03-8-2012 02:58 | Door ANP .

Obama wil Florida voor zijn verjaardagObama wil Florida voor zijn verjaardag

Obama wil Florida voor zijn verjaardag

ORLANDO (ANP) - President Barack Obama weet wel een leuk cadeau voor zijn 51e verjaardag, aanstaande zaterdag. Tegen aanhangers in de stad Orlando grapte de Amerikaanse president donderdag dat hun staat Florida ,,geen slecht verjaardagscadeau zou zijn’’.

Florida is de grootste 'swing state’ van het land. Met die term bedoelen Amerikanen dat er geen duidelijke Democratische of Republikeinse meerderheid is. Zowel Obama als zijn Republikeinse uitdager in de presidentsverkiezingen van 6 november Mitt Romney is er veel aan gelegen de kiezers in de staat achter zich te krijgen.

Obama zit over zijn leeftijd niet zo in. ,,Michelle zegt dat ik eruitzie als 50, dus dat is niet slecht.’’

het laatste nieuws

 • Schotse zakenlieden tegen afscheiding

  LONDEN (ANP) - De chefs van ruim 130 grote bedrijven in Schotland hebben zich tegen onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk gekeerd. In een open brief roepen zij de Schotse bevolking op om op 18 september in het referendum tegen de onafhankelijkheid te stemmen.

 • CDA: front vormen tegen radicalisering

  DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die de rechtsstaat en democratische waarden zijn toegedaan, moeten een front vormen tegen radicalisering in de samenleving. Die oproep hebben CDA-fractievoorzitters uit een aantal grote steden woensdag gedaan in een pamflet.

 • Ebolapatiënt Duitsland vijfde in het Westen

  HAMBURG (ANP) - De met het ebolavirus besmette man die woensdag in het Duitse Hamburg is aangekomen, is de vijfde patiënt die naar een land in het Westen is gebracht om te worden behandeld. Het gaat overigens niet om een Duitser maar een epidemie-expert uit Senegal die tijdens zijn werk in Sierra Leone besmet raakte.

 • Leger Liberia schiet op ebola-betogers

  MONROVIA (ANP) - Het Liberiaanse leger heeft woensdag in de hoofdstad Monrovia met scherp geschoten op betogers. Zij wilden de quarantaine van hun wijk doorbreken. De arme buurt West Point is afgesloten om verdere verspreiding van ebola te voorkomen. Bewoners kunnen er niet uit om te gaan werken of eten te kopen.

 • Spaarders willen steun Dijsselbloem

  DEN HAAG (ANP) - Icesavings zegt graag gebruik te maken van het aanbod van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën om te helpen bij de verkoop van de vorderingen die de belangenvereniging van spaarders nog heeft op de IJslandse bank Landsbanki.

 • Den Haag mocht protest Occupy verbieden

  DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag mocht in 2012 een tentenkamp van Occupy op het Malieveld verbieden. De betogers verstoorden de openbare orde. Er waren incidenten en de demonstranten gingen hun kamp, in een openbaar gebied, ,,steeds meer als eigen terrein beschouwen waartoe zij de politie geen toegang wilden verschaffen''. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.

 • Crimineel duo bekent inbraken

  AMSTERDAM ANP) - Het crimineel duo Antonio Marcus van der P. (25) en Enise B. heeft bekend dat het een reeks inbraken heeft gepleegd. Dat heeft advocaat Peter Plasman woensdag bevestigd na een bericht hierover in het AD.

 • Meerderheid dna-profielen vliegramp bekend

  DEN HAAG (ANP) - Van ruim driekwart van de stoffelijke resten die zijn gevonden na de vliegtuigramp in Oekraïne, is het DNA-profiel bekend. Van de rest kan nog geen profiel gemaakt worden wegens de staat waarin die resten verkeren. Daar moet opnieuw onderzoek naar gedaan worden.

 • 'Russische militairen in Amvrosiivka'

  KIEV (ANP) - De stroom berichten over Russische militairen in het oosten van Oekraïne houdt ook woensdag aan. Volgens het Oekraïense leger zijn de afgelopen 24 uur Russische soldaten in gepantserde voertuigen de grens overgestoken en de Oekraïense plaats Amvrosiivka binnengetrokken.

 • Oekraïne wil NAVO-hulp

  KIEV (ANP) - Oekraïne heeft ,,praktische hulp'' van de NAVO nodig en verwacht dat daar tijdens de bijeenkomst van het bondgenootschap in september in Wales beslissingen over worden genomen. Dat heeft de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek woensdag gezegd.

 • Dagjesmensen in de file

  KAATSHEUVEL (ANP) - Voor het eerst in lange tijd is het stralend weer en dus trekken mensen woensdag massaal naar pretpartken. Vooral de Efteling en pretpark Julianatoren in Apeldoorn zijn popualir, zo kan worden geconcludeerd op basis van de verkeersdrukte.

 • 'Formeel onderzoek naar IMF-baas Lagarde'

  PARIJS (ANP) - Frankrijkt stelt een formeel onderzoek in naar IMF-baas Christine Lagarde in een zaak wegens vermeend misbruik van Frans overheidsgeld. Dat zei een bron woensdag tegen persbureau Reuters. Lagarde gaat tegen het besluit in beroep. Zij is niet van plan om af te treden als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, aldus de anonieme bron.

 • VN: chemicaliën ingezet door regering Syrië

  GENÈVE (ANP) - De Syrische regering en strijders van Islamitische Staat begaan beide oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in de oorlog in Syrië. Dat hebben onderzoekers van de Verenigde Naties woensdag gezegd.

 • Zara haalt omstreden shirt uit collectie

  AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse modeketen Zara heeft een kindershirt uit de verkoop gehaald dat deze week veel ophef veroorzaakte. Het gestreepte shirt met goudgele ster deed veel mensen denken aan concentratiekampkleding met Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog.

 • Abdullah trekt verkiezingswaarnemers terug

  KABUL (ANP) - Het kamp van de Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah boycot voorlopig de hertelling van de stemmen die zijn uitgebracht in de presidentsverkiezingen. Volgens de BBC heeft de oud-minister van Buitenlandse Zaken zijn waarnemers teruggetrokken uit het proces.

6Opmerking
3 aug 2012 11:01
avatar
Van harte gefeliciteerd!!! Moge al uw wensen uitkomen.
3 aug 2012 09:57
avatar
Obama, daar is de tuin van het witte huis te klein voor !!!
3 aug 2012 09:41
avatar
KIJK DAT IS NOU WAT IK NOEM EEN CADEAUTJE SUCCES OBAMA MET JE VERKIEZING
3 aug 2012 08:47
avatar
Ga liever wat aan de zorg doen zodat mensen  niet hoeven te werken tot hun 9oe
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?