17-8-2012 18:39 | Door ANP .

Rotterdam betaalt begrafenis redderROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam gaat een deel van de kosten van de begrafenis van Ramses Kwidama betalen. De 35-jarige man kwam om, toen hij eind mei een jongetje uit de Maas probeerde te redden. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vrijdag aan de raad.

Kwidama werd begraven op Curaçao, omdat zijn ouders daar wonen. De uitvaartverzekering dekte echter bepaalde kosten niet, waaronder die van de repatriëring. De gemeente gaat dat verschil nu vergoeden.

Ook krijgt Kwidama van het Carnegie Heldenfonds de hoogste onderscheiding voor zijn heldendaad.

het laatste nieuws

 • Tientallen doden door cholera in Ghana

  ACCRA (ANP) - Zeker 67 mensen zijn sinds juni in Ghana aan cholera overleden. Meer dan 5000 mensen hebben de ziekte volgens de gezondheidsdienst in het West-Afrikaanse land onder de leden gehad.

 • Duo aangehouden na dollemansrit Limburg

  ROERMOND (ANP) - Op de A2 en A73 in Limburg heeft een automobilist vrijdagmiddag voor levensgevaarlijke situaties gezorgd met een dollemansrit. De bestuurder van een auto met een Duits kenteken sneed andere weggebruikers de weg af en probeerde hen van de weg te drukken. Daarbij zou vanuit de auto gedreigd zijn met een vuurwapen in de richting van de andere weggebruikers, meldt de politie.

 • VN-topman vreest oplopen spanningen Oekraïne

  NEW YORK (ANP) - VN-topman Ban Ki-moon is ,,zeer bezorgd'' over de berichten dat vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi zonder toestemming van de autoriteiten in Kiev de grens met Oost-Oekraïne zijn overgestoken.

 • WHO: dodental ebola opgelopen tot 1427

  GENÈVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1427. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties maakte dat vrijdag bekend. In totaal zijn er 2615 besmettingen vastgesteld.

 • Pentagon wil dat Moskou konvooi terughaalt

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn ,,erg bezorgd'' over het Russische hulpkonvooi dat op eigen houtje de grens met Oekraïne is overgestoken. Het ministerie van Defensie heeft er vrijdag bij Moskou op aangedrongen het konvooi onmiddellijk terug te roepen.

 • Begrotingsoverleg maandag verder

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet praat maandag verder met de regeringspartijen VVD en PvdA en de drie ,,bevriende'' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over de begroting van volgend jaar.

 • Vierde Israëlische burgerslachtoffer is kind

  JERUZALEM (ANP) - Bij een mortieraanval vanuit de Gazastrook op een boerderij in Israël is vrijdag een 4-jarig jongetje omgekomen. Hij is het vierde Israëlische burgerslachtoffer van de aanvallen.

 • NAVO boos over Russisch konvooi in Oekraïne

  BRUSSEL (ANP) - De NAVO is boos dat een ,,zogenaamd'' Russisch humanitair konvooi Oekraïne is binnengetrokken zonder toestemming van de Oekraïense autoriteiten. Het is een flagrante schending van de internationale verplichtingen van Rusland, en een verdere schending van de soevereiniteit van Oekraïne.

 • 173 slachtoffers MH17 geïdentificeerd

  DEN HAAG (ANP) - Deze week zijn nog eens 46 slachtoffers van de ramp met MH17 geïdentificeerd, waaronder 26 Nederlanders. In totaal zijn nu 173 mensen geïdentificeerd.

 • Londen weigert pact met Assad tegen IS

  LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië is niet van plan om in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) te gaan samenwerken met de Syrische president Bashar al-Assad. Minister Philip Hammond van Buitenlandse Zaken zei vrijdag tegen de BBC dat zo'n coalitie ,,niet praktisch, verstandig of nuttig'' zou zijn.

 • Rutte: alle slachtoffers MH17 moeten terug

  DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk wanneer de repatriëringsmissie voor de vliegramp met de MH17 in Oekraïne hervat kan worden. Volgens premier Mark Rutte zal dat pas gebeuren als de situatie op de rampplek voldoende stabiel is. Het kabinet blijft er echter alles aan doen om de slachtoffers terug te halen, onderstreepte Rutte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Ook hun spullen moeten terug.

 • 'Eerste trucks met hulpgoederen in Loehansk'

  LOEHANSK (ANP) - De eerste trucks van een Russisch hulpkonvooi voor Oost-Oekraïne zijn op hun bestemming aangekomen. Pro-Russische rebellen hebben aan het Russische staatspersbureau Interfax gemeld dat de vrachtwagens de Oost-Oekraïense stad Loehansk hebben bereikt.

 • Minder inbraken, meer schade

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Hoewel het aantal inbraken in Nederland het afgelopen jaar weer is gedaald, is het bedrag aan schade per incident juist gestegen. Vooral in de provincies Zeeland en Drenthe is het gemiddelde schadebedrag na een inbraak sterk toegenomen, meldde CED vrijdag. Dat is het bedrijf dat voor verzekeringsmaatschappijen de meldingen behandelt.

 • Politie weer alert bij pro-Gaza-demonstratie

  AMSTERDAM (ANP) - De politie zal tijdens een aangekondigde pro-Palestina-demonstratie zaterdag in Amsterdam opnieuw alert zijn op discriminatie, belediging en opruiing.

 • Hennis: Defensie neemt alle klachten serieus

  DEN HAAG (ANP) - Defensie neemt alle klachten die oud-medewerkers van Defensie melden over mogelijke gevolgen van het werken met giftige stoffen serieus. Dat zei minister Jeanine Hennis van Defensie vrijdag na afloop van kabinetsberaad. Inmiddels hebben zich 350 oud-medewerkers gemeld met klachten.