28-7-2012 16:23 | Door ANP .

Kleine 25 huishoudens naar tijdelijke woningKleine 25 huishoudens naar tijdelijke woning

Kleine 25 huishoudens naar tijdelijke woning

UTRECHT (ANP) - Een kleine 25 huishoudens uit de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland zijn vrijdagavond en zaterdag vertrokken vanuit opvanghotels naar een tijdelijke logeerwoning. De meeste van deze huishoudens logeerden de afgelopen week in Hotel Mitland.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht en woningcorporatie Mitros zijn zaterdagmiddag op bezoek geweest bij evacués in de hotels Biltsche Hoek en Houten om met hen over hun aanstaande vertrek uit de hotels te praten, aldus de gemeente zaterdag.

Naar verwachting hebben alle ruim 300 bewoners na het weekeinde een ander verblijf gevonden. Vrijwel alle bewoners van de Marco Pololaan mogen in de komende week weer naar huis. Hun woonomgeving is schoon.

het laatste nieuws

 • Uitgeest verbiedt motorevenement Koningsdag

  UITGEEST (ANP) - De ,,toenemende onrust in de motorwereld'' is aanleiding voor de gemeente Uitgeest om het motorevenement American Day Uitgeest op Koningsdag te verbieden.

 • Paasbestand in oosten Oekraïne

  KIEV (ANP) - De acties van het Oekraïense leger tegen separatisten in het oosten van het land zijn opgeschort tot na Pasen. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Andrej Desjtsjytsia heeft dat zaterdag tegen de BBC gezegd.

 • Al-Sisi krijgt linkse concurrentie in Egypte

  CAÏRO (ANP) - De gedoodverfde nieuwe president van Egypte Abdel Fattah al-Sisi heeft tijdens de verkiezingen in ieder geval één concurrent. De linkse politicus Hamdeen Sabahi heeft aan de eisen voldaan om mee te mogen doen aan de verkiezingen.

 • Duizenden bij Duitse Paasmarsen voor vrede

  GRONAU (ANP) - In heel Duitsland nemen zaterdag duizenden mensen deel aan paasmarsen voor de vrede. In Berlijn komen naar verwachting 2000 mensen bijeen om 100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog te protesteren tegen oorlogsvoering.

 • Zoekactie gestopt, vermiste visser spoorloos

  HARLINGEN (ANP) - De vermiste visser die zaterdagochtend ongemerkt over boord sloeg op de Waddenzee, is nog altijd spoorloos. Omdat de kans klein is dat hij nog levend wordt gevonden, is de zoekactie gestaakt, meldde de Kustwacht.

 • Nog 4 mensen vermist na lawine Mount Everest

  KATHMANDU (ANP) - Reddingswerkers in Nepal zijn zaterdag opnieuw begonnen met zoeken naar 4 mensen die nog worden vermist na een lawine op de Mount Everest. De lawine was op vrijdag en kostte aan zeker 12 sherpa's het leven.

 • Niki Terpstra gehuldigd in Krommenie

  KROMMENIE (ANP) - In zijn geboorteplaats Krommenie is Niki Terpstra zaterdagmiddag gehuldigd. Voor de wielrenner, die afgelopen zondag Parijs-Roubaix op zijn naam schreef, waren er toespraken en een fles champagne.

 • Onderscheiding voor Russische militairen Krim

  MOSKOU (ANP) - De Russische militairen die tijdens het referendum op het Oekraïense schiereiland de Krim waren, worden onderscheiden. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin zaterdag in een televisie-interview op de zender Vesti.

 • 'Vrede moeten we blijven koesteren'

  AMSTERDAM (ANP) - We moeten de vrede blijven koesteren, en niet voor lief nemen. Vrede is niet vanzelfsprekend en er moet hard worden gewerkt om deze te bewaren. Dat heeft prins Jaime zaterdag gezegd bij de jaarlijkse Dachauherdenking in Amsterdam.

 • Vier Franse journalisten vrijgelaten in Syrië

  PARIJS (ANP) - Vier Franse journalisten die gekidnapt waren in Syrië zijn vrijgelaten. Dat heeft de Franse president François Hollande zaterdag bekendgemaakt. De journalisten zaten vast sinds juni vorig jaar. Ze waren volgens Turkse media ontvoerd door de rebellengroep Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS).

 • Paus bidt voor slachtoffers veerbootramp

  VATICAANSTAD (ANP) - Paus Franciscus bidt voor de slachtoffers van de ramp met de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol en hun families. Via Twitter riep hij een dag voor Pasen iedereen op hetzelfde te doen.

 • Afghaanse ambassadeur op matje na ruzie

  DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Afghaanse ambassadeur eerder dit jaar ontboden om ongenoegen te uiten over een vechtpartij tussen een medewerker van de ambassade en een Nederlander. Daarbij heeft het departement benadrukt dat buitenlandse diplomaten zich in ons land aan Nederlandse wetten en regels moeten houden.

 • Man en kind dood door schietpartij bij grens

  WEZET (ANP) - Een jongetje, een man en een vrouw zijn vrijdagavond in het Belgische Wezet (Visé) neergeschoten en overleden. De burgemeester van de plaats aan de grens met Nederland vlakbij Maastricht heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

 • 'Koning mag best zijn mening geven'

  HILVERSUM (ANP) - Koning Willem-Alexander mag best zijn standpunt uiten over actuele kwesties. Dat vindt twee derde van de Nederlanders, zo blijkt uit een enquête van de EO-programma's Blauw Bloed en Dit is de Dag. Maar als het een beladen onderwerp betreft, zoals de recente Marokkanendiscussie, vindt nog maar een minderheid (46 procent) dat de koning daar iets over mag zeggen.

 • 'Berging lijken veerboot kan maanden duren'

  SEOEL (ANP) - De berging van lijken uit de gezonken Zuid-Koreaanse veerboot Sewol kan 1 of 2 maanden duren. Dat heeft het hoofd van de reddings- en bergingsoperatie zaterdag laten weten.