28-7-2012 15:36 | Door ANP .

Moskou verdedigt offensief Syrisch legerMOSKOU (ANP) - De Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken verdedigde zaterdag het offensief van het Syrische leger tegen de opstandelingen in de stad Aleppo.

,,Als de gewapende oppositie steden bezet zoals Aleppo, dan is het niet realistisch te verwachten dat zij (de regering) dit accepteert'', aldus Lavrov tijdens een persconferentie in Moskou. ,,Hoe kan men verwachten dat de regering in een dergelijke situatie eenvoudig opgeeft en zegt: 'Dat was het, ik zat verkeerd. Breng me ten val en verander het regime. Dat is toch onrealistisch.'''

het laatste nieuws

 • Doden door Israëlische aanval op markt Gaza

  GAZA/TEL AVIV (ANP) - Een granaataanval van het Israëlische leger op de belangrijkste markt in Gaza-Stad heeft woensdag aan zeker 15 mensen het leven gekost. Minstens 160 mensen zijn gewond geraakt, lieten de Palestijnse hulpdiensten in de Gazastrook weten.

 • Karadzic: proces moet helemaal over

  DEN HAAG (ANP) - Radovan Karadzic eist dat zijn proces voor het Joegoslavië-Tribunaal, dat in oktober 2009 begon, helemaal wordt overgedaan. De ex-president van de Republika Srpska stelt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad, omdat de VN-aanklagers ontlastend bewijs hebben achtergehouden.

 • Missieleider verwacht onvoldoende veiligheid

  KIEV (ANP) - Leider Pieter-Jaap Aalbersberg van de repatriëringsmissie verwacht dat de veiligheidssituatie naar en bij de rampplek de komende dagen niet zal verbeteren. Hij zei dat woensdag tijdens een persbriefing.

 • Inspectie treedt op tegen taxidienst Uber

  AMSTERDAM (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport gaat optreden tegen de nieuwe taxidienst van Uber, waarbij mensen ritjes kunnen maken met particuliere chauffeurs. De inspectie beschouwt chauffeurs die zich aanbieden via deze dienst als snorders.

 • 'Spullen passagiers in mortuarium Donetsk'

  KIEV (ANP) - Veel spullen van passagiers van rampvlucht MH17 liggen opgeslagen in een mortuarium in het rebellenbolwerk Donetsk. Dat heeft de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, volgens Australische media op een persconferentie gezegd.

 • Lingo stopt na 25 jaar

  HILVERSUM (ANP) - Het populaire spelletjesprogramma Lingo is na 25 jaar vanaf eind september niet meer op televisie. De show verdwijnt van Nederland 2 vanwege tegenvallende kijkcijfers. Dat heeft AVROTROS woensdag bekendgemaakt.

 • Kiev, rebellen, Moskou en OVSE samen in Minsk

  DONETSK (ANP) - Vertegenwoordigers van de Oekraïense en Russische regering, de pro-Russische separatisten en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) gaan donderdag met elkaar om tafel in het Wit-Russische Minsk. Dat vertelde de 'vicepremier' van de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk, Andrej Purgin, aan persbureau Itar-Tass.

 • Milities sluiten tijdelijk bestand in Tripoli

  TRIPOLI/BENGHAZI (ANP) - De milities die elkaar al 2 weken hevig bestrijden in de buurt van het vliegveld van de Libische hoofdstad Tripoli, hebben woensdag een tijdelijk bestand gesloten. Dat moet de brandweer in staat stellen de enorme brand in de brandstoftanks bij de luchthaven onder controle te krijgen. De brand begon maandag door de inslag van een raket. De brandweer trok zich maandag wegens de gevechten terug.

 • OM overweegt hoger beroep Volkert van der G.

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter dat Volkert van der G. is verlost van zijn enkelband en van locatieverboden. Mogelijk wordt donderdag al besloten over het hoger beroep, zo liet een woordvoerder van het OM weten.

 • Marten Fortuyn: 'zeer teleurgesteld'

  DEN HAAG (ANP) - Marten Fortuyn, broer van Pim Fortuyn, is niet blij met het vonnis van de rechtbank in Den Haag dat de beperkingen van Volkert van der G. deels zijn opgeheven: ,,Ben zeer teleurgesteld en er niet blij mee. Onverstandig van hem om naar de rechter te stappen. Hij verhoogt hiermee zijn eigen risico om te grazen te worden genomen. Hij is een narcist, een slachtoffer van zijn eigen idealen. Hij zal wel weer een procedure beginnen om van zijn andere beperkingen af te komen.''

 • Inmiddels 190 foto's en filmpjes rampplek

  DRIEBERGEN (ANP) - De politie heeft tot en met woensdag inmiddels 190 foto's en filmpjes van de rampplek in Oost-Oekraïne binnengekregen. De teller stond maandag op 150 bestanden.

 • Geen enkelband en locatieverbod voor Volkert

  DEN HAAG (ANP) - Volkert van der G., de moordenaar van politicus Pim Fortuyn, hoeft geen enkelband meer te dragen en mag voortaan de gemeenten Rotterdam, Hilversum, Den Haag, Tilburg en Krimpen aan den IJssel bezoeken. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. Van der G. had een kort geding aangespannen tegen de Staat om van de voorwaarden af te komen die werden gesteld bij zijn vrijlating.

 • Duitse vrouwen verdienen stuk minder

  BERLIJN (ANP) - Vrouwen in Duitsland verdienen gemiddeld aanzienlijk minder dan mannen. Volgens het Duitse bureau voor de statistiek woensdag was dat vorig jaar 22 procent minder, meldden Duitse media. Dat getal is al 20 jaar, sinds dat wordt bijgehouden, bijna hetzelfde ondanks maatregelen van de regering om daar verandering in te brengen.

 • Dodental Suikerfeest Guinee loopt op

  CONAKRY (ANP) - Het aantal doden door verdrukking tijdens een concert op het strand van Guinee is opgelopen tot 34. Dat hebben medische diensten woensdag verklaard. De feestgangers vierden in de hoofdstad Conakry het Suikerfeest, het eind van de ramadan. Het West-Afrikaanse land heeft een week van nationale rouw afgekondigd na het ,,tragische drama''.

 • Israël kondigt gevechtspauze van 4 uur af

  JERUZALEM (ANP) - Israël heeft een gevechtspauze van 4 uur afgekondigd. De strijd tegen Hamas is stilgelegd van 14.00 tot 18.00 uur woensdagmiddag. Dat heeft het Israëlische leger bekendgemaakt.