26-9-2012 14:09 | Door ANP .

Snel meer aanhoudingen relschoppersSnel meer aanhoudingen relschoppers

Snel meer aanhoudingen relschoppers

HAREN (ANP) - De politie verwacht binnenkort een groot aantal nieuwe aanhoudingen te verrichten naar aanleiding van de rellen in Haren afgelopen weekeinde. Op basis van filmbeelden en foto's heeft de politie 50 nieuwe verdachten op de korrel; van een aantal is naam en woonplaats bekend.

De Facebook-rellen waren dinsdagavond ook onderwerp in het tv-programma Opsporing Verzocht. Veel nieuwe tips, naast de ruim 300 die de politie al kreeg, heeft dat niet opgeleverd, zo meldde een woordvoerder woensdag.

Eerder werden al 35 verdachten aangehouden. Vijf van hen blijven vastzitten tot de eerste snelrechtzitting op 8 oktober. De anderen zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd. Van deze groep zijn 22 personen nog niet eerder met politie en justitie in aanraking geweest, 11 zijn minderjarig.

het laatste nieuws

 • Nieuwe rellen in Pakistaanse hoofdstad

  ISLAMABAD (ANP) - Nadat het uren rustig was geweest in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, waren er maandag laat in de middag opnieuw schermutselingen tussen tegenstanders van premier Nawaz Sharif en de politie. Agenten vuurden traangas af op de betogers die de residentie van Sharif probeerden te bereiken.

 • Snelle NAVO-interventiemacht moet afschrikken

  BRUSSEL (ANP) - De geplande ultrasnelle NAVO-interventiemacht, waaraan Nederland mee wil doen, moet vijanden afschrikken. Elke mogelijke agressor moet inzien dat als hij een NAVO-bondgenoot aanvalt, hij niet alleen de nationale strijdkrachten tegenover zich ziet, maar de hele NAVO.

 • IS ontvoerde zeker 2000 vrouwen en kinderen

  GENÈVE (ANP) - Minstens 2000 vrouwen en kinderen zijn in Irak ontvoerd door extremisten van de beweging Islamitische Staat (IS). De slachtoffers worden op verscheidene plaatsen gevangen gehouden, meldden de Verenigde Naties maandag vanuit Genève. De missie van de VN in Irak heeft meldingen gekregen van vrouwen van wie de kinderen zijn afgenomen door IS en van vrouwen die aan strijders zijn gegeven als slavin. Dit zei speciaal VN-coördinator Chaloka Beyani maandag op een spoedzitting van de Mensenrechtenraad van de VN over Irak.

 • Amerikaanse gevangenen in Noord-Korea op CNN

  SEOUL (ANP) - Drie Amerikanen die in Noord-Korea gevangenzitten, zijn maandag op de nieuwszender CNN verschenen. Een van hen noemde zijn situatie ,,zeer dringend''. Een ander riep de Amerikaanse regering op snel iemand te sturen om te proberen hem vrij te krijgen.

 • Al 70 schademeldingen na aardbevingen

  ASSEN (ANP) - Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) waren maandagmiddag rond half 2 al zeker 70 schademeldingen binnengekomen na de twee aardbevingen die eerder op de ochtend plaatsvonden bij Froombosch. Dat meldde de NAM maandagmiddag.

 • 'Hezbollah nooit actief in Suriname geweest'

  PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse regering ontkent dat de Libanese terreurbeweging Hezbollah ooit actief is geweest in Suriname. Ook heeft Dino Bouterse, zoon van president Desi Bouterse, nooit aan het hoofd van de Surinaamse veiligheidsorganisatie, de Counter Terrorism Unit (CTU), gestaan. Dit staat in een verklaring van de Surinaamse regering.

 • Vrouw gangsterduo op rechtszitting Assen

  ASSEN (ANP) - Enise B., die in februari van dit jaar met Antonio Marcus van der P. een spoor van geweld in Nederland achterliet, zal dinsdag voor de rechtbank in Assen verschijnen. P. komt niet, meldde het Openbaar Ministerie maandag.

 • Vliegtuigen Elvis Presley te koop

  MEMPHIS (ANP) - Twee vliegtuigen van de in 1977 overleden Amerikaanse zanger Elvis Presley staan te koop. Liefhebbers kunnen bieden op de toestellen Lisa Marie en Hound Dog II, staat op een verkoopsite te lezen. Er staat niet bij of er een minimumprijs geldt.

 • Oekraiëns leger weg bij luchthaven Loehansk

  KIEV (ANP) - De Oekraïense strijdkrachten hebben zich maandag teruggetrokken van de luchthaven van Loehansk in het oosten van het land. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt.

 • Huizen waarschuwde eerder voor jihadgangers

  HUIZEN (ANP) - Burgemeester Fons Hertog van Huizen vroeg zijn inwoners in juni al om alert te zijn op activiteiten of gedrag van mogelijke jihadgangers in zijn gemeente. Hij verzekerde de bevolking dat hij persoonlijk alle informatie over opvallende of bijzondere dingen in wijk of straat zou bekijken.

 • Hamas-ambtenaren krijgen eindelijk salaris

  RAMALLAH (ANP) - De Palestijnse Autoriteit wil woensdag de salarissen van de Hamas-ambtenaren in de Gazastrook gaan betalen. De Islamitische Verzetsbeweging Hamas en de Palestijnse Autoriteit zijn het daarover eens geworden, meldde het Palestijnse persbureau Maan maandag.

 • 'Meerderheid wil pensioenleeftijd verlagen'

  DEN HAAG (ANP) - Volgens een onderzoek wil 55 procent van de kiezers de pensioenleeftijd weer verlagen. Dat staat in een maandag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond in opdracht van het Wetenschappelijk Bureau van ouderenpartij 50PLUS.

 • Timmermans nu belangrijkste EU-kandidaat

  DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is de belangrijkste kandidaat om namens Nederland eurocommissaris te worden. Hij is in de race om achter de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, de Luxemburger Jean-Claude Juncker, de eerste vicevoorzitter te worden. Bronnen rond het kabinet stellen dat maandag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

 • Twee aardbevingen bij Hoogezand

  FROOMBOSCH (ANP) - Bij het Groningse Froombosch, vlakbij Hoogezand, zijn maandagochtend twee aardbevingen gevoeld. De zwaarste beving had volgens het KNMI een kracht 2,6 op de schaal van Richter.

 • Porosjenko: Rusland openlijk agressief

  KIEV (ANP) - President Petro Porosjenko van Oekraïne heeft Rusland maandag ervan beschuldigd ,,rechtstreeks en openlijk'' agressie tegen zijn land te bedrijven. Daardoor is het evenwicht in de strijd van de regering in Kiev tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land drastisch veranderd, zei hij maandag in een rede in een militaire academie in Kiev.

10Opmerking
26 sep 2012 15:51
avatar

Ik meende dat die 5 gisteren al voor de rechtbank moesten verschijnen en de rest op 8 oktober

 

26 sep 2012 15:46
avatar

Beeldmateriaal gebruiken voor New Kids Turbo 2 in Haren

26 sep 2012 15:06
avatar

Oke ,aanpakken dat tuig ,nee niet de bak in op onze kosten ,,laat ze werken bij bji de gemeente of plantsoenendienst en dan een bord voor op de kop met als tekst ;;ik doe dit omdat ik bij de categorie ;;tuig;; behoor en iedere burger die langs komt mag ze dan een klap met de zweep over de rug geven ,ik zou graag de eerste zijn

 

26 sep 2012 15:05
avatar

Nouw,aanhouding of niet,want die gasten over een dag of drie,zijn ze weer op het vrije voetten!!!

want creminilen zijn goed bescheremd in nederand!!!

26 sep 2012 15:00
avatar
inderdaad de maximale celstraf opleggen en het totale schadebedrag delen door het aantal daders.en degene die deze keer de dans ontspringen komen de volgende keer wel aan de beurt. De pakkans vergroten. Niet meer de kreet "het is maar een kleine groep die het verpesten". ZERO TOLERANCE!!
26 sep 2012 14:51
avatar
Straf die blagen maar flink,kunnen ze dienen als afschrikwekkend voorbeeld voor de volgende idioten met lemmingengedrag.
26 sep 2012 14:39
avatar
Licht ze maar lekker van hun bedje...!!!!
26 sep 2012 14:33
avatar
wat een onzin , was toch allang bekend gemaakt in media

de politie had dit al lang moeten aan zien komen26 sep 2012 14:18
avatar
hoop dat ze allemaal worden aangehouden ,,en geen werkstraffen ,,,gewoon de bak in ,weg er mee ,,bah bah/
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?