02-8-2012 18:27 | Door ANP .

Rusland betreurt vertrek AnnanNEW YORK (ANP) - Rusland betreurt het dat Kofi Annan stopt als Syrië-gezant. Dat heeft de Russische vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties donderdag gezegd. Rusland steunde Annan ,,zeer krachtig'', bezwoer diplomaat Vitali Tsjoerkin.

In de Veiligheidsraad heeft Rusland continu tegen sancties gestemd. Moskou is een van de belangrijkste bondgenoten van het Syrische regime. VN-chef Ban Ki-moon hekelde donderdag ,,de aanhoudende verdeeldheid in de Veiligheidsraad, die een belemmering voor diplomatie is geworden en het werk van elke bemiddelaar veel moeilijker maakt''.

In een persconferentie vertelde Annan dat hij is gestopt omdat het conflict uit de hand liep en hij onvoldoende steun in de Veiligheidsraad kreeg. Daardoor ,,veranderde mijn rol fundamenteel''.

Annan wilde regering en opstandelingen in Syrië ertoe bewegen een einde te maken aan het geweld, maar afspraken daarover werden aan de lopende band genegeerd. Westerse en Arabische landen wilden sancties opleggen en het geweld veroordelen, maar Rusland en China blokkeerden dat in de Veiligheidsraad. Dat leidde tot woedende reacties uit het Westen. Annan klaagde donderdag over het ,,aanhoudende vingerwijzen en uitschelden''.

Annan voorspelde ook dat de Syrische president Bashar al-Assad ,,vroeg of laat'' zal vertrekken.

het laatste nieuws

 • Oud-docenten Ibn Ghaldoun eisen baan terug

  ROTTERDAM (ANP) - Twaalf oud-docenten van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam willen hun baan terug bij de nieuwe school De Opperd. Als die eis niet wordt ingewilligd, stappen de werkloze leraren naar de rechter. Dat zegt woensdag hun advocaat tegen het ANP.

 • Nieuw-Zeelandse belager van Hollandse bekent

  CHRISTCHURCH (ANP) - De Nieuw-Zeelander die eind maart een Nederlandse en Duitse toeriste ontvoerde en zwaar mishandelde heeft schuld bekend. Aaron Rhys McDonald bekende ook zijn huisgenote te hebben verkracht en vermoord, meldden Nieuw-Zeelandse media woensdag

 • Gemeentehuis Donetsk bezet

  DONETSK (ANP) - Gewapende pro-Russische Oekraïners hebben woensdag het gemeentehuis in Donetsk ingenomen. Dat zei een lid van de gemeenteraad van de industriestad, die circa 550 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Kiev ligt.

 • Vermiste tieners in VS na 43 jaar gevonden

  ELK POINT (ANP) - Twee Amerikaanse tieners die in mei 1971 op weg naar een schoolfeestje spoorloos verdwenen, zijn teruggevonden. Bijna 43 jaar later hebben de families van de slachtoffers eindelijk duidelijkheid.

 • Kinderen en jongeren doen vaker aan sport

  UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat minstens een keer per maand sport, is vorig jaar toegenomen ten opzichte van de jaren daarvoor. Vooral kinderen en jongeren sporten meer. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Mulier Instituut op basis van het continue onderzoek Ongevallen en Bewegen in Nederland (OBiN).

 • Meer meldingen geweld en misbruik op school

  DEN HAAG (ANP) - Het afgelopen schooljaar is het aantal meldingen bij vertrouwensinspecteurs met bijna 20 procent toegenomen ten opzichte van het jaar 2011/2012. Het gaat om een kleine 2300 meldingen van seksueel misbruik, psychisch en fysiek geweld, discriminatie en radicalisering. De toename geldt voor nagenoeg alle onderwijssectoren, staat in het woensdag gepubliceerde Onderwijsverslag 2012/2013 van de Inspectie van het Onderwijs.

 • Scoutingmedewerker vast om ontucht en porno

  AMSTERDAM (ANP) - Een 45-jarige man uit Amstelveen, die op verschillende plekken in het land als vrijwilliger werkte bij de scouting, zit sinds 1 april vast op verdenking van ontucht met een jonge jongen in 2004.

 • Vervuiling door lek in oliepijpleiding Venlo

  VENLO (ANP) - Door een lekkage in een leiding bij een verdeelstation van de Rotterdam Rijn Pijpleiding in Venlo is woensdag een groot gebied vervuild met ruwe olie.

 • 'NVWA past regels e-sigaretten fout toe'

  ROERMOND (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) baseert zich op oude regels of op verkeerde cijfers wanneer ze zegt dat etiketten op navulverpakkingen van elektronische sigaretten onvolledig zijn. Dat stelt brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland (Esigbond) woensdag.

 • Minder inbraken afgelopen winter

  DRIEBERGEN (ANP) - De politie is tevreden over haar Donkere Dagen Offensief. De afgelopen wintermaanden (oktober tot en met maart) waren er 12 procent minder woninginbraken dan in de vorige winterperiode.

 • Wie weigert taal te leren gekort op bijstand

  DEN HAAG (ANP) - Wie bijstand aanvraagt en weigert Nederlands te leren, krijgt een korting op zijn uitkering van 20 procent. Wie na een halfjaar nog steeds verwijtbaar geen vorderingen heeft gemaakt, krijgt een korting van 40 procent. Wie na een jaar zich nog niet heeft ingespannen de taal te leren, raakt zijn uitkering kwijt.

 • Bijna 17.000 jongeren naar Halt in 2013

  UTRECHT (ANP) - Afgelopen jaar zijn 16.820 jongeren doorverwezen naar Halt. Dat is ongeveer gelijk aan de afgelopen drie jaar. 74 procent van de jongeren die bij Halt terechtkomen zijn jongens, 26 procent meisjes. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Halt woensdag heeft gepubliceerd.

 • Koude nacht achter de rug

  ZEIST (ANP) - Het is erg koud geweest in de nacht van dinsdag op woensdag. In het Noord-Brabantse Volkel was het het koudst, met een temperatuur van -7,2 graden aan de grond. Vrijwel overal in het land vroor het aan de grond, behalve in Vlissingen en Lauwersoog. Dat meldt weeronline.nl woensdag.

 • GroenLinks wil doorstroom vmbo'ers verbeteren

  DEN HAAG (ANP) - Kinderen met een vmbo-diploma moeten wat GroenLinks betreft automatisch worden toegelaten tot de havo of het mbo. Nu stellen deze scholen vaak nog extra eisen aan een vmbo-leerling, zoals een bepaald cijfer voor een vak, maar dat moet verboden worden. Ook moeten vmbo-leraren beter worden betaald en moeten de klassen kleiner worden.

 • Poetin: Oekraïne op rand van burgeroorlog

  MOSKOU (ANP) - Door de escalatie van het conflict in Oekraïne staat het land op de rand van een burgeroorlog. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin in een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, maakte het Kremlin dinsdag bekend.

1Reactie
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?