07-8-2012 12:38 | Door ANP .

Nederlander NAVO-gezant AfghanistanNederlander NAVO-gezant Afghanistan

Nederlander NAVO-gezant Afghanistan

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse diplomaat Maurits Jochems, nu nog ambassadeur in Estland, wordt de hoogste civiele gezant van de NAVO in Afghanistan. NAVO-topman Anders Fogh Rasmussen maakte de benoeming dinsdag bekend.

Jochems volgt de Brit Simon Gass op, die de functie sinds april 2011 bekleedde. Jochems gaat het politieke leiderschap van de alliantie in de Afghaanse hoodstad Kabul vertegenwoordigen. Hij moet bijdragen aan het doel van de NAVO om van Afghanistan een soeverein, veilig en democratisch land te maken.

het laatste nieuws

 • CNN-medewerker ontvoerd in Oekraïne

  DONETSK (ANP) - Pro-Russische separatisten hebben een Oekraïense journalist ontvoerd die voor de Amerikaanse nieuwszender CNN werkzaam is. Dat heeft CNN donderdag gemeld.

 • Al-Shabaabfinancier kwam uit Terneuzen

  TERNEUZEN (ANP) - Eén van de drie vrouwen van wie woensdag bekend werd dat zij zijn opgepakt omdat zij mogelijk geld inzamelden voor de terreurgroep al-Shabaab, komt uit Terneuzen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de verdachte 30 jaar en is ze woensdagmiddag aangehouden. De vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit, maar ze is geboren in Somalië.

 • Morning-afterpil werkt ook bij zware vrouwen

  UTRECHT (ANP) - De morning-afterpil werkt voor alle vrouwen even goed, ongeacht hun lichaamsgewicht. Dat blijkt uit onderzoek van het Europese geneesmiddelenbeoordelingscomité CHMP. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bracht de resultaten van dit onderzoek donderdag naar buiten.

 • Weer vliegtuigen met kisten geland

  EINDHOVEN (ANP) - Opnieuw zijn op de vliegbasis in Eindhoven lijkkisten aangekomen vanuit Charkov in Oekraïne. Een Nederlandse C130 Hercules met 34 kisten arriveerde donderdagmiddag rond 15.45 uur. Een Australische C17 landde een paar minuten later met 40 kisten.

 • Veel doden door beschieting school Gazastrook

  GAZA (ANP) - Zeker tien mensen zijn donderdag omgekomen en veel anderen gewond geraakt door een Israëlische beschieting van een VN-school in de Gazastrook waar veel Palestijnse vluchtelingen hun toevlucht hadden gezocht. Dat hebben de plaatselijke Palestijnse autoriteiten gemeld.

 • Internationaal team werkt aan identificatie

  BUNNIK (ANP) - Een internationaal team van 200 mensen werkt sinds woensdagavond aan de identificatie van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Dat maakte de politiechef van de landelijke eenheid, Patricia Zorko, donderdag bekend tijdens een persbijeenkomt.

 • Wrakstukken op rampplek mogen verplaatst

  DEN HAAG (ANP) - Wrakstukken van het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines mogen worden verplaatst. Dat moet bergers op de rampplek de mogelijkheid bieden de ,,nog aanwezige slachtoffers te kunnen bergen'', liet de Onderzoeksraad voor Veiligheid donderdag weten.

 • ISIS laat vrouwen in Irak besnijden

  MOSUL (ANP) - De Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS) heeft opdracht gegeven om vrouwen tussen 11 en 46 in de Iraakse stad Mosul te besnijden. Dat hebben de Verenigde Naties donderdag gemeld.

 • Franse gevechtsvliegtuigen zoeken wrak Mali

  PARIJS (ANP) - Twee Franse Mirage 2000-gevechtsvliegtuigen die in West-Afrika zijn gestationeerd, zijn opgestegen om het wrak van het toestel van Air Algérie in het noorden van het West-Afrikaanse land Mali te zoeken. Dat heeft een woordvoerder van het Franse leger donderdag gemeld.

 • Nauwelijks annuleringen bij Malaysia Airlines

  KUALA LUMPUR (ANP) - Reizigers hebben nauwelijks gebruikgemaakt van het aanbod van Malaysia Airlines om kosteloos hun vlucht te annuleren. In Nederland besloot afgelopen dagen slechts ,,een tiental mensen'' zijn ticket in te leveren. Dat liet de luchtvaartmaatschappij donderdag weten.

 • Herdenkingen van slachtoffers MH17 gaan door

  RIJSWIJK (ANP) - Ook na de dag van nationale rouw blijft Nederland de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne herdenken. Er zijn de komende dagen stille tochten en herdenkingen in onder meer Delft, Hoofddorp en Roosendaal. Ook in Drachten wordt aan een tocht voor de slachtoffers gewerkt.

 • Rusland ontkent neerhalen toestellen Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Rusland noemt de beschuldiging dat vanaf Russisch grondgebied twee Oekraïense gevechtsvliegtuigen zijn neergeschoten ,,nonsens''. De Oekraïense regering had woensdag laten weten dat de twee Soechoj Soe-25's op grote hoogte vlogen en waarschijnlijk waren neergehaald met raketten vanuit Rusland.

 • Koerd Massum nieuwe president Irak

  BAGDAD (ANP) - De Koerd Fuad Massum is donderdag door het Iraakse parlement tot president gekozen. Massum is parlementslid voor de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK). Zijn verkiezing betekent een nieuwe stap om de politieke impasse te doorbreken waarin Irak zich sinds de parlementsverkiezingen van eind april bevindt.

 • Australische exporteur boycot Rusland

  SYDNEY (ANP) - Een Australische vleesexporteur heeft donderdag zelf sancties ingesteld tegen Rusland. De baas bij de Australian Lamb Group, John Verrall, zei dat ,,wij als Australische onderneming de aan het licht komende omstandigheden rond het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines met 298 mensen aan boord, niet kunnen accepteren''.

 • 1,5 jaar voor mantelzorger die vrouw wurgde

  UTRECHT (ANP) - De 84-jarige mantelzorger uit Doorn die vorig jaar oktober na 58 jaar huwelijk en intensief mantelzorgen zijn vrouw wurgde, is donderdag wegens doodslag veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf. De officier van justitie had 5 jaar cel wegens moord geëist tegen de bejaarde man. Volgens de rechtbank handelde hij niet volgens een plan, maar in een gemoedsopwelling. De man wurgde zijn echtgenote met zijn handen en zijn broekriem toen zij weer eens hevig begon te trillen, en belde zelf de politie.

8Opmerking
7 aug 2012 14:42
7 aug 2012 14:40
avatar
NAVO ,,,,, ( lees gewoon amerika ) wijst gewoon weg een nieuwe JA-K**** aan
7 aug 2012 13:55
avatar
En jahoor Den Haag staat weer te dansen omdat de VS ze dit baantje aanbied, maar ze vergeten weer voor het gemak te vertellen wat ze hebben moeten beloven om weer zo een zakkenvuller in die toppositie te krijgen dus burgers trek uw portemonnee maar weer daar liggen die slijmende graaiers niet wakker van
7 aug 2012 13:50
7 aug 2012 13:34
avatar
Ja hoor, hier is het beroemde Nederlandse gezegde; vestzak broekzak model, van toepassing.
Maar de Amerikanen kennen dit spreekwoord niet, dus denken ze dat we niets door hebben.
De overheid is vast weer zééééér gevleid met deze geweldige kans om zich van de goede
kant te laten zien,
Helaas gaat dat wéér over de alle gebogen ruggen van de burgers van Nederland.
7 aug 2012 13:10
avatar
heeft hij een bodybag meegenomen?  jaja,  door obama is natuurlijk "verzocht" om langer te blijven in ruil voor dit baantje.  zie het kwispelen van de bak  ellende bij bush waarop hoop scheffer navo-baas mocht worden.
7 aug 2012 12:33
avatar

ZO doorzichtig om deze functie aan Nederland te geven kunnen we er natuurlijk

moeilijk onderuit om nog verder steun te geven aan dat rampen land

dus nederland zegt jaaa graag ,,, wij betalen wel weer dom dom dom

7 aug 2012 12:16
avatar
totdat die ook word opgeblazen door de taliban,ik wil er nog geen konijnen houden daar in dat godvergetenland
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?