05-7-2012 06:40 | Door ANP .

Minister Ecuador: aanklacht Assange hilarischQUITO (ANP) - De beschuldigingen van aanranding en verkrachting van twee voormalige medewerksters aan het adres van WikiLeaks-oprichter Julian Assange zijn lachwekkend. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Ecuador gezegd.

,,Ik vind het hilarisch. Hij is aangeklaagd omdat zijn condoom is gescheurd", aldus de Ecuadoraanse bewindsman.

Assange verblijft momenteel in de ambassade van Ecuador in Londen om politiek asiel voor dat land aan te vragen. Ambtenaren van het Zuid-Amerikaanse land onderzoeken de beschuldigingen van seksueel wangedrag tijdens de asielaanvraag.

het laatste nieuws

 • Opnieuw Syriërs in nachttrein uit Amsterdam

  EMMERIK (ANP) - In de nachttrein van Amsterdam naar Kopenhagen zijn maandagavond zes illegale Syriërs opgepakt. De mannen liepen tegen de lamp toen de Duitse douane de passagiers controleerde in Emmerik, direct over de grens bij Arnhem. Vier mannen zijn teruggestuurd naar Nederland, twee anderen hebben in Duitsland asiel aangevraagd, meldde de Duitse politie dinsdag.

 • Juwelier Deurne vervolgd voor wapenbezit

  DEN BOSCH (ANP) - Juwelier Willy S. (54) uit Deurne wordt vervolgd voor verboden vuurwapenbezit. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen heeft dat dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie.

 • Udenaar opgepakt voor drugslab met doden

  UDEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Uden is maandag opgepakt, omdat hij mogelijk betrokken is geweest bij een drugslab in zijn woonplaats. In het lab werden eind april twee doden gevonden. De beide mannen waren vermoedelijk overleden door het inademen van giftige gassen van drugsgrondstoffen. De arrestant wordt niet verdacht van moord, meldde de politie dinsdag.

 • Spanningen tussen bergsoldaten India en China

  NEW DELHI/SRINAGAR (ANP) - Honderden Indiase en Chinese militairen staan tegenover elkaar in het Himalayagebergte. De troepen hebben zich ingegraven, nadat de Chinese militairen ruim een week geleden een kamp hadden opgezet in door India geclaimd grondgebied.

 • Waarschijnlijk Nederlandse jihadisten gedood

  DEN HAAG (ANP) - Het is waarschijnlijk dat er Nederlandse jihadgangers zijn omgekomen bij de jongste Amerikaanse luchtaanvallen op Islamitische Staat in het Syrische Aleppo. Dat melden bronnen dinsdag. Ook op Twitter wordt gemeld dat er Nederlanders onder de dodelijke slachtoffers zouden zijn gevallen.

 • Outfits beelden Madame Tussauds ongeschonden

  AMSTERDAM (ANP) - De kleding van de wassenbeelden in Madame Tussauds in Amsterdam hebben geen schade opgelopen door de brand die vorige week in een naastgelegen pand woedde. Het museum liet vrijdag al weten dat de beelden ongeschonden waren maar dat nog moest worden gekeken of de outfits niet te veel door de rook waren aangetast.

 • Beloning voor fietser die mobiel negeert

  DEN HAAG (ANP) - De overheid en telecomproviders gaan jongeren proberen te verleiden hun smartphone niet op de fiets te gebruiken door hen te belonen. Door offline te zijn op de weg kunnen ze punten sparen waarmee ze kans maken op prijzen, zoals bioscoopkaartjes, een T-shirt of een fiets.

 • 'Ook burgerdoden door luchtaanvallen VS'

  DAMASCUS (ANP) - Door luchtaanvallen op de aan al-Qaeda gelieerde groepering al-Nusra in Syrië zijn ook acht burgerdoden gevallen, onder wie drie kinderen. Ook 30 strijders van al-Nusra zijn omgekomen.

 • Nog geen zicht vervolgingsbesluit Wilders

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Den Haag zegt dinsdag dat het nog niet duidelijk is wanneer het een vervolgingsbeslissing neemt over PVV-leider Geert Wilders. Het OM heeft duizenden aangiften tegen de PVV-voorman in behandeling over uitlatingen die hij 20 maart maart deed tijdens een verkiezingsbijeenkomst.

 • Raad van State ziet niets in VAR-plan Wiebes

  DEN HAAG (ANP) - De Raad van State ziet niets in een wetsvoorstel van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) om de VAR-verklaring voor zzp'ers te vervangen door een andere regeling. Het hoogste adviesorgaan van de regering vraagt zich af welk probleem hiermee wordt opgelost. Het vindt dat het kabinet het plan moet heroverwegen.

 • 'Israël schiet Syrisch vliegtuig neer'

  TEL AVIV (ANP) - Israël heeft een Syrisch vliegtuig neergehaald in door Israël gecontroleerd luchtruim. Dat heeft het Israëlische leger dinsdag bekendgemaakt. Het toestel is neergehaald met een Patriot-raket.

 • Aanhouding voor lijk in uitgebrande auto

  SINT-MICHIELSGESTEL (ANP) - Een 33-jarige man uit Maurik (Gelderland) is dinsdagochtend aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 49-jarige Yvon Pfaff uit Ochten. De man werd in juni dood gevonden in een uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel.

 • Amerikanen zetten voor het eerst F-22 in

  WASHINGTON (ANP) - Bij de luchtaanvallen op Islamitische Staat in Syrië heeft de Amerikaanse luchtmacht voor het eerst geavanceerde F-22-straaljagers ingezet tijdens een gevechtsmissie. Dat hebben Amerikaanse media dinsdag gemeld.

 • Asscher wil onderzoek naar migrantenkinderen

  DEN HAAG (ANP) - Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil een diepgravend onderzoek naar de leefsituatie van Poolse, Bulgaarse en Roemeense kinderen in Nederland. Ook wil hij dat Nederlandse ambassades in deze drie landen meer voorlichting gaan geven aan ouders over de gevolgen van een verhuizing naar Nederland.

 • 'Tientallen slachtoffers onder IS-strijders'

  DAMASCUS (ANP) - Door luchtaanvallen op Islamitische Staat in en rond de Syrische stad Raqqa zijn tientallen doden of gewonden gevallen onder de strijders. Dat heeft het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten dinsdag gemeld.