17-8-2012 21:48 | Door ANP .

Odfjell vordert met leegmaken tanksROTTERDAM (ANP) - Tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek heeft 166 van de 283 tanks op zijn terrein leeggemaakt. Dat maakte DCMR Milieudienst Rijnmond vrijdag bekend in haar wekelijkse update. Het Noorse bedrijf ligt sinds eind juli vrijwel stil. Dat gebeurde na een reeks van incidenten.

Volgens het plan van aanpak van Odfjell moeten alle tanks die licht ontvlambare producten bevatten uiterlijk op 1 september leeg zijn.

De milieudienst maakte ook bekend dat 13 tanks die in 2007 zijn gebouwd weer mogen worden gebruikt. De koel- en bluswatervoorzieningen van deze opslagtanks zijn goed bevonden.

het laatste nieuws

 • 'Oud-president Brazilië toch niet omgebracht'

  BRASILIA (ANP) - De voormalige Braziliaanse president Juscelino Kubitschek, die in 1976 overleed, is vermoedelijk toch niet vermoord. Volgens onderzoekers stierf de politicus door een verkeersongeval, berichtte de BBC.

 • Politie bundelt krachten na incidenten Kuip

  ROTTERDAM (ANP) - De politiekorpsen van Rotterdam en Amsterdam bundelen de krachten om de Ajax-supporters op te sporen die afgelopen zondag in De Kuip verantwoordelijk waren voor het vuurwerkincident en de vernielingen in het Rotterdamse voetbalstadion. De politie maakte woensdag bekend dat beide korpsen een gezamenlijk onderzoek zijn gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie.

 • 'Veroordeling relschoppers Ajax moeilijk'

  ROTTERDAM (ANP) - Het wordt bijna onmogelijk om de Ajax-fans die zich afgelopen zondag in De Kuip in Rotterdam schuldig maakten aan vandalisme, veroordeeld te krijgen. Dat komt omdat zij zichzelf onherkenbaar hadden gemaakt. Het enkele feit dat via het kaartsysteem is te achterhalen wie voor welke stoel een ticket had, is ,,volstrekt onvoldoende’’ om verdachten veroordeeld te krijgen, zegt Theo de Roos, emeritus-hoogleraar strafrecht woensdag.

 • Man aangehouden voor bommelding Groningen

  GRONINGEN (ANP) - De politie heeft een 37-jarige man uit Groningen aangehouden die verdacht wordt van een bommelding vorige week dinsdag bij de rechtbank in die plaats. Na de melding werden de rechtbank en enkele woningen in de omgeving ontruimd.

 • Tientallen doden door treinongeval Congo

  KINSHASA (ANP) - Door een treinongeval in de Democratische Republiek Congo zijn waarschijnlijk meer dan 50 mensen om het leven gekomen. Volgens lokale overheden raakten 69 mensen gewond, toen de trein bij Likasi in de provincie Katanga in het zuidoosten ontspoorde.

 • 'Omgekeerde wereld: de AIVD volgen'

  RIJSWIJK (ANP) - Het eerste twitterspreekuur woensdag van de geheime dienst AIVD inspireerde heel wat twitteraars tot het plaatsen van hilarische opmerkingen en flauwe grappen en soms ook serieuze vragen. Tot die conclusie komt de AIVD na het ontvangen van bijna 2000 tweets naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag.

 • Rusland: Oekraïne en VS schenden akkoord

  MOSKOU (ANP) - Rusland heeft Oekraïne en de Verenigde Staten er woensdag van beschuldigd het akkoord van vorige week over de crisis in Oekraïne te schenden. Beide landen negeren de provocerende acties van nationalisten in het oosten van het land, klaagt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou.

 • Russisch leger oefent bij Oekraïense grens

  MOSKOU (ANP) - Rusland heeft militaire oefeningen uitgevoerd bij de grens met Oekraïne. Dat gebeurde in het district Rostov, bij de zuidoostelijke grens met Oekraïne. Een woordvoerder van het district maakte dat woensdag bekend zonder verder in te gaan op de aard of het doel van de trainingen.

 • Milde griepepidemie in Nederland

  UTRECHT (ANP) - Op dit moment is er een milde griepepidemie in Nederland. Het is de tweede epidemie van dit jaar, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). Eerder leek er heel weinig griep te zijn, maar het gezondheidsinstituut corrigeerde vorige week de cijfers.

 • Nederlandse mijnenjager in Oostzee

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse mijnenjager Zr.Ms. Makkum is woensdag aangekomen in de Oostzee. Het schip, dat dinsdag uit Kiel was vertrokken, zal deel uitmaken van een NAVO-vloot. Die zal vanwege de oplopende spanning in Oekraïne haar aanwezigheid tonen door te oefenen bij de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen.

 • Amsterdam mag coffeeshops op Wallen verbieden

  AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam hoeft de verkoop van softdrugs op de Wallen niet te gedogen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door coffeeshophouders.

 • Alarm om Russische vliegtuigen aan grens

  VOLKEL (ANP) - Twee Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn woensdag in actie gekomen omdat twee Russische militaire vliegtuigen het Nederlandse luchtruim dreigden binnen te vliegen. De Nederlanders hoefden de toestellen uiteindelijk niet te onderscheppen, omdat de Russen aan de rand van het gebied afweken en op dat moment al werden begeleid door Britse straaljagers.

 • Fatah en Hamas willen één Palestijns kabinet

  GAZA-STAD (ANP) - De rivaliserende Palestijnse organisaties Fatah en Hamas zijn overeengekomen weer één Palestijnse regering te vormen. Dit is woensdag van een Fatah-leider vernomen. Sinds 2007 is het Palestijnse bestuur verdeeld: Fatah regeert op de Westelijke Jordaanoever, terwijl Hamas de scepter zwaait in de Gazastrook.

 • Condoleances Turkije na massamoord Armenië

  ANKARA (ANP) - Premier Recep Tayyip Erdogan heeft woensdag in een onverwachte verklaring namens Turkije zijn leedwezen betuigd met de nakomelingen van Armeniërs die hun leven verloren in de deportatie en massamoorden aan het begin van de vorige eeuw. Op 24 april 1915, in de nadagen van het Ottomaanse rijk, begonnen de deportaties en latere moorden die ongeveer 2 jaar duurden en vele Armeniërs het leven kostte.

 • Coalitie twijfelt aan duurder treinkaartje

  DEN HAAG (ANP) - De VVD ziet ,,vooralsnog'' niets in het plan om het treinkaartje in de spits duurder te maken. ,,Dat is een klap in het gezicht van de treinreiziger die al in overvolle treinen zit'', reageerde woensdag het Tweede Kamerlid Betty de Boer van de regeringspartij. Ook coalitiepartner PvdA lijkt nog niet overtuigd. Tweede Kamerlid Duco Hoogland: ,,Als het autogebruik daardoor toeneemt, vraag ik me af of het een goed idee is.''