17-8-2012 18:39 | Door ANP .

Rotterdam betaalt begrafenis redderROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam gaat een deel van de kosten van de begrafenis van Ramses Kwidama betalen. De 35-jarige man kwam om, toen hij eind mei een jongetje uit de Maas probeerde te redden. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vrijdag aan de raad.

Kwidama werd begraven op Curaçao, omdat zijn ouders daar wonen. De uitvaartverzekering dekte echter bepaalde kosten niet, waaronder die van de repatriëring. De gemeente gaat dat verschil nu vergoeden.

Ook krijgt Kwidama van het Carnegie Heldenfonds de hoogste onderscheiding voor zijn heldendaad.

het laatste nieuws

 • Groot prostitutiebedrijf op Wallen moet dicht

  AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam verlengt de vergunning van een groot prostitutiebedrijf op de Wallen niet. Hierdoor moeten 47 raambordelen dicht. Onderzoek van politie en justitie wees uit dat achter deze ramen meerdere slachtoffers van mensenhandel of uitbuiting hebben gewerkt.

 • Eerste Franse bombardementen op IS

  PARIJS (ANP) - Franse gevechtsvliegtuigen hebben de eerste luchtaanvallen uitgevoerd op de terreurbeweging Islamitische Staat. De toestellen van het type Rafale hebben stellingen van de radicaal soennitische beweging in Irak gebombardeerd. Ze waren opgestegen van de luchtmachtbasis al-Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten, aldus de Franse tv-zender France 2.

 • Uitspraak premier over Wilders niet gepland

  DEN HAAG (ANP) - De opmerking van premier Mark Rutte aan het adres van PVV-leider Geert Wilders dat hij de samenleving zwakker maakt, was niet van te voren gepland. ,,De woorden kwamen recht uit het hart van de premier.'' Dat zei minister Lodewijk Asscher (Integratie) vrijdag aan het begin van de ministerraad.

 • Brussel: uitslag Schotland goed voor Europa

  BRUSSEL (ANP) - Het resultaat van het referendum over Schotse onafhankelijkheid is goed voor het verenigd, open en sterker Europa, waar de Europese Commissie voor staat. Dat stelde de voorzitter van de commissie, José Manuel Barroso, vrijdag in een eerste reactie.

 • Britse kranten huldigen 'Herenigd Koninkrijk'

  LONDEN (ANP) - De Britse kranten zijn zichtbaar opgelucht over de uitslag van het Schotse referendum, waarin een meerderheid van de Schotten zich tegen onafhankelijkheid van Groot-Brittannië heeft uitgesproken. ,,Het Verenigd Koninkrijk overleeft!'', kopt de Daily Express. The Independent volstaat met ,,Herenigd Koninkrijk''.

 • Madame Tussauds kijkt naar rookschade kleding

  AMSTERDAM (ANP) - Madame Tussauds in Amsterdam bekijkt vrijdag in hoeverre de kleding van de wassenbeelden is getroffen door rookschade. In het pand naast het museum op het Rokin woedde donderdagmiddag een grote brand in een woning. Madame Tussauds moest worden ontruimd en nadat het vuur was geblust, hing er nog een sterke brandlucht in het pand.

 • NAVO blij met Schots nee

  BRUSSEL (ANP) - NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen is blij dat Schotland onafhankelijkheid heeft afgewezen en dat het deel blijft uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. ,,Ik verwelkom de bekendmaking van premier Cameron dat het Verenigd Koninkrijk doorgaat als verenigd land'', zegt de NAVO-baas.

 • Timmermans bij VN voor Irak en MH17

  DEN HAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is onderweg naar New York voor twee bijeenkomsten bij de VN vrijdag: een gaat over de bestrijding van IS in Irak en de tweede over de crash van vlucht MH17.

 • Proefbehandeling voor Française met ebola

  PARIJS (ANP) - De Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen die ebola heeft opgelopen in het Afrikaanse land Liberia, heeft in Frankrijk direct een ,,experimentele behandeling'' gekregen. Dat maakte de Franse minister van Gezondheidszorg vrijdag bekend, meldde de zender RTL, zonder te zeggen wat die behandeling precies inhoudt.

 • 'Haagse agent niet weg wegens incident'

  RIJSWIJK (ANP) - De agent die in de Haagse Schilderswijk een 14-jarige jongen hardhandig tegen de grond drukte is niet overgeplaatst als gevolg van het incident. Dat meldt de Haagse Politie vrijdagochtend. De agent had zijn basisopleiding achter de rug. Daarna zou hij net als iedere andere politiestudent worden overgeplaatst naar een bureau met een formatieplaats.

 • Cameron kondigt ingrijpende hervormingen aan

  LONDEN (ANP) - De Britse premier David Cameron heeft ingrijpende hervormingen in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd. In een verklaring op de stoep van Downing Street zei hij dat de verregaande bevoegdheden die zijn toegezegd aan Schotland, ook voor Engeland, Wales en Noord-Ierland moeten gaan gelden. Zo zouden ook de parlementariërs uit die landsdelen zeggenschap moeten krijgen over hun eigen belastingen, gezondheidszorg en begroting. ,,Dat moet plaatsvinden tegelijkertijd en parallel met de regeling voor Schotland.'

 • 'Referendum is signaal voor hervormingen'

  EDINBURGH (ANP) - De roep om meer bevoegdheden voor Schotland moet aanleiding zijn om in heel Groot-Brittannië hervormingen door te voeren. Dat heeft de Britse vice-premier Nick Clegg vrijdag gezegd nadat duidelijk werd dat de Schotten onafhankelijkheid hebben afgewezen.

 • Voorlichting van deur tot deur over ebola

  FREETOWN (ANP) - Unicef gaat in het West-Afrikaanse land Sierra Leone vanaf vrijdag 3 dagen lang van deur tot deur om voorlichting te geven over ebola. Het advies: vermijd begrafenissen en raak elkaar niet aan, aldus de hulporganisatie.

 • Opnieuw mist in delen van Nederland

  RIJSWIJK (ANP) - Mist kan vrijdag voor de derde keer deze week voor overlast zorgen in het verkeer. Op sommige plaatsen is het zicht vrij beperkt, zo melden het KNMI en weeronline.

 • Schotse premier Salmond erkent nederlaag

  EDINBURGH (ANP) - De Schotse premier Alex Salmond heeft vrijdagochtend erkend dat de Schotten ,,op dit moment'' niet onafhankelijk van Groot-Brittannië willen worden. ,,Ik accepteer dat oordeel van het volk en roep iedereen op hetzelfde te doen.''