. (© Copyright (c) RTV Noord 2013, All Rights Reserved)
26-2-2013 10:15 | Door RTV Noord .

Oude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is afgesloten in verband met de vondst van een oude vliegtuigbom. Alle woningen en bedrijven binnen een straal van 500 meter worden ontruimd.

De bom kwam tevoorschijn bij graafwerkzaamheden voor de baanverlenging en ligt nu in een bak van een graafmachine, naast de start-en landingsbaan. De omgeving is afgezet. Er is inmiddels een crisisteam opgezet met daarin onder meer de politie en de directeur van Groningen Airport Eelde.

Het is nog niet bekend hoe lang de sluiting duurt en wanneer er weer gevlogen wordt.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie, de EODD, is inmiddels op het vliegveld aangekomen om te analyseren om wat voor bom het gaat en hoe de bom moet worden ontruimd.

Oude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeGroningen Airport Eelde is afgesloten in verband met de vondst van een oude vliegtuigbom. Alle woningen en bedrijven binnen een straal van 500 meter worden ontruimd.RTV Noord..(©Copyright (c) RTV Noord 2013, All Rights Reserved)2013-02-26T10:15:042013-02-26T10:15:04Foto: M.Nuver/112 GroningenGroningen Airport Eelde is afgesloten in verband met de vondst van een oude vliegtuigbom. Alle woningen en bedrijven binnen een straal van 500 meter worden ontruimd.De bom kwam tevoorschijn bij graafwerkzaamheden voor de baanverlenging en ligt nu in een bak van een graafmachine, naast de start-en landingsbaan. De omgeving is afgezet. Er is inmiddels een crisisteam opgezet met daarin onder meer de politie en de directeur van Groningen Airport Eelde.Het is nog niet bekend hoe lang de sluiting duurt en wanneer er weer gevlogen wordt.De Explosieven Opruimingsdienst Defensie, de EODD, is inmiddels op het vliegveld aangekomen om te analyseren om wat voor bom het gaat en hoe de bom moet worden ontruimd.Oude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport EeldeOude vliegtuigbom gevonden op Groningen Airport Eelde