19-4-2012 12:21 | Door ANP .

Prinses Carolina trouwt in juni in ItaliëDEN HAAG (ANP) - Prinses Carolina de Bourbon de Parme (37), de jongste dochter van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo, treedt op 16 juni in het huwelijk met Albert Brenninkmeijer. De ceremonie vindt plaats in de kerk San Miniato al Monte bij Florence in Italië, liet een woordvoerster van de familie donderdag weten.

Het huwelijk werd in januari aangekondigd. De twee kennen elkaar ruim een jaar. Brenninkmeijer (37) is op dit moment in Parijs werkzaam als directielid bij C&A Frankrijk, onderdeel van het bekende familiebedrijf. Hij werd ook geboren in Parijs en studeerde in Schotland en Engeland.

Carolina is momenteel werkzaam bij de Verenigde Naties in Genève op de afdeling die zich bezighoudt met de coördinatie van humanitaire hulp.

het laatste nieuws

 • Weer doden onder VN-militairen Mali

  BAMAKO (ANP) - Vijf vredesmilitairen uit Tsjaad van de VN-missie in Mali zijn omgekomen toen een explosief donderdag hun voertuig trof. Nog eens drie militairen raakten gewond. Dat heeft de missie Minusma in Mali gemeld.

 • Alleen PVV zegt vertrouwen in kabinet op

  DEN HAAG (ANP) - Alleen de PVV heeft donderdag het vertrouwen in het kabinet opgezegd. De motie van wantrouwen die partijleider Geert Wilders tegen premier Mark Rutte en zijn ploeg had ingediend, kreeg bij de stemming in de Tweede Kamer slechts steun van de Kamerleden van die partij zelf.

 • Begroting én Rutte ongeschonden door debat

  DEN HAAG (ANP) - Het was alweer de vierde keer dat premier Mark Rutte 2 lange dagen achter elkaar in de Tweede Kamer stond voor de algemene beschouwingen. En het lijkt hem steeds makkelijker af te gaan. Zijn begroting én hij zelf kwamen ongeschonden door het debat dat beschouwd wordt als het belangrijkste van het jaar.

 • Speciale ebola-missie VN

  NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties komen met een speciale missie in de strijd tegen ebola in de zwaarst getroffen landen Liberia, Guinee en Sierra Leone. De bedoeling is een ,,snelle mobilisatie'' van mensen, materieel en financiële middelen mogelijk te maken.

 • Moederszoontje reden voor ontbinding huwelijk

  ROME (ANP) - Het is een reden voor ontbinding van een huwelijk als de man na de bruiloft een te hechte emotionele band met de moeder blijft houden. Dat heeft de Italiaanse Hoge Raad donderdag beslist.

 • Vier gewonden door ongeval Klarenbeek

  KLARENBEEK (ANP) - Bij een ongeval met twee auto's in het Gelderse Klarenbeek zijn donderdag vier mensen gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er twee traumahelikopters ingezet.

 • Kamer wil meer geld voor diplomatie

  DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er extra geld wordt vrijgemaakt voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een motie van GroenLinks die daarom vraagt, krijgt steun van regeringspartijen PvdA en VVD en de 'bevriende oppositiepartijen' D66, ChristenUnie en SGP.

 • Augustus was wereldwijd warmste

  WASHINGTON (ANP) - Nederlanders zullen het niet hebben gemerkt, maar wereldwijd was de vorige maand de warmste maand augustus die ooit is geregistreerd. Dat heeft het NOAA, het Amerikaanse bureau voor onderzoek van oceanen en het weer, donderdag bekendgemaakt.

 • D66 weer bereid tot overleg superprovincie

  DEN HAAG (ANP) - D66 wil weer met het kabinet praten over de vorming van een superprovincie. Dat zei fractieleider Alexander Pechtold donderdag tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer. Het kabinet heeft steun van de oppositie nodig om het plan door de Senaat te loodsen.

 • D66: snel onafhankelijk zijn van Russisch gas

  DEN HAAG (ANP) - De EU moet binnen 10 jaar ,,substantieel'' minder afhankelijk zijn van Russisch gas. Het kabinet moet zich daar in Brussel hard voor maken.

 • PVV zegt vertrouwen in kabinet op om ouderen

  DEN HAAG (ANP) - De PVV heeft opnieuw geen vertrouwen meer in het kabinet. Partijleider Geert Wilders diende donderdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer een motie van wantrouwen in tegen premier Mark Rutte en zijn hele ploeg voor de manier waarop het kabinet met de ouderen omgaat.

 • RTLZ wordt aparte zender

  HILVERSUM (ANP) - RTLZ, nu nog een programma op RTL7, wordt een aparte zender. Dat meldde RTL donderdagmiddag. In het eerste kwartaal van 2015 moet de zender gelanceerd worden.

 • Dag van de waarheid voor Schotten

  EDINBURGH (ANP) - Rond de tijd dat de Schotten en andere Britten vrijdag aan het ontbijt zitten, krijgen ze te horen of ze nog bij elkaar horen. Miljoenen inwoners van Schotland stemden donderdag over onafhankelijkheid. Het tellen van de ja- en nee- stemmen gaat de hele nacht door.

 • 'Stuur beelden van kettingbotsing op'

  HEINKENSZAND (ANP) - De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de kettingbotsingen op de A58. Mensen die dinsdag op die snelweg video's of foto's hebben gemaakt voor, tijdens of na de ongelukken, kunnen zich melden bij de politie.

 • Babylijkjes in kluis station Hamburg

  LÜBECK/HAMBURG (ANP) - De politie heeft in een kluis op het centraal station van de Noord-Duitse stad Hamburg twee babylijkjes ontdekt. De in beide in plastic gewikkelde lichaampjes werden in een koffer gevonden, liet de woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Lübeck donderdag weten.