17-8-2012 21:48 | Door ANP .

Odfjell vordert met leegmaken tanksROTTERDAM (ANP) - Tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek heeft 166 van de 283 tanks op zijn terrein leeggemaakt. Dat maakte DCMR Milieudienst Rijnmond vrijdag bekend in haar wekelijkse update. Het Noorse bedrijf ligt sinds eind juli vrijwel stil. Dat gebeurde na een reeks van incidenten.

Volgens het plan van aanpak van Odfjell moeten alle tanks die licht ontvlambare producten bevatten uiterlijk op 1 september leeg zijn.

De milieudienst maakte ook bekend dat 13 tanks die in 2007 zijn gebouwd weer mogen worden gebruikt. De koel- en bluswatervoorzieningen van deze opslagtanks zijn goed bevonden.

het laatste nieuws

 • Auto rijdt water in; bestuurder dood

  RETRANCHEMENT (ANP) - Een 77-jarige inwoner van Retranchement is zaterdag om het leven gekomen toen zijn auto in de Zeeuws-Vlaamse plaats van de weg raakte en in het water belandde. Dat meldde de politie.

 • Paar 100 betogers voor Palestina op de Dam

  AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn zaterdagmiddag naar schatting een paar 100 mensen bijeen voor een pro-Palestina-demonstratie. Een aantal aanwezigen heeft Palestijnse vlaggen bij zich.

 • Oud-ministers nemen het op voor Defensie

  HILVERSUM (ANP) - De uitgaven aan Defensie moeten weer omhoog. Daarvoor pleitten zaterdag oud-ministers van Defensie in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

 • Merkel pleit voor wapenstilstand Oekraïne

  KIEV (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in Kiev gepleit voor een ,,tweezijdige wapenstilstand'' die een einde moet maken aan het conflict in het oosten van Oekraïne. Dat zei ze na afloop van een gesprek met de Oekraïense president Petro Porosjenko zaterdag.

 • Hamas wil bij Internationaal Strafhof

  GAZA (ANP) - Het leiderschap van de Palestijnse beweging Hamas is voor aansluiting van Palestina bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Hamasleider Moussa Abu Marzouk heeft dat zaterdag op zijn Facebookpagina geschreven.

 • Honderden IS-strijders gesneuveld in Syrië

  RAQQA (ANP) - Bij hevige gevechten om een militaire luchtbasis in het oosten van Syrië zijn de afgelopen drie dagen meer dan 300 strijders van Islamitische Staat (IS) verwond of om het leven gekomen. Het Syrische leger heeft het aantal luchtaanvallen op extremisten sterk opgevoerd, zei een woordvoerder van de activistische Syrische Observatorium voor Mensenrechten zaterdag.

 • Vaten gedumpt in Emmen en Loon op Zand

  EMMEN (ANP) - In de omgeving van Emmen en Loon op Zand zijn de afgelopen dagen vaten gedumpt met daarin vermoedelijk drugsafval. In Emmen was het volgens de politie vooral in aanloop naar het weekend raak, in Loon op Zand werd zaterdagochtend een zestal vaten gevonden.

 • Ivoorkust sluit grenzen met ebolalanden

  YAMOUSSOUKRO (ANP) - Het Afrikaanse land Ivoorkust sluit zijn landgrenzen met de buurlanden Guinee en Liberia, waar het ebolavirus om zich heen grijpt. De maatregel moet voorkomen dat het dodelijke virus zich verspreidt naar Ivoorkust, liet de regering weten.

 • Ook Wijkertunnel even dicht

  BEVERWIJK (ANP) - Door een ongeluk met een caravan was zaterdagmiddag ook de Wijkertunnel (A9) in zuidelijke richting korte tijd geheel afgesloten. Door deze Noord-Hollandse tunnel gaat onder meer verkeer dat moet omrijden omdat de nabijgelegen Velsertunnel (in de snelweg A22) door een technisch probleem dicht is.

 • Boot met 170 mensen zinkt in Middellandse Zee

  TRIPOLI (ANP) - Een boot met aan boord 170 migranten op weg naar Europa is voor de kust van Libië gezonken. Dat heeft de marine van Libië bekendgemaakt. De meeste opvarenden zijn vermist.

 • Weer vliegtuig met slachtoffers naar Maleisië

  KUALA LUMPUR (ANP) - Een vliegtuig met de resten van nog twee Maleisische slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne komt zondag aan in Maleisïe. Een vliegtuig van Malaysia Airlines brengt ze van Schiphol naar de luchthaven van Kuala Lumpur. Dat meldden Maleisische media.

 • 'Vrachtwagens namen fabrieksapparatuur mee'

  KIEV (ANP) - Volgens Oekraïne hebben vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi productieapparatuur uit Oekraïense wapenfabrieken ingeladen. Dat heeft een Oekraïense legerwoordvoerder zaterdag gezegd.

 • Rusland: noodhulp in Oekraïne afgeleverd

  MOSKOU (ANP) - De noodhulp die Rusland naar het oosten van Oekraïne heeft gestuurd, is afgeleverd. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte zaterdag bekend dat het wil blijven samenwerken met het Rode Kruis voor de levering van hulpgoederen aan Oost-Oekraïne.

 • Merkel in Kiev voor overleg Oekraïnecrisis

  KIEV (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel is zaterdag aangekomen in Kiev voor gesprekken over de crisis in het oosten van dat land. Merkel zal in de Oekraïense hoofdstad praten met president Petro Porosjenko, premier Arseni Jatsenjoek en burgemeesters van een aantal steden in Oekraïne.

 • Doden Gazastrook bij luchtaanval Israël

  GAZA (ANP) - Bij luchtaanvallen van Israël op de Gazastrook zijn zaterdag zeker vijf Palestijnen om het leven gekomen. Enkele andere mensen raakten gewond, meldden hulpdiensten in de Gazastrook. Het Israëlische leger zegt twintig doelen in het Palestijnse gebied te hebben gebombardeerd.