03-8-2012 18:42 | Door ANP .

Oppositie Curaçao wil regering vormenOppositie Curaçao wil regering vormen

Oppositie Curaçao wil regering vormen

WILLEMSTAD (ANP) - De grootste oppositiepartij van Curaçao, PAR, is bereid een coalitie te vormen met enkele eenmansfracties. Dat heeft huidig PAR-leider en voormalig minister-president Emily de Jongh-Elhage vrijdag verklaard. Enkele oppositiepartijen hebben daarvoor vrijdagochtend een 'verklaring van bereidwilligheid’ getekend.

Minister-president Gerrit Schotte heeft vrijdagochtend (lokale tijd) het ontslag van zijn regering ingediend. Volgens Schotte is zijn regering nu demissionair, wordt het parlement ontbonden en zullen er op 19 oktober verkiezingen worden gehouden.

De PAR en andere oppositiepartijen zouden liever zien dat eerst de optie voor het vormen van een nieuwe regering nader wordt onderzocht. Op die manier willen de oppositiepartijen de financiële crisis aanpakken waarin Curaçao zich momenteel bevindt. Curaçao moet voor 1 september een bezuinigingsplan presenteren, zo bepaalde minister-president Mark Rutte op 13 juli.

Schotte maakte in de nacht van donderdag of vrijdag bekend dat zijn regering niet langer kon rekenen op een meerderheid in de Staten nadat de fractieleider van zijn partij, MFK, zijn steun voor de coalitie introk en verder gaat als onafhankelijk Statenlid. Eerder deze week trok een ander parlementslid ook al zijn steun in.

het laatste nieuws

 • Timmermans: Porosjenko bereid mee te werken

  DEN HAAG (ANP) - De Oekraïense premier Petro Porosjenko is bereid alle medewerking te verlenen zodat Nederlandse onderzoekers de weg kunnen gebruiken naar de plek waar het toestel van Malaysia Airlines crashte. Dat heeft hij dinsdagmiddag in een telefoongesprek met premier Mark Rutte toegezegd.

 • Veel doden bij gevechten noordoosten Libië

  BENGHAZI (ANP) - Bij hevige gevechten tussen jihadisten en regeringsgetrouwe troepen in het noordoosten van Libië zijn dinsdag meer dan 30 doden gevallen. De gevechten in de tweede stad van het land, Benghazi, zijn al geruime tijd gaande zonder dat een partij de overhand lijkt te krijgen.

 • Rusland beschuldigt Oekraïne weer

  MOSKOU (ANP) - Rusland heeft Oekraïne er dinsdag opnieuw van beschuldigd over de grens heen te hebben geschoten. Rusland klaagt in verband met de gevechten in het uiterste oosten van Oekraïne, waar het Oekraïense leger in de aanval is. Kiev wil met deze 'antiterroristische operatie' pro-Russische rebellen in de streek uitschakelen. ,,We eisen dat Oekraïne ermee stopt het territorium van de Russische Federatie onder vuur te nemen'', luidde een verklaring van het Kremlin.

 • Totaal 195 Nederlandse slachtoffers

  DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne is opgelopen tot 195. Dinsdag werd vastgesteld dat er een meisje van nog geen twee jaar met een dubbele nationaliteit onder de doden is.

 • Oekraïne: gevechten om Snizjne

  KIEV (ANP) - Het Oekraïense leger probeert nog altijd de plaats Snizjne te veroveren op de separatisten. Dat heeft luitenant-kolonel Andrej Lysenko van de Oekraïense veiligheidsraad dinsdag gezegd. Vanuit Snizjne zou op 17 juli een luchtdoelraket zijn afgevuurd op het vliegtuig van Malaysia Airlines, waardoor alle 298 inzittenden om het leven kwamen.

 • Maleisische premier donderdag in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - De Maleisische minister-president Najib Razak is donderdag in Den Haag om met premier Mark Rutte te praten over de nasleep van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Bij het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines kwamen ook mensen uit Maleisië om. Razak zal onder meer het condoleanceregister voor de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp tekenen, meldt de RVD.

 • Kamer steunt aanpak ramp door kabinet

  DEN HAAG (ANP) - De hele Tweede Kamer steunt de aanpak van het kabinet om nu eerst te proberen de resterende stoffelijke resten op de rampplek in Oekraïne en de persoonlijke bezittingen van de slachtoffers te bergen. Vrijwel alle fracties begrijpen het besluit van het kabinet om er geen militairen heen te sturen om het rampgebied veilig te stellen, omdat de risico's van zo'n militaire missie te groot zijn.

 • Veel vragen over rel met Venezuela

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft nogal wat vragen voor het kabinet over de rel met Hugo Carvajal, de voormalig beoogd consul van Venezuela op Aruba. Hij werd daar op verzoek van de Verenigde Staten opgepakt in verband met mogelijke drugshandel. Venezuela ontstak daarop in toorn. Den Haag bepaalde dat de man onschendbaar was en stuurde daarmee aan op zijn vrijlating. Daarover zijn de Amerikanen diep teleurgesteld. Carvajal heeft inmiddels als ongewenst persoon de aftocht geblazen uit Aruba.

 • Kamer eist daden van Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - Ook de Tweede Kamer eist dat Oekraïne ervoor zorgt dat de gevechten op en rond de rampplek stoppen zodat forensisch experts en marechaussees de resterende stoffelijke resten van slachtoffers kunnen bergen. Diverse partijen willen weten wat de toezegginen van Oekraïne aan Nederland over een staakt-het-vuren in het gebied waard zijn, nu de internationale teams niet bij de crashsite kunnen komen omdat het door gevechten tussen het regeringsleger en pro-Russische separatisten te gevaarlijk is.

 • Cameron beperkt uitkeringen voor EU-migranten

  LONDEN (ANP) - De Britse regering halveert de periode waarin migranten uit de EU recht hebben op een uitkering. Dat maakte premier David Cameron dinsdag bekend, aldus de BBC.

 • Granaatinslagen in Donetsk

  DONETSK (ANP) - Granaten zijn dinsdagmiddag ingeslagen in Donetsk, de 'hoofdstad' van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne. Het is niet bekend welke gebouwen zijn geraakt en of daarbij slachtoffers zijn gevallen. Het is ook niet bekend wie de granaten hebben afgevuurd. Het Oekraïense regeringsleger is de afgelopen dagen opgerukt naar Donetsk.

 • Fractievoorzitters bijgepraat over vliegramp

  DEN HAAG (ANP) - De fractievoorzitters in de Tweede Kamer zijn dinsdag achter gesloten deuren bijgepraat over de stand van zaken rond de vliegramp in Oekraïne. Dat zei Tweede Kamerlid Angelien Eijsink, voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken, dinsdag aan het begin van het debat over de nasleep van de ramp.

 • Gokbaas Curaçao opgepakt op verdenking moord

  WILLEMSTAD (ANP) - Loterijbaas Robbie dos Santos is dinsdagmorgen opgepakt op Curaçao . Hij is verdachte in een onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM).

 • Ambassade in Tripoli dicht

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse ambassade in Tripoli is sinds dinsdagochtend gesloten. De vijf medewerkers die daar nog aan het werk waren, komen via Tunesië terug naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van een bericht van NRC Handelsblad.

 • Verdachte aanslag Joods Museum uitgeleverd

  BRUSSEL (ANP) - De vermoedelijke dader van de dodelijke aanslag in het Joods Museum in Brussel is dinsdag uitgeleverd aan België. Dat meldden Vlaamse media dinsdag. Iets voor 13.00 uur reed hij in een geblindeerde, grijze Audi geflankeerd door motoragenten België binnen. De man wordt naar Brussel gebracht.

30Opmerking
3 aug 2012 13:44
avatar
Denk totaal  niet dat  Curacao  en Bonaire  het alleen kunnen  zoveel  inzet  en nieuwe ideen als Aruba  hebben ze niet.
3 aug 2012 12:26
avatar
En al die blanken daar stemmen voor Nederland natuurlijk, dan gaan hun paradijsje naar de knopen. Wij Curaçaoenaars hier moeten onze stem ook laten horen. Ik stem voor onafhankelijkheid.
3 aug 2012 12:21
3 aug 2012 12:21
avatar
Cocaine is veel beter dan die nep drugs die jullie hier hebben. Brain Slauchters. Neppers.
3 aug 2012 12:20
avatar
Rubenstein hoe sneller hoe beter. Blij Schotte weg. Wiels aan de macht. Nu moeten wij doorploeteren in die hete Zon totdat je dood neervalt van Hollandie. Omdat het slecht hier gaat. Europa blijft lekker in die Noorderbreedte en laten wij maar bij de Evenaar.
3 aug 2012 12:16
avatar
En in Nederland moeten ze de bonussen afschaffen. Het is eigenlijk bedoeld voor Hong kong en zo, waar die managers met z'n vijven in een flatje moeten delen en geen tweede huis hebben in Curaçao waar de belasting voordelen gunstiger zijn als je vééél poen op zaak hebt.
3 aug 2012 11:28
avatar

Begrijp ook al jaren niet dat Nederland de Antillen als 'onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden' ziet. Suriname, Papoea nieuw Guinea, Indonesie, etc zijn sinds lange tijd onafhankelijk. Dus is de vraag; "wat moet men nog met Curacao en Aruba" ? Ben bang dat er achter de schermen meer speelt dan wij durven vermoeden.

 

 

3 aug 2012 11:18
avatar
natuuuuuuuuuuuuuuuurklijk wordt het NL slavernijverleden weer er bij gehaald.  ze moeten daar de vriendjespolitiek enz eens afschaffen en leren dat het geld is bedoelt voor iedereen, en niet voor de zakkenvullers daar. 
3 aug 2012 11:14
avatar
rowdy, nee. niet met hun vrouwen. met hun secretaressen...........hihihi
3 aug 2012 11:13
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?