30-7-2012 07:50

Programma 30 juli: Nederlanders op de Olympische Spelen10.00 uur: Peter Hellenbrand
Schietsport, mannen, 10m luchtgeweer, kwalificaties

10.30 uur: Dex Elmont
Judo, mannen (-73kg), eerste, tweede en derde ronde

10.50 uur: Diederik Simon, Jozef Klaassen, Matthijs Vellenga, Mitchel Steenman, Olivier Siegelaar, Peter Wiersum, Roel Braas, Rogier Blink, Sjoerd Hamburger
Roeien, mannen, acht, herkansingen

11.20 uur: Inge Janssen, Ellen Hogerwerf
Roeien, vrouwen, zware dubbeltwee, series

11.30 uur: Rick van der Ven
Handboogschieten, mannen, recurve, 1/32 finales

11.40 uur: Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Ruben Knab, Mechiel Versluis
Roeien, mannen, vier zonder stuurman, series

12.30 uur: Robin Haase
Tennis, mannen, eerste ronde enkelspel

vanaf 12.30 uur: Robin Haase/Jean-Julien
Tennis, mannen, eerste ronde dubbelspel

13.00: Rutger van Schaardenburg
Zeilen, mannen, Laser, race 1 en 2

13.05: Marit Bouwmeester
Zeilen, vrouwen, Laser radial, race 1 en 2

13.30 uur: (evt.) Peter Hellenbrand
Schietsport, mannen, 10m luchtgeweer, finale

15.00 uur: Pieter-Jan Postma
Zeilen, mannen, Finn, race 3 en 4

15.00 uur: (evt.) Dex Elmont
Mannen (-73kg), halve finales, herkansingen, om brons

15.00 uur: Renée Groeneveld, Annemieke Bes, Marcelien Bos-De Koning
Zeilen, vrouwen, Elliott matchrace, round robin

16.30 uur: Li Jie
Tafeltennis, vrouwen enkelspel, vierde ronde

17.00 uur: Nederland - India
Hockey, mannen, groepsfase

17.10 uur: (evt.) Dex Elmont
Judo, mannen (-73kg), finale

17.30 uur: Li Jiao
Tafeltennis, vrouwen enkelspel, vierde ronde

het laatste nieuws

 • Doden bij aanval op Oekraïense kazerne

  SLAVJANSK (ANP) - Zeker drie mensen zijn donderdag omgekomen, toen pro-Russische separatisten een kazerne van de Nationale Garde in de Oekraïense stad Marioepol aanvielen. Dertien mensen raakten gewond. Dat schrijft de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov, op zijn Facebookpagina.

 • Vrachtauto door vangrail op A2 bij Weert

  DEN HAAG (ANP) - Verkeer op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht heeft donderdag in de ochtendspits veel last van de gevolgen van een ongeval. Ter hoogte van Valkenswaard is een vrachtwagen door de middenberm gereden, meldt de ANWB. Over slachtoffers is niets bekend.

 • Argentijns meisje jaren opgesloten in garage

  BUENOS AIRES (ANP) - De Argentijnse politie heeft een tiener gered die negen jaar opgesloten zat in de garage van haar pleegouders. Het 15-jarige meisje woog nog 20 kilo, berichtte de BBC donderdag.

 • Zeker 16.500 bezwaren tegen luchthaven Twente

  's GRAVELAND (ANP) - Natuurmonumenten heeft in twee weken tijd 16.458 bezwaren tegen de komst van Luchthaven Twente ingezameld, maakte de vereniging donderdag bekend. Daarnaast hebben een nog onbekend aantal particulieren, actiegroepen en omliggende gemeenten bezwaren ingediend tegen het luchthavenbesluit van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur). De bezwarentermijn liep woensdagavond af.

 • 'Separatisten belagen basis in Oost-Oekraïne'

  KIEV (ANP) - Oekraïense troepen hebben woensdag in de lucht geschoten toen hun basis in het oosten van het land werd belaagd door een groep pro-Russische separatisten. Dat maakte het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.

 • Families opvarenden Sewol woest op overheid

  JINDO (ANP) - In Zuid-Korea groeit de wanhoop en frustratie over het gebrek aan informatie over lot van honderden vermiste opvarenden van de Sewol. De veerboot kapseisde woensdag en ondanks een grote zoekactie ontbreekt van ruim 280 personen nog elk spoor.

 • VS dreigt met nieuwe sancties tegen Rusland

  WASHINGTON (ANP) - Rusland kan rekenen op nieuwe sancties als het de steun opvoert aan separatisten in Oost-Oekraïne. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama woensdag in een interview met nieuwszender CBS.

 • Grote brand op industrieterrein Zwijndrecht

  ZWIJNDRECHT (ANP) - Zeker vier bedrijven zijn in de nacht van woensdag op donderdag getroffen door een brand op industrieterrein Develpoort in Zwijndrecht. De panden zijn vermoedelijk volledig uitgebrand, meldde een woordvoerster van de brandweer. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

 • Chimpansees bouwen elke avond nieuw bed

  FORT ROYAL (ANP) - Ook chimpansees houden ervan comfortabel te slapen. Elke avond bouwen zij een nieuw nest om het moede hoofd te ruste te kunnen leggen. Slechts zelden gebruiken zij een nest opnieuw. Daarbij hebben zij een voorkeur voor bomen met stevige takken en niet te veel bladeren, zoals de muhimbi.

 • Dode door ongeluk op A15

  OCHTEN (ANP) - Door een ongeluk op de snelweg A15 bij Ochten (Gelderland) is woensdagavond een persoon omgekomen. Het slachtoffer zat onder water vast in de verongelukte auto, zo meldde de politie. Reanimatie mocht niet meer baten.

 • 'Poetin wil Russisch veto in Oekraïne'

  WASHINGTON (ANP) - De Russische president Vlamir Poetin wil een federaal Oekraïne waarbij Rusland een veto krijgt in Oekraïense aangelegenheden. Dat hebben althans Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers tegen persbureau Reuters gezegd. Zij verwachten geen doorbraak op de Oekraïne-top die donderdag in Genève wordt gehouden. De regering van Barack Obama is in gesprek met de zakenwereld over sancties tegen Rusland.

 • Onzichtbare president Algerije wordt herkozen

  ALGIERS (ANP) - De favoriet voor de presidentsverkiezingen donderdag in Algerije, de 77-jarige Abdelaziz Bouteflika, ligt vaak in een Frans ziekenhuis, voert geen campagne, is al 15 jaar aan de macht zonder wezenlijke hervormingen door te voeren en is bij zijn zeer schaarse publieke optredens op de staats-tv nauwelijks te verstaan. Hij kreeg een jaar geleden een beroerte.

 • Zwavelzuur gelekt in zwembad Numansdorp

  NUMANSDORP (ANP) - In een zwembad in Numansdorp (Zuid-Holland) is woensdag 500 tot 700 liter verdund zwavelzuur terechtgekomen buiten een tank, doordat er te veel in de tank was gepompt. Toen het overlopen werd ontdekt, moest iedereen het zwembad verlaten. Niemand raakte gewond, meldde de brandweer.

 • ICC stelt eerste Darfur-proces uit

  DEN HAAG (ANP) - Het Internationaal Strafhof (ICC) stelt het begin van zijn eerste proces inzake Darfur uit, dat gepland stond voor 5 mei. Dit heeft het hof in Den Haag woendag laten weten. Dat gebeurt wegens ,,logistieke moeilijkheden'' op verzoek van zowel aanklagers als verdediging.

 • 'Samen zoeken naar oplossingen zorg'

  DEN HAAG (ANP) - Ondanks onduidelijkheid over de financiering praten de zorgwoordvoerders van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP woensdagavond verder over de op stapel staande veranderingen in de langdurige zorg.