10-7-2012 11:11 | Door ANP .

Ruim 2500 Nederlanders vast in buitenlandDEN HAAG (ANP) - Op 1 april zaten wereldwijd 2532 Nederlanders of mensen met Nederlandse papieren in het buitenland in de gevangenis. Dat zijn bijna 200 mensen meer dan in 2011. Dat schrijft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De meeste gedetineerden zitten vast in Europa. In totaal zijn dat 1519 mensen, van wie er 439 in Duitsland in de gevangenis zitten, 255 in Spanje, 174 in Frankrijk en 159 in Groot-Brittannië. Ook zitten in Latijns-Amerika relatief veel Nederlanders vast. In Peru zijn dat er 100, in de Dominicaanse Republiek 126.

Ruim twee derde van de gedetineerden (65 procent) is opgesloten vanwege een drugsdelict. De overigen zitten vast voor onder meer moord, mensenhandel, oplichting of diefstal.

het laatste nieuws

 • Tbs'er tijdens verlof ontsnapt

  OOSTRUM (ANP) - Een tbs'er uit De Rooyse Wissel in Oostrum (gemeente Venray) is tijdens een verlof gevlucht. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag laten weten na een bericht hierover van de EO. Naar de man wordt nog steeds gezocht.

 • Turkije stuurt tanks naar de grens met Syrië

  ANKARA (ANP) - Het Turkse leger heeft 35 tanks gestuurd naar de grens met Syrië. Vanaf Turks grondgebied kunnen de militairen de situatie in de gaten houden in de Syrische grensplaats Ayn al-Arab (voor de Koerden Kobani), die wordt belaagd door de soennitische terreurbeweging Islamitische Staat.

 • Nog 13 gewonden Haaksbergen in ziekenhuis

  HAAKSBERGEN (ANP) - Er liggen nog 13 mensen in ziekenhuizen met verwondingen, die zij zondag opliepen bij het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen. Onder hen zijn nog enkele zeer zwaargewonden, aldus de gemeente dinsdag.

 • Chauffeur monstertruck zit nog vast

  ENSCHEDE (ANP) - De chauffeur van de monstertruck die zondag een ernstig ongeluk in Haaksbergen veroorzaakte, zit nog in de cel op verdenking van dood door schuld. De politie is nog niet klaar met het verhoor van de man, zei een woordvoerster dinsdag tegen het ANP.

 • Overijsselse commissaris tekent rouwregister

  HAAKSBERGEN (ANP) - De Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld heeft dinsdagmorgen het condoleanceregister getekend in het gemeentehuis van Haaksbergen. Ze is in deze plaats vanwege het ongeval met de monstertruck zondag, Ze zal er ook overleggen met burgemeester Hans Gerritsen.

 • Duizenden geëvacueerd na noodweer Frankrijk

  MONTPELLIER (ANP) - Circa 4000 mensen in het Zuid-Franse departement Hérault hebben hun huis tijdelijk moeten verlaten wegens wateroverlast na dagenlange regenval. Montpellier, de hoofdstad van Hérault, staat voor een groot deel onder water.

 • Banken en OM pakken internetoplichters aan

  AMSTERDAM (ANP) - Banken, politie en Openbaar Ministerie (OM) gaan intensiever samenwerken bij de aanpak van internetoplichting. Als bij de politie meerdere aangiften zijn gedaan waarin eenzelfde rekeningnummer wordt genoemd, stelt de politie de betreffende bank hiervan in kennis.

 • Gegijzelde Brit laakt gematigd verzet Syrië

  LONDEN (ANP) - In een in de nacht van maandag op dinsdag gepubliceerde video van Islamitische Staat (IS) laat de terreurbeweging de Britse journalist John Cantlie kritiek spuien op het Vrije Syrische Leger (FSA). Cantlie noemt de gematigde verzetsgroep tegen de Syrische regering ,,ongedisciplineerd, corrupt en ineffectief''. De Amerikaanse regering wil strijders van het FSA betrekken bij de strijd tegen IS.

 • Zoekactie op Japanse vulkaan opgeschort

  TOKIO (ANP) - Door een toenemend aantal bevingen en slecht weer hebben hulpverleners dinsdag de zoektocht naar overlevenden op de vulkaan Ontake moeten opschorten. Dat hebben de autoriteiten laten weten, aldus de krant The Japan News.

 • Demonstranten Hongkong stellen ultimatum

  HONGKONG (ANP) - De demonstranten in Hongkong stellen de regering een ultimatum: als bestuurder Leung Chun-ying niet voor woensdag aftreedt en er geen goed plan komt om de democratie te herstellen, worden de protesten uitgebreid.

 • Studentenprotest tegen politiegeweld Mexico

  CHILPANCINGO (ANP) - In het zuidwesten van Mexico zijn maandag duizenden studenten de straat op gegaan om te protesteren tegen het politiegeweld. Afgelopen weekend werden in Iguala twee studenten doodgeschoten die bezit hadden genomen van autobussen. Toen het geweld escaleerde vonden nog eens vier studenten de dood.

 • Besluit nieuwe kroongetuige liquidatieproces

  SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof uit Amsterdam beslist dinsdag of de nieuwe kroongetuige, 'moordmakelaar' Fred Ros, wordt toegelaten in het liquidatieproces Passage. Het megaproces loopt in hoger beroep bij het gerechtshof Amsterdam, dat voor deze zaak zitting houdt in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

 • Passagiers gestrande cruise Zuid-Korea gered

  SEOEL (ANP) - Een toeristisch cruiseschip met aan boord 104 passagiers en vijf bemanningsleden is dinsdagochtend vastgelopen voor de zuidwestkust van Zuid-Korea. Alle opvarenden zijn gered. Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap bericht daarover.

 • Máxima opent museum over micro-organismen

  AMSTERDAM (ANP) - Koningin Máxima opent dinsdagmiddag Micropia, een museum over micro-organismen. Het is het eerste museum ter wereld waar de onzichtbare microben voor publiek zichtbaar worden gemaakt.

 • Flatwoningen ontruimd na afvalbrand Arnhem

  ARNHEM (ANP) - In Arnhem zijn maandagnacht enkele flatwoningen ontruimd geweest na een afvalbrand. Een bewoner is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, meldt brandweer Gelderland-Midden op Twitter.

16Opmerking
10 jul 2012 14:10
avatar
Ja ja, ieder boontje komt om z'n loontje, misdaat loont niet.............................
10 jul 2012 13:31
avatar

Er zullen vast wel enkele onschuldigen tussen zitten...

In het verleden heb ik best wel veel gereisd, maar op het vliegveld hield ik altijd mijn rugzak in de gaten. Ook neem je niets aan van anderen.

Gewoon kwestie van je gezonde verstand gebruiken en alert zijn.

10 jul 2012 13:11
avatar
wechameleon ja dat klopt dat we allemaal van vlees en bloed zijn maar je kent het spreekwoord toch wel bezint eer gij begint
10 jul 2012 12:57
avatar
@ Joran van der Sloot: Gefeliciteerd! Je hebt het gepresteerd om de bekendste gevangene in het buitenland te worden en laat maar liefst 2531 anderen achter je!
10 jul 2012 12:46
avatar
webchamelion; wie waar dan ook gepakt word met drugs mag van mij daar de rest van zijn leven blijven. "we zijn allemaal mensen van vlees en bloed" en willen mensen die rijk willen worden door andere in het verderf te storten niet in onze omgeving zien rondhangen om kinderen en verslaafde mensen van drugs te voorzien
10 jul 2012 12:27
avatar

Makklijk oordelen zie ik hier zo..
Niet iedereen heeft dezelfde opvattingen en wellicht word her en daar wat gepushed om iets strafbaar te doen.. Voorbeelden ten over..

Oordeel niet te snel, we zijn allen mensen van vlees en bloed..

 

10 jul 2012 12:01
avatar
Dit kopt niet helemaal.Veel hebben een dubbel paspoort,of zijn hier via asielprocedures aan een Nederlands paspoort gekomen.Dit weet ik van iemand werkzaam bij buitenlandse zaken
10 jul 2012 12:01
avatar
lekker goedkoop voor de belastingbetalers hadden ze maar geen drugs moeten smokkelen wie zijn **** verbrand gaat dan ook maar op de blaren zitten
10 jul 2012 11:50
avatar

De Media staan er geregeld bol van..man of vrouw gepakt met zoveel gram / kilo's drugs.!?.diegene die menen en denken boven de wet te kunnen leven en hopen zo een luxe leventje te kunnen krijgen...?

zou zeggen trek de broekriem maar aan net als elk Burger dat moet en doet...ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen keuze's wordt je gepakt dan ook niet klagen en jammeren, berouw komt pas na de zonde...men zou eerder kunnen bedenken dat het illegale riante optrekje in het vooruitzicht kan veranderen in een optrekje 2 bij 2 meter, wie meent boven de wet te kunnen staan...??

10 jul 2012 11:41
avatar
Kost en inwoning op rekening van het buitenland,  gelukkig  !!! En dat ze maar heel lang mogen blijven zitten !!!
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?