03-8-2012 02:58 | Door ANP .

Obama wil Florida voor zijn verjaardagObama wil Florida voor zijn verjaardag

Obama wil Florida voor zijn verjaardag

ORLANDO (ANP) - President Barack Obama weet wel een leuk cadeau voor zijn 51e verjaardag, aanstaande zaterdag. Tegen aanhangers in de stad Orlando grapte de Amerikaanse president donderdag dat hun staat Florida ,,geen slecht verjaardagscadeau zou zijn’’.

Florida is de grootste 'swing state’ van het land. Met die term bedoelen Amerikanen dat er geen duidelijke Democratische of Republikeinse meerderheid is. Zowel Obama als zijn Republikeinse uitdager in de presidentsverkiezingen van 6 november Mitt Romney is er veel aan gelegen de kiezers in de staat achter zich te krijgen.

Obama zit over zijn leeftijd niet zo in. ,,Michelle zegt dat ik eruitzie als 50, dus dat is niet slecht.’’

het laatste nieuws

 • Zweden boos om Russische straaljagers

  STOCKHOLM (ANP) - Zweden heeft de ambassadeur van Rusland vrijdag ontboden omdat twee gevechtsvliegtuigen uit dat land deze week het Zweedse luchtruim waren binnengedrongen. De twee Soechoj Soe-24-jachtbommenwerpers vlogen woensdag in het Zweedse luchtruim ten zuiden van het eiland Öland.

 • Politiemensen verdacht bij aanbesteding auto

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft meerdere politiefunctionarissen op de korrel in verband met de omstreden aanbesteding van 13.000 politiewagens. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) wacht het onderzoek niet af en heeft besloten de aanbesteding opnieuw te doen, zo heeft hij de Tweede Kamer vrijdag laten weten.

 • Catalonië zet stapje naar onafhankelijkheid

  BARCELONA (ANP) - Op de dag dat Schotland besloot om niet onafhankelijk te worden, heeft het parlement van de Spaanse regio Catalonië een poging gedaan om verder te komen in de strijd voor onafhankelijkheid. Het parlement keurde vrijdag een wetsvoorstel goed dat het mogelijk maakt een referendum over onafhankelijkheid voor te bereiden.

 • 'DNA-test toont dat Boël buitenechtelijk is'

  BRUSSEL (ANP) - De wettige vader van Delphine Boël, die zegt een buitenechtelijke dochter te zijn van de Belgische koning Albert II, is definitief niet haar biologische vader. Dat is volgens Belgische media gebleken uit een DNA-test.

 • Extra Griekse grond voor koning niet te koop

  DEN HAAG (ANP) - De Staat kon de extra grond die nodig is om het vakantiehuis van koning Willem-Alexander in Griekenland te beveiligen alleen maar pachten en niet kopen. Dat schrijft premier Mark Rutte vrijdagavond aan de Tweede Kamer.

 • Elizabeth: Schotten zullen elkaar respecteren

  LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth is er zeker van dat de Schotten elkaar na het referendum in een geest van wederzijds respect zullen vinden. Dat zegt zij in een verklaring die Buckingham Palace vrijdagavond heeft verspreid.

 • 120 miljoen voor Nederlandse hulporganisaties

  DEN HAAG (ANP) - De komende jaren komt 120 miljoen euro extra beschikbaar voor Nederlandse particuliere hulporganisaties. Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven.

 • Duitse moslims in actie tegen IS

  BERLIJN (ANP) - Moslims in Duitsland hebben vrijdag op een nationale dag van gebed de acties van Islamitische Staat veroordeeld. Zij beloofden jongeren ervan te weerhouden zich bij de extremistische groepering in Irak en Syrië aan te sluiten.

 • Schotse premier Salmond stapt op

  EDINBURGH (ANP) - De Schotse premier Alex Salmond heeft bekendgemaakt dat hij opstapt, nadat Schotland in het referendum tegen onafhankelijkheid had gestemd. Salmond zei dat hij aftreedt na een conferentie van zijn Schotse Nationale Partij in november. Hij zal dan ook geen nominatie voor het leiderschap van de partij accepteren.

 • Timmermans: geen rust tot daders zijn berecht

  NEW YORK (ANP) - De eerste prioriteit van Nederland in het onderzoek naar de vliegramp in Oost-Oekraïne was en blijft het terugbrengen van alle stoffelijke overschotten en bezittingen van de slachtoffers. En ,,wij rusten niet tot de daders zijn berecht", zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken vrijdag tot drie keer toe in zijn toespraak in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

 • President Kenia moet op 8 oktober naar ICC

  DEN HAAG (ANP) - President Uhuru Kenyatta van Kenia moet op 8 oktober persoonlijk naar het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag komen om de voortgang van zijn rechtszaak te bespreken. Dit hebben de rechters vrijdag besloten. Als Kenyatta, zoals hij verplicht is, gehoor heeft aan de beslissing, dan is het voor het eerst dat een staatshoofd in functie bij het hof verschijnt.

 • Weer minder cellen en minder banen in bajes

  DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft ook de komende 5 jaar minder behoefte aan cellen en eveneens aan enkelbanden. Dat voorspelt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Er gaan daarom 300 cellen op de reservebank en 400 enkelbanden worden ook terzijde geschoven. Er komen daardoor ook nog eens 180 arbeidsplaatsen te vervallen, maar er hoeven geen gevangenissen meer dicht.

 • Ex-president Sarkozy terug in Franse politiek

  PARIJS (ANP) - De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy wil terug in de politiek en weer leider worden van de centrumrechtse partij UMP. Hij aast daarmee op de kandidatuur voor het presidentschap bij de verkiezingen van 2017.

 • 18-jarige chauffeur rijdt in op scholieren

  DIEPHOLZ (ANP) - Een 18-jarige man is vrijdagochtend in het noorden van Duitsland ingereden op een groep scholieren. Zeven scholieren raakten gewond, van wie er één in levensgevaar verkeert. Dat meldt de Duitse regionale zender NDR.

 • Nu 225 slachtoffers MH17 geïdentificeerd

  DEN HAAG (ANP) - Deze week zijn er 14 slachtoffers van de rampvlucht MH17 geïdentificeerd, waardoor het totale aantal nu 225 is. Onder de 14 waren 7 slachtoffers met de Nederlandse nationaliteit, liet het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag weten.

6Opmerking
3 aug 2012 11:01
avatar
Van harte gefeliciteerd!!! Moge al uw wensen uitkomen.
3 aug 2012 09:57
avatar
Obama, daar is de tuin van het witte huis te klein voor !!!
3 aug 2012 09:41
avatar
KIJK DAT IS NOU WAT IK NOEM EEN CADEAUTJE SUCCES OBAMA MET JE VERKIEZING
3 aug 2012 08:47
avatar
Ga liever wat aan de zorg doen zodat mensen  niet hoeven te werken tot hun 9oe
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?