28-7-2012 16:23 | Door ANP .

Kleine 25 huishoudens naar tijdelijke woningKleine 25 huishoudens naar tijdelijke woning

Kleine 25 huishoudens naar tijdelijke woning

UTRECHT (ANP) - Een kleine 25 huishoudens uit de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland zijn vrijdagavond en zaterdag vertrokken vanuit opvanghotels naar een tijdelijke logeerwoning. De meeste van deze huishoudens logeerden de afgelopen week in Hotel Mitland.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht en woningcorporatie Mitros zijn zaterdagmiddag op bezoek geweest bij evacués in de hotels Biltsche Hoek en Houten om met hen over hun aanstaande vertrek uit de hotels te praten, aldus de gemeente zaterdag.

Naar verwachting hebben alle ruim 300 bewoners na het weekeinde een ander verblijf gevonden. Vrijwel alle bewoners van de Marco Pololaan mogen in de komende week weer naar huis. Hun woonomgeving is schoon.

het laatste nieuws

 • 'Ruim 120 jihadisten gedood in Syrië'

  DUBAI (ANP) - Bij de Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië zijn meer dan 120 jihadisten gedood. Dit meldden onafhankelijke waarnemers van de burgeroorlog in Syrië.

 • Staatsloterijtrekking 1 oktober gaat door

  DEN HAAG (ANP) - De eerstvolgende Staatsloterijtrekking op 1 oktober gaat voorlopig gewoon door, ondanks een onderzoek naar mogelijke fraude bij de Staatsloterij. Dat bleek in het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer dinsdag.

 • Rusland: Syrië moet eerst toestemming geven

  MOSKOU (ANP) - Syrië moet vooraf toestemming geven voor aanvallen op doelwitten in dat land. Dit beklemtoonde dinsdag het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van Amerikaanse bombardementen op Syrisch grondgebied.

 • 'Bevolking altijd ingelicht over dreiging'

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse bevolking zal altijd worden geïnformeerd over terreurdreigingen ,,zoals het hoort en moet''. Dat gebeurt via het dreigingsbeeld, dat kan worden aangepast als dat nodig is. Dat zei minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) dinsdag in de Tweede Kamer naar aanleiding van een vraag van de SP of de bevolking wel eerlijk zal worden ingelicht als zich dreigingen voordoen.

 • Juweliersechtpaar opgelucht door beslissing

  DEURNE (ANP) - Er is een last van de schouders gevallen van het juweliersechtpaar uit Deurne nu het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten dat juweliersvrouw Marina niet wordt vervolgd voor de dood van twee overvallers. ,,De verwerking kan beginnen'', reageerde hun advocaat Jan-Hein Kuijpers dinsdag.

 • Obama licht aanvallen toe om 16:20 uur

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama zal dinsdag de aanvallen op Syrië toelichten, voordat hij naar de klimaattop en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York gaat. Dit heeft het Witte Huis dinsdag laten weten. Obama spreekt naar verwachting rond 16.00 uur Nederlandse tijd.

 • Mogelijk klacht over niet vervolgen Deurne

  AMSTERDAM (ANP) - De nabestaanden van een van de in Deurne doodgeschoten overvallers overwegen een procedure om alsnog strafvervolging van juweliersvrouw Marina S. te bewerkstelligen. Zij en hun advocate Bénédicte Ficq noemden de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om de dubbele doodslag niet aan de rechter voor te leggen ,,betreurenswaardig''.

 • Politie wil betrokkenen liquidaties hinderen

  AMSTERDAM (ANP) - De politie gaat een ,,aanzienlijke groep'' die mogelijk betrokken is bij een reeks liquidaties in Amsterdam dwarszitten. ,,We willen niet dat Amsterdam een veilige haven blijft voor dit soort criminele organisaties die dit zomaar dagelijks in onze stad kunnen doen met alle risico's voor burgers'', zegt korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg in het programma Het Verhoor van AT5 dat dinsdagavond te zien is.

 • Opnieuw Syriërs in nachttrein uit Amsterdam

  EMMERIK (ANP) - In de nachttrein van Amsterdam naar Kopenhagen zijn maandagavond zes illegale Syriërs opgepakt. De mannen liepen tegen de lamp toen de Duitse douane de passagiers controleerde in Emmerik, direct over de grens bij Arnhem. Vier mannen zijn teruggestuurd naar Nederland, twee anderen hebben in Duitsland asiel aangevraagd, meldde de Duitse politie dinsdag.

 • Juwelier Deurne vervolgd voor wapenbezit

  DEN BOSCH (ANP) - Juwelier Willy S. (54) uit Deurne wordt vervolgd voor verboden vuurwapenbezit. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen heeft dat dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie.

 • Udenaar opgepakt voor drugslab met doden

  UDEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Uden is maandag opgepakt, omdat hij mogelijk betrokken is geweest bij een drugslab in zijn woonplaats. In het lab werden eind april twee doden gevonden. De beide mannen waren vermoedelijk overleden door het inademen van giftige gassen van drugsgrondstoffen. De arrestant wordt niet verdacht van moord, meldde de politie dinsdag.

 • Spanningen tussen bergsoldaten India en China

  NEW DELHI/SRINAGAR (ANP) - Honderden Indiase en Chinese militairen staan tegenover elkaar in het Himalayagebergte. De troepen hebben zich ingegraven, nadat de Chinese militairen ruim een week geleden een kamp hadden opgezet in door India geclaimd grondgebied.

 • Waarschijnlijk Nederlandse jihadisten gedood

  DEN HAAG (ANP) - Het is waarschijnlijk dat er Nederlandse jihadgangers zijn omgekomen bij de jongste Amerikaanse luchtaanvallen op Islamitische Staat in het Syrische Aleppo. Dat melden bronnen dinsdag. Ook op Twitter wordt gemeld dat er Nederlanders onder de dodelijke slachtoffers zouden zijn gevallen.

 • Outfits beelden Madame Tussauds ongeschonden

  AMSTERDAM (ANP) - De kleding van de wassenbeelden in Madame Tussauds in Amsterdam hebben geen schade opgelopen door de brand die vorige week in een naastgelegen pand woedde. Het museum liet vrijdag al weten dat de beelden ongeschonden waren maar dat nog moest worden gekeken of de outfits niet te veel door de rook waren aangetast.

 • Beloning voor fietser die mobiel negeert

  DEN HAAG (ANP) - De overheid en telecomproviders gaan jongeren proberen te verleiden hun smartphone niet op de fiets te gebruiken door hen te belonen. Door offline te zijn op de weg kunnen ze punten sparen waarmee ze kans maken op prijzen, zoals bioscoopkaartjes, een T-shirt of een fiets.