26-9-2012 14:09 | Door ANP .

Snel meer aanhoudingen relschoppersSnel meer aanhoudingen relschoppers

Snel meer aanhoudingen relschoppers

HAREN (ANP) - De politie verwacht binnenkort een groot aantal nieuwe aanhoudingen te verrichten naar aanleiding van de rellen in Haren afgelopen weekeinde. Op basis van filmbeelden en foto's heeft de politie 50 nieuwe verdachten op de korrel; van een aantal is naam en woonplaats bekend.

De Facebook-rellen waren dinsdagavond ook onderwerp in het tv-programma Opsporing Verzocht. Veel nieuwe tips, naast de ruim 300 die de politie al kreeg, heeft dat niet opgeleverd, zo meldde een woordvoerder woensdag.

Eerder werden al 35 verdachten aangehouden. Vijf van hen blijven vastzitten tot de eerste snelrechtzitting op 8 oktober. De anderen zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd. Van deze groep zijn 22 personen nog niet eerder met politie en justitie in aanraking geweest, 11 zijn minderjarig.

het laatste nieuws

 • Pleidooi in Kamer voor meer geld Defensie

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat 100 miljoen per jaar meer uitgeven aan Defensie. Maar de Tweede Kamer wil meer. Fractieleider Halbe Zijlstra van regeringspartij VVD pleitte voor meer geld tijdens de algemene beschouwingen dinsdag en hij bleek niet alleen te staan in zijn wens.

 • Arrestaties bij antiterreuroperatie Sydney

  SYDNEY (ANP) - De Australische politie heeft tijdens een grote antiterreuroperatie in Sydney meerdere mensen gearresteerd. In verschillende buitenwijken zijn donderdag (lokale tijd) huiszoekingen gedaan. Dat heeft de Australische politie gemeld.

 • Veel minder voedsel van VN voor Syriërs

  GENÈVE (ANP) - De Verenigde Naties moeten wegens geldgebrek de voedselrantsoenen voor 4 miljoen Syriërs met 40 procent verlagen in oktober. Dat heeft het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de VN (Unocha) woensdag bekendgemaakt.

 • MH17-rapport in VN-Veiligheidsraad

  NEW YORK (ANP) - Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne wordt vrijdag besproken in de VN-Veiligheidsraad. Rusland heeft om de bijeenkomst gevraagd.

 • Franse medewerker AzG heeft ebola

  PARIJS (ANP) - Een Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen heeft ebola opgelopen in het Afrikaanse land Liberia. Dat heeft de hulporganisatie woensdag bekendgemaakt.

 • 'Niet extra snijden voor belastinghervorming'

  DEN HAAG (ANP) - De PvdA wil niet extra bezuinigen om zo een eerste ronde in een omvangrijke belastinghervorming mogelijk te maken. PvdA-leider Diederik Samsom maakte dat woensdag duidelijk tijdens de algemene beschouwingen, in antwoord op vragen van D66-leider Alexander Pechtold.

 • Obama: niet weer grondoorlog in Irak

  TAMPA (ANP) - Er gaan geen Amerikaanse troepen meer naar Irak om er een grondoorlog te voeren. Dit beklemtoonde woensdag de Amerikaanse president Barack Obama in een toespraak op een luchtmachtbasis bij Tampa in Florida.

 • Samsom wil snel meer banen van kabinet

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet meer doen om extra banen te creëren, vindt PvdA-leider Diederik Samsom. Eerdere plannen hebben nog onvoldoende opgeleverd, zei hij woensdag tijdens de algemene beschouwingen.

 • '49 procent Schotten voor onafhankelijkheid'

  EDINBURGH (ANP) - In de jongste peiling over de de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden van het Verenigd Koninkrijk zegt 49 procent van de ondervraagden ja. Het percentage ja-stemmers is daarmee in de peilingen op een nieuwe record beland. 51 procent is tegen de breuk met de rest van het koninkrijk in de peiling van Ipsos MOTRI.

 • Rechter: niet betogen in Schilderswijk

  DEN HAAG (ANP) - Er mag op 20 september definitief niet worden gedemonstreerd in de Schilderswijk. De rechter in Den Haag heeft een verzoek van de NVU en de AFA afgewezen, zo liet een woordvoerster van de rechtbank woensdag weten.

 • OM: waardevolle info MH17 alleen naar politie

  ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) raadt af om waardevolle informatie omtrent eventuele daders van de aanslag op vlucht MH17 te deponeren bij ,,een onbekend bureau, waarvan niet vaststaat wie erachter zit.''

 • Niet-Schotten kunnen koers Schotland bepalen

  EDINBURGH (ANP) - Afgaande op opiniepeilingen over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden, kunnen niet-Schotse inwoners van Schotland in belangrijke mate de keuze bepalen in het referendum van donderdag.

 • Onvrede over duurzaamheidsplannen Juncker

  STRAATSBURG (ANP) - In de toekomstige Europese Commissie moet een vicevoorzitter worden aangesteld die verantwoordelijk is voor duurzame groei. Die oproep deed een grote groep Europarlementariërs woensdag aan de toekomstige voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU, Jean-Claude Juncker.

 • 'Juweliersvrouw niet vervolgd voor 'Deurne''

  DEURNE (ANP) - Juweliersvrouw Marina uit Deurne wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel in maart. Volgens het Openbaar Ministerie handelde ze uit noodweer, melden de NOS en Omroep Brabant woensdag op basis van justitiebronnen.

 • Sargentini leidt EU-waarnemingsmissie

  STRAATSBURG (ANP) - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is aangesteld als hoofd van de EU-waarnemingsmissie om het verloop van de verkiezingen in Mozambique te controleren. Zij is benoemd door EU-buitenlandchef Catherine Ashton, zo vertelde Sargentini woensdag. Het is haar taak om een onafhankelijk oordeel te vellen over het verloop van de stembusgang in het Afrikaanse land.

10Opmerking
26 sep 2012 15:51
avatar

Ik meende dat die 5 gisteren al voor de rechtbank moesten verschijnen en de rest op 8 oktober

 

26 sep 2012 15:46
avatar

Beeldmateriaal gebruiken voor New Kids Turbo 2 in Haren

26 sep 2012 15:06
avatar

Oke ,aanpakken dat tuig ,nee niet de bak in op onze kosten ,,laat ze werken bij bji de gemeente of plantsoenendienst en dan een bord voor op de kop met als tekst ;;ik doe dit omdat ik bij de categorie ;;tuig;; behoor en iedere burger die langs komt mag ze dan een klap met de zweep over de rug geven ,ik zou graag de eerste zijn

 

26 sep 2012 15:05
avatar

Nouw,aanhouding of niet,want die gasten over een dag of drie,zijn ze weer op het vrije voetten!!!

want creminilen zijn goed bescheremd in nederand!!!

26 sep 2012 15:00
avatar
inderdaad de maximale celstraf opleggen en het totale schadebedrag delen door het aantal daders.en degene die deze keer de dans ontspringen komen de volgende keer wel aan de beurt. De pakkans vergroten. Niet meer de kreet "het is maar een kleine groep die het verpesten". ZERO TOLERANCE!!
26 sep 2012 14:51
avatar
Straf die blagen maar flink,kunnen ze dienen als afschrikwekkend voorbeeld voor de volgende idioten met lemmingengedrag.
26 sep 2012 14:39
avatar
Licht ze maar lekker van hun bedje...!!!!
26 sep 2012 14:33
avatar
wat een onzin , was toch allang bekend gemaakt in media

de politie had dit al lang moeten aan zien komen26 sep 2012 14:18
avatar
hoop dat ze allemaal worden aangehouden ,,en geen werkstraffen ,,,gewoon de bak in ,weg er mee ,,bah bah/
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?