28-7-2012 16:23 | Door ANP .

Kleine 25 huishoudens naar tijdelijke woningKleine 25 huishoudens naar tijdelijke woning

Kleine 25 huishoudens naar tijdelijke woning

UTRECHT (ANP) - Een kleine 25 huishoudens uit de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland zijn vrijdagavond en zaterdag vertrokken vanuit opvanghotels naar een tijdelijke logeerwoning. De meeste van deze huishoudens logeerden de afgelopen week in Hotel Mitland.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht en woningcorporatie Mitros zijn zaterdagmiddag op bezoek geweest bij evacués in de hotels Biltsche Hoek en Houten om met hen over hun aanstaande vertrek uit de hotels te praten, aldus de gemeente zaterdag.

Naar verwachting hebben alle ruim 300 bewoners na het weekeinde een ander verblijf gevonden. Vrijwel alle bewoners van de Marco Pololaan mogen in de komende week weer naar huis. Hun woonomgeving is schoon.

het laatste nieuws

 • VN Mali: Algerijns vliegtuig neergestort

  BAMAKO (ANP) - Het donderdag verdwenen vliegtuig van Air Algérie is in het noorden van Mali neergestort. Dat heeft commandant Koko Essien van de VN-missie in Mali bevestigd. Het toestel is neergekomen ergens tussen Gao en Tessalit, aldus Essien.

 • Fabius: contract met Rusland moet je naleven

  PARIJS (ANP) - De regel is dat ondertekende en betaalde contracten worden nageleefd. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, gezegd over de kritiek op de leverantie van twee Mistral-oorlogsschepen aan Rusland.

 • Veiligheidschef Kaddafi mag in Libië berecht

  DEN HAAG (ANP) - De veiligheidschef van de oud-Libische dictator Muammar Kaddafi mag in Libië worden berecht. Dat heeft de kamer van beroep van het Internationaal Strafhof in Den Haag donderdag besloten. De uitspraak is slecht nieuws voor Abdullah al-Senussi. In Libië wacht hem mogelijk de doodstraf.

 • Watertekort dreigt in Donetsk

  DONETSK (ANP) - In Donetsk dreigt een tekort aan water. De pompinstallaties die water naar de stad in Oost-OekraÏne brengen zijn beschadigd bij gevechten en er is een reservecapaciteit aan drinkwater voor maximaal 5 dagen. Dat meldden donderdag Oekraïense media.

 • 'Kabinet komt met brief over missie'

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet stuurt vermoedelijk nog voor het debat over de vliegramp vrijdag in de Tweede Kamer een zogeheten notificatiebrief naar Kamerleden. Dat meldden ingewijden donderdag. In zo'n schrijven laat het kabinet weten de mogelijkheid en wenselijkheid van een bijdrage aan een missie te onderzoeken. Het is bijna altijd de voorbode van de daadwerkelijke deelname aan een missie.

 • Rutte belt met nieuwe president Indonesië

  DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte heeft de aankomende president van Indonesië, Joko Widodo, donderdag gefeliciteerd met diens verkiezingsoverwining. Het was een wat dubbel telefoongesprek, want de premier en Widodo spraken ook uitvoerig over de vliegramp in Oekraïne, zo blijkt uit de woorden van de woordvoerder van Rutte.

 • 2 Finse hulpverleners gedood in Afghanistan

  HELSINKI (ANP) - Twee Finse hulpverleensters zijn donderdag gedood in de West-Afghaanse stad Herat. Dat bevestigde het Finse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • 'Europese maatschappijen weer naar Israël'

  KEULEN (ANP) - Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) gaat het advies intrekken aan Europese luchtvaartmaatschappijen om de Israëlische luchthaven bij Tel Aviv te mijden. Dat heeft het agentschap donderdag bekendgemaakt.

 • Veel Fransen aan boord verdwenen toestel

  PARIJS (ANP) - Aan boord van het donderdag verdwenen vliegtuig van Air Algérie waren waarschijnlijk veel Fransen. Een Algerijnse dagblad, al-Watan, sprak van 80 Fransen. De zeskoppige bemanning is Spaans, meldden de Spaanse eigenaars van het aan Air Algérie verhuurde toestel van het type MD-83.

 • Rijkswaterstaat past situatie Coentunnel aan

  AMSTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat gaat de verkeerssituatie bij de net gerenoveerde Coentunnel bij Amsterdam aanpassen, nadat automobilisten er voor levensgevaarlijke situaties hadden gezorgd. De paaltjes die tussen twee rijbanen staan om het verkeer van de A8 en de A10 richting Den Haag te scheiden, worden vervangen door een stalen vangrail.

 • Onderzoekers bekijken nieuwe wrakstukken

  KIEV (ANP) - Internationale onderzoekers uit Maleisië en Australië hebben donderdag nieuwe grote wrakstukken bekeken van de vliegramp van afgelopen week in Oekraïne. Volgens een woordvoerder van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) lagen de stukken in bebost gebied en zijn ze grotendeels intact. Zelfs de ruiten zitten er nog in, aldus Michael Bociurkiw.

 • Cosgrove en Rutte delen trieste ervaringen

  DEN HAAG (ANP) - De gouverneur-generaal van Australië, Peter Cosgrove, is donderdag ontvangen door premier Mark Rutte. Ook Australische burgers verloren het leven bij de de ramp met vlucht MH17 .

 • Ook 2e toestel met lijkkisten naar Nederland

  CHARKOV (ANP) - Vanaf het vliegveld in Charkov is donderdagmiddag een tweede toestel met lijkkisten naar Eindhoven vertrokken. Het ging nu om een toestel van de Australische luchtmacht. Eerder donderdagmorgen vertrok al een Hercules-toestel van de Nederlandse luchtmacht. In totaal worden 74 kisten overgevlogen. Woensdag werden al 40 lijkkisten overgebracht naar Eindhoven Airport.

 • Premier Maleisië tekent condoleanceregister

  KUALA LUMPUR (ANP) - De Maleisische premier Najib Razak heeft donderdag namens zijn land het condoleanceregister op de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur getekend. Een foto van de bladzijde verscheen even later op de Facebookpagina van de regeringsleider.

 • Aantal Nederlandse slachtoffers op 194

  DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlanders dat is omgekomen bij de ramp met de Boeing van Malaysia Airlines is verhoogd van 193 naar 194. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.