16-7-2012 01:33 | Door ANP .

President Olympisch Comité Libië ontvoerdTRIPOLI (ANP) - De voorzitter van het Olympisch Comité van Libië is zaterdag in Tripoli ontvoerd door een groep onbekenden mannen. Dat maakten collega's van hem bekend.

Nabil Elalem zat met een collega in zijn auto toen een groep van ongeveer acht gewapenden mannen de auto tegenhielden en de voorzitter vriendelijk verzochten om uit te stappen. ,,Ze zeiden dat ze hem nodig hadden en dat hij met hen mee moest komen'', aldus een collega van Elalem. De mannen deden alsof ze bij het leger hoorden. De Libische minister van Sport eist de directe vrijlating van Elalem. De verblijfsplaats van Elalem is niet bekend.

het laatste nieuws

 • Interpol: identificatieproces begonnen

  CHARKOV (ANP) - Leden van de internationale politiedienst Interpol zijn het identificatieproces van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne begonnen in Charkov. Dat heeft Interpol dinsdag gemeld.

 • VS komen met informatie over vliegramp

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten geven later dinsdag informatie vrij over de omstandigheden waaronder de Boeing van Malaysia Airlines is neergehaald boven Oekraïne. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

 • Majka nieuwe leider bergklassement

  BAGNÈRES-DE-LUCHON (ANP) - De Poolse wielrenner Rafal Majka verschijnt woensdag in de bolletjestrui aan de start van de 17e etappe in de Ronde van Frankrijk. De renner van Tinkoff-Saxo pakte dinsdag op de eerste col van de 16e etappe 1 punt en loste daarmee Joaquim Rodriguez uit Spanje af als leider in het bergklassement. Majka heeft nu 89 punten, Rodriguez bleef op 88 staan. De Italiaanse geletruidrager Vincenzo Nibali staat derde, op 3 punten van Majka.

 • Autoriteit VS schrapt vluchten Tel Aviv

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft alle vluchten van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen van en naar Tel Aviv voor 24 uur stilgelegd. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

 • Politie zorgt voor waardig transport lichamen

  RIJSWIJK (ANP) - De politie begeleidt vanaf woensdag de transporten van stoffelijke overschotten van de omgekomen passagiers van het neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat meldde de politie dinsdagavond.

 • 'Nog geen volledige toegang rampplek'

  WASHINGTON (ANP) - Experts die de toedracht van de vliegramp in Oekraïne willen onderzoeken, hebben nog steeds geen volledige toegang tot de plek van de crash. Dat heeft het Witte Huis dinsdag laten weten.

 • KLM: expertteams wegen risico af

  AMSTERDAM (ANP) - De KLM gebruikt expertteams om constant risicoafwegingen te maken op alle vliegroutes over mogelijke risicogebieden. Die teams bedienen zich van actuele inlichtingen uit diverse bronnen zoals van autoriteiten. Dit zegt de nationale luchtvaartmaatschappij in reactie op uitlatingen van topman Tony Tyler van de internationale luchtvaartorganisatie IATA, dinsdag.

 • België op weg naar nieuwe regering

  BRUSSEL (ANP) - Bijna 2 maanden na de verkiezingen lijkt België op weg naar een nieuwe regering met, voor de eerste keer, de Vlaams-nationalistische N-VA. Koning Filip gaf een Vlaamse christendemocraat en een Franstalige liberaal dinsdag de opdracht samen een regering te vormen.

 • Doden door aanslagen en gevechten Afghanistan

  KABUL (ANP) - Door aanslagen en gevechten zijn in Afghanistan zeker 28 doden gevallen. Dat meldde dinsdag onder andere de plaatselijke politie. Door een van de aanslagen, op een pand van de Verenigde Staten in Kabul, vielen zeven doden en raakten negen mensen gewond. Onder de slachtoffers zijn mannen uit Nepal, India, Kenia en Fiji die het gebouw bewaakten.

 • Vereniging Martijn naar Europese rechter

  AMSTERDAM (ANP) - Pedofielenvereniging Martijn stapt naar de Europese rechter om het verbod van de club ongedaan te maken. Dat heeft hun advocaat Gerard Spong dinsdag bekendgemaakt. De Hoge Raad had de organisatie in april verboden en onmiddellijk laten ontbinden.

 • Obama tekent condoleanceregister ambassade

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag op de Nederlandse ambassade in Washington het condoleanceregister getekend voor de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

 • EU versnelt sancties tegen Russen

  BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft besloten nieuwe sancties tegen Rusland te versnellen na de vliegtuigcrash in het buurland Oekraïne. De strafmaatregelen waren vorige week al aangekondigd omdat de EU vindt dat de Russen te weinig doen om de spanningen in het oosten van Oekraïne af te bouwen. Nog deze week komen er nieuwe personen en instellingen op een zwarte lijst.

 • Banken blokkeren pasjes slachtoffers MH17

  AMSTERDAM (ANP) - De betaalpassen en creditcards van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zullen preventief door de Nederlandse banken worden geblokkeerd. Dat moet voorkomen dat de passen door rovers kunnen worden misbruikt, liet de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) dinsdag in een verklaring weten.

 • Doden China en Vietnam door tyfoon Rammasun

  PEKING (ANP) - Net als eerder in de Filipijnen heeft wervelstorm Rammasun dood en verderf gezaaid in het zuidoosten van China en het noorden van Vietnam. Door de enorm harde wind, overstromingen en aardverschuivingen kwamen zeker 73 mensen om, onder wie veel kinderen. In de Filipijnen verloren eerder ongeveer 100 mensen het leven.

 • Zwarte dozen uitgelezen in Groot-Brittannië

  BRUSSEL (ANP) - De zwarte dozen van het rampvliegtuig in Oekraïne worden naar Farnborough in Groot-Brittannië gebracht. Daar worden de apparaten uitgelezen. Dat heeft de Britse premier David Cameron dinsdag bekendgemaakt.