19-4-2012 12:21 | Door ANP .

Prinses Carolina trouwt in juni in ItaliëDEN HAAG (ANP) - Prinses Carolina de Bourbon de Parme (37), de jongste dochter van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo, treedt op 16 juni in het huwelijk met Albert Brenninkmeijer. De ceremonie vindt plaats in de kerk San Miniato al Monte bij Florence in Italië, liet een woordvoerster van de familie donderdag weten.

Het huwelijk werd in januari aangekondigd. De twee kennen elkaar ruim een jaar. Brenninkmeijer (37) is op dit moment in Parijs werkzaam als directielid bij C&A Frankrijk, onderdeel van het bekende familiebedrijf. Hij werd ook geboren in Parijs en studeerde in Schotland en Engeland.

Carolina is momenteel werkzaam bij de Verenigde Naties in Genève op de afdeling die zich bezighoudt met de coördinatie van humanitaire hulp.

het laatste nieuws

 • Rusland: noodhulp in Oekraïne afgeleverd

  MOSKOU (ANP) - De noodhulp die Rusland naar het oosten van Oekraïne heeft gestuurd, is afgeleverd. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte zaterdag bekend dat het wil blijven samenwerken met het Rode Kruis voor de levering van hulpgoederen aan Oost-Oekraïne.

 • Merkel in Kiev voor overleg Oekraïnecrisis

  KIEV (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel is zaterdag aangekomen in Kiev voor gesprekken over de crisis in het oosten van dat land. Merkel zal in de Oekraïense hoofdstad praten met president Petro Porosjenko, premier Arseni Jatsenjoek en burgemeesters van een aantal steden in Oekraïne.

 • Doden Gazastrook bij luchtaanval Israël

  GAZA (ANP) - Bij luchtaanvallen van Israël op de Gazastrook zijn zaterdag zeker vijf Palestijnen om het leven gekomen. Enkele andere mensen raakten gewond, meldden hulpdiensten in de Gazastrook. Het Israëlische leger zegt twintig doelen in het Palestijnse gebied te hebben gebombardeerd.

 • Zwaargewonden bij ongeluk Musselkanaal

  MUSSELKANAAL (ANP) - Bij een ongeluk in Musselkanaal zijn zaterdagochtend zeker twee mensen zwaargewond geraakt. Volgens de politie is het busje waarin zij zaten over de kop geslagen op de N366 bij het Groningse dorp.

 • Bezuiniging op zorgtoeslag

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat volgend jaar bezuinigen op de zorgtoeslag, de tegemoetkoming voor de laagste inkomens voor het geld dat ze aan zorg kwijt zijn. Dat hebben ingewijden zaterdag gezegd na berichtgeving in het AD.

 • Asielzoekers vertrekken uit Vluchtschool

  AMSTERDAM (ANP) - De uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds vorige week de zogenoemde vluchtschool hun huis noemden, zijn zaterdagochtend weer aan het inpakken. Ze moeten weg uit de leegstaande school in Amsterdam.

 • Zonwering vat vlam, Brabantse kas in brand

  OOSTERHOUT (ANP) - Een kassencomplex aan de Ekelstraat in Oosteind (Noord-Brabant) is zaterdagochtend getroffen door een grote brand. Dat gebeurde nadat zonwerende doeken in een kas vlam hadden gevat, stelde een woordvoerster van de veiligheidsregio.

 • Dode en zwaargewonde door ongeluk

  PINGJUM (ANP) - De 18-jarige jongen die vrijdagavond werd aangereden in het Friese Pingjum is zaterdagochtend overleden. Een 18-jarig meisje dat ook werd geraakt door de auto, ligt gewond in het ziekenhuis. Een hond die bij het tweetal liep, kwam ook door de aanrijding om het leven.

 • 'Russisch hulpkonvooi weer bij grens Rusland'

  KIEV (ANP) - Vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi zijn zaterdag aangekomen bij de grens van Oekraïne met Rusland. Na een korte inspectie door de douane zijn de eerste wagens Rusland binnengereden, meldden Russische media.

 • Japan zoekt nog naar slachtoffers noodweer

  HIROSHIMA (ANP) - In Japan wordt zaterdag nog gezocht naar slachtoffers van aardverschuivingen in en om de stad Hiroshima. Er worden nog 43 mensen vermist, meldde het Japanse persbureau Kyodo News. Het dodental is opgelopen tot zeker 42.

 • Adviseur Obama: grenzen houden ons niet tegen

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn bereid ,,te doen wat nodig is'' in Syrië om Amerikaanse belangen te beschermen. Dat zei een topadviseur van de Amerikaanse president Barack Obama vrijdag tegen The New York Times.

 • Velsertunnel niet heropend

  BEVERWIJK (ANP) - De Velsertunnel in de snelweg A22 is zaterdagochtend vroeg niet volgens plan geopend. Rijkswaterstaat tast nog in het duister over de oorzaak van de stroomstoring die de tunnel eerder trof, zei een woordvoerster van de organisatie.

 • Samsom: rechtsstaat koste wat kost beschermen

  DEN HAAG (ANP) - Als het nodig is, moet de wet worden aangepast ,,om de rechtsstaat te kunnen beschermen tegen hen die haar ondermijnen''. Dat schrijft PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom in een opiniestuk in de Volkskrant op zaterdag.

 • Zeeuwse politie schiet op vijftal

  OOST-SOUBURG (ANP) - Een agent in het Zeeuwse Souburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag gericht geschoten op een vijftal verdachten. Volgens een woordvoerder werden er eerst twee waarschuwingsschoten gelost en zijn er drie mensen opgepakt. Twee anderen wisten zich uit de voeten te maken.

 • Moordenaar Lennon weer niet op vrije voeten

  NEW YORK (ANP) - De moordenaar van John Lennon heeft opnieuw achter het net gevist bij een poging vrij te komen. Mark David Chapman diende voor de achtste keer een verzoek in tot vervroegde vrijlating, maar dat werd volgens de BBC afgewezen. De autoriteiten vrezen dat de vrijlating van Chapman ,,het respect voor de wet zou ondermijnen''.