09-7-2012 16:10 | Door ANP .

Rusland: geen wapens naar SyriëRusland: geen wapens naar Syrië

Rusland: geen wapens naar Syrië

MOSKOU (ANP) - Rusland zal geen gevechtsvliegtuigen en wapens aan het Syrische regime leveren zolang de toestand in het Arabische land niet verbetert. Dat heeft de Russische vertegenwoordiger voor militaire samenwerking maandag gezegd.

Rusland is een van de belangrijkste wapenleveranciers van Damascus. In de afgelopen 1,5 jaar heeft Moskou veroordelingen en sancties tegen Syrië geblokkeerd. Als de wapentransporten stoppen, zou dat het duidelijkste signaal van Moskou aan het regime zijn.

het laatste nieuws

 • Leger Egypte verwoest tunnels Hamas

  CAÏRO (ANP) - Het Egyptische leger heeft in de afgelopen 24 uur nog eens 14 tunnels van de Gazastrook naar Egypte verwoest. Dit meldden veiligheidsfunctionarissen maandag in Caïro.

 • Kiev: experts bevestigen raketinslag MH17

  KIEV (ANP) - Het onderzoek naar de zwarte dozen van het Maleisische toestel dat onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur neerstortte, bevestigt dat er een raket op is afgevuurd. Dat meldde een woordvoerder van het Oekraïense crisiscentrum dat voor de ramp en de oorlog in het oosten van Oekraïne in het leven is geroepen.

 • Politie krijgt ongeveer 50 filmpjes over MH17

  DRIEBERGEN (ANP) - De politie heeft tot nu toe ongeveer 50 filmpjes gekregen over de vliegramp in Oekraïne. Het is niet bekend in welk land ze zijn geüpload en wat er te zien is. ,,We gaan de filmpjes nu bekijken, we zijn er mee aan de slag. Het gaat voorspoedig'', aldus een woordvoerster van de Landelijke Eenheid van de politie maandag.

 • Juni gemiddeld warmste maand in 130 jaar

  OFFENBACH (ANP) - Juni dit jaar was wereldwijd de warmste maand in meer dan 130 jaar, al bleef de temperatuur in Europa wat achter bij de rest van de wereld. In enkele Europese regio’s was het zelfs wat kouder dan normaal. Dat blijkt uit een analyse van de Duitse weerdienst.

 • 22 man gepakt voor verstoren bekerfinale

  AMSTERDAM (ANP) - Rechercheurs van de politie in Amsterdam en Rotterdam hebben maandagochtend 22 personen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april.

 • Stroomstoring Tilburg verholpen

  TILBURG (ANP) - Ongeveer 16.000 huishoudens in Tilburg-Noord en Haaren hebben maandag bijna 2 uur zonder elektriciteit gezeten als gevolg van een stroomstoring. Om half 1 hadden alle huishoudens weer stroom, aldus een woordvoerder van netbeheerder Enexis.

 • KNMI: Code oranje voor westen en zuiden

  DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in het westen en zuiden van Nederland. Hier kan lokaal veel wateroverlast en onweer voorkomen. Er is code oranje afgegeven voor Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Daar was maandagochtend al veel regen gevallen, 's middags worden nog meer zware buien verwacht.

 • Onderzoekers keren terug naar Donetsk

  DEN HAAG (ANP) - Nederlandse en Australische onderzoekers gaan vooralsnog niet naar het rampgebied van vlucht MH17. Ze zijn maandag teruggekeerd naar Donetsk vanwege een ,,onveilige situatie op weg naar het rampgebied''. Dat heeft de Nederlandse repatriëringsmissie in Oekraïne laten weten.

 • Kiev meldt veroveringen rond rampgebied

  KIEV (ANP) - Oekraïense militairen hebben verscheidene plaatsjes rond de rampplek van vlucht MH17 veroverd op de rebellen. Dat meldde het perscentrum voor de antiterreuroperatie maandag.

 • Moskou wil MH17-onderzoek onder vlag VN

  MOSKOU (ANP) - Het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines waardoor bijna 300 mensen omkwamen, moet onder de vlag van de Verenigde Naties worden uitgevoerd. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov maandag.

 • Meeste neerslag in Alphen aan den Rijn

  RIJSWIJK (ANP) - Alphen aan den Rijn is maandag het zwaarst getroffen door het noodweer dat over het land trekt. In de Zuid-Hollandse gemeente is in 12 uur tijd zo'n 110 millimeter neerslag gevallen, meldt Weeronline.nl. Die hoeveelheid, vergelijkbaar met 11 volle emmers water per vierkante meter, valt normaal gesproken in meer dan een maand.

 • LTFO en marechaussees naar rampplek

  DEN HAAG (ANP) - Leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en marechaussees zijn vanuit Donetsk op weg naar het gebied van de vliegtuigcrash. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie maandag laten weten.

 • VN: neerschieten MH17 mogelijk oorlogsmisdaad

  GENÈVE (ANP) - Het neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne is mogelijk te kwalificeren als oorlogsmisdaad. Dat zei Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, maandag in Genève.

 • Vlaggen Frankrijk halfstok

  PARIJS (ANP) - Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het vliegtuigongeluk in Mali, waarbij 118 mensen onder wie 54 Fransen omkwamen, hangen de vlaggen op Franse overheidsgebouwen 3 dagen halfstok. Maandag begon het door president François Hollande verordonneerde rouwbetoon.

 • Schiphol ondervindt hinder van onweer

  SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol ondervindt het vliegverkeer maandagochtend hinder van onweer en forse regenbuien. Volgens een woordvoerster was tussen 07.45 uur en even voor 09.30 uur een afhandelingsverbod van kracht, waardoor er geen toestellen konden vertrekken.