faqt (© ")
04-2-2013 09:29 | Door Matthias Echters faqt

Asteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langs

Nog 11 nachtjes slapen en dan gebeurt er iets spannends. Op 15 februari scheert de asteroïde 2012 DA14 vlak langs de aarde, bevestigt Nasa. Dit stuk ruimtepuin komt op slechts 34.500 kilometer van de aarde voorbij zoeven; dat betekent dat het binnen de baan van enkele geostationaire satellieten komt. De maan is bijvoorbeeld tien keer zo ver.

Nasa weet ondertussen meer van deze asteroïde. Zo bestaat het ding waarschijnlijk uit 130.000 ton silicaat en heeft het een snelheid ten opzichte van de aarde van 22.000 kilometer per uur. Oorspronkelijk komt deze steen uit de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter, maar sinds enkele eeuwen draait zij rond de zon.

Het is niet onze laatste close encounter dit jaar. In maart krijgen we komeet 2011 L4 op bezoek, die met een goede kijker te zien is. Maar nog meer enthousiasme is er voor de fly-by van Ison, midden november. Deze komeet is waarschijnlijk met het blote oog te zien, mits de hemel helder is. De laatste keer dat Ison een bezoekje aan de aarde bracht, was 10 miljoen jaar geleden. Voorlopers van de mens hebben er waarschijnlijk naar gekeken en niet begrepen wat het was. Nu zullen de lenzen van allerlei observatoria er op zijn gericht om meer te weten te komen van dit brok ruimtepuin.

Asteroïde vliegt vlak langsNog 11 nachtjes slapen en dan gebeurt er iets spannends. Op 15 februari scheert de asteroïde 2012 DA14 vlak langs de aarde, bevestigt Nasa. Matthias Echtersfaqtfaqt(©")2013-02-04T09:29:322013-02-04T09:29:32Nog 11 nachtjes slapen en dan gebeurt er iets spannends. Op 15 februari scheert de asteroïde 2012 DA14 vlak langs de aarde, bevestigt Nasa. Dit stuk ruimtepuin komt op slechts 34.500 kilometer van de aarde voorbij zoeven; dat betekent dat het binnen de baan van enkele geostationaire satellieten komt. De maan is bijvoorbeeld tien keer zo ver.Nasa weet ondertussen meer van deze asteroïde. Zo bestaat het ding waarschijnlijk uit 130.000 ton silicaat en heeft het een snelheid ten opzichte van de aarde van 22.000 kilometer per uur. Oorspronkelijk komt deze steen uit de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter, maar sinds enkele eeuwen draait zij rond de zon.Het is niet onze laatste close encounter dit jaar. In maart krijgen we komeet 2011 L4 op bezoek, die met een goede kijker te zien is. Maar nog meer enthousiasme is er voor de fly-by van Ison, midden november. Deze komeet is waarschijnlijk met het blote oog te zien, mits de hemel helder is. De laatste keer dat Ison een bezoekje aan de aarde bracht, was 10 miljoen jaar geleden. Voorlopers van de mens hebben er waarschijnlijk naar gekeken en niet begrepen wat het was. Nu zullen de lenzen van allerlei observatoria er op zijn gericht om meer te weten te komen van dit brok ruimtepuin.Asteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langsAsteroïde vliegt vlak langs
4Opmerking
13 feb 2013 15:34
avatar
2012DA14 heeft een kans van 1:50000 om op aarde terecht te komen. Echter vliegt deze asteroïde wel door het stuk ruimte waar onze satellieten zich bevinden. Het is dan maar afwachten of deze door 2012DA14 geraakt worden. 
6 feb 2013 11:16
avatar
Kom eens met echt nieuws wanneer zo'n asteroïde werkelijk op de aarde afstevent, dit maakt mensen onnodig nerveus.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?