02-8-2012 13:05 | Door ANP .

Man drukt peuk uit in gezicht agentELBURG (ANP) - Een 35-jarige inwoner van Elburg is woensdagavond aangehouden, omdat hij een brandende sigarettenpeuk uitdrukte in het gezicht van een agent die hem wilde aanhouden. Drie andere agenten die bij het incident waren betrokken, werden door de man beledigd, uitgescholden en bedreigd.

De man viel bezoekers van de Elburgse Vestingdagen lastig. Toen de politie hem wilde aanhouden, ging hij door het lint. Nadat hij in de cel was gezet, heeft de politie de crisisdienst van de GGD voor hem laten komen, aldus een woordvoerder donderdag.

het laatste nieuws

 • Schap neemt maatregelen wegens regenval

  HOUTEN (ANP) - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden plaatst maandagmiddag twee noodpompen bij gemaal De Tol in Kockengen. De pompen moeten helpen om de overvloedige watermassa die is gevallen weg te pompen uit de polders. De sluis bij Bodegraven is voor de scheepvaart gestremd omdat het water in de Oude Rijn te snel stroomt.

 • Schoof: ; Internationaal onderzoek ramp'

  DEN HAAG (ANP) - Landen die passagiers aan boord hadden van het neergeschoten vliegtuig van Malaysia Airlines, gaan waarschijnlijk samen optrekken in het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht van de vliegramp. In Den Haag wordt daarover maandag overlegd bij de Europese justitieorganisatie Eurojust. Antiterreurbaas Dick Schoof verwacht dat de landen het daarover later maandag eens worden.

 • Frankrijk: asiel voor christenen Mosul

  PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft maandag gezegd dat christenen die door militanten uit de Noord-Iraakse stad Mosul zijn verjaagd, welkom zijn.

 • Voetbaltrainer verdacht van ontucht

  EPE (ANP) - Een 32-jarige trainer van voetbalclub SV Epe heeft zich mogelijk onzedelijk en ongewenst gedragen tegenover minstens vier jongens. De ouders van die kinderen hebben aangifte tegen de man gedaan. Hij is door de club op non-actief gesteld.

 • Defensie neemt inschatting veiligheid over

  DEN HAAG (ANP) - Defensie neemt de inschatting van de veiligheidssituatie in het rampgebied in Oekraïne vanaf woensdag over van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV). De operationeel commandant in Oekraïne zal dan bepalen of Nederlandse en Australische onderzoekers naar het gebied kunnen reizen.

 • Oud-president Saakasjvili Georgië aangeklaagd

  TBILISI (ANP) - Oud-president van Georgië Michael Saakasjvili is aangeklaagd voor machtsmisbruik. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag naar buiten gebracht. Indien hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een gevangenisstraf van 5 tot 8 jaar boven het hoofd. Het gewezen staatshoofd zit de afgelopen tijd veel in Oekraïne waar hij als adviseur voor de regering zou werken, aldus persbureau Itar-Tass.

 • Verkeerschaos in Engeland door noodweer

  LONDEN (ANP) - Blikseminslag, hevige regenval, hagel en overstromingen hebben maandag voor verkeerschaos gezorgd in Zuidoost-Engeland. Dat meldde de BBC.

 • Leger Egypte verwoest tunnels Hamas

  CAÏRO (ANP) - Het Egyptische leger heeft in de afgelopen 24 uur nog eens 14 tunnels van de Gazastrook naar Egypte verwoest. Dit meldden veiligheidsfunctionarissen maandag in Caïro.

 • Kiev: experts bevestigen raketinslag MH17

  KIEV (ANP) - Het onderzoek naar de zwarte dozen van het Maleisische toestel dat onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur neerstortte, bevestigt dat er een raket op is afgevuurd. Dat meldde een woordvoerder van het Oekraïense crisiscentrum dat voor de ramp en de oorlog in het oosten van Oekraïne in het leven is geroepen.

 • Politie krijgt 150 filmpjes over rampvlucht

  DRIEBERGEN (ANP) - De politie heeft tot nu toe 150 filmpjes en beelden binnengekregen over de vliegramp in Oekraïne. Dat meldde de Landelijke Eenheid van de politie maandag. Eerder op de dag sprak de politie nog van 50 filmpjes.

 • Juni gemiddeld warmste maand in 130 jaar

  OFFENBACH (ANP) - Juni dit jaar was wereldwijd de warmste maand in meer dan 130 jaar, al bleef de temperatuur in Europa wat achter bij de rest van de wereld. In enkele Europese regio’s was het zelfs wat kouder dan normaal. Dat blijkt uit een analyse van de Duitse weerdienst.

 • 22 man gepakt voor verstoren bekerfinale

  AMSTERDAM (ANP) - Rechercheurs van de politie in Amsterdam en Rotterdam hebben maandagochtend 22 personen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april.

 • Stroomstoring Tilburg verholpen

  TILBURG (ANP) - Ongeveer 16.000 huishoudens in Tilburg-Noord en Haaren hebben maandag bijna 2 uur zonder elektriciteit gezeten als gevolg van een stroomstoring. Om half 1 hadden alle huishoudens weer stroom, aldus een woordvoerder van netbeheerder Enexis.

 • KNMI: Code oranje voor westen en zuiden

  DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in grote delen van het land. Lokaal kan flinke regenval, wateroverlast en onweer voorkomen. Code Oranje geldt maandagmiddag in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland. Er zijn daar zware regenbuien, nadat er in de ochtend ook al grote hoeveelheden neerslag waren gevallen.

 • Onderzoekers keren terug naar Donetsk

  DEN HAAG (ANP) - Nederlandse en Australische onderzoekers gaan vooralsnog niet naar het rampgebied van vlucht MH17. Ze zijn maandag teruggekeerd naar Donetsk vanwege een ,,onveilige situatie op weg naar het rampgebied''. Dat heeft de Nederlandse repatriëringsmissie in Oekraïne laten weten.

38Opmerking
2 aug 2012 17:36
avatar

In plaats van de ggd te waarschuwen was het misschien beter geweest om hem in de isolatiecel te plaatsen. waarna hij bezoek krijgt van 4 doorgewinterde M E ers, die hem leerde wat hem te wachten staat als hij de politie aanvalt.Dat zal hem de volgende keer bij contact met agenten wel weerhouden. Deed men vroeger,toen er nog niet zoveel slinks gedoe in de regering wel meer. Zonder dat het de volgende dag uitgebreid in de krant stond!!

 

2 aug 2012 17:22
avatar
Vast een psychiatrische patient,die aan de aandacht van de hulpverleners is ontsnapt!!
2 aug 2012 17:14
avatar
alleen jammer dat ze ook vaak mensen voor niks oppakken ;) !

Dus misschien heeft de Politie wel de verkeerde kant gekozen dat
gebeurd ook dagelijks !
2 aug 2012 17:06
2 aug 2012 17:03
avatar
en je hebt agenten die rijden door als je het zebrapad oversteekt
2 aug 2012 17:00
avatar
bij sommige agenten is dat wel eens nodig
2 aug 2012 16:08
avatar

Gewoon paar maanden eenzame opsluiting, dit doe je niet ook een agent doet zijn werk  

Natuurlijk heb je e mierenneukers tussen. Maar toch verdienen heel veel agenten respect

2 aug 2012 15:59
avatar

het klink simpel straf misdaad,ieder mens moet zich gedragen.MENS GEDRAAG U

2 aug 2012 15:49
avatar

Als iemand mij opzettelijk een peuk in me gezicht zou duwen heeft hij spontaan geen voortanden meer. Ik vind daarom dat deze agent zeer goed heeft gehandeld.

 

En al die halve zolen hierzo die andere recente zaken erbij gaan halen die kant nog wal met het onderwerp raken....zucht!...Kom op hee! probeer jezelf eens te verplaatsen in de situatie van de agent(en)helemaal niet zo moeilijk hoor! Zij doen hun werk en worden er wel door jankende burgertjes naartoe gestuurd.

 

Hoe zou u het vinden als u door een dergelijke figuur zou worden lastig gevallen? 

2 aug 2012 15:49
avatar
nou als ik politie agent was had ik deze persoon een goed pak rammel gegeven dat die de volgende morgen niet meer op zijn poten kan staan
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?