faqt (© ")
26-4-2013 17:13 | Door Tosca Sel faqt

Geloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressies

Depressieve mensen die in God geloven, reageren beter op hun behandeling dan goddelozen, dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt. De knappe koppen onderzochten het verband tussen geloof en genezing en ontdekten dat er een duidelijk verband is: des te sterker het geloof, des te groter het effect van de behandeling.

De wetenschappers volgden 159 patiënten met een psychische aandoening een jaar lang. Ze vroegen aan het begin van de behandeling hoe religieus ze zichzelf vonden op een schaal van 1 tot 5 en wat hun verwachting van de behandeling was. Na afloop van het jaar werd de vooruitgang geëvalueerd met hun artsen.

In het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Affective Disorders legt Dr. David Rosmarin uit dat religieuze mensen meer tevreden zijn. Hun geloof zorg ervoor dat ze minder depressieve gevoelens hebben en zichzelf minder snel kwaad doen. Het maakt daarvoor niet uit welke god ze aanbidden.

Als je ziek bent, heeft het dus zin om religieus te worden. Uit eerdere onderzoeken kwam al naar voren dat bidden veel voordelen heeft voor mensen die in het ziekenhuis liggen. Ze hadden minder pijnstillers nodig en ook minder last van complicaties, daarbij kwam ook nog eens dat ze het ziekenhuis eerder mochten verlaten dan ongelovigen.

Foto: Flickr.com/Patentboy

Geloof helpt tegen depressiesAls je gelooft dat God je depressief heeft gemaakt, kan hij er ook voor zorgen dat je opknapt. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt. Tosca Selfaqtfaqt(©")2013-04-26T17:11:022013-04-26T17:13:25Depressieve mensen die in God geloven, reageren beter op hun behandeling dan goddelozen, dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt. De knappe koppen onderzochten het verband tussen geloof en genezing en ontdekten dat er een duidelijk verband is: des te sterker het geloof, des te groter het effect van de behandeling.De wetenschappers volgden 159 patiënten met een psychische aandoening een jaar lang. Ze vroegen aan het begin van de behandeling hoe religieus ze zichzelf vonden op een schaal van 1 tot 5 en wat hun verwachting van de behandeling was. Na afloop van het jaar werd de vooruitgang geëvalueerd met hun artsen.In het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Affective Disorders legt Dr. David Rosmarin uit dat religieuze mensen meer tevreden zijn. Hun geloof zorg ervoor dat ze minder depressieve gevoelens hebben en zichzelf minder snel kwaad doen. Het maakt daarvoor niet uit welke god ze aanbidden.Als je ziek bent, heeft het dus zin om religieus te worden. Uit eerdere onderzoeken kwam al naar voren dat bidden veel voordelen heeft voor mensen die in het ziekenhuis liggen. Ze hadden minder pijnstillers nodig en ook minder last van complicaties, daarbij kwam ook nog eens dat ze het ziekenhuis eerder mochten verlaten dan ongelovigen.Foto: Flickr.com/PatentboyGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressiesGeloof helpt tegen depressies
2Opmerking
7 mei 2013 11:58
avatar

Wat het echt is?

zon = het gehele wezen

mercurius = handel en dieven

venus = schoonheid en liefde er voor

maan = emoties

aarde = ah dat zijn wij :) met de 0 en de plus en min polen

mars = overlevingsdrang en oorlog

Jupiter = eer en rechtvaardigheid

Saturnus = oorzaak en gevolgen

Uranus = vernieuwingen

neptunus = je mystieke dromenwereld

pluto = de regenerator

 

En dat alles is dan nog grof uiteengezet, dat op aarde in een context gezet van plus en min, goed en kwaad, zwart en wit, koud en warm.

Dus we leven op aarde in de derde dimensie.

3 mei 2013 11:19
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?