22-6-2012 13:36 | Door ANP .

Lid arrestatieteam omgekomen in EngelandRIJSWIJK (ANP) - Een lid van het arrestatieteam Noord- en Oost-Nederland is woensdag tijdens een oefening in Engeland verongelukt. Dat meldde de politie vrijdag. De 33-jarige man werkte bij het korps IJsselland.

Het slachtoffer was bezig met een opleiding waarbij ook klimoefeningen worden gedaan. Tijdens dat onderdeel viel hij, waarna hij met ernstig hoofdletsel is afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij enkele uren later.

het laatste nieuws

 • Verdacht koffertje bij supermarkt in Nijmegen

  NIJMEGEN (ANP) - Een winkel van Albert Heijn in het centrum van Nijmegen blijft vrijdagmorgen vooralsnog gesloten, omdat het personeel een verdacht koffertje voor de nog gesloten deur van de winkel aantrof. Bomverkenners van de politie zijn met een speurhond aan het onderzoeken of er mogelijk explosieven in het koffertje zitten, aldus een woordvoerster.

 • Den Bosch laat inval woonwagenkamp uitzoeken

  DEN BOSCH (ANP) - Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch is zo geschrokken van de verhalen van de bewoners van een woonwagenkamp over een grote inval van de politie dat hij het optreden en vooral de nazorg laat evalueren.

 • Meer macht voor Turkse geheime dienst

  ISTANBUL (ANP) - De Turkse geheime dienst MIT krijgt meer bevoegdheden. Het Turkse parlement ging donderdag akkoord met een voorstel daartoe van de regeringspartij AKP van premier Recep Tayyip Erdogan. De oppositie kondigde aan de nieuwe wet te zullen aanvechten voor het constitutioneel hof.

 • Canada wil uitlevering kinderlokker

  VANCOUVER (ANP) - Het Openbaar Ministerie in de Canadese staat British Columbia wil dat Nederland een 35-jarige man uitlevert in verband met de zelfmoord van de tiener Amanda Todd. De man, die in Canadese media geïdentificeerd wordt als Aydin C., zou de 15-jarige Canadese tot zelfmoord hebben gedreven. Hij perste haar af met beelden waarop ze gedeeltelijk uit de kleren ging.

 • ´Nederlander dreef tiener tot zelfmoord´

  VANCOUVER (ANP) - De Canadese autoriteiten verdenken een 35-jarige Nederlander, die hier vastzit op verdenking van webcamseks met minderjarigen, van afpersing van de Canadese tiener Amanda Todd. Het meisje pleegde zelfmoord. Dat heeft de Canadese politie laten weten. Volgens Canadese media heeft de man het meisje tot zelfmoord gedreven.

 • 'Kapitein Sewol stond niet aan het roer'

  SEOUL (ANP) - De kapitein van de gezonken Zuid-Koreaanse veerboot Sewol stond op het moment van de ramp niet zelf aan het roer. Waar hij wel was, is niet duidelijk. Dat heeft de Zuid-Koreaanse justitie vrijdag verteld, aldus CNN.

 • Doden en vermisten door lawine Mount Everest

  KATHMANDU (ANP) - Door een lawine op de Mount Everest zijn minsten negen doden gevallen en wordt een nog onbekend aantal mensen vermist. Dat meldde het Nepalese ministerie voor toerisme in Kathmandu. De doden en vermisten zijn sherpa's, lokale dragers van bagage en gidsen.

 • Bus Schiphol rijdt in water: 5 gewonden

  SCHIPHOL (ANP) - Bij Schiphol is in de nacht van donderdag op vrijdag een pendelbus het water ingereden. Daardoor zijn vijf mensen gewond geraakt. Dat meldde een woordvoerder van de marechaussee.

 • Hoge Raad velt vonnis over pedovereniging

  DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad velt vrijdag een definitief oordeel over pedofielenvereniging Martijn. Advocaat-generaal Vino Timmerman adviseerde de Hoge Raad om Martijn te verbieden. Een advocaat-generaal is de belangrijkste adviseur van het hoogste rechtscollege in Nederland. Zijn advies wordt meestal overgenomen.

 • Britse oppositie huurt campagnegoeroe Obama

  LONDEN (ANP) - De Britse Labourpartij heeft de campagnegoeroe ingehuurd die een hoofdrol speelde bij de verkiezingscampagnes van de Amerikaanse president Barack Obama. David Axelrod moet de centrumlinkse oppositiepartij aan de overwinning helpen in de verkiezingen van 2015, meldden Britse media donderdag

 • Paaspop opent festivalseizoen

  SCHIJNDEL (ANP) - Voor de 38e keer barst vrijdag in het Noord-Brabantse Schijndel muziekfestival Paaspop los. Het driedaagse evenement geldt als de officieuze opening van het Nederlandse festivalseizoen. Op het festivalterrein in de buurt van Den Bosch treden vrijdag, zaterdag en zondag pop-, rock-, dance- en theateracts uit binnen- en buitenland op, verspreid over acht podia.

 • Politie jaagt op grappenmakers na scheepsramp

  SEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse politie is een onderzoek begonnen naar ,,harteloze'' grappenmakers die zich in tekstberichten zouden voordoen als slachtoffers van de ramp met de veerboot Sewol. Dat berichtte de Korea Times donderdag.

 • Ook daklozen weg om natuurbrand Breda

  BREDA (ANP) - Door de grote natuurbrand bij Breda is donderdagavond ook een woonvoorziening voor dak- en thuislozen aan de Galderseweg ontruimd. De bewoners van De Vliet zijn ondergebracht op andere locaties, meldde een woordvoerster van de gemeente.

 • Bill Clinton wordt opa

  WASHINGTON (ANP) - Chelsea Clinton (34) en haar man Marc Mezvinsky verwachten later dit jaar hun eerste kind. Dat heeft de dochter van ex-president Bill Clinton van de VS en oud-minister Hillary Clinton donderdag bekendgemaakt tijdens een openbaar evenement, aldus Amerikaanse media.

 • Passion trekt zo'n 20.000 mensen

  GRONINGEN (ANP) - Zo'n 20.000 mensen zijn donderdagavond afgekomen op The Passion, meldde de Groningse wethouder Jan Seton na afloop. De Vismarkt in Groningen, waar donderdagavond het schouwspel werd opgevoerd, stond dan ook ruim voor het begin al tjokvol.