26-9-2012 14:09 | Door ANP .

Snel meer aanhoudingen relschoppersSnel meer aanhoudingen relschoppers

Snel meer aanhoudingen relschoppers

HAREN (ANP) - De politie verwacht binnenkort een groot aantal nieuwe aanhoudingen te verrichten naar aanleiding van de rellen in Haren afgelopen weekeinde. Op basis van filmbeelden en foto's heeft de politie 50 nieuwe verdachten op de korrel; van een aantal is naam en woonplaats bekend.

De Facebook-rellen waren dinsdagavond ook onderwerp in het tv-programma Opsporing Verzocht. Veel nieuwe tips, naast de ruim 300 die de politie al kreeg, heeft dat niet opgeleverd, zo meldde een woordvoerder woensdag.

Eerder werden al 35 verdachten aangehouden. Vijf van hen blijven vastzitten tot de eerste snelrechtzitting op 8 oktober. De anderen zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd. Van deze groep zijn 22 personen nog niet eerder met politie en justitie in aanraking geweest, 11 zijn minderjarig.

het laatste nieuws

 • Hagenaar opgepakt in onderzoek jihadgangers

  DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagmorgen in Den Haag een 21-jarige man aangehouden op verdenking van het deelnemen aan trainingen voor terrorisme. Dat gebeurde in een lopend onderzoek naar jihadgangers.

 • 15 jaar cel geëist voor leider Sharia4Belgium

  ANTWERPEN (ANP) - Fouad Belkacem, de leider van de inmiddels opgedoekte radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, zou 15 jaar de cel in moeten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat geëist in het terrorismeproces voor de rechtbank in Antwerpen. Syriëganger Jejoen Bontinck zou 4 jaar de gevangenis in moeten voor zijn deelname aan terroristische activiteiten, meldden Vlaamse media.

 • Onderzoek naar gewonden tijdens vlucht

  SCHIPHOL (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar passagiers die dinsdagochtend in een vliegtuig gewond zijn geraakt tijdens een vlucht naar Schiphol. Door plotselinge turbulentie raakten vijf mensen gewond.

 • Oekraïne begint strafzaak tegen Rusland

  KIEV (ANP) - Justitie in Oekraïne is een strafzaak begonnen tegen de onderzoekscommissie van de Russische Federatie, de belangrijkste federale onderzoeksinstantie in Rusland. Kiev beschuldigt die commissie van het steunen van pro-Russische separatisten en terroristen in het oosten van Oekraïne.

 • Minister: visbedrijf Foppen zorgwekkend

  DEN HAAG (ANP) - Visverwerker Foppen, die in 2012 betrokken was bij een internationale salmonella-uitbraak door besmette zalm, heeft zijn zaken twee jaar na dato nog altijd niet op orde. Dat blijkt uit antwoorden van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) op Kamervragen. ,,Ik vind het zorgwekkend dat ondanks de uitbraak van salmonella in 2012 blijkt dat bij de controles in 2013 en 2014 Foppen zijn zaken nog altijd niet geheel op orde heeft'', schrijft ze aan de Tweede Kamer.

 • Tbs'er tijdens verlof ontsnapt

  OOSTRUM (ANP) - Een tbs'er uit de kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum (gemeente Venray) is tijdens een verlof op de vlucht geslagen. Dat meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag dinsdag.

 • Turkije stuurt tanks naar de grens met Syrië

  ANKARA (ANP) - Het Turkse leger heeft 35 tanks gestuurd naar de grens met Syrië. Vanaf Turks grondgebied kunnen de militairen de situatie in de gaten houden in de Syrische grensplaats Ayn al-Arab (voor de Koerden Kobani), die wordt belaagd door de soennitische terreurbeweging Islamitische Staat.

 • Nog 13 gewonden Haaksbergen in ziekenhuis

  HAAKSBERGEN (ANP) - Er liggen nog 13 mensen in ziekenhuizen met verwondingen die zij zondag opliepen bij het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen. Onder hen zijn nog enkele zwaargewonden, aldus de gemeente dinsdag.

 • Chauffeur monstertruck zit nog vast

  ENSCHEDE (ANP) - De chauffeur van de monstertruck die zondag een ernstig ongeluk in Haaksbergen veroorzaakte, zit nog in de cel op verdenking van dood door schuld. De politie is nog niet klaar met het verhoor van de man, zei een woordvoerster dinsdag tegen het ANP.

 • Overijsselse commissaris tekent rouwregister

  HAAKSBERGEN (ANP) - De Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld heeft dinsdagmorgen het condoleanceregister getekend in het gemeentehuis van Haaksbergen. Ze is in deze plaats vanwege het ongeval met de monstertruck zondag, Ze zal er ook overleggen met burgemeester Hans Gerritsen.

 • Duizenden geëvacueerd na noodweer Frankrijk

  MONTPELLIER (ANP) - Circa 4000 mensen in het Zuid-Franse departement Hérault hebben hun huis tijdelijk moeten verlaten wegens wateroverlast na dagenlange regenval. Montpellier, de hoofdstad van Hérault, staat voor een groot deel onder water.

 • Banken en OM pakken internetoplichters aan

  AMSTERDAM (ANP) - Banken, politie en Openbaar Ministerie (OM) gaan intensiever samenwerken bij de aanpak van internetoplichting. Als bij de politie meerdere aangiften zijn gedaan waarin eenzelfde rekeningnummer wordt genoemd, stelt de politie de betreffende bank hiervan in kennis.

 • Gegijzelde Brit laakt gematigd verzet Syrië

  LONDEN (ANP) - In een in de nacht van maandag op dinsdag gepubliceerde video van Islamitische Staat (IS) laat de terreurbeweging de Britse journalist John Cantlie kritiek spuien op het Vrije Syrische Leger (FSA). Cantlie noemt de gematigde verzetsgroep tegen de Syrische regering ,,ongedisciplineerd, corrupt en ineffectief''. De Amerikaanse regering wil strijders van het FSA betrekken bij de strijd tegen IS.

 • Zoekactie op Japanse vulkaan opgeschort

  TOKIO (ANP) - Door een toenemend aantal bevingen en slecht weer hebben hulpverleners dinsdag de zoektocht naar overlevenden op de vulkaan Ontake moeten opschorten. Dat hebben de autoriteiten laten weten, aldus de krant The Japan News.

 • Demonstranten Hongkong stellen ultimatum

  HONGKONG (ANP) - De demonstranten in Hongkong stellen de regering een ultimatum: als bestuurder Leung Chun-ying niet voor woensdag aftreedt en er geen goed plan komt om de democratie te herstellen, worden de protesten uitgebreid.

10Opmerking
26 sep 2012 15:51
avatar

Ik meende dat die 5 gisteren al voor de rechtbank moesten verschijnen en de rest op 8 oktober

 

26 sep 2012 15:46
avatar

Beeldmateriaal gebruiken voor New Kids Turbo 2 in Haren

26 sep 2012 15:06
avatar

Oke ,aanpakken dat tuig ,nee niet de bak in op onze kosten ,,laat ze werken bij bji de gemeente of plantsoenendienst en dan een bord voor op de kop met als tekst ;;ik doe dit omdat ik bij de categorie ;;tuig;; behoor en iedere burger die langs komt mag ze dan een klap met de zweep over de rug geven ,ik zou graag de eerste zijn

 

26 sep 2012 15:05
avatar

Nouw,aanhouding of niet,want die gasten over een dag of drie,zijn ze weer op het vrije voetten!!!

want creminilen zijn goed bescheremd in nederand!!!

26 sep 2012 15:00
avatar
inderdaad de maximale celstraf opleggen en het totale schadebedrag delen door het aantal daders.en degene die deze keer de dans ontspringen komen de volgende keer wel aan de beurt. De pakkans vergroten. Niet meer de kreet "het is maar een kleine groep die het verpesten". ZERO TOLERANCE!!
26 sep 2012 14:51
avatar
Straf die blagen maar flink,kunnen ze dienen als afschrikwekkend voorbeeld voor de volgende idioten met lemmingengedrag.
26 sep 2012 14:39
avatar
Licht ze maar lekker van hun bedje...!!!!
26 sep 2012 14:33
avatar
wat een onzin , was toch allang bekend gemaakt in media

de politie had dit al lang moeten aan zien komen26 sep 2012 14:18
avatar
hoop dat ze allemaal worden aangehouden ,,en geen werkstraffen ,,,gewoon de bak in ,weg er mee ,,bah bah/
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?