19-4-2012 12:21 | Door ANP .

Prinses Carolina trouwt in juni in ItaliëDEN HAAG (ANP) - Prinses Carolina de Bourbon de Parme (37), de jongste dochter van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo, treedt op 16 juni in het huwelijk met Albert Brenninkmeijer. De ceremonie vindt plaats in de kerk San Miniato al Monte bij Florence in Italië, liet een woordvoerster van de familie donderdag weten.

Het huwelijk werd in januari aangekondigd. De twee kennen elkaar ruim een jaar. Brenninkmeijer (37) is op dit moment in Parijs werkzaam als directielid bij C&A Frankrijk, onderdeel van het bekende familiebedrijf. Hij werd ook geboren in Parijs en studeerde in Schotland en Engeland.

Carolina is momenteel werkzaam bij de Verenigde Naties in Genève op de afdeling die zich bezighoudt met de coördinatie van humanitaire hulp.

het laatste nieuws

 • Oekraïne: kleiner aantal geborgen doden

  KIEV (ANP) - Op de plek van de vliegramp in Oekraïne zijn 200 lichamen en een aantal lichaamsdelen geborgen. Dat heeft de Oekraïense vicepremier Vitali Jarema dinsdag bevestigd.

 • Kamerdebat over vliegtuigcrash uitgesteld

  DEN HAAG (ANP) - Het debat in de Tweede Kamer, woensdag, over de vliegtuigramp in Oekraïne is uitgesteld, nu woensdag is uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie gezegd.

 • In 1962 laatste keer dag van nationale rouw

  DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft woensdag een dag van nationale rouw voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Zo'n dag komt zelden voor in ons land. De laatste keer was in 1962, na de dood van de voormalige koningin Wilhelmina. Op de dag dat zij werd bijgezet in Delft, waren er geen toneelvoorstellingen en sportwedstrijden en mocht muziek alleen zacht worden gespeeld.

 • Lichamen woensdag rond 16.00 in Nederland

  DEN HAAG (ANP) - Twee militaire vliegtuigen met daarin lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne komen naar verwachting woensdag rond 16.00 uur aan in Eindhoven. Dat liet het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdagavond weten.

 • OVSE: nog menselijke resten op rampplek

  WENEN (ANP) - Op de plek van de vliegramp in Oekraïne zijn nog menselijke resten aanwezig. Dat heeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) dinsdag gemeld.

 • Woensdag dag van nationale rouw

  DEN HAAG (ANP) - Woensdag is een dag van nationale rouw in Nederland. Dan worden de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne overgevlogen. Ze komen aan op vliegbasis Eindhoven. Daar zijn nabestaanden, koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Rutte en vicepremier Asscher bij aanwezig. Na de landing wordt er 1 minuut stilte in acht genomen. ,,Iedereen kan zich hierbij aansluiten'', meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag.

 • New York ontwaakt met vlaggenmysterie

  NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse New York ontwaakte dinsdag met een mysterie: op de top van de beroemde Brooklyn Bridge wapperden opeens twee witte vlaggen in plaats van normaal de twee Amerikaanse. Op sociale media werd het een hype, de politie tastte in het duister wie die vlaggen daar heeft gehangen en waarom.

 • KLM-vlucht naar Tel Aviv geschrapt

  AMSTELVEEN (ANP) - Een KLM-vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv van dinsdagavond gaat niet door vanwege de onduidelijke veiligheidssituatie bij de stad in Israël. Dat liet een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten.

 • Moslimrebellen eisen splitsing CAR

  BRAZZAVILLE (ANP) - Moslimrebellen van de Seleka-beweging hebben dinsdag verrassend de opsplitsing van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) geëist in een islamitisch noorden en een christelijk zuiden. Zij deden dat tijdens vredesoverleg in Brazzaville, waar geprobeerd wordt een einde te maken aan het geweld in de CAR. Dat heeft al aan duizenden Centraal-Afrikanen het leven gekost; meer dan 1 miljoen burgers zijn van huis en haard verdreven of gevlucht.

 • Interpol begint identificatie slachtoffers

  CHARKOV (ANP) - Een team van Interpol is in Charkov begonnen met de identificatie van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Dat heeft de internationale politiedienst dinsdag gemeld.

 • VS komen met informatie over vliegramp

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten geven later dinsdag informatie vrij over de omstandigheden waaronder de Boeing van Malaysia Airlines is neergehaald boven Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse regering bekendgemaakt.

 • Majka nieuwe leider bergklassement

  BAGNÈRES-DE-LUCHON (ANP) - De Poolse wielrenner Rafal Majka verschijnt woensdag in de bolletjestrui aan de start van de 17e etappe in de Ronde van Frankrijk. De renner van Tinkoff-Saxo pakte dinsdag op de eerste col van de 16e etappe 1 punt en loste daarmee Joaquim Rodriguez uit Spanje af als leider in het bergklassement. Majka heeft nu 89 punten, Rodriguez bleef op 88 staan. De Italiaanse geletruidrager Vincenzo Nibali staat derde, op 3 punten van Majka.

 • Autoriteit VS schrapt vluchten Tel Aviv

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft alle vluchten van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen van en naar Tel Aviv voor 24 uur stilgelegd. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

 • Politie zorgt voor waardig transport lichamen

  RIJSWIJK (ANP) - De politie begeleidt vanaf woensdag de transporten van stoffelijke overschotten van de omgekomen passagiers van het neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat meldde de politie dinsdagavond.

 • 'Nog geen volledige toegang rampplek'

  WASHINGTON (ANP) - Experts die de toedracht van de vliegramp in Oekraïne willen onderzoeken, hebben nog steeds geen volledige toegang tot de plek van de crash. Dat heeft het Witte Huis dinsdag laten weten.