28-10-2012 08:36 | Door ANP ANP

Man overleden bij redden suïcidale vrouwMan overleden bij redden suïcidale vrouw

Man overleden bij redden suïcidale vrouw

VUGHT (ANP) - Een 59-jarige man uit Zeist is zaterdagavond overleden bij een spoorwegovergang in Vught nadat hij had geprobeerd een vrouw van het spoor te halen. De vrouw wilde zelfmoord plegen. Dat heeft de politie gemeld.

Toen de man de vrouw wilde wegtrekken werden ze beiden aangereden door de trein. De man overleefde het niet. De vrouw raakte zwaargewond.

De man reed toevallig langs in een auto en zag de vrouw op het spoor staan, waarna hij besloot haar te redden. Hij was in gezelschap van nog een persoon. Volgens een woordvoerder van de politie hebben meerdere mensen het ongeluk zien gebeuren. Zij zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

het laatste nieuws

 • Rode-Kruismedewerkers Afghanistan weer vrij

  ZÜRICH (ANP) - Vijf medewerkers van het Rode Kruis die vorige week in Afghanistan waren ontvoerd, zijn woensdag ongedeerd weer vrijgelaten. Dit heeft een zegsvrouw van de hulporganisatie in Kabul laten weten.

 • Obama: geen plaats voor Islamitische Staat

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag zijn lof uitgesproken over de journalist James Foley. Hij liet weten dat er in de wereld van de 21e eeuw geen plaats is voor de Islamitische Staat (IS) die de onthoofding van de Amerikaan op zijn geweten zou hebben.

 • Renzi: Irak lijkt op Srebrenica

  BAGDAD (ANP) - In Irak gebeurt iets dat lijkt op de genocide van Srebrenica. Dit heeft de Italiaanse premier Matteo Renzi woensdag gezegd tijdens een bliksembezoek aan Bagdad en Arbil, meldt het persbureau ANSA.

 • WHO: Dodental ebola naar 1350

  GENÈVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1350. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties woensdag laten weten. De epidemie woedt in voornamelijk Liberia, Sierra Leone en Guinee.

 • Alkmaar legt zich neer bij vertrek AZ-complex

  ALKMAAR (ANP) - AZ kan definitief een nieuw trainingscomplex in de gemeente Zaanstad laten bouwen. Thuisstad Alkmaar probeerde dat via de rechter te voorkomen, maar ving bot en legt zich daar nu bij neer. De gemeente gaat niet in beroep, omdat ze wil ,,investeren in de relatie met AZ''. Dat heeft Alkmaar woensdag laten weten.

 • Zakenman Branson wil met Poetin praten

  LONDEN (ANP) - De bekende Britse zakenman Richard Branson wil een bezoek brengen aan de Russische president Vladimir Poetin om een vreedzame oplossing te bepleiten voor de crisis in Oekraïne. Dat schreef de eigenaar van het zakenimperium Virgin Group op zijn blog.

 • 'VS gaan door met bombardementen Irak'

  WASHINGTON (ANP) - Ondanks de waarschuwingen van Islamitische Staat (IS) gaan de VS door met bombardementen in Irak. Dit is woensdag van officiële Amerikaanse bronnen vernomen. Zij verwachten dat binnenkort nieuwe aanvallen worden aangekondigd.

 • Israël doodt weer tientallen Palestijnen

  GAZA-STAD (ANP) - Bij nieuwe Israëlische aanvallen zijn zeker 22 Palestijnen gedood, sinds dinsdag het staakt-het-vuren in de Gazastrook werd geschonden. Dit heeft een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid woensdag laten weten.

 • Getuigen Poch beschimpen ex-collega's

  DEN HAAG (ANP) - De oud-collega's die belastend hebben verklaard over voormalig Transaviapiloot Julio Poch, hebben hiervoor geen zuivere motieven gehad. Onder meer jaloezie over de snelle carrière die Argentijn Poch bij Transavia had gemaakt, zou een rol hebben gespeeld.

 • Witte Huis: onthoofdingsvideo is authentiek

  WASHINGTON (ANP) - De video van de onthoofding van journalist James Foley die dinsdag opdook, is authentiek. Dit heeft een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van de Amerikaanse president Barack Obama woensdag gezegd.

 • Britten achter beul met Brits accent aan

  LONDEN (ANP) - De Britse politie probeert achter de identiteit te komen van de militant die te zien is in een video van de Islamitische Staat waarin schijnbaar de Amerikaanse journalist James Foley wordt onthoofd. De gemaskerde man spreekt met een Brits accent.

 • Politie pakt 38 verdachten voor bekerfinale

  ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft in totaal 38 verdachten opgepakt voor rellen die uitbraken in het Ajax-vak tijdens de bekerfinalewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. De recherche denkt volgens een woordvoerder met de 38 mannen alle relschoppers te pakken te hebben, maar sluit niet helemaal uit dat er nog wat aanhoudingen volgen.

 • Geen risicoprotesten in Haagse woonwijken

  DEN HAAG (ANP) - Pro- en anti-islamistische betogers mogen voorlopig in geen enkele Haagse woonwijk demonstreren. Het risico op ,,wanordelijkheden'' is te groot, heeft de Haagse burgemeester woensdag laten weten aan de gemeenteraad.

 • FBI gelooft dat onthoofdingsvideo echt is

  BOSTON (ANP) - De Amerikaanse politiedienst FBI gelooft dat de video van de onthoofding van de Amerikaan James Foley authentiek is. Dat heeft de Amerikaanse nieuwssite GlobalPost woensdag gemeld. Fotojournalist Foley (40) was toen hij in 2012 werd ontvoerd in Syrië werkzaam voor de nieuwssite.

 • Oostenrijk pakt 9 IS-verdachten op

  WENEN (ANP) - Oostenrijk heeft negen personen opgepakt die ervan worden verdacht dat zij voor de Islamitische Staat (IS) in Syrië wilden gaan vechten. Dit heeft persbureau APA gemeld op gezag van het Openbaar Ministerie in Wenen. De mogelijke jihadisten waren al in de buurt van de grens. Na hun verhoor zal worden beslist of zij in voorlopige hechtenis worden gehouden.