17-8-2012 21:48 | Door ANP .

Odfjell vordert met leegmaken tanksROTTERDAM (ANP) - Tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek heeft 166 van de 283 tanks op zijn terrein leeggemaakt. Dat maakte DCMR Milieudienst Rijnmond vrijdag bekend in haar wekelijkse update. Het Noorse bedrijf ligt sinds eind juli vrijwel stil. Dat gebeurde na een reeks van incidenten.

Volgens het plan van aanpak van Odfjell moeten alle tanks die licht ontvlambare producten bevatten uiterlijk op 1 september leeg zijn.

De milieudienst maakte ook bekend dat 13 tanks die in 2007 zijn gebouwd weer mogen worden gebruikt. De koel- en bluswatervoorzieningen van deze opslagtanks zijn goed bevonden.

het laatste nieuws

 • Kabinet vraagt ziekenhuizen om hulp bij ebola

  HILVERSUM (ANP) - Ziekenhuizen krijgen deze week een brief van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) waarin ze wordt gevraagd of ze kunnen helpen bij de bestrijding van ebola in Afrika. Het kabinet steunt daarmee de oproep van Artsen zonder Grenzen (AzG) aan de zorginstellingen om waar mogelijk gezondheidswerkers te leveren.

 • Speleoloog na 2 weken gered uit grot Peru

  LIMA (ANP) - Reddingswerkers hebben in Peru een Spaanse onderzoeker gered die na een val bijna 2 weken in een grot had vastgezeten. De Spaanse speleoloog Cecilio Lopez-Tercero was ongeveer 400 meter onder de grond met een rugblessure vast komen te zitten in de grot Intimachay in het noorden van Peru in het Amazonegebied.

 • Eerste geval van ebola vastgesteld in VS

  DALLAS (ANP) - Voor het eerst is in de Verenigde Staten bij een patiënt ebola vastgesteld. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in de VS dinsdag laten weten, aldus Amerikaanse media. Verdere bijzonderheden over de persoon ontbreken nog.

 • Tips stromen binnen over afpersing De Mol

  HILVERSUM (ANP) - De tips over de afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol stromen dinsdagavond bij de politie binnen. Ruim een half uur nadat er op televisie aandacht was besteed aan de zaak, waren er al ruim 30 tips binnengekomen. Volgens de politie worden er namen genoemd van de man op de getoonde compositietekening.

 • EU wil vredesmissie CAR verlengen

  BRUSSEL (ANP) - De vredesmissie van de EU in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) wordt waarschijnlijk verlengd met drie maanden. De ambassadeurs van de EU-landen zijn dat dinsdag in principe overeengekomen.

 • Dreigbrieven onder stenen voor familie De Mol

  HILVERSUM (ANP) - John de Mol ontvangt dreigbrieven die onder andere worden achtergelaten onder bakstenen bij zijn huis in Blaricum en op andere plekken. In de brieven staat dat hij een fors geldbedrag moet betalen, anders zou de kinderen van zijn zus Linda iets worden aangedaan.

 • IS laat tientallen scholieren gaan

  DAMASCUS (ANP) - Militanten van IS hebben in Syrië ruim 70 scholieren vrijgelaten die meer dan 4 maanden geleden werden ontvoerd. Dat meldde het Syrische Observatorium voor Mensenrechten dinsdag.

 • Eerste aanval in Irak door Britse jagers

  LONDEN (ANP) - Britse straaljagers hebben voor het eerst een aanval uitgevoerd op IS-doelen in Irak. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie dinsdag laten weten. Het was de eerste aanval die werd uitgevoerd, sinds het Britse parlement vrijdag zijn goedkeuring gaf aan gevechtsoperaties.

 • Turkije bereidt militaire actie tegen IS voor

  ANKARA (ANP) - Turkije bereidt zich voor op militaire actie in Syrië en Irak. Het parlement geeft naar verwachting donderdag toestemming aan de strijdkrachten de grens over te steken. Vicepremier Bulent Arinc zei dinsdag dat de volksvertegenwoordigers ,,het leger een mandaat geven om alle dreigingen en risico's aan te pakken''.

 • Ruim tachtig schademeldingen na aardbeving

  GRONINGEN (ANP) - Bij de NAM in Assen zijn dinsdagmiddag 85 meldingen binnengekomen van mensen die schade hebben aan hun huis als gevolg van de aardbeving eerder die dag. Dat meldt een woordvoerder van de NAM.

 • Hoofd beveiliging Witte Huis door het stof

  WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse geheime dienst, Julia Pierson, ging dinsdag diep door het stof vanwege het binnendringen in het Witte Huis eerder deze maand door een gewapende man.

 • Taiwan waarschuwt Peking over protest

  TAIPEI (ANP) - Taiwan heeft dinsdag de Chinese leiders in Peking gewaarschuwd niet hard op te treden tegen betogers in Hongkong. Dat zou de goede betrekkingen tussen Peking en Taipei kunnen schaden en het volk van Taiwan kunnen vervreemden van het Chinese volk.

 • Eerste Nederlandse militairen in missiegebied

  DEN HAAG (ANP) - De eerste Nederlandse militairen zijn naar het Midden-Oosten vertrokken om de komst van de F-16's voor te bereiden die in Irak gaan meevechten tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De groep van 40 militairen vertrok maandag vanaf vliegbasis Eindhoven naar het ,,gastland'', zo heeft Defensie dinsdag gemeld.

 • Voedselrantsoenen vluchtelingen Syrië omlaag

  BERLIJN (ANP) - De voedselrantsoenen die vluchtelingen in Syrië krijgen van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) gaan in oktober met 40 procent omlaag.

 • Tropenartsen niet besmet met ebola

  ROTTERDAM (ANP) - Tropenartsen Erdi Huizenga en Nick Zwinkels hebben definitief geen ebola. Dat heeft de Lion Heart Foundation, waar de artsen voor werken, dinsdag gemeld.