09-7-2012 16:10 | Door ANP .

Rusland: geen wapens naar SyriëRusland: geen wapens naar Syrië

Rusland: geen wapens naar Syrië

MOSKOU (ANP) - Rusland zal geen gevechtsvliegtuigen en wapens aan het Syrische regime leveren zolang de toestand in het Arabische land niet verbetert. Dat heeft de Russische vertegenwoordiger voor militaire samenwerking maandag gezegd.

Rusland is een van de belangrijkste wapenleveranciers van Damascus. In de afgelopen 1,5 jaar heeft Moskou veroordelingen en sancties tegen Syrië geblokkeerd. Als de wapentransporten stoppen, zou dat het duidelijkste signaal van Moskou aan het regime zijn.

het laatste nieuws

 • 'Kiezer wil verplicht meer groene energie'

  AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen willen dat Nederland en andere EU-landen verplicht worden om meer groene stroom op te wekken en energie te besparen. Ook vinden kiezers van de zes grootste politieke partijen dat er meer geld geïnvesteerd moet worden in duurzame energie zoals zon, wind en planten(resten).

 • Dode door botsing auto tegen gevel

  GRONINGEN (ANP) - Een automobilist is zondagochtend overleden doordat hij op de Oude Ebbingestraat in Groningen met zijn auto tegen een gevel botste. De politie in Groningen meldt dat een andere inzittende van de auto zwaargewond is geraakt.

 • Amerika en India komen aan bij Mars

  HOUSTON (ANP) - Mars krijgt weer bezoek van de mensheid. In de komende dagen komen twee satellieten in een baan rond de rode planeet. De Verenigde Staten en India gaan los van elkaar de dampkring van Mars bestuderen. Ze willen zo antwoord krijgen op dezelfde vragen: is er ooit leven mogelijk geweest op Mars, de 'broer’ van de aarde? En waardoor is de planeet nu kil en onherbergzaam?

 • Duitse families MH17 klagen Oekraïne aan

  BERLIJN (ANP) - Oekraïne is medeschuldig aan het neerstorten van rampvlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne. Dat vinden nabestaanden van drie Duitse slachtoffers. Zij willen Oekraïne voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens slepen wegens doodslag door nalatigheid in 298 gevallen, schrijft Bild zondag.

 • Zomer nu echt het land uit

  DE BILT (ANP) - Het ziet er naar uit dat de zomer definitief het land heeft verlaten. Was het de afgelopen dagen nog lekker warm en zonnig zomerweer met op veel plaatsen 25 graden of meer, vanaf zondag liggen de temperaturen een stuk lager. Weeronline.nl en het KNMI verwachten dat het zondag en de rest van de week gemiddeld ongeveer 17 of 18 graden wordt.

 • Veteranen herdenken kameraden in Oosterbeek

  OOSTERBEEK (ANP) - Ongeveer 70 Britse en 13 Poolse oud-strijders herdenken zondagmorgen in Oosterbeek de duizenden geallieerde soldaten, die sneuvelden tijdens de operatie Market Garden in september 1944. Op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek liggen 1750 voornamelijk Britse slachtoffers van de Slag om Arnhem begraven.

 • Kruisspin meest geteld in Nederland

  HILVERSUM (ANP) - De kruisspin voelt zich in Nederland goed thuis. Van de ruim 9600 spinnen die afgelopen week tijdens de tweede Nationale huis- en tuinspinnentelling zijn waargenomen, is de kruisspin de meest getelde: 4814.

 • Bus valt van viaduct in Rio: 30 gewonden

  RIO DE JANEIRO (ANP) - Zeker 30 mensen zijn zaterdagavond in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro gewond geraakt toen een stadsbus van viaduct af reed. Het voertuig kwam op een lager gelegen weg terecht en raakte daar een andere bus. Dat hebben de autoriteiten in Rio gemeld.

 • Overval op woning in Echt

  ECHT (ANP) - Een man en een vrouw zijn zondag rond 03.15 uur overvallen in hun woning in de Limburgse gemeente Echt. Dat heeft de politie laten weten. Het echtpaar werd door meerdere mannen bedreigd, maar raakte niet gewond.

 • Beveiliging Witte Huis verhoogd

  WASHINGTON (ANP/RTR) - De veiligheidsmaatregelen rond het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn verhoogd. Dat gebeurde nadat vrijdag een man over het hek klom en de ambtswoning van de Amerikaanse president Barack Obama binnen wist te komen, zo liet de geheime dienst zaterdag weten. Er zal meer worden gesurveilleerd langs het hek.

 • Vrouw gegijzelde Brit smeekt IS om vrijlating

  LONDEN (ANP) - De vrouw van de door Islamitische Staat (IS) ontvoerde Brit Alan Henning heeft IS gevraagd haar man vrij te laten. Dat deed ze in een verklaring die het ministerie van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië zaterdag vrijgaf.

 • Ice Bucket Challenge loopt fataal af

  LOUISVILLE (ANP) - Eén van de brandweermannen die eind augustus in de Amerikaanse staat Kentucky gewond raakte bij het meehelpen aan een Ice Bucket Challenge is alsnog overleden. Dat meldden Amerikaanse media zaterdag op basis van een verklaring van de brandweer van Campbellsville, in het oosten van de VS.

 • Veel hulpdiensten naar ongeluk Vogelwaarde

  VOGELWAARDE (ANP) - Na een frontale aanrijding in Vogelwaarde (Zeeland) zijn zaterdagmiddag drie mensen met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Politie was met een paar agenten ter plaatse en ook waren enkele brandweerwagens en ambulances ingezet. Verder was een traumahelikopter opgeroepen.

 • Regering Jemen en rebellen bereiken akkoord

  SANAA (ANP) - De regering van Jemen en sjiitische Houthi-rebellen hebben een akkoord bereikt over het neerleggen van de wapens. Dat heeft een gezant van de Verenigde Naties, Jamal Benomar, zaterdag laten weten.

 • Man dood in Alkmaar: andere man aangehouden

  ALKMAAR (ANP) - Een man is zaterdagavond om het leven gekomen bij een woning aan de Houtdraaierstraat in Alkmaar. Even later meldde zich een 48-jarige man bij de politie die zei daarbij betrokken te zijn geweest. Hij is aangehouden.