05-7-2012 10:45 | Door ANP .

Kunduzcoalitie houdt vast aan forensentaksKunduzcoalitie houdt vast aan forensentaks

Kunduzcoalitie houdt vast aan forensentaks

DEN HAAG (ANP) - De vijf partijen van de Kunduzcoalitie hebben donderdag tegen een voorstel van de PvdA gestemd om de omstreden forensentaks te schrappen uit de begroting voor 2013. Ze deden dat, terwijl vier van de vijf partijen zelf ook tegen de afschaffing van de belastingvrije reiskostenvergoeding zijn.

De PvdA - fel tegen de taks - had een alternatief bedacht dat ook minimaal 1,3 miljard euro moet opbrengen voor de schatkist.

Maar VVD, CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie stemden tegen die motie. Ze hebben bij het Lenteakkoord afgesproken in elk geval tot de formatie van een nieuw kabinet vast te houden aan de forensentaks, ook al hebben vier van de vijf partijen al gezegd dat ze de maatregel willen wijzigen of helemaal terugdraaien, zoals de VVD voorstelt in het verkiezingsprogramma dat vrijdag uitkomt. Alleen D66 staat nog achter de forensentaks.

het laatste nieuws

 • Ebolapatiënt Duitsland vijfde in het Westen

  HAMBURG (ANP) - De met het ebolavirus besmette man die woensdag in het Duitse Hamburg is aangekomen, is de vijfde patiënt die naar een land in het Westen is gebracht om te worden behandeld. Het gaat overigens niet om een Duitser maar een epidemie-expert uit Senegal die tijdens zijn werk in Sierra Leone besmet raakte.

 • Leger Liberia schiet op ebola-betogers

  MONROVIA (ANP) - Het Liberiaanse leger heeft woensdag in de hoofdstad Monrovia met scherp geschoten op betogers. Zij wilden de quarantaine van hun wijk doorbreken. De arme buurt West Point is afgesloten om verdere verspreiding van ebola te voorkomen. Bewoners kunnen er niet uit om te gaan werken of eten te kopen.

 • Spaarders willen steun Dijsselbloem

  DEN HAAG (ANP) - Icesavings zegt graag gebruik te maken van het aanbod van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën om te helpen bij de verkoop van de vorderingen die de belangenvereniging van spaarders nog heeft op de IJslandse bank Landsbanki.

 • Den Haag mocht protest Occupy verbieden

  DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag mocht in 2012 een tentenkamp van Occupy op het Malieveld verbieden. De betogers verstoorden de openbare orde. Er waren incidenten en de demonstranten gingen hun kamp, in een openbaar gebied, ,,steeds meer als eigen terrein beschouwen waartoe zij de politie geen toegang wilden verschaffen''. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.

 • Crimineel duo bekent inbraken

  AMSTERDAM ANP) - Het crimineel duo Antonio Marcus van der P. (25) en Enise B. heeft bekend dat het een reeks inbraken heeft gepleegd. Dat heeft advocaat Peter Plasman woensdag bevestigd na een bericht hierover in het AD.

 • Meerderheid dna-profielen vliegramp bekend

  DEN HAAG (ANP) - Van ruim driekwart van de stoffelijke resten die zijn gevonden na de vliegtuigramp in Oekraïne, is het DNA-profiel bekend. Van de rest kan nog geen profiel gemaakt worden wegens de staat waarin die resten verkeren. Daar moet opnieuw onderzoek naar gedaan worden.

 • 'Russische militairen in Amvrosiivka'

  KIEV (ANP) - De stroom berichten over Russische militairen in het oosten van Oekraïne houdt ook woensdag aan. Volgens het Oekraïense leger zijn de afgelopen 24 uur Russische soldaten in gepantserde voertuigen de grens overgestoken en de Oekraïense plaats Amvrosiivka binnengetrokken.

 • Oekraïne wil NAVO-hulp

  KIEV (ANP) - Oekraïne heeft ,,praktische hulp'' van de NAVO nodig en verwacht dat daar tijdens de bijeenkomst van het bondgenootschap in september in Wales beslissingen over worden genomen. Dat heeft de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek woensdag gezegd.

 • Dagjesmensen in de file

  KAATSHEUVEL (ANP) - Voor het eerst in lange tijd is het stralend weer en dus trekken mensen woensdag massaal naar pretpartken. Vooral de Efteling en pretpark Julianatoren in Apeldoorn zijn popualir, zo kan worden geconcludeerd op basis van de verkeersdrukte.

 • 'Formeel onderzoek naar IMF-baas Lagarde'

  PARIJS (ANP) - Frankrijkt stelt een formeel onderzoek in naar IMF-baas Christine Lagarde in een zaak wegens vermeend misbruik van Frans overheidsgeld. Dat zei een bron woensdag tegen persbureau Reuters. Lagarde gaat tegen het besluit in beroep. Zij is niet van plan om af te treden als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, aldus de anonieme bron.

 • VN: chemicaliën ingezet door regering Syrië

  GENÈVE (ANP) - De Syrische regering en strijders van Islamitische Staat begaan beide oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in de oorlog in Syrië. Dat hebben onderzoekers van de Verenigde Naties woensdag gezegd.

 • Zara haalt omstreden shirt uit collectie

  AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse modeketen Zara heeft een kindershirt uit de verkoop gehaald dat deze week veel ophef veroorzaakte. Het gestreepte shirt met goudgele ster deed veel mensen denken aan concentratiekampkleding met Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog.

 • Abdullah trekt verkiezingswaarnemers terug

  KABUL (ANP) - Het kamp van de Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah boycot voorlopig de hertelling van de stemmen die zijn uitgebracht in de presidentsverkiezingen. Volgens de BBC heeft de oud-minister van Buitenlandse Zaken zijn waarnemers teruggetrokken uit het proces.

 • Hulp provincies en grote Icesave-spaarder

  DEN HAAG (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) is bereid de provincies en de grote spaarders te helpen die nog geld tegoed hebben uit de boedel van de failliete IJslandse internetbank Icesave. Hij zei dat woensdag in een toelichting op het nieuws dat de Staat al het geld dat ze 6 jaar geleden voorschoot, terug heeft uit IJsland.

 • Polen: Russisch leger opereert in Oekraïne

  WARSCHAU (ANP) - De Poolse geheime dienst bevestigt wat Oekraïne al langer zegt: dat Russische legereenheden in Oekraïne opereren. Dat zei de Poolse premier Donald Tusk woensdag.