02-8-2012 13:05 | Door ANP .

Man drukt peuk uit in gezicht agentELBURG (ANP) - Een 35-jarige inwoner van Elburg is woensdagavond aangehouden, omdat hij een brandende sigarettenpeuk uitdrukte in het gezicht van een agent die hem wilde aanhouden. Drie andere agenten die bij het incident waren betrokken, werden door de man beledigd, uitgescholden en bedreigd.

De man viel bezoekers van de Elburgse Vestingdagen lastig. Toen de politie hem wilde aanhouden, ging hij door het lint. Nadat hij in de cel was gezet, heeft de politie de crisisdienst van de GGD voor hem laten komen, aldus een woordvoerder donderdag.

het laatste nieuws

 • Lichamen gaan in colonne naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - De lijkwagens met de 40 kisten met stoffelijke overschotten gaan woensdag in een lange colonne onderweg van Eindhoven Airport naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De eerste 20 wagens reden rond kwart voor vijf van het platform waar de twee vliegtuigen stonden die de lichamen naar Nederland brachten. Deze wagens wachten in een hangar op de andere 20 lijkwagens, waarna ze gezamenlijk zullen rijden.

 • Tientallen doden door 2 bomaanslagen Nigeria

  KADUNA (ANP) - Bij twee bomaanslagen in Nigeria zijn woensdag tientallen mensen om het leven gekomen. Een bom ontplofte op een drukke markt in de Noord-Nigeriaanse stad Kaduna en doodde 50 mensen, aldus een medewerker van het Rode Kruis.

 • 'Straaljagers neergeschoten vanuit Rusland'

  KIEV (ANP) - Volgens Oekraïne zijn twee van zijn straaljagers neergeschoten vanaf Russische grondgebied. Dat heeft de Oekraïense regering woensdag gemeld, meldden Oekraïense media.

 • Nederland werkt aan resolutie politiemissie

  NEW YORK (ANP) - Nederland, Australië en Oekraïne werken achter de schermen aan een resolutie voor een politiemissie van de Verenigde Naties op de plek van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Nederlandse, Australische en Oekraïense experts werken woensdag in New York aan het voorstel, zei de woordvoerder van de Oekraïense VN-vertegenwoordiging in New York tegen het ANP.

 • Lijkkisten een voor een uit vliegtuig gehaald

  EINDEHOVEN (ANP) - In Eindhoven worden een voor een de kisten uit de vliegtuigen gedragen die er iets voor vieren geland zijn. Een Nederlands en een Australisch militair transportvliegtuig brachten woensdag samen 40 lijkkisten naar Nederland met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp van vorige week.

 • Indrukwekkende stilte op Schiphol

  AMSTERDAM (ANP) - Op het normaal zo hectische Schiphol was het woensdagmiddag om 4 uur indrukwekkend stil. Honderden reizigers en medewerkers hielden op de luchthaven, net als op vele andere plekken in het land, een minuut stilte. Na die minuut werden bij de herdenkplek voor de vertrekhal bloemen gelegd namens onder meer Schiphol, de Koninklijke Marechaussee en de Douane. KLM-topman Camiel Eurlings maakte samen met collega's een emotionele wandeling langs de bloemenzee.

 • Nederland was een minuut stil

  EINDHOVEN (ANP) - Na aankomst van de eerste twee vliegtuigen met lichamen van de vliegtuigcrash in Oekraïne, is Nederland een minuut stil geweest. Op Eindhoven, waar de vliegtuigen landden, werd om 16.07 uur met het trompetsignaal Last Post de minuut stilte aangekondigd.

 • Schiphol staat stil bij vliegramp

  AMSTERDAM (ANP) - Net als op heel veel andere plekken in het land werd woensdagmiddag op Schiphol stilgestaan bij de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Zo brachten veel mensen bloemen naar de herdenkplek bij vertrekhal 3.

 • Verdachte schietpartij België mag uitgeleverd

  PARIJS (ANP) - De hoofdverdachte van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel mag door Frankrijk worden uitgeleverd aan België. Dat heeft het Franse hof van cassatie woensdag volgens Franse media bepaald.

 • Eerste lichamen vliegramp in Eindhoven

  EINDHOVEN (ANP) - De eerste lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn in Eindhoven. Een Nederlands militair transportvliegtuig landde rond kwart voor vier, met in zijn kielzog een Australisch toestel. Dat landde rond tien voor vier.

 • Mensen leggen bloemen neer bij kazerne

  HILVERSUM (ANP) - Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne aan de rand van Hilversum leggen mensen woensdag bloemen neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Bij de poort van de kazerne liggen inmiddels tientallen boeketten.

 • Tientallen doden door vliegtuigcrash Taiwan

  TAIPEI (ANP) - Door een crash van een vliegtuig van TransAsia zijn in Taiwan zeker 47 doden gevallen. Dat meldden verschillende media.

 • Vrijdag Kamerdebat over vliegtuigramp

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert vrijdagochtend over de vliegtuigramp in Oekraïne. Het debat wordt gevoerd met premier Mark Rutte en minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), zo heeft de Tweede Kamer woensdag bekendgemaakt.

 • Vliegtuigen om 15.50 uur verwacht

  EINDHOVEN (ANP) - De twee militaire vliegtuigen met de eerste 40 slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne worden om 15.50 uur verwacht op vliegbasis Eindhoven. Als de vliegtuigen naar het platform zijn getaxied wordt zo dicht mogelijk rond 16.00 uur de Last Post gespeeld en meteen erna een minuut stilte gehouden.

 • Zestig hulpvragen bij Slachtofferhulp

  UTRECHT (ANP) - Ongeveer 60 nabestaanden van slachtoffers van de vliegtuigramp van vorige week hebben contact gezocht met Slachtofferhulp Nederland.

38Opmerking
2 aug 2012 17:36
avatar

In plaats van de ggd te waarschuwen was het misschien beter geweest om hem in de isolatiecel te plaatsen. waarna hij bezoek krijgt van 4 doorgewinterde M E ers, die hem leerde wat hem te wachten staat als hij de politie aanvalt.Dat zal hem de volgende keer bij contact met agenten wel weerhouden. Deed men vroeger,toen er nog niet zoveel slinks gedoe in de regering wel meer. Zonder dat het de volgende dag uitgebreid in de krant stond!!

 

2 aug 2012 17:22
avatar
Vast een psychiatrische patient,die aan de aandacht van de hulpverleners is ontsnapt!!
2 aug 2012 17:14
avatar
alleen jammer dat ze ook vaak mensen voor niks oppakken ;) !

Dus misschien heeft de Politie wel de verkeerde kant gekozen dat
gebeurd ook dagelijks !
2 aug 2012 17:06
2 aug 2012 17:03
avatar
en je hebt agenten die rijden door als je het zebrapad oversteekt
2 aug 2012 17:00
avatar
bij sommige agenten is dat wel eens nodig
2 aug 2012 16:08
avatar

Gewoon paar maanden eenzame opsluiting, dit doe je niet ook een agent doet zijn werk  

Natuurlijk heb je e mierenneukers tussen. Maar toch verdienen heel veel agenten respect

2 aug 2012 15:59
avatar

het klink simpel straf misdaad,ieder mens moet zich gedragen.MENS GEDRAAG U

2 aug 2012 15:49
avatar

Als iemand mij opzettelijk een peuk in me gezicht zou duwen heeft hij spontaan geen voortanden meer. Ik vind daarom dat deze agent zeer goed heeft gehandeld.

 

En al die halve zolen hierzo die andere recente zaken erbij gaan halen die kant nog wal met het onderwerp raken....zucht!...Kom op hee! probeer jezelf eens te verplaatsen in de situatie van de agent(en)helemaal niet zo moeilijk hoor! Zij doen hun werk en worden er wel door jankende burgertjes naartoe gestuurd.

 

Hoe zou u het vinden als u door een dergelijke figuur zou worden lastig gevallen? 

2 aug 2012 15:49
avatar
nou als ik politie agent was had ik deze persoon een goed pak rammel gegeven dat die de volgende morgen niet meer op zijn poten kan staan
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?