02-8-2012 13:05 | Door ANP .

Man drukt peuk uit in gezicht agentELBURG (ANP) - Een 35-jarige inwoner van Elburg is woensdagavond aangehouden, omdat hij een brandende sigarettenpeuk uitdrukte in het gezicht van een agent die hem wilde aanhouden. Drie andere agenten die bij het incident waren betrokken, werden door de man beledigd, uitgescholden en bedreigd.

De man viel bezoekers van de Elburgse Vestingdagen lastig. Toen de politie hem wilde aanhouden, ging hij door het lint. Nadat hij in de cel was gezet, heeft de politie de crisisdienst van de GGD voor hem laten komen, aldus een woordvoerder donderdag.

het laatste nieuws

 • Miljoenenclaim na verkrachting school Jakarta

  JAKARTA (ANP) - De Nederlandse vader en Indonesische moeder van een jongetje dat op een eliteschool in de Indonesische hoofdstad Jakarta is verkracht hebben een miljoenenclaim ingediend. Dat meldden Indonesische media maandag.

 • Zwaan dodelijk mishandeld in Arnhem

  ARNHEM (ANP) - In de Transvaalbuurt in Arnhem hebben voorbijgangers zondagochtend een dode zwaan aangetroffen. Agenten die poolshoogte kwamen nemen, ontdekten dat de hals van het dier was doorgesneden, meldde de politie maandag.

 • 50.000 Nederlandse accounts gekraakt

  DEN HAAG (ANP) - Bij een enorme datadiefstal die begin april in Duitsland aan het licht kwam, zijn gegevens van 50.000 Nederlandse accounts gestolen. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) benadrukt maandag dat het maar een klein deel van het totaal is en dat bovendien veel gestolen gegevens verouderd zijn.

 • Rusland sluit Oekraïense banken op Krim

  MOSKOU (ANP/DPA) - Moskou heeft vier Oekraïense banken gesloten op de Krim, het door Rusland geannexeerde schiereiland in de Zwarte Zee. Volgens de Russische centrale bank hadden de instellingen niet voldaan aan de hun gestelde verplichtingen. Het besluit werd maandag bekendgemaakt.

 • AFM gewaarschuwd over 'wonderbelegger

  AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in juli 2010 al diverse zorgwekkende meldingen ontvangen over de verdachte Gemertse belegger Rob van den B. Een kort onderzoek naar aanleiding van de waarschuwingen werd voortijdig afgesloten, omdat de notoire oplichter verklaarde dat hij niet meer actief was, staat in het strafdossier van het Openbaar Ministerie (OM).

 • Wildplassen doet autodief de das om

  LANGWEDEL (ANP/DPA) - Een plaspauze op een parkeerplaats langs de snelweg is een Duitse autodief duur komen te staan. Agenten zagen de man (29) tegen zijn 'eigen' auto plassen en namen poolshoogte.

 • Syrische presidentsverkiezingen in juni

  DAMASCUS (ANP) - Syrië houdt op 3 juni presidentsverkiezingen. De voorzitter van het parlement van het Arabische land heeft dat bekendgemaakt. Dat meldden staatsmedia maandag.

 • Dronken joyrider 17 rijdt sloot in

  ROSSUM (ANP) - Een dronken jongen van 17 is zondagavond met de auto van zijn vader in een sloot in het Gelderse Rossum beland. Hij was op stap met vier jongeren van ongeveer 18 jaar, die in de laadbak van de bedrijfswagen zaten, aldus de politie maandag.

 • KNMI waarschuwt voor onweer

  DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt maandag voor onweer. In het hele land geldt vanaf het middaguur code geel, omdat er onweersbuien kunnen losbarsten.

 • 'Tientallen terroristen gedood in Jemen'

  SANAA (ANP/EFE) - Tientallen mensen die in verband worden gebracht met de terreurorganisatie al-Qaeda zijn in Jemen gedood. Onbemande Amerikaanse vliegtuigen voerden zaterdag en zondag beschietingen uit in het zuiden van het Arabische land. Onder de meer dan 40 doden zou volgens het Jemenitische ministerie van Binnenlandse Zaken ook een kopstuk van de terreurbeweging zijn.

 • Nederland niet naar bioscoop voor pausen

  UTRECHT (ANP) - In 1300 bioscopen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika is zondag de heiligverklaring van de pausen Johannes Paulus II en Johnnes XXIII rechtstreeks te zien in driedimensionale beelden. De bioscoopvoorstelling wordt gratis verzorgd door het Vaticaan in samenwerking met de commerciële zender Sky. Maar Nederland doet niet mee. ,,In Nederland is de belangstelling daarvoor te gering'', denkt aartsbisschop Wim Eijk.

 • Chaotische achtervolging over A12

  ZOETERMEER (ANP) - Twee mannen hebben het zichzelf zondag erg moeilijk gemaakt door de politie uit te dagen. Het duo is opgepakt na een achtervolging waarbij ze een motoragent in het nauw brachten en tegen de richting in reden over de snelweg, zo meldde de politie maandag.

 • Minder natuur in vlammen op

  EDE (ANP) - Niet ruim 500, maar ruim 300 hectare natuur is zondag op de Veluwe verbrand. Volgens de brandweer bleek dat na een nadere inspectie van het gebied dat zondag getroffen werd door een forse natuurbrand.

 • Yasukuni-offer van Japanse premier wekt woede

  TOKIO (ANP/RTR) - Een ritueel offer van de Japanse premier Shinzo Abe in de Yasukuni-tempel waar de Japanse oorlogsdoden, onder wie veroordeelde oorlogsmisdadigers, worden geëerd, heeft kwaad bloed gezet bij de buurlanden China en Zuid-Korea. Peking en Seoul zien in de actie van de regeringsleider een provocatie die de toch al gespannen verhoudingen verder op scherp zet.

 • 'Russisch paspoort voor Russischtaligen'

  MOSKOU (ANP/RTR) - Russisch-sprekende mensen in republieken van de voormalige Sovjet-Unie kunnen in de toekomst makkelijker het Russische staatsburgerschap krijgen. President Vladimir Poetin heeft daartoe maandag een aantal wetswijzigingen goedgekeurd.

38Opmerking
2 aug 2012 17:36
avatar

In plaats van de ggd te waarschuwen was het misschien beter geweest om hem in de isolatiecel te plaatsen. waarna hij bezoek krijgt van 4 doorgewinterde M E ers, die hem leerde wat hem te wachten staat als hij de politie aanvalt.Dat zal hem de volgende keer bij contact met agenten wel weerhouden. Deed men vroeger,toen er nog niet zoveel slinks gedoe in de regering wel meer. Zonder dat het de volgende dag uitgebreid in de krant stond!!

 

2 aug 2012 17:22
avatar
Vast een psychiatrische patient,die aan de aandacht van de hulpverleners is ontsnapt!!
2 aug 2012 17:14
avatar
alleen jammer dat ze ook vaak mensen voor niks oppakken ;) !

Dus misschien heeft de Politie wel de verkeerde kant gekozen dat
gebeurd ook dagelijks !
2 aug 2012 17:06
2 aug 2012 17:03
avatar
en je hebt agenten die rijden door als je het zebrapad oversteekt
2 aug 2012 17:00
avatar
bij sommige agenten is dat wel eens nodig
2 aug 2012 16:08
avatar

Gewoon paar maanden eenzame opsluiting, dit doe je niet ook een agent doet zijn werk  

Natuurlijk heb je e mierenneukers tussen. Maar toch verdienen heel veel agenten respect

2 aug 2012 15:59
avatar

het klink simpel straf misdaad,ieder mens moet zich gedragen.MENS GEDRAAG U

2 aug 2012 15:49
avatar

Als iemand mij opzettelijk een peuk in me gezicht zou duwen heeft hij spontaan geen voortanden meer. Ik vind daarom dat deze agent zeer goed heeft gehandeld.

 

En al die halve zolen hierzo die andere recente zaken erbij gaan halen die kant nog wal met het onderwerp raken....zucht!...Kom op hee! probeer jezelf eens te verplaatsen in de situatie van de agent(en)helemaal niet zo moeilijk hoor! Zij doen hun werk en worden er wel door jankende burgertjes naartoe gestuurd.

 

Hoe zou u het vinden als u door een dergelijke figuur zou worden lastig gevallen? 

2 aug 2012 15:49
avatar
nou als ik politie agent was had ik deze persoon een goed pak rammel gegeven dat die de volgende morgen niet meer op zijn poten kan staan
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?