omroepzeeland.nl (© Copyright (c) Omroep Zeeland 2012, All Rights Reserved)
21-6-2013 12:23 | Door Omroep Zeeland omroepzeeland.nl

Alarm na lek benzeen bij BASF AntwerpenBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van Gent

BasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van Gent

ANTWERPEN - In de Antwerpse haven is donderdag rond het middaguur alarm geslagen over een lek bij chemieconcern BASF. Daarbij is een kleine hoeveelheid van de kankerverwekkende stof benzeen vrijgekomen.

De benzeen is door de wind uiteengedreven. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er op geen enkel moment kans op effect voor Zeeland geweest.

Geuroverlast
BASF maakt zelf melding van een technische storing. Volgens het bedrijf kan er sprake zijn van geuroverlast, maar was de hoeveelheid bezeen te klein om gevaarlijk te zijn voor de gezondheid. Inmiddels zou het lek zijn gedicht.

Gifwolk
Kort na de ontdekking van het lek was even sprake van een gifwolk die richting Zeeland waaide. Volgens verschillende Vlaamse media werd overwogen om het rampenplan in werking te stellen.

Voorzorg
De omgeving van het bedrijfsterrein en het Schelde-Rijnkanaal waren donderdagmiddag uit voorzorg enige tijd afgesloten. Van grootschalige evacuatie was geen sprake.

Foto: Lucas van Gent

Alarm na lek benzeen bij BASF AntwerpenAlarm na lek benzeen bij BASF AntwerpenOmroep Zeelandomroepzeeland.nlomroepzeeland.nl(©Copyright (c) Omroep Zeeland 2012, All Rights Reserved)2013-06-20T12:29:082013-06-21T12:23:51Copyright 2012, Omroep ZeelandBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van Gent ANTWERPEN - In de Antwerpse haven is donderdag rond het middaguur alarm geslagen over een lek bij chemieconcern BASF. Daarbij is een kleine hoeveelheid van de kankerverwekkende stof benzeen vrijgekomen.De benzeen is door de wind uiteengedreven. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er op geen enkel moment kans op effect voor Zeeland geweest. GeuroverlastBASF maakt zelf melding van een technische storing. Volgens het bedrijf kan er sprake zijn van geuroverlast, maar was de hoeveelheid bezeen te klein om gevaarlijk te zijn voor de gezondheid. Inmiddels zou het lek zijn gedicht. GifwolkKort na de ontdekking van het lek was even sprake van een gifwolk die richting Zeeland waaide. Volgens verschillende Vlaamse media werd overwogen om het rampenplan in werking te stellen. VoorzorgDe omgeving van het bedrijfsterrein en het Schelde-Rijnkanaal waren donderdagmiddag uit voorzorg enige tijd afgesloten. Van grootschalige evacuatie was geen sprake.Foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van GentBasF in het Antwerpse havengebied, foto: Lucas van Gent