04-7-2012 20:21 | Door ANP .

'Kabinet blijft investeren in JSF'DEN HAAG (ANP) - Het kabinet weigert te stoppen met investeren in het gevechtsvliegtuig JSF, ondanks het feit dat een meerderheid in de Tweede Kamer tegen het project is. Dat meldde RTL Nieuws woensdag.

Het kabinet kan niet besluiten het project te stoppen, omdat het kabinet demissionair is, vindt minister Hans Hillen van Defensie volgens RTL Nieuws. Alleen een nieuw kabinet kan dat besluit nemen.

Een woordvoerder van Defensie wilde alleen kwijt dat de minister zeer gemotiveerd is om donderdag het debat met de Kamer aan te gaan. Hillen ziet de uitkomst daarvan met vertrouwen tegemoet, aldus de zegsman.

het laatste nieuws

 • Zwaargewonden bij ongeluk Musselkanaal

  MUSSELKANAAL (ANP) - Bij een ongeluk in Musselkanaal zijn zaterdagochtend zeker twee mensen zwaargewond geraakt. Volgens de politie is het busje waarin zij zaten over de kop geslagen op de N366 bij het Groningse dorp.

 • Bezuiniging op zorgtoeslag

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat volgend jaar bezuinigen op de zorgtoeslag, de tegemoetkoming voor de laagste inkomens voor het geld dat ze aan zorg kwijt zijn. Dat hebben ingewijden zaterdag gezegd na berichtgeving in het AD.

 • Asielzoekers vertrekken uit Vluchtschool

  AMSTERDAM (ANP) - De uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds vorige week de zogenoemde vluchtschool hun huis noemden, zijn zaterdagochtend weer aan het inpakken. Ze moeten weg uit de leegstaande school in Amsterdam.

 • Zonwering vat vlam, Brabantse kas in brand

  OOSTERHOUT (ANP) - Een kassencomplex aan de Ekelstraat in Oosteind (Noord-Brabant) is zaterdagochtend getroffen door een grote brand. Dat gebeurde nadat zonwerende doeken in een kas vlam hadden gevat, stelde een woordvoerster van de veiligheidsregio.

 • Dode en zwaargewonde door ongeluk

  PINGJUM (ANP) - De 18-jarige jongen die vrijdagavond werd aangereden in het Friese Pingjum is zaterdagochtend overleden. Een 18-jarig meisje dat ook werd geraakt door de auto, ligt gewond in het ziekenhuis. Een hond die bij het tweetal liep, kwam ook door de aanrijding om het leven.

 • 'Russisch hulpkonvooi weer bij grens Rusland'

  KIEV (ANP) - Vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi zijn zaterdag aangekomen bij de grens van Oekraïne met Rusland. Na een korte inspectie door de douane zijn de eerste wagens Rusland binnengereden, meldden Russische media.

 • Japan zoekt nog naar slachtoffers noodweer

  HIROSHIMA (ANP) - In Japan wordt zaterdag nog gezocht naar slachtoffers van aardverschuivingen in en om de stad Hiroshima. Er worden nog 43 mensen vermist, meldde het Japanse persbureau Kyodo News. Het dodental is opgelopen tot zeker 42.

 • Adviseur Obama: grenzen houden ons niet tegen

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn bereid ,,te doen wat nodig is'' in Syrië om Amerikaanse belangen te beschermen. Dat zei een topadviseur van de Amerikaanse president Barack Obama vrijdag tegen The New York Times.

 • Velsertunnel niet heropend

  BEVERWIJK (ANP) - De Velsertunnel in de snelweg A22 is zaterdagochtend vroeg niet volgens plan geopend. Rijkswaterstaat tast nog in het duister over de oorzaak van de stroomstoring die de tunnel eerder trof, zei een woordvoerster van de organisatie.

 • Samsom: rechtsstaat koste wat kost beschermen

  DEN HAAG (ANP) - Als het nodig is, moet de wet worden aangepast ,,om de rechtsstaat te kunnen beschermen tegen hen die haar ondermijnen''. Dat schrijft PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom in een opiniestuk in de Volkskrant op zaterdag.

 • Zeeuwse politie schiet op vijftal

  OOST-SOUBURG (ANP) - Een agent in het Zeeuwse Souburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag gericht geschoten op een vijftal verdachten. Volgens een woordvoerder werden er eerst twee waarschuwingsschoten gelost en zijn er drie mensen opgepakt. Twee anderen wisten zich uit de voeten te maken.

 • Moordenaar Lennon weer niet op vrije voeten

  NEW YORK (ANP) - De moordenaar van John Lennon heeft opnieuw achter het net gevist bij een poging vrij te komen. Mark David Chapman diende voor de achtste keer een verzoek in tot vervroegde vrijlating, maar dat werd volgens de BBC afgewezen. De autoriteiten vrezen dat de vrijlating van Chapman ,,het respect voor de wet zou ondermijnen''.

 • Woningen ontruimd bij brand Leiden

  LEIDEN (ANP) - Door een brand in een woning aan de Molenstraat in Leiden is zaterdagochtend vroeg een onbekend aantal huizen ontruimd. De bewoner kon het getroffen pand op eigen kracht verlaten, vertelde een woordvoerder van de brandweer. De Leidenaar is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij rook had ingeademd.

 • Rusland verdedigt sturen hulpkonvooi

  NEW YORK (ANP) - Rusland heeft het besluit verdedigd zonder toestemming van Kiev een hulpkonvooi de grens met Oekraïne over te sturen. Volgens de Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties maken critici zich drukker over het konvooi dan de ,,humanitaire catastrofe'' in Oost-Oekraïne, berichtte de BBC zaterdag.

 • Brand treft vakantiepark in Beekbergen

  BEEKBERGEN (ANP) - Campinggasten in Beekbergen (Gelderland) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een flinke brand. Een toiletgebouw op het terrein van een vakantiepark aan de Spoekweg ging in vlammen op.