeristen met hun huurauto in een ravijn gereden. Een 65-jarige vrouw kwam daarbij om het leven, haar 45-jarige zoon raakte zwaargewond, meldden Turkse media.

 • Rijkswaterstaat haalt laatste knuffels op

  UTRECHT (ANP) - Weginspecteurs van Rijkswaterstaat halen zo snel mogelijk de laatste knuffels op die langs de wegen zijn achtergebleven, nadat de rouwstoeten met stoffelijke resten van de vliegtuigramp passeerden. De dienst verzamelde vorige week al zoveel mogelijk spullen, maar heeft sinds zaterdag nog vijf meldingen binnengekregen van achtergebleven knuffels en een telefoontje over een vlag langs de weg, zei een woordvoerster woensdag.

 • Zesde noodpomp naar Kockengen

  HOUTEN (ANP) - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden schakelt woensdag een zesde noodpomp in om het dorp Kockengen droog te pompen. In dat dorp staan straten en huizen nog steeds onder water na het hevige noodweer van maandag. Het schap hoopt dat Kockengen door de extra pomp en andere maatregelen aan het eind van de woensdag weer droge voeten heeft, zei een woordvoerster woensdag.

 • Vrees voor veel doden door verschuiving India

  MUMBAI (ANP) - Gevreesd wordt dat 150 mensen zijn bedolven door een aardverschuiving in een dorp in het westen van India. Dat meldden Britse en Indiase media woensdag. Er zouden 15 lijken zijn geborgen.

 • Kiesraad: verbied selfie in stemhokje

  DEN HAAG (ANP) - Het maken van je eigen foto met daarop ook je stembiljet in het stemhokje moet worden verboden. Dat zegt de Kiesraad op de eigen site. Een dergelijke selfie, ook wel stemfie genoemd, staat volgens de raad ,,op gespannen voet met stemvrijheid en stemgeheim''.

 • Voorlopig geen nieuwe Australische sancties

  SYDNEY (ANP) - Australië stelt voorlopig geen nieuwe sancties in tegen Rusland in verband met de inmenging van Moskou in het conflict in Oekraïne. Het land blijft daarmee achter bij de Verenigde Staten en de EU die dinsdag nieuwe strafmaatregelen aankondigden tegen Moskou. In een later stadium kunnen er volgens premier Tony Abbott wel weer acties worden ondernomen.

 • OVSE-konvooi tegengehouden aan frontlinie

  DONETSK (ANP) - Het is een konvooi van de OVSE woensdag niet gelukt om de rampplek van vlucht MH17 te bereiken. De auto's van de organisatie werden door de opstandelingen tegengehouden aan de frontlinie. In het gebied wordt wederom gevochten tussen separatisten en het Oekraïense regeringsleger. In de verte was het geluid van beschietingen te horen.

 • Dick Bruna is al even klaar met nijntje

  AMSTERDAM (ANP) - Nijntje, het wereldberoemde konijn van de Utrechtse tekenaar Dick Bruna, viert in 2015 haar 60ste verjaardag. Maar er zal voor die gelegenheid hoogstwaarschijnlijk geen nieuw boekje over nijntje en haar vriendjes verschijnen, want bedenker Dick Bruna is in 2011 gestopt met tekenen. Dat liet zijn uitgever Mercis BV in Amsterdam woensdag weten na berichtgeving hierover door RTV Utrecht

10Opmerking
26 sep 2012 15:51
avatar

Ik meende dat die 5 gisteren al voor de rechtbank moesten verschijnen en de rest op 8 oktober

 

26 sep 2012 15:46
avatar

Beeldmateriaal gebruiken voor New Kids Turbo 2 in Haren

26 sep 2012 15:06
avatar

Oke ,aanpakken dat tuig ,nee niet de bak in op onze kosten ,,laat ze werken bij bji de gemeente of plantsoenendienst en dan een bord voor op de kop met als tekst ;;ik doe dit omdat ik bij de categorie ;;tuig;; behoor en iedere burger die langs komt mag ze dan een klap met de zweep over de rug geven ,ik zou graag de eerste zijn

 

26 sep 2012 15:05
avatar

Nouw,aanhouding of niet,want die gasten over een dag of drie,zijn ze weer op het vrije voetten!!!

want creminilen zijn goed bescheremd in nederand!!!

26 sep 2012 15:00
avatar
inderdaad de maximale celstraf opleggen en het totale schadebedrag delen door het aantal daders.en degene die deze keer de dans ontspringen komen de volgende keer wel aan de beurt. De pakkans vergroten. Niet meer de kreet "het is maar een kleine groep die het verpesten". ZERO TOLERANCE!!
26 sep 2012 14:51
avatar
Straf die blagen maar flink,kunnen ze dienen als afschrikwekkend voorbeeld voor de volgende idioten met lemmingengedrag.
26 sep 2012 14:39
avatar
Licht ze maar lekker van hun bedje...!!!!
26 sep 2012 14:33
avatar
wat een onzin , was toch allang bekend gemaakt in media

de politie had dit al lang moeten aan zien komen26 sep 2012 14:18
avatar
hoop dat ze allemaal worden aangehouden ,,en geen werkstraffen ,,,gewoon de bak in ,weg er mee ,,bah bah/
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?