28-7-2012 15:04 | Door ANP .

'Pedojagers intimideren Limburgs Dagblad'SITTARD (ANP) - Media Groep Limburg heeft bij de politie melding gemaakt van intimidatie door twee 'pedojagers' over wie De Limburger / Limburgs Dagblad zaterdag schreef. Dat heeft adjunct-hoofdredacteur Han Brinkman laten weten.

Brinkman benadrukt dat het niet om een aangifte gaat, maar om een melding. Dat is gebeurd naar aanleiding van e-mails en teksten op internet van de twee mannen die als intimiderend en bedreigend zijn ervaren.

De Limburger / Limburgs Dagblad schreef zaterdag over de aangifte van een man uit Geleen die door de twee in elkaar zou zijn geslagen. De twee 'pedojagers' ontkennen iedere betrokkenheid en stellen dat de krant zich schuldig maakt aan laster.

het laatste nieuws

 • Duizenden gezinnen zijn Tripoli ontvlucht

  TRIPOLI (ANP) - Door het zware geweld in de Libische hoofdstad Tripoli zijn sinds half juli zo'n 13.000 gezinnen de stad ontvlucht. Dat maakten lokale autoriteiten woensdag bekend.

 • Dijsselbloem: al het geld van Icesave terug

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Staat heeft al het geld terug dat het in de jaren 2008-2009 heeft voorgeschoten om gedupeerde spaarders van de IJslandse internetspaarbank Icesave te helpen. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 1,4 miljard euro. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat woensdagochtend aan de Tweede Kamer geschreven.

 • WHO-medewerker met ebola naar Duitsland

  HAMBURG (ANP) - Een ziekenhuis in het Duitse Hamburg gaat een met ebola besmette medewerker van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) behandelen. Een speciaal vliegtuig met de patiënt uit West-Afrika aan boord wordt woensdagmiddag verwacht in Hamburg.

 • Werkstraf van 40 uur voor 'neger-mail'

  ARNHEM (ANP) - Een 29-jarige Arnhemmer is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur omdat hij een sollicitant in een mailtje ,,ten eerste een donker gekleurde (neger)'' heeft genoemd. Hoewel de mail volgens hem als interne grap was bedoeld, kwam het bericht per ongeluk bij de sollicitant zelf terecht. Die deed aangifte van discriminatie.

 • Politiebond: minder inzet bij voetbalstadion

  DEN HAAG (ANP) - Nu het budget voor uitbetaling van overwerk bij de politie op is, moeten keuzes gemaakt worden waar politie-inzet echt nodig is. Laat politiemensen een zedenzaak aanpakken in plaats van het beveiligen van een voetbalstadion tijdens een risicowedstrijd. Dat stelt Ronald Pronk van politiebond ANPV woensdag naar aanleiding van berichtgeving in Metro.

 • Brand woning Rotterdam waarschijnlijk opzet

  ROTTERDAM (ANP) - De brand die in de nacht van maandag op dinsdag een woning aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam verwoestte, is waarschijnlijk aangestoken. De politie maakt dat op uit gesprekken met omwonenden en ook uit sporen die bij de woning zijn gevonden, aldus een woordvoerder woensdag.

 • Zorgpremie met tientje per maand omhoog

  DEN HAAG (ANP) - De premie voor de basispremie in de zorg gaat volgend jaar waarschijnlijk met bijna een tientje per maand omhoog. Ze stijgt naar 1215 euro per volwassene in 2015, 114 euro meer dan dit jaar. Ze komt daardoor ongeveer uit op het niveau van 2013.

 • Gevreesde Colombiaanse huurmoordenaar vrij

  BOGOTA (ANP) - Een van de meest gevreesde Colombiaanse moordenaars is dinsdag op vrije voeten gekomen. John Jairo Velásquez Vásquez (52), alias Popeye, werkte als huurmoordenaar voor de gevreesde drugsbaron Pablo Escobar en bracht zeker 300 mensen om het leven.

 • Zwarte Piet-jurist stopt ermee

  ROTTERDAM (ANP) - De jurist van de beweging tegen Zwarte Piet stopt ermee. De 50-jarige Frank King zegt dat woensdag in een interview in het AD. Hij wordt gezien als het gezicht van de tegenbeweging en krijgt daardoor regelmatig scheldkanonnades over zich heen. Bovendien kosten de werkzaamheden hem te veel tijd.

 • Roep om arrestatie agent in zaak-Brown

  ST. LOUIS (ANP) - In de Amerikaanse stad St. Louis hebben dinsdag (lokale tijd) ruim honderd mensen gedemonstreerd om aandacht te vragen voor de zaak van Michael Brown. Ze eisten dat de blanke agent Darren Wilson, die de Afro-Amerikaanse tiener op 9 augustus doodschoot, wordt opgepakt.

 • Noord-Irak krijgt 6,5 miljoen extra noodhulp

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet geeft voor 6,5 miljoen euro extra noodhulp aan de bevolking in Noord-Irak. Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) woensdag bekendgemaakt. Het grootste deel van de hulp, 5 miljoen euro, is bestemd voor het Rode Kruis. Voor het ruimen van mijnen wordt 1,5 miljoen is beschikbaar gesteld.

 • Kilo's heroïne gevonden in woning Rotterdam

  ROTTERDAM (ANP) - Bij een huiszoeking in een pand in Rotterdam hebben agenten dinsdagavond 4,9 kilo heroïne aangetroffen. Er zijn nog geen verdachten opgepakt. Dat heeft de politie woensdagmorgen laten weten.

 • IS gijzelt Amerikaanse vrouw

  WASHINGTON (ANP) - Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) houdt in Syrië al meer dan een jaar een Amerikaanse vrouw (26) gegijzeld. IS eist 6,6 miljoen dollar in ruil voor haar vrijlating. Een woordvoerder van de familie heeft dat bevestigd, bericht de Amerikaanse zender ABC News.

 • Laatste puntjes op de i in begrotingsoverleg

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet en de bevriende oppositie leggen woensdagmiddag de laatste hand aan een nieuw begrotingsakkoord. Afgelopen maandag waren ze het al vrijwel eens over de rijksbegroting van volgend jaar.

 • Schietinstructeur per ongeluk doodgeschoten

  DOLAN SPRINGS (ANP) - In de Amerikaanse staat Arizona is maandag een schietinstructeur overleden, nadat hij per ongeluk werd neergeschoten door een 9-jarig meisje aan wie hij instructies gaf. Lokale media berichten daar dinsdag (lokale tijd) over.