30-7-2012 07:50

Programma 30 juli: Nederlanders op de Olympische Spelen10.00 uur: Peter Hellenbrand
Schietsport, mannen, 10m luchtgeweer, kwalificaties

10.30 uur: Dex Elmont
Judo, mannen (-73kg), eerste, tweede en derde ronde

10.50 uur: Diederik Simon, Jozef Klaassen, Matthijs Vellenga, Mitchel Steenman, Olivier Siegelaar, Peter Wiersum, Roel Braas, Rogier Blink, Sjoerd Hamburger
Roeien, mannen, acht, herkansingen

11.20 uur: Inge Janssen, Ellen Hogerwerf
Roeien, vrouwen, zware dubbeltwee, series

11.30 uur: Rick van der Ven
Handboogschieten, mannen, recurve, 1/32 finales

11.40 uur: Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Ruben Knab, Mechiel Versluis
Roeien, mannen, vier zonder stuurman, series

12.30 uur: Robin Haase
Tennis, mannen, eerste ronde enkelspel

vanaf 12.30 uur: Robin Haase/Jean-Julien
Tennis, mannen, eerste ronde dubbelspel

13.00: Rutger van Schaardenburg
Zeilen, mannen, Laser, race 1 en 2

13.05: Marit Bouwmeester
Zeilen, vrouwen, Laser radial, race 1 en 2

13.30 uur: (evt.) Peter Hellenbrand
Schietsport, mannen, 10m luchtgeweer, finale

15.00 uur: Pieter-Jan Postma
Zeilen, mannen, Finn, race 3 en 4

15.00 uur: (evt.) Dex Elmont
Mannen (-73kg), halve finales, herkansingen, om brons

15.00 uur: Renée Groeneveld, Annemieke Bes, Marcelien Bos-De Koning
Zeilen, vrouwen, Elliott matchrace, round robin

16.30 uur: Li Jie
Tafeltennis, vrouwen enkelspel, vierde ronde

17.00 uur: Nederland - India
Hockey, mannen, groepsfase

17.10 uur: (evt.) Dex Elmont
Judo, mannen (-73kg), finale

17.30 uur: Li Jiao
Tafeltennis, vrouwen enkelspel, vierde ronde

het laatste nieuws

 • 'Geheime reddingsactie Foley mislukte'

  WASHINGTON (ANP) - Een speciaal reddingsteam uit de Verenigde Staten heeft deze zomer een geheime reddingsactie op touw gezet om Amerikaanse gijzelaars in Syrië te redden uit de handen van de Islamitische Staat (IS). Het lukte hun echter niet om onder anderen James Foley te redden, omdat ze de gevangenen niet konden vinden.

 • Man beroofd en mishandeld in trein

  DORDRECHT (ANP) - Een 22-jarige man uit Delft is woensdag beroofd en mishandeld in de trein bij Dordrecht. De dieven hebben zijn geld gestolen en namen daarna de benen.

 • 'Pentagon waarschuwt voor scheuren F-16'

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Defensie waarschuwt landen die vliegen met de F-16 voor mogelijke scheuren in de tweezitsvarianten van de gevechtsvliegtuigen; de F-16B en F-16D. Het Pentagon adviseert de straaljagers te inspecteren. Dat heeft de Amerikaanse website Defense News woensdag gemeld.

 • 'Amerikaanse strijder dood in Oekraïne'

  KIEV (ANP) - Een Amerikaan die in Oekraïne vocht aan de kant van het regeringsleger zou daar om het leven zijn gekomen. Dat heeft het Amerikaanse internetmagazine VICE woensdag gemeld. Het magazine interviewde Mark Gregory Paslawsky onlangs nog over zijn drijfveren.

 • Meer dan 200 raketten afgevuurd op Israël

  JERUZALEM (ANP) - Sinds het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas dinsdag sneuvelde zijn vanuit de Gazastrook meer dan 200 raketten afgevuurd op Israël. Dat heeft het Israëlische leger woensdag laten weten.

 • 'Extra Amerikanen naar Irak'

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten sturen mogelijk nog meer militairen richting Irak dan de ruim 800 die er al zijn. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft om de extra militairen gevraagd om de veiligheid in Irak te waarborgen. Dat hebben anonieme Amerikaanse bronnen tegen persbureau Reuters gezegd.

 • 'Moordenaar van Foley inderdaad een Brit'

  LONDEN (ANP) - De militant van de Islamitische Staat die de Amerikaanse journalist James Foley heeft onthoofd is volgens een voormalige gijzelaar inderdaad een Brit. Dat heeft de oud-gevangene gezegd tegen de Britse krant The Guardian.

 • Vrachtwagens hulpkonvooi aan grens Oekraïne

  DONETSK (ANP) - Volgens Russische media zijn de eerste vrachtwagens van het grote Russische hulpkonvooi aangekomen bij de grens met Oekraïne. De eerste 16 wagens staan volgens het Russische persbureau Itar-Tass op 100 meter van de grensovergang. Ze moeten daar worden gecontroleerd.

 • Oekraïens gevechtsvliegtuig neergehaald

  KIEV (ANP) - Pro-Russische rebellen hebben boven Oost-Oekraïne een Oekraïens gevechtsvliegtuig neergeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het Oekraïense leger woensdag bekendgemaakt.

 • Pro Patria weegt opties na uitgebreid verbod

  DEN HAAG (ANP) - Nu Pro Patria ook niet in de Haagse wijk Transvaal mag betogen tegen moslimextremisme, beraadt de organisatie zich op verdere stappen. Een gang naar de rechter behoort tot de mogelijkheden, maar wellicht wordt de 'Mars van de vrijheid' verplaatst van 20 september naar oktober.

 • Rode-Kruismedewerkers Afghanistan weer vrij

  ZÜRICH (ANP) - Vijf medewerkers van het Rode Kruis die vorige week in Afghanistan waren ontvoerd, zijn woensdag ongedeerd weer vrijgelaten. Dit heeft een zegsvrouw van de hulporganisatie in Kabul laten weten.

 • Obama: geen plaats voor Islamitische Staat

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag zijn lof uitgesproken over de journalist James Foley. Hij liet weten dat er in de wereld van de 21e eeuw geen plaats is voor de Islamitische Staat (IS) die de onthoofding van de Amerikaan op zijn geweten zou hebben.

 • Renzi: Irak lijkt op Srebrenica

  BAGDAD (ANP) - In Irak gebeurt iets dat lijkt op de genocide van Srebrenica. Dit heeft de Italiaanse premier Matteo Renzi woensdag gezegd tijdens een bliksembezoek aan Bagdad en Arbil, meldt het persbureau ANSA.

 • WHO: Dodental ebola naar 1350

  GENÈVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1350. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties woensdag laten weten. De epidemie woedt in voornamelijk Liberia, Sierra Leone en Guinee.

 • Alkmaar legt zich neer bij vertrek AZ-complex

  ALKMAAR (ANP) - AZ kan definitief een nieuw trainingscomplex in de gemeente Zaanstad laten bouwen. Thuisstad Alkmaar probeerde dat via de rechter te voorkomen, maar ving bot en legt zich daar nu bij neer. De gemeente gaat niet in beroep, omdat ze wil ,,investeren in de relatie met AZ''. Dat heeft Alkmaar woensdag laten weten.