02-8-2012 13:05 | Door ANP .

Man drukt peuk uit in gezicht agentELBURG (ANP) - Een 35-jarige inwoner van Elburg is woensdagavond aangehouden, omdat hij een brandende sigarettenpeuk uitdrukte in het gezicht van een agent die hem wilde aanhouden. Drie andere agenten die bij het incident waren betrokken, werden door de man beledigd, uitgescholden en bedreigd.

De man viel bezoekers van de Elburgse Vestingdagen lastig. Toen de politie hem wilde aanhouden, ging hij door het lint. Nadat hij in de cel was gezet, heeft de politie de crisisdienst van de GGD voor hem laten komen, aldus een woordvoerder donderdag.

het laatste nieuws

 • Kunsthal belicht leven en werk Rudolf Steiner

  ROTTERDAM (ANP) - De Kunsthal in Rotterdam presenteert vanaf 13 september een overzicht van het oeuvre van Rudolf Steiner (1861-1925). De Oostenrijkse filosoof, schrijver en architect is vooral bekend geworden als grondlegger van de antroposofie.

 • Personeel ebolakliniek Sierra Leone staakt

  FREETOWN (ANP) - Het medisch personeel van een groot behandelcentrum voor ebola in Sierra Leone heeft het werk neergelegd. Medewerkers krijgen niet betaald en werken onder slechte omstandigheden, liet een van de personeelsleden zaterdag weten.

 • 'Dijsselbloem is eurogroep kwijt'

  BRUSSEL (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem is hoogstwaarschijnlijk zijn Europese baan als voorzitter van de eurogroep al na één termijn kwijt, namelijk midden volgend jaar. Tijdens de Europese top zaterdag in Brussel zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat ,,meerdere landen'' graag zien dat de Spaanse minister van Financiën Luis de Guindos de opvolger van Dijsselbloem wordt.

 • Rutte: vol vertrouwen in EU-president Tusk

  BRUSSEL (ANP) - Premier Mark Rutte heeft alle vertrouwen in de Poolse premier Donald Tusk in diens nieuwe functie van EU-president. Dat liet de minister-president weten nadat de landen van de Europese Unie zaterdag Tusk hadden gekozen als voorzitter van de Europese Raad en opvolger van de Belg Herman Van Rompuy. De top stelde de Italiaanse Federica Mogherini aan als de nieuwe EU-buitenlandchef.

 • Succesvolle premier Tusk mag Europa leiden

  BRUSSEL (ANP) - Donald Tusk is de langstzittende premier in Polen sinds de val van het communisme in dat land eind jaren 80. Zaterdag werd de Pool door de regeringsleiders van de EU-lidstaten gekozen tot Europees president.

 • Motorrijder omgekomen bij Gelderland

  GROENLO (ANP) - Een motorrijder is zaterdag om het leven gekomen als gevolg van een aanrijding met een personenauto tussen Groenlo en Lievelde. Dat maakte de politie bekend.

 • Poolse premier Tusk nieuwe EU-president

  BRUSSEL (ANP) - De Poolse premier Donald Tusk (57) wordt de nieuwe EU-president. Hij zal in december de Belg Herman Van Rompuy opvolgen als voorzitter van de Europese Raad. Dat besloten de regeringsleiders en staatshoofden van de EU zaterdag tijdens hun top. De Pool gaat ook de eurotoppen voorzitten.

 • Rebellen Oekraïne willen gevangenenruil

  KIEV/MINSK/DONETSK (ANP) - Russische rebellen in Oost-Oekraïne willen een gevangenenruil met de autoriteiten in Kiev. Het gaat om een ruil van alle gevangenen, meldden Russische media zaterdag op gezag van vicepremier Andrej Poergin van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk.

 • Toekomstige EU-commissarissen op sollicitatie

  BRUSSEL (ANP) - Alle toekomstige Europese commissarissen zullen op sollicitatiegesprek moeten bij de toekomstige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Hij zal volgende week gesprekken voeren in Brussel, zo maakte zijn woordvoerster zaterdag bekend.

 • Wijk Liberia weer open na sluiting om ebola

  MONROVIA (ANP) - De buitenwijk West Point van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia is sinds zaterdag weer toegankelijk. De wijk was 10 dagen afgesloten vanwege het ebolavirus.

 • 'Drie doden in 3 dagen in tbs-kliniek'

  HILVERSUM (ANP) - In tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray zijn afgelopen week in 3 dagen tijd drie tbs'ers overleden. Dat meldt het EO-programma Dit is de Dag (DIDD) zaterdag op basis van bronnen binnen en buiten de kliniek. De fracties van SP, CDA en D66 in de Tweede Kamer willen dat verantwoordelijk staatssecretaris Fred Teeven onderzoek laat doen naar de sterfgevallen.

 • Zwaluwen Jeugd Actie brengt 410.000 euro op

  EVERDINGEN (ANP) - Prinses Beatrix heeft zaterdag een cheque van 410.000 euro ontvangen van de Zwaluwen Jeugd Actie, de jaarlijkse campagne van jonge sporters voor leeftijdgenootjes met een spierziekte. In Nederland lijden meer dan 20.000 kinderen aan zo'n ziekte.

 • Russisch ambassadepersoneel Kiev weer vrij

  KIEV (ANP) - Twee Russische ambassademedewerkers die in de Oekraïense hoofdstad Kiev waren gevangengezet, zijn vrijgelaten en naar Rusland gereisd. Dat meldde het Russische persbureau ITAR-TASS zaterdag op gezag van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • 'Benoemingen moeten passen bij EU-agenda'

  BRUSSEL (ANP) - Nederland zal erop letten dat de personen die op belangrijke posten in Europa komen, passen bij de nieuwe agenda van Europa. Dat benadrukte premier Mark Rutte zaterdag bij aankomst in Brussel, waar hij overlegt met zijn Europese collega's. Een van de agendapunten van deze Europese top is de benoeming van een nieuwe EU-president en een nieuwe EU-buitenlandchef.

 • 'Nederland in nieuwe interventiemacht'

  LONDEN (ANP) - Nederland stapt samen met Groot-Brittannië en nog vijf andere NAVO-leden in een nieuwe interventiemacht, die wordt opgericht als antwoord op de Russische agressie in Oekraïne. Dat schrijft de krant Financial Times zaterdag op basis van bronnen die betrokken zijn bij de voorbereiding van de legermacht.

38Opmerking
2 aug 2012 17:36
avatar

In plaats van de ggd te waarschuwen was het misschien beter geweest om hem in de isolatiecel te plaatsen. waarna hij bezoek krijgt van 4 doorgewinterde M E ers, die hem leerde wat hem te wachten staat als hij de politie aanvalt.Dat zal hem de volgende keer bij contact met agenten wel weerhouden. Deed men vroeger,toen er nog niet zoveel slinks gedoe in de regering wel meer. Zonder dat het de volgende dag uitgebreid in de krant stond!!

 

2 aug 2012 17:22
avatar
Vast een psychiatrische patient,die aan de aandacht van de hulpverleners is ontsnapt!!
2 aug 2012 17:14
avatar
alleen jammer dat ze ook vaak mensen voor niks oppakken ;) !

Dus misschien heeft de Politie wel de verkeerde kant gekozen dat
gebeurd ook dagelijks !
2 aug 2012 17:06
2 aug 2012 17:03
avatar
en je hebt agenten die rijden door als je het zebrapad oversteekt
2 aug 2012 17:00
avatar
bij sommige agenten is dat wel eens nodig
2 aug 2012 16:08
avatar

Gewoon paar maanden eenzame opsluiting, dit doe je niet ook een agent doet zijn werk  

Natuurlijk heb je e mierenneukers tussen. Maar toch verdienen heel veel agenten respect

2 aug 2012 15:59
avatar

het klink simpel straf misdaad,ieder mens moet zich gedragen.MENS GEDRAAG U

2 aug 2012 15:49
avatar

Als iemand mij opzettelijk een peuk in me gezicht zou duwen heeft hij spontaan geen voortanden meer. Ik vind daarom dat deze agent zeer goed heeft gehandeld.

 

En al die halve zolen hierzo die andere recente zaken erbij gaan halen die kant nog wal met het onderwerp raken....zucht!...Kom op hee! probeer jezelf eens te verplaatsen in de situatie van de agent(en)helemaal niet zo moeilijk hoor! Zij doen hun werk en worden er wel door jankende burgertjes naartoe gestuurd.

 

Hoe zou u het vinden als u door een dergelijke figuur zou worden lastig gevallen? 

2 aug 2012 15:49
avatar
nou als ik politie agent was had ik deze persoon een goed pak rammel gegeven dat die de volgende morgen niet meer op zijn poten kan staan
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?