19-4-2012 12:21 | Door ANP .

Prinses Carolina trouwt in juni in ItaliëDEN HAAG (ANP) - Prinses Carolina de Bourbon de Parme (37), de jongste dochter van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo, treedt op 16 juni in het huwelijk met Albert Brenninkmeijer. De ceremonie vindt plaats in de kerk San Miniato al Monte bij Florence in Italië, liet een woordvoerster van de familie donderdag weten.

Het huwelijk werd in januari aangekondigd. De twee kennen elkaar ruim een jaar. Brenninkmeijer (37) is op dit moment in Parijs werkzaam als directielid bij C&A Frankrijk, onderdeel van het bekende familiebedrijf. Hij werd ook geboren in Parijs en studeerde in Schotland en Engeland.

Carolina is momenteel werkzaam bij de Verenigde Naties in Genève op de afdeling die zich bezighoudt met de coördinatie van humanitaire hulp.

het laatste nieuws

 • Chimpansees bouwen elke avond nieuw bed

  FORT ROYAL (ANP) - Ook chimpansees houden ervan comfortabel te slapen. Elke avond bouwen zij een nieuw nest om het moede hoofd te ruste te kunnen leggen. Slechts zelden gebruiken zij een nest opnieuw. Daarbij hebben zij een voorkeur voor bomen met stevige takken en niet te veel bladeren, zoals de muhimbi.

 • Dode door ongeluk op A15

  OCHTEN (ANP) - Door een ongeluk op de snelweg A15 bij Ochten (Gelderland) is woensdagavond een persoon omgekomen. Het slachtoffer zat onder water vast in de verongelukte auto, zo meldde de politie. Reanimatie mocht niet meer baten.

 • 'Poetin wil Russisch veto in Oekraïne'

  WASHINGTON (ANP) - De Russische president Vlamir Poetin wil een federaal Oekraïne waarbij Rusland een veto krijgt in Oekraïense aangelegenheden. Dat hebben althans Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers tegen persbureau Reuters gezegd. Zij verwachten geen doorbraak op de Oekraïne-top die donderdag in Genève wordt gehouden. De regering van Barack Obama is in gesprek met de zakenwereld over sancties tegen Rusland.

 • Onzichtbare president Algerije wordt herkozen

  ALGIERS (ANP) - De favoriet voor de presidentsverkiezingen donderdag in Algerije, de 77-jarige Abdelaziz Bouteflika, ligt vaak in een Frans ziekenhuis, voert geen campagne, is al 15 jaar aan de macht zonder wezenlijke hervormingen door te voeren en is bij zijn zeer schaarse publieke optredens op de staats-tv nauwelijks te verstaan. Hij kreeg een jaar geleden een beroerte.

 • Zwavelzuur gelekt in zwembad Numansdorp

  NUMANSDORP (ANP) - In een zwembad in Numansdorp (Zuid-Holland) is woensdag 500 tot 700 liter verdund zwavelzuur terechtgekomen buiten een tank, doordat er te veel in de tank was gepompt. Toen het overlopen werd ontdekt, moest iedereen het zwembad verlaten. Niemand raakte gewond, meldde de brandweer.

 • ICC stelt eerste Darfur-proces uit

  DEN HAAG (ANP) - Het Internationaal Strafhof (ICC) stelt het begin van zijn eerste proces inzake Darfur uit, dat gepland stond voor 5 mei. Dit heeft het hof in Den Haag woendag laten weten. Dat gebeurt wegens ,,logistieke moeilijkheden'' op verzoek van zowel aanklagers als verdediging.

 • 'Samen zoeken naar oplossingen zorg'

  DEN HAAG (ANP) - Ondanks onduidelijkheid over de financiering praten de zorgwoordvoerders van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP woensdagavond verder over de op stapel staande veranderingen in de langdurige zorg.

 • 'VS steunen oorlog tegen volk Oekraïne'

  MOSKOU (ANP) - Rusland beschuldigt de Verenigde Staten ervan een oorlog tegen het Oekraïense volk te steunen. De VS doen dat door de militaire operatie van het Oekraïense leger in het oosten van het land te rechtvaardigen, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. .

 • Beloftes politiek aan maffia Italië strafbaar

  ROME (ANP) - Het wordt strafbaar in Italië om als politicus beloftes aan de maffia te doen, bijvoorbeeld in ruil voor stemmen. De Senaat in Rome heeft de desbetreffende wet woensdag aangenomen. Er komt een celstraf van maximaal 10 jaar op te staan.

 • F-16's, fregat en mijnenjager voor NAVO-actie

  DEN HAAG (ANP) - Nederland is bereid extra militaire middelen in te zetten voor de NAVO om oostelijke lidstaten van het bondgenootschap te beschermen. Het kabinet stelt daarvoor onder meer F-16-gevechtsvliegtuigen, een marinefregat en een mijnenjager beschikbaar.

 • Zwavelzuurlek in zwembad Numansdorp

  NUMANSDORP (ANP) - Een tank met daarin 300 liter zwavelzuur lekt bij een zwembad in het Zuid-Hollandse Numansdorp. Dat meldde de brandweer. Het is niet bekend hoeveel zwavelzuur is vrijgekomen en of mensen last hebben gekregen van de schadelijke stof. Ook over mogelijke ontruimingen is nog niets bekend.

 • Rechter: uitzendingen Ryanair niet intrekken

  AMSTERDAM (ANP) - Het KRO-programma Brandpunt Reporter heeft beschuldigingen aan het adres van vliegmaatschappij Ryanair voldoende onderbouwd met feiten. Twee uitzendingen van het onderzoeksprogramma over onder meer de cultuur binnen het bedrijf hoeven dan ook niet gerectificeerd of van internet verwijderd. Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag in een zaak die de Ierse prijsvechter had aangespannen tegen het tv-programma.

 • JSF mag voor het eerst naar Europa

  WASHINGTON (ANP) - Het Pentagon heeft toestemming gegeven voor de eerste trans-Atlantische vluchten van de JSF. Het gevechtsvliegtuig gaat in juli deelnemen aan luchtshows in Groot-Brittannië. Dat hebben bronnen gemeld aan persbureau Reuters.

 • Man maakte tientallen slachtoffers webcamseks

  AMSTERDAM (ANP) - Een 35-jarige man heeft volgens justitie minderjarige meisjes aangezet tot seksuele handelingen voor de webcam. Hij heeft via internet vermoedelijk tientallen slachtoffers gemaakt. Dat gebeurde in ieder geval in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De man werd half januari al gearresteerd in de regio Tilburg.

 • 'Rebellen Syrië hebben Amerikaanse raketten'

  WASHINGTON (ANP) - Rebellen in Syrië beschikken over Amerikaanse antitankraketten maar het is niet duidelijk hoe zij daar aan zijn gekomen. Dat meldde de Washington Post woensdag. Het is voor het eerst dat rebellen een Amerikaanse wapensysteem hebben om mee te vechten.