03-8-2012 18:42 | Door ANP .

Oppositie Curaçao wil regering vormenOppositie Curaçao wil regering vormen

Oppositie Curaçao wil regering vormen

WILLEMSTAD (ANP) - De grootste oppositiepartij van Curaçao, PAR, is bereid een coalitie te vormen met enkele eenmansfracties. Dat heeft huidig PAR-leider en voormalig minister-president Emily de Jongh-Elhage vrijdag verklaard. Enkele oppositiepartijen hebben daarvoor vrijdagochtend een 'verklaring van bereidwilligheid’ getekend.

Minister-president Gerrit Schotte heeft vrijdagochtend (lokale tijd) het ontslag van zijn regering ingediend. Volgens Schotte is zijn regering nu demissionair, wordt het parlement ontbonden en zullen er op 19 oktober verkiezingen worden gehouden.

De PAR en andere oppositiepartijen zouden liever zien dat eerst de optie voor het vormen van een nieuwe regering nader wordt onderzocht. Op die manier willen de oppositiepartijen de financiële crisis aanpakken waarin Curaçao zich momenteel bevindt. Curaçao moet voor 1 september een bezuinigingsplan presenteren, zo bepaalde minister-president Mark Rutte op 13 juli.

Schotte maakte in de nacht van donderdag of vrijdag bekend dat zijn regering niet langer kon rekenen op een meerderheid in de Staten nadat de fractieleider van zijn partij, MFK, zijn steun voor de coalitie introk en verder gaat als onafhankelijk Statenlid. Eerder deze week trok een ander parlementslid ook al zijn steun in.

het laatste nieuws

 • 'Rebellen Oekraïne zien niets in zelfbestuur'

  KIEV (ANP) - Rebellen in het oosten van Oekraïne zien niets in een voorstel voor zelfbestuur van de Oekraïense president Petro Porosjenko. Rebellenleider Andrej Poergin zei woensdag tegen de BBC dat er geen plannen zijn voor het aangaan van een politieke relatie, in welke vorm dan ook, met Oekraïne.

 • Huismerkkaas PLUS is grootste Liegebeest

  AMSTERDAM (ANP) - De Goudse kaas van supermarkt PLUS is dit jaar het 'grootste Liegebeest', als het aan Wakker Dier ligt. Het kaasje van de keten won de trofee, nadat alle andere genomineerden hun leven beterden.

 • Man probeerde naar Noord-Korea te zwemmen

  SEOUL (ANP) - Een Amerikaan die naar Noord-Korea probeerde te zwemmen is opgepakt door de Zuid-Koreaanse marine. Hij wilde naar eigen zeggen in Noord-Korea leider Kim Jong-un ontmoeten, meldden overheidsbronnen woensdag aan het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

 • HRW: Nederland heeft voortrekkersrol voor ICC

  DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft een voortrekkersrol als het gaat om de berechting van oorlogsmisdaden wereldwijd, die niet in Nederland of door Nederlanders zijn gepleegd. Dit concludeert mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat woensdag is gepubliceerd over het beginsel van 'universele jurisdictie'.

 • Station Vlaardingen-Oost dicht na ongeval

  VLAARDINGEN (ANP) - Het NS-station Vlaardingen-Oost is de komende uren gesloten, omdat een auto op een stationsgebouw is ingereden en in brand is gevlogen. Het incident gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.30 uur. Er zijn geen gewonden gevallen, meldde de politie. De brand is inmiddels geblust.

 • Kamer debatteert met Rutte over begroting

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer maakt zich op voor 2 lange dagen van debat over de rijksbegroting voor volgend jaar. De algemene politieke beschouwingen worden traditiegetrouw gezien als het belangrijkste debat van het jaar.

 • Gemiddelde Amerikaan stukje dikker

  WASHINGTON (ANP) - De gemiddelde Amerikaan is rond de taille breder en dikker geworden. De gemiddelde taille is gegroeid van 95,5 centimeter in 1999 naar 98,5 centimeter in 2012, blijkt uit een studie van de Centra voor Ziektebestrijding en -Preventie, meldden Amerikaanse media woensdag.

 • 'Wet zelfbestuur Oekraïne niet lang houdbaar'

  KIEV (ANP) - Het wetsvoorstel dat zelfbestuur voor rebellen in Oost-Oekraïne mogelijk maakt is niet lang houdbaar. De wet kan binnen zes maanden worden ingetrokken als de orde in Oekraïne is hersteld, zei adviseur Igor Griniv van de president Petro Porosjenko dinsdag op de lokale televisie.

 • Opknapbeurt voor dubbeldekkers van start

  HAARLEM (ANP) - In Haarlem wordt donderdag begonnen met het opknappen van dubbeldekkers. 418 rijtuigen worden onder handen genomen, waarna ze vanaf 2016 een stuk comfortabeler en zuiniger weer het spoor op kunnen.

 • Zuid-Korea: gesprekken Noord-Korea mogelijk

  SEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye heeft gezegd dat Zuid-Korea bereid is met Noord-Korea te praten tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Noord-Korea moet dan wel oprecht de dialoog willen aangaan en serieus kijken naar de Zuid-Koreaanse voorstellen voor toenadering, zei de president woensdag.

 • Gewonde bij schietpartij Rotterdam

  ROTTERDAM (ANP) - Bij een schietpartij nabij de Entrepothaven in Rotterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag een man gewond geraakt. Hij is gewond aan zijn been, meldde de politie.

 • Rusland wil onderzoek chemische wapens Irak

  MOSKOU (ANP) - Rusland wil dat er een onderzoek komt naar het gebruik van chemische wapens door rebellen in Irak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van ,,alarmerende berichten'' over het gebruik van chloor als wapen in een gebied ten zuiden van Tikrit in Noord-Irak. Dat meldden Russische media dinsdag.

 • Arabisch-Europees overleg over jihadisten

  RABAT (ANP) - De Europese Unie, Turkije en Arabische landen hebben dinsdag in Rabat informeel overleg gevoerd over het probleem van de buitenlandse strijders in Syrië. Dit hebben betrokkenen het Spaans persbureau EFE verteld. Nederland was er ook bij.

 • Dijsselbloem: aanval op mijn baan afgeslagen

  AMSTERDAM (ANP) - Andere eurolanden waren uit op het voorzitterschap van de eurogroep, de post die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën als 'tweede baan' heeft. Dijsselbloem zei dat dinsdagavond in RTL Late Night.

 • Obama in actie tegen ebola

  ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama is dinsdag uitdrukkelijk de strijd met de ziekte ebola aangegaan. Deze epidemie loopt uit de hand waarschuwde hij. Hij noemde in een toespraak in Atlanta het virus ,,een mogelijke bedreiging voor de veiligheid van de wereld als die niet tijdig wordt beheerst''. Amerika is bereid de strijd aan te voeren, aldus Obama.

30Opmerking
3 aug 2012 13:44
avatar
Denk totaal  niet dat  Curacao  en Bonaire  het alleen kunnen  zoveel  inzet  en nieuwe ideen als Aruba  hebben ze niet.
3 aug 2012 12:26
avatar
En al die blanken daar stemmen voor Nederland natuurlijk, dan gaan hun paradijsje naar de knopen. Wij Curaçaoenaars hier moeten onze stem ook laten horen. Ik stem voor onafhankelijkheid.
3 aug 2012 12:21
3 aug 2012 12:21
avatar
Cocaine is veel beter dan die nep drugs die jullie hier hebben. Brain Slauchters. Neppers.
3 aug 2012 12:20
avatar
Rubenstein hoe sneller hoe beter. Blij Schotte weg. Wiels aan de macht. Nu moeten wij doorploeteren in die hete Zon totdat je dood neervalt van Hollandie. Omdat het slecht hier gaat. Europa blijft lekker in die Noorderbreedte en laten wij maar bij de Evenaar.
3 aug 2012 12:16
avatar
En in Nederland moeten ze de bonussen afschaffen. Het is eigenlijk bedoeld voor Hong kong en zo, waar die managers met z'n vijven in een flatje moeten delen en geen tweede huis hebben in Curaçao waar de belasting voordelen gunstiger zijn als je vééél poen op zaak hebt.
3 aug 2012 11:28
avatar

Begrijp ook al jaren niet dat Nederland de Antillen als 'onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden' ziet. Suriname, Papoea nieuw Guinea, Indonesie, etc zijn sinds lange tijd onafhankelijk. Dus is de vraag; "wat moet men nog met Curacao en Aruba" ? Ben bang dat er achter de schermen meer speelt dan wij durven vermoeden.

 

 

3 aug 2012 11:18
avatar
natuuuuuuuuuuuuuuuurklijk wordt het NL slavernijverleden weer er bij gehaald.  ze moeten daar de vriendjespolitiek enz eens afschaffen en leren dat het geld is bedoelt voor iedereen, en niet voor de zakkenvullers daar. 
3 aug 2012 11:14
avatar
rowdy, nee. niet met hun vrouwen. met hun secretaressen...........hihihi
3 aug 2012 11:13
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?