17-8-2012 18:39 | Door ANP .

Rotterdam betaalt begrafenis redderROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam gaat een deel van de kosten van de begrafenis van Ramses Kwidama betalen. De 35-jarige man kwam om, toen hij eind mei een jongetje uit de Maas probeerde te redden. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vrijdag aan de raad.

Kwidama werd begraven op Curaçao, omdat zijn ouders daar wonen. De uitvaartverzekering dekte echter bepaalde kosten niet, waaronder die van de repatriëring. De gemeente gaat dat verschil nu vergoeden.

Ook krijgt Kwidama van het Carnegie Heldenfonds de hoogste onderscheiding voor zijn heldendaad.

het laatste nieuws

 • Veel doden bij gevechten noordoosten Libië

  BENGHAZI (ANP) - Bij hevige gevechten tussen jihadisten en regeringsgetrouwe troepen in het noordoosten van Libië zijn dinsdag meer dan 30 doden gevallen. De gevechten in de tweede stad van het land, Benghazi, zijn al geruime tijd gaande zonder dat een partij de overhand lijkt te krijgen.

 • Rusland beschuldigt Oekraïne weer

  MOSKOU (ANP) - Rusland heeft Oekraïne er dinsdag opnieuw van beschuldigd over de grens heen te hebben geschoten. Rusland klaagt in verband met de gevechten in het uiterste oosten van Oekraïne, waar het Oekraïense leger in de aanval is. Kiev wil met deze 'antiterroristische operatie' pro-Russische rebellen in de streek uitschakelen. ,We eisen dat Oekraïne stopt het territorium van de Russische Federatie onder vuur te nemen'', luidde een verklaring van het Kremlin.

 • Totaal 195 Nederlandse slachtoffers

  DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne is opgelopen tot 195. Dinsdag werd vastgesteld dat er een meisje van nog geen twee jaar met een dubbele nationaliteit onder de doden is.

 • Oekraïne: gevechten om Snizjne

  KIEV (ANP) - Het Oekraïense leger probeert nog altijd de plaats Snizjne te veroveren op de separatisten. Dat heeft luitenant-kolonel Andrej Lysenko van de Oekraïense veiligheidsraad dinsdag gezegd. Vanuit Snizjne zou op 17 juli een luchtdoelraket zijn afgevuurd op het vliegtuig van Malaysia Airlines, waardoor alle 298 inzittenden om het leven kwamen.

 • Maleisische premier donderdag in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - De Maleisische minister-president Najib Razak is donderdag in Den Haag om met premier Mark Rutte te praten over de nasleep van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Bij het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines kwamen ook mensen uit Maleisië om. Razak zal onder meer het condoleanceregister voor de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp tekenen, meldt de RVD.

 • Kamer steunt aanpak ramp door kabinet

  DEN HAAG (ANP) - De hele Tweede Kamer steunt de aanpak van het kabinet om nu eerst te proberen de resterende stoffelijke resten op de rampplek in Oekraïne en de persoonlijke bezittingen van de slachtoffers te bergen. Vrijwel alle fracties begrijpen het besluit van het kabinet om er geen militairen heen te sturen om het rampgebied veilig te stellen, omdat de risico's van zo'n militaire missie te groot zijn.

 • Veel vragen over rel met Venezuela

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft nogal wat vragen voor het kabinet over de rel met Hugo Carvajal, de voormalig beoogd consul van Venezuela op Aruba. Hij werd daar op verzoek van de Verenigde Staten opgepakt in verband met mogelijke drugshandel. Venezuela ontstak daarop in toorn. Den Haag bepaalde dat de man onschendbaar was en stuurde daarmee aan op zijn vrijlating. Daarover zijn de Amerikanen diep teleurgesteld. Carvajal heeft inmiddels als ongewenst persoon de aftocht geblazen uit Aruba.

 • Kamer eist daden van Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - Ook de Tweede Kamer eist dat Oekraïne ervoor zorgt dat de gevechten op en rond de rampplek stoppen zodat forensisch experts en marechaussees de resterende stoffelijke resten van slachtoffers kunnen bergen. Diverse partijen willen weten wat de toezegginen van Oekraïne aan Nederland over een staakt-het-vuren in het gebied waard zijn, nu de internationale teams niet bij de crashsite kunnen komen omdat het door gevechten tussen het regeringsleger en pro-Russische separatisten te gevaarlijk is.

 • Cameron beperkt uitkeringen voor EU-migranten

  LONDEN (ANP) - De Britse regering halveert de periode waarin migranten uit de EU recht hebben op een uitkering. Dat maakte premier David Cameron dinsdag bekend, aldus de BBC.

 • Granaatinslagen in Donetsk

  DONETSK (ANP) - Granaten zijn dinsdagmiddag ingeslagen in Donetsk, de 'hoofdstad' van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne. Het is niet bekend welke gebouwen zijn geraakt en of daarbij slachtoffers zijn gevallen. Het is ook niet bekend wie de granaten hebben afgevuurd. Het Oekraïense regeringsleger is de afgelopen dagen opgerukt naar Donetsk.

 • Fractievoorzitters bijgepraat over vliegramp

  DEN HAAG (ANP) - De fractievoorzitters in de Tweede Kamer zijn dinsdag achter gesloten deuren bijgepraat over de stand van zaken rond de vliegramp in Oekraïne. Dat zei Tweede Kamerlid Angelien Eijsink, voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken, dinsdag aan het begin van het debat over de nasleep van de ramp.

 • Gokbaas Curaçao opgepakt op verdenking moord

  WILLEMSTAD (ANP) - Loterijbaas Robbie dos Santos is dinsdagmorgen opgepakt op Curaçao . Hij is verdachte in een onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM).

 • Ambassade in Tripoli dicht

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse ambassade in Tripoli is sinds dinsdagochtend gesloten. De vijf medewerkers die daar nog aan het werk waren, komen via Tunesië terug naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van een bericht van NRC Handelsblad.

 • Verdachte aanslag Joods Museum uitgeleverd

  BRUSSEL (ANP) - De vermoedelijke dader van de dodelijke aanslag in het Joods Museum in Brussel is dinsdag uitgeleverd aan België. Dat meldden Vlaamse media dinsdag. Iets voor 13.00 uur reed hij in een geblindeerde, grijze Audi geflankeerd door motoragenten België binnen. De man wordt naar Brussel gebracht.

 • Onderzoek naar ex-partijbons China

  PEKING (ANP) - In China is justitie gestart met een corruptieonderzoek naar het voormalig hoofd van de veiligheidsdiensten Zhou Yongkang. Zhou was tot 2012 lid van het belangrijkste orgaan van de heersende communistische partij, het Staand Comité van het Chinese Politbureau.