omroepzeeland.nl (© Copyright (c) Omroep Zeeland 2012, All Rights Reserved)
23-7-2013 22:20 | Door Omroep Zeeland omroepzeeland.nl

Jongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwet

Jongeren zien niets in nieuwe alcoholwet

SCHARENDIJKE - Jongeren op de Zeeuwse campings vinden de nieuwe alcoholwetgeving onzinnig. Tot nu toe mogen jongeren vanaf zestien jaar zwak-alcoholhoudende drank zoals bier en wijn kopen, in bezit hebben en drinken. maar volgend jaar niet meer.

Op 1 januari 2014 gaat de leeftijd waarop alcohol mag worden gekocht omhoog van zestien naar achttien jaar. Dat hebben de Tweede en Eerste Kamer de afgelopen maanden besloten. De jongeren zijn het daar niet mee eens.

Alcohol
Op jongerencamping Duin en Strand in Scharendijke kamperen veel jongeren van zestien en zeventien jaar. Zij denken dat ze volgend jaar ondanks de verscherpte wet toch nog aan alcohol kunnen komen.

Heil
Campingeigenaar Gerard Cobussen ziet meer heil in het verbieden van sterke drank voor jongeren maar bier en wijn wel toe te staan bij zestien- en zeventienjarigen.

Controles
De gemeenten worden verantwoordelijk voor de controles op de leeftijd van jongeren die alcohol drinken.

Jongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetOmroep Zeelandomroepzeeland.nlomroepzeeland.nl(©Copyright (c) Omroep Zeeland 2012, All Rights Reserved)2013-07-22T23:16:222013-07-23T22:20:05Copyright 2012, Omroep ZeelandJongeren zien niets in nieuwe alcoholwet SCHARENDIJKE - Jongeren op de Zeeuwse campings vinden de nieuwe alcoholwetgeving onzinnig. Tot nu toe mogen jongeren vanaf zestien jaar zwak-alcoholhoudende drank zoals bier en wijn kopen, in bezit hebben en drinken. maar volgend jaar niet meer.Op 1 januari 2014 gaat de leeftijd waarop alcohol mag worden gekocht omhoog van zestien naar achttien jaar. Dat hebben de Tweede en Eerste Kamer de afgelopen maanden besloten. De jongeren zijn het daar niet mee eens.AlcoholOp jongerencamping Duin en Strand in Scharendijke kamperen veel jongeren van zestien en zeventien jaar. Zij denken dat ze volgend jaar ondanks de verscherpte wet toch nog aan alcohol kunnen komen.HeilCampingeigenaar Gerard Cobussen ziet meer heil in het verbieden van sterke drank voor jongeren maar bier en wijn wel toe te staan bij zestien- en zeventienjarigen.ControlesDe gemeenten worden verantwoordelijk voor de controles op de leeftijd van jongeren die alcohol drinken.Jongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwetJongeren zien niets in nieuwe alcoholwet