. (© Copyright (c) Omroep Brabant 2013, All Rights Reserved)
25-9-2013 17:00 | Door Omroep Brabant .

Oad Reizen failliet: 26 vestigingen Globe Reisburo in Brabant dichtFoto: ANP

Foto: ANP

BREDA - Door het faillisement van touroperator Oad sluiten ook de 26 Brabantse vestigingen van Globe Reisburo. De curator heeft ook ontslag aangevraagd voor de werknemers van de 140 winkels van Globe. Het personeel is gevraagd voorlopig gewoon door te werken.

Globe Reisburo is 100 procent dochter van Oad.

'Gevoelige klap'
Volgens ANVR-directeur Frank Oostdam is het faillissement van Oad ook 'een gevoelige klap' voor de reissector. Oad is een van 'Nederlands bekendste familiebedrijven en al sinds 1924 een van de smaakmakers op toeristisch gebied en ook een van de grootste werkgevers in de regio Holten'.

Klanten die al een reis hebben geboekt bij Oad of Globe hoeven zich geen zorgen te maken. Oad is aangesloten bij de SGR, de stichting Garantiefonds reisgelden. Die gaat zorgen voor een alternatieve reis of anders betaalt de SGR de reissom terug. Er werkten landelijk 1450 mensen bij Oad.

Reisbureaus Pelikaan Reizen blijven open
Pelikaan Reizen is met vier reisbureaus onderdeel van de franchising van Oad/Globe. Deze reisbureaus zijn niet failliet en blijven dus wel open. Het gaat om de vestigingen van Globe Pelikaan Reizen in Prinsenbeek, Terheijden, Zevenbergen en Vlissingen.

Oad Reizen failliet: 26 vestigingen Globe Reisburo in Brabant dichtDoor het faillisement van touroperator Oad sluiten ook de 26 Brabantse vestigingen van Globe Reisburo. De curator heeft ook ontslag aangevraagd voor de werknemers van de 140 winkels van Globe. Het personeel is gevraagd voorlopig gewoon door te werken.Omroep Brabant..(©Copyright (c) Omroep Brabant 2013, All Rights Reserved)2013-09-25T17:00:312013-09-25T17:00:31Copyright 2013, Omroep BrabantFoto: ANPBREDA - Door het faillisement van touroperator Oad sluiten ook de 26 Brabantse vestigingen van Globe Reisburo. De curator heeft ook ontslag aangevraagd voor de werknemers van de 140 winkels van Globe. Het personeel is gevraagd voorlopig gewoon door te werken.Globe Reisburo is 100 procent dochter van Oad. 'Gevoelige klap'Volgens ANVR-directeur Frank Oostdam is het faillissement van Oad ook 'een gevoelige klap' voor de reissector. Oad is een van 'Nederlands bekendste familiebedrijven en al sinds 1924 een van de smaakmakers op toeristisch gebied en ook een van de grootste werkgevers in de regio Holten'.Klanten die al een reis hebben geboekt bij Oad of Globe hoeven zich geen zorgen te maken. Oad is aangesloten bij de SGR, de stichting Garantiefonds reisgelden. Die gaat zorgen voor een alternatieve reis of anders betaalt de SGR de reissom terug. Er werkten landelijk 1450 mensen bij Oad.Reisbureaus Pelikaan Reizen blijven openPelikaan Reizen is met vier reisbureaus onderdeel van de franchising van Oad/Globe. Deze reisbureaus zijn niet failliet en blijven dus wel open. Het gaat om de vestigingen van Globe Pelikaan Reizen in Prinsenbeek, Terheijden, Zevenbergen en Vlissingen.Foto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANPFoto: ANP