03-8-2012 05:30 | Door ANP .

Noord-Korea vraagt hulp na overstromingenPYONGYANG (ANP) - Noord-Korea heeft de Verenigde Naties om extra voedselhulp gevraagd na de overstromingen van afgelopen maand. VN-medewerkers in Pyongyang zeggen dat de nood hoog is, berichtte de BBC vrijdag.

Volgens Noord-Koreaanse staatsmedia kwamen minimaal 119 mensen om door de verwoestende kracht van het water. Tienduizenden Noord-Koreanen zijn dakloos geraakt. Doordat ook akkers overstroomden, dreigt het voedseltekort in het Aziatische land nog erger te worden dan het al was.

Het dictatoriaal bestuurde Noord-Korea is al jaren afhankelijk van voedselhulp. Volgens een recent VN-rapport is tweederde van de bevolking ondervoed.

het laatste nieuws

 • Elizabeth 'bromde van vreugde' over Schotland

  LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth II ,,bromde van vreugde'' toen premier David Cameron haar de uitslag van het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland meedeelde. Dat zei Cameron volgens de BBC tegen de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg zonder te beseffen dat de microfoons openstonden. Hij zei dat hij ,,nog nooit iemand zo gelukkig'' op een gebeurtenis had horen reageren.

 • Rutte: begrip voor bombardement Syrië

  NEW YORK (ANP) - Nederland heeft begrip voor de bombardementen in Syrië die de Verenigde Staten in de nacht van maandag op dinsdag hebben uitgevoerd. Dat zei minister-president Mark Rutte dinsdag in New York. Rutte woont daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij. ,,Ik heb de verschrikkelijke beelden gezien van de situatie aan de grens tussen Syrië en Turkije", verklaarde hij.

 • VN-chef verdedigt aanvallen op Syrië

  NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië waren een schending van de territoriale onschendbaarheid van naties, ,,maar ze waren gericht op extremisten die een serieuze bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid vormen''. Dit zei VN-chef Ban Ki-moon dinsdag .

 • Extra zittingsdag zaak DNA Belgische koning

  BRUSSEL (ANP) - Op donderdag 2 oktober gaat de zaak verder over de vraag of kunstenares Delphine Boël de buitenechtelijke dochter is van de Belgische koning Albert II. De zaak ging dinsdag onder veel mediabelangstelling van start, maar vond achter gesloten deuren plaats.

 • Ban: tijd van praten over klimaat voorbij

  NEW YORK (ANP) - De tijd van praten over de klimaatverandering is voorbij. Nu moet er worden opgetreden. Dat zei VN-topman Ban Ki-moon dinsdag in het VN-gebouw in New York aan het begin van een top over de gevolgen van de klimaatverandering.

 • Sierra Leone sluit grenzen met buurlanden

  FREETOWN (ANP) - Het leger van Sierra Leone heeft dinsdag de grenzen met Liberia en Guinee gesloten in de strijd tegen ebola. Dat maakte een legerwoordvoerder van het West-Afrikaanse land bekend.

 • NFI besteedt werk uit door drukte met MH17

  DEN HAAG (ANP) - Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is zo druk met de nasleep van de vliegramp in Oekraïne dat het een deel van de normale sporenonderzoeken voor het Openbaar Ministerie (OM) en de politie uitbesteedt aan particuliere forensische instituten. Dat heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

 • Aanval in Syrië voorkwam aanslag al-Qaeda

  WASHINGTON (ANP) - De VS hebben samen met bondgenoten luchtaanvallen in Syrië uitgevoerd omdat een tak van al-Qaeda er op het punt stond een aanval te ondernemen. Die terroristen hadden zich maandenlang voorbereid op een aanslag of aanval in Europa of de VS, zeiden medewerkers van het Witte Huis in Washington dinsdag.

 • In januari mogelijk miljoen ebolapatiënten

  ATLANTA (ANP) - Eind januari kunnen er al tussen de 550.000 en 1,4 miljoen ebolapatiënten in West-Afrika zijn. Deze schatting gaven de Amerikaanse Centra voor Ziektebeheersing en Preventie (CDC) dinsdag.

 • Levenslang voor schoonzoon Osama bin Laden

  NEW YORK (ANP) - Een schoonzoon van terroristenleider Osama bin Laden, Suleiman Abu Ghaith (48), is dinsdag door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

 • Obama: strijd tegen IS niet alleen zaak VS

  WASHINGTON (ANP) - De kracht van de coalitie van de Verenigde Staten en vijf Arabische landen toont aan dat het gevecht tegen Islamitische Staat niet alleen een zaak van de Amerikanen is. Dat onderstreepte president Barack Obama dinsdag op het grasveld voor het Witte Huis, voor hij naar de klimaattop in New York ging.

 • Spanje haalt strenge abortuswet van tafel

  MADRID (ANP) - De Spaanse regering heeft een wetsvoorstel ingetrokken dat het recht op abortus sterk beperkte. Premier Mariano Rajoy van de conservatieve Volkspartij (PP) maakte dat dinsdag bekend, meldde de Spaanse krant El Pais.

 • Kamer wil opheldering over hulp Mohammed B

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil uiterlijk donderdag een brief van het kabinet naar aanleiding van recente uitlatingen van hoofdofficier Frits van Straelen. Die meent dat Mohammed B. niet alleen stond in de moord op Theo van Gogh, nu 10 jaar geleden.

 • 'Ruim 120 jihadisten gedood in Syrië'

  DUBAI (ANP) - Bij de Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië zijn meer dan 120 jihadisten gedood. Dit meldden onafhankelijke waarnemers van de burgeroorlog in Syrië.

 • Staatsloterijtrekking 1 oktober gaat door

  DEN HAAG (ANP) - De eerstvolgende Staatsloterijtrekking op 1 oktober gaat voorlopig gewoon door, ondanks een onderzoek naar mogelijke fraude bij de Staatsloterij. Dat bleek in het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer dinsdag.

12Opmerking
avatar

Wat ik een paar dagen geleden al gezegd heb; let maar op, ze komen weer bij het westen bedelen.

Eerst die rijke top daar maar eens afromen, en minder of geen geld meer uitgeven voor wapens.

Het land opbouwen zou voorop moeten staan, maar het is helaas anders.

3 aug 2012 13:10
avatar
Eten ontvangen in ruil voor atoomwapens en hereniging met het zuiden?goed plan,ok?
3 aug 2012 13:07
3 aug 2012 12:29
avatar
hopelijk gaan alle raketten en die andere wapens zo diep onder water dat het nooit meer werkt  PUNT
3 aug 2012 12:20
avatar
nou CHINA werk voor jullie aan de winkel ,,, het land van teletubbie ATOOMRAKET staat onder water
3 aug 2012 09:50
avatar
Als je zelfstandig en op eigen benen wil staan en dit ook openlijk toont, dan moet je ook je eigen problemen dragen en ervoor opkomen, nu is dit verzoek om hulp een afgang. En wat als de hulp is gegeven, dan weer dezelfde vijandelijke houding aannemen !!!
3 aug 2012 09:37
avatar

Aan een alleen heerser heb je niks aan. Eerst aftreden, dan zullen we zien.

3 aug 2012 09:32
avatar
eerst wil dat noord korea het westen vernietigen en nu maar weer bedelen voor noodhulp niet zoveel geld uit geven aan kernwapens dan kunnen ze tenminste hun eigen boontjes doppen
3 aug 2012 07:01
avatar

Ik zou als VN eerst maar eerst goed onderhandelen overvoedselhulp

want de regeeringsleider en Dictator laten luxe eten kopen in verschillende land

zo als voor ons in de westerse wereld voor de gewone mensen heeft hij prive eten koks

en ihet zou voedselhulp pas aansturen als bv  kernprogramma stopt

en de 60 jarige oorlig die nog steeds officeel aan de gang is meen ik met zuid korea

stopt en vrede komt

 

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?