09-7-2012 16:10 | Door ANP .

Rusland: geen wapens naar SyriëRusland: geen wapens naar Syrië

Rusland: geen wapens naar Syrië

MOSKOU (ANP) - Rusland zal geen gevechtsvliegtuigen en wapens aan het Syrische regime leveren zolang de toestand in het Arabische land niet verbetert. Dat heeft de Russische vertegenwoordiger voor militaire samenwerking maandag gezegd.

Rusland is een van de belangrijkste wapenleveranciers van Damascus. In de afgelopen 1,5 jaar heeft Moskou veroordelingen en sancties tegen Syrië geblokkeerd. Als de wapentransporten stoppen, zou dat het duidelijkste signaal van Moskou aan het regime zijn.

het laatste nieuws

 • Vliegtuigen met lichamen komen om 16 uur aan

  EINDHOVEN (ANP) - De twee militaire transportvliegtuigen uit Oekraïne landen donderdag rond 16.00 uur in Eindhoven. Aan boord zullen dan 74 kisten zijn met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

 • Duitsland gaat VS en Britten bespioneren

  BERLIJN (ANP) - Duitsland slaat terug. Duitse geheime diensten gaan Amerikaanse en Britse spionnen op Duits grondgebied in de gaten houden. Het plan is een reactie op de spionage van de CIA in het ministerie van Defensie in Berlijn, die onlangs bekend werd.

 • Hamas bereid tot humanitair bestand Gaza

  GAZA (ANP) - De radicaalislamitische Hamas-beweging is bereid een bestand om humanitaire redenen in de Gazastrook te accepteren. Dit heeft Hamas-leider Khaled Meshaal woensdagavond gezegd.

 • Bewondering in VS voor eerbetoon

  WASHINGTON (ANP) - Het eerbetoon in Nederland aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne heeft bewondering gewekt in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Nieuwszender CNN zond de beelden van de plechtigheden en stoet met lijkauto's uit.

 • Ministerraad op Catshuis over vliegtuigramp

  DEN HAAG (ANP) - In het Catshuis is woensdagavond een bijzondere ministerraad. Vanaf 20.30 uur komen de ministers bijeen om te overleggen over ,,de volgende fase in de verwezenlijking van de hoofddoelstellingen van het kabinet bij de aanpak van de nasleep van de vliegtuigramp'', zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

 • Stille tocht door Amsterdam begonnen

  AMSTERDAM (ANP) - Meer dan duizend zwijgende mensen zijn woensdagavond even na 20.00 uur vertrokken vanaf de Dam in Amsterdam voor een stille tocht door het centrum van de hoofdstad. Veruit de meeste deelnemers aan de tocht zijn, zoals de organisatie had verzocht, gekleed in het wit. Ze dragen witte ballonnen en rode strikjes op de borst.

 • Donderdag 74 lijkkisten naar Nederland

  CHARKOV (ANP) - Vanuit de Oost-Oekraïense stad Charkov worden donderdag opnieuw tientallen kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp naar Nederland overgebracht. Twee militaire transportvliegtuigen, een uit Nederland en een uit Australië, zullen samen 74 lijkkisten vervoeren.

 • Colonne lijkwagens in Hilversum

  HILVERSUM (ANP) - De colonne lijkwagens is woensdag rond 19.40 uur onder luid applaus aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De snelwegen A2 en A27 waren deels afgesloten voor de rit, de auto's reden onder politiebegeleiding. Langs de weg en op viaducten stonden belangstellenden om de colonne uitgeleide te doen.

 • Maleisië: Vergeet de anderen niet

  KUALA LUMPUR (ANP) - ,,De identificatie kan eindelijk beginnen voor de slachtoffers die vandaag naar Nederland zijn gebracht, maar we moeten degenen die nog niet zijn gevonden niet vergeten. We dringen erop aan verder te zoeken naar de vermisten. We beloven dat we alles zullen doen om alle menselijke resten te bergen.'' Dat heeft de Maleisische minister van Transport Liow Tiong Lai woensdag verklaard, na de aankomst van de eerste lichamen in Nederland.

 • Slachtoffers herdacht in kerk Amersfoort

  AMERSFOORT (ANP) - De 298 slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn woensdagavond herdacht in de St. Joriskerk in Amersfoort. Ongeveer 570 mensen zaten in de kerk voor de dienst 'Verbonden in verdriet', buiten volgden honderden mensen de dienst op een groot tv-scherm. De christelijke omroepen zonden de dienst live uit op Nederland 2. Delen ervan waren ook op CNN te zien.

 • Laatste stukje route rouwstoet vol mensen

  HILVERSUM (ANP) - Het laatste stuk van de route die de stoet van 40 rouwauto's met de lichamen van slachtoffers van de vliegramp volgt, staat vol met mensen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het ,,heel druk'' bij de afrit Bilthoven/Maartensdijk van de A27, waar de colonne de snelweg verlaat en richting de Korporaal van Oudheusdenkazerne gaat. ,,De politie is ter plaatse, het is er heel erg druk.'' Ook langs de kant van de weg tussen de afrit en de kazerne staan heel veel mensen de stoet op te wachten.

 • Rebellenleider erkent bezit BUK-raketten

  DONETSK (ANP) - Een pro-Russische rebellenleider in Oekraïne heeft erkend dat de separatisten de beschikking hadden over het BUK-raketsysteem. Dat is het systeem waarmee vermoedelijk het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines is neergeschoten.

 • Autoriteit VS verlengt vliegverbod Tel Aviv

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv voor Amerikaanse maatschappijen met 24 uur verlengd. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

 • VN beginnen onderzoek naar geweld in Gaza

  GENÈVE (ANP) - De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft woensdag ingestemd met een internationaal onderzoek naar schendingen van het oorlogsrecht door het Israëlische leger in de Gazastrook. Van de 47 landen stemden alleen de Verenigde Staten tegen; 17 landen, waaronder enkele EU-leden, onthielden zich van stemming.

 • Geen bewijs voor manipulatie voicerecorder

  DEN HAAG (ANP) - Er is geen bewijs gevonden voor manipulatie van de zogeheten Cockpit Voice Recorder, een van de twee zwarte dozen, van het neergehaalde toestel van Malaysia Airlines. De recorder is ,,met succes uitgelezen'' en bevatte ,,gegevens van de ongevalsvlucht''. Donderdag wordt de andere zwarte doos onderzocht. Daarop staan de vluchtgegevens.