28-10-2012 08:36 | Door ANP ANP

Man overleden bij redden suïcidale vrouwMan overleden bij redden suïcidale vrouw

Man overleden bij redden suïcidale vrouw

VUGHT (ANP) - Een 59-jarige man uit Zeist is zaterdagavond overleden bij een spoorwegovergang in Vught nadat hij had geprobeerd een vrouw van het spoor te halen. De vrouw wilde zelfmoord plegen. Dat heeft de politie gemeld.

Toen de man de vrouw wilde wegtrekken werden ze beiden aangereden door de trein. De man overleefde het niet. De vrouw raakte zwaargewond.

De man reed toevallig langs in een auto en zag de vrouw op het spoor staan, waarna hij besloot haar te redden. Hij was in gezelschap van nog een persoon. Volgens een woordvoerder van de politie hebben meerdere mensen het ongeluk zien gebeuren. Zij zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

het laatste nieuws

 • Elizabeth 'bromde van vreugde' over Schotland

  LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth II ,,bromde van vreugde'' toen premier David Cameron haar de uitslag van het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland meedeelde. Dat zei Cameron volgens de BBC tegen de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg zonder te beseffen dat de microfoons openstonden. Hij zei dat hij ,,nog nooit iemand zo gelukkig'' op een gebeurtenis had horen reageren.

 • Rutte: begrip voor bombardement Syrië

  NEW YORK (ANP) - Nederland heeft begrip voor de bombardementen in Syrië die de Verenigde Staten in de nacht van maandag op dinsdag hebben uitgevoerd. Dat zei minister-president Mark Rutte dinsdag in New York. Rutte woont daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij. ,,Ik heb de verschrikkelijke beelden gezien van de situatie aan de grens tussen Syrië en Turkije", verklaarde hij.

 • VN-chef verdedigt aanvallen op Syrië

  NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië waren een schending van de territoriale onschendbaarheid van naties, ,,maar ze waren gericht op extremisten die een serieuze bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid vormen''. Dit zei VN-chef Ban Ki-moon dinsdag .

 • Extra zittingsdag zaak DNA Belgische koning

  BRUSSEL (ANP) - Op donderdag 2 oktober gaat de zaak verder over de vraag of kunstenares Delphine Boël de buitenechtelijke dochter is van de Belgische koning Albert II. De zaak ging dinsdag onder veel mediabelangstelling van start, maar vond achter gesloten deuren plaats.

 • Ban: tijd van praten over klimaat voorbij

  NEW YORK (ANP) - De tijd van praten over de klimaatverandering is voorbij. Nu moet er worden opgetreden. Dat zei VN-topman Ban Ki-moon dinsdag in het VN-gebouw in New York aan het begin van een top over de gevolgen van de klimaatverandering.

 • Sierra Leone sluit grenzen met buurlanden

  FREETOWN (ANP) - Het leger van Sierra Leone heeft dinsdag de grenzen met Liberia en Guinee gesloten in de strijd tegen ebola. Dat maakte een legerwoordvoerder van het West-Afrikaanse land bekend.

 • NFI besteedt werk uit door drukte met MH17

  DEN HAAG (ANP) - Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is zo druk met de nasleep van de vliegramp in Oekraïne dat het een deel van de normale sporenonderzoeken voor het Openbaar Ministerie (OM) en de politie uitbesteedt aan particuliere forensische instituten. Dat heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

 • Aanval in Syrië voorkwam aanslag al-Qaeda

  WASHINGTON (ANP) - De VS hebben samen met bondgenoten luchtaanvallen in Syrië uitgevoerd omdat een tak van al-Qaeda er op het punt stond een aanval te ondernemen. Die terroristen hadden zich maandenlang voorbereid op een aanslag of aanval in Europa of de VS, zeiden medewerkers van het Witte Huis in Washington dinsdag.

 • In januari mogelijk miljoen ebolapatiënten

  ATLANTA (ANP) - Eind januari kunnen er al tussen de 550.000 en 1,4 miljoen ebolapatiënten in West-Afrika zijn. Deze schatting gaven de Amerikaanse Centra voor Ziektebeheersing en Preventie (CDC) dinsdag.

 • Levenslang voor schoonzoon Osama bin Laden

  NEW YORK (ANP) - Een schoonzoon van terroristenleider Osama bin Laden, Suleiman Abu Ghaith (48), is dinsdag door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

 • Obama: strijd tegen IS niet alleen zaak VS

  WASHINGTON (ANP) - De kracht van de coalitie van de Verenigde Staten en vijf Arabische landen toont aan dat het gevecht tegen Islamitische Staat niet alleen een zaak van de Amerikanen is. Dat onderstreepte president Barack Obama dinsdag op het grasveld voor het Witte Huis, voor hij naar de klimaattop in New York ging.

 • Spanje haalt strenge abortuswet van tafel

  MADRID (ANP) - De Spaanse regering heeft een wetsvoorstel ingetrokken dat het recht op abortus sterk beperkte. Premier Mariano Rajoy van de conservatieve Volkspartij (PP) maakte dat dinsdag bekend, meldde de Spaanse krant El Pais.

 • Kamer wil opheldering over hulp Mohammed B

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil uiterlijk donderdag een brief van het kabinet naar aanleiding van recente uitlatingen van hoofdofficier Frits van Straelen. Die meent dat Mohammed B. niet alleen stond in de moord op Theo van Gogh, nu 10 jaar geleden.

 • 'Ruim 120 jihadisten gedood in Syrië'

  DUBAI (ANP) - Bij de Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië zijn meer dan 120 jihadisten gedood. Dit meldden onafhankelijke waarnemers van de burgeroorlog in Syrië.

 • Staatsloterijtrekking 1 oktober gaat door

  DEN HAAG (ANP) - De eerstvolgende Staatsloterijtrekking op 1 oktober gaat voorlopig gewoon door, ondanks een onderzoek naar mogelijke fraude bij de Staatsloterij. Dat bleek in het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer dinsdag.