22-6-2012 13:36 | Door ANP .

Lid arrestatieteam omgekomen in EngelandRIJSWIJK (ANP) - Een lid van het arrestatieteam Noord- en Oost-Nederland is woensdag tijdens een oefening in Engeland verongelukt. Dat meldde de politie vrijdag. De 33-jarige man werkte bij het korps IJsselland.

Het slachtoffer was bezig met een opleiding waarbij ook klimoefeningen worden gedaan. Tijdens dat onderdeel viel hij, waarna hij met ernstig hoofdletsel is afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij enkele uren later.

het laatste nieuws

 • Londen weigert pact met Assad tegen IS

  LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië is niet van plan om in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) te gaan samenwerken met de Syrische president Bashar al-Assad. Minister Philip Hammond van Buitenlandse Zaken zei vrijdag tegen de BBC dat zo'n coalitie ,,niet praktisch, verstandig of nuttig'' zou zijn.

 • Rutte: alle slachtoffers MH17 moeten terug

  DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk wanneer de repatriëringsmissie voor de vliegramp met de MH17 in Oekraïne hervat kan worden. Volgens premier Mark Rutte zal dat pas gebeuren als de situatie op de rampplek voldoende stabiel is. Het kabinet blijft er echter alles aan doen om de slachtoffers terug te halen, onderstreepte Rutte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Ook hun spullen moeten terug.

 • 'Eerste trucks met hulpgoederen in Loehansk'

  LOEHANSK (ANP) - De eerste trucks van een Russisch hulpkonvooi voor Oost-Oekraïne zijn op hun bestemming aangekomen. Pro-Russische rebellen hebben aan het Russische staatspersbureau Interfax gemeld dat de vrachtwagens de Oost-Oekraïense stad Loehansk hebben bereikt.

 • Minder inbraken, meer schade

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Hoewel het aantal inbraken in Nederland het afgelopen jaar weer is gedaald, is het bedrag aan schade per incident juist gestegen. Vooral in de provincies Zeeland en Drenthe is het gemiddelde schadebedrag na een inbraak sterk toegenomen, meldde CED vrijdag. Dat is het bedrijf dat voor verzekeringsmaatschappijen de meldingen behandelt.

 • Politie weer alert bij pro-Gaza-demonstratie

  AMSTERDAM (ANP) - De politie zal tijdens een aangekondigde pro-Palestina-demonstratie zaterdag in Amsterdam opnieuw alert zijn op discriminatie, belediging en opruiing.

 • Hennis: Defensie neemt alle klachten serieus

  DEN HAAG (ANP) - Defensie neemt alle klachten die oud-medewerkers van Defensie melden over mogelijke gevolgen van het werken met giftige stoffen serieus. Dat zei minister Jeanine Hennis van Defensie vrijdag na afloop van kabinetsberaad. Inmiddels hebben zich 350 oud-medewerkers gemeld met klachten.

 • Stier ontsnapt uit slagerij

  LICHTENVOORDE (ANP) - Het Gelderse Lichtenvoorde is donderdag opgeschrikt door een stier die aan de slager wist te ontsnappen. Het dier werd later aangetroffen in een tuintje, zo meldde de politie vrijdag.

 • Tientallen doden door aanval op moskee

  BAQUBA (ANP) - Bij een aanval op een soennitische moskee in de plaats Bin Wais in de Oost-Iraakse provincie Diyala zijn tientallen mensen omgekomen. Bij een ziekenhuis in de stad Baquba zijn minstens 30 lichamen van slachtoffers van de aanval binnengebracht. Een medewerker van een mortuarium zei dat de aanslag zeker 68 levens geeft geëist.

 • 'Oekraïne gebruikt geen geweld tegen konvooi'

  KIEV (ANP) - Hoewel Oekraïne het Russische hulpkonvooi ziet als een ,,directe invasie'', zal Kiev geen geweld gebruiken tegen de vrachtwagens. Dat heeft de Oekraïense veiligheidschef Valentin Nalivaitsjenko vrijdag gezegd.

 • Extra geld voor ontwikkelingssamenwerking

  DEN HAAG (ANP) - Er komt volgend jaar een bedrag van honderden miljoenen euro's extra beschikbaar voor ontwikkelingssamenwerking. Het geld is bedoeld voor noodhulp en opvang van vluchtelingen in de eigen regio. Bronnen rond het begrotingsoverleg stellen dat vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad.

 • Oekraïne: konvooi is Russische invasie

  KIEV (ANP) - Oekraïne beschouwt het zonder toestemming oversteken van de grens door een Russisch hulpkonvooi als ,,directe Russische invasie''. Dat heeft de Oekraïense veiligheidschef Valentin Nalivaitsjenko vrijdag gezegd.

 • Paus belt met ouders van James Foley

  ROME (ANP) - Paus Franciscus heeft de ouders van de vermoorde Amerikaanse fotograaf James Foley gebeld om zijn condoleances over te brengen en steun te betuigen. Dat maakte een woordvoerder van het Vaticaan vrijdag bekend.

 • Tunnel dicht door stroomstoring

  BEVERWIJK (ANP) - De Velsertunnel in de snelweg A22 was vrijdag enkele uren afgesloten, omdat de stroom was uitgevallen. Daardoor werkten de pompen niet meer die het regenwater moesten wegwerken. Ook de camera's waarmee het verkeer in de gaten wordt houden, deden het hierdoor niet meer.

 • Krol: ik ga subsidiegeld niet teruggeven

  DEN HAAG (ANP) - Voormalig voorzitter Henk Krol van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) is niet van plan ruim 2 ton uit eigen zak te betalen aan het Rijk. Het oud-Tweede Kamerlid zei dat vrijdag nadat het AD had bericht dat de SVGK subsidiegeld moet teruggeven aan het Rijk dat niet voor de juiste doeleinden zou zijn gebruikt.

 • Gewapende man gepakt na bedreigen deurwaarder

  ARNHEM (ANP) - De politie heeft donderdagmiddag een man uit Roermond aangehouden die met twee messen op zak onderweg was naar zijn deurwaarder. Het deurwaarderskantoor had beslag laten leggen op de tegoeden van de man in verband met een financiële kwestie. De Roermondenaar had de deurwaarder daarop telefonisch bedreigd, waarvan de deurwaarder aangifte deed bij de politie.