04-7-2012 20:21 | Door ANP .

'Kabinet blijft investeren in JSF'DEN HAAG (ANP) - Het kabinet weigert te stoppen met investeren in het gevechtsvliegtuig JSF, ondanks het feit dat een meerderheid in de Tweede Kamer tegen het project is. Dat meldde RTL Nieuws woensdag.

Het kabinet kan niet besluiten het project te stoppen, omdat het kabinet demissionair is, vindt minister Hans Hillen van Defensie volgens RTL Nieuws. Alleen een nieuw kabinet kan dat besluit nemen.

Een woordvoerder van Defensie wilde alleen kwijt dat de minister zeer gemotiveerd is om donderdag het debat met de Kamer aan te gaan. Hillen ziet de uitkomst daarvan met vertrouwen tegemoet, aldus de zegsman.

het laatste nieuws

 • 'Rampplek mogelijk nog dagen onbereikbaar'

  DEN HAAG (ANP) - ,,We moeten er rekening mee houden dat de rampplek ook de komende dagen nog onbereikbaar zal zijn voor de onderzoekers." Dat zei premier Mark Rutte donderdag na afloop van een ontmoeting in Den Haag met zijn Maleisische collega Najib Razak.

 • Noren doden recordaantal walvissen

  OSLO (ANP) - 2014 belooft een topjaar te worden voor de Noorse walvisvaarders. Sinds de hervatting van de internationaal uiterst omstreden vaart in 1993 zijn er in één seizoen niet zo veel dieren meer geschoten. De teller staat nu op 682 en het seizoen is nog niet afgelopen. Het record van 647 exemplaren in 2003 is ruim uit de boeken geschoten, meldt de lokale Noorse krant Lofotposten.

 • Parlement Oekraïne weigert ontslag premier

  KIEV (ANP) - Het parlement van Oekraïne heeft donderdag met een ruime meerderheid tegen het ontslag van premier Arseni Jatsenjoek gestemd.

 • Prioriteit Israël is vernietiging tunnels

  JERUZALEM (ANP) - Israël wil dat alle tunnels die Hamas vanuit de Gazastrook onder de grens met Israël heeft gegraven worden vernietigd. Dat zei premier Benjamin Netanyahu donderdag.

 • 'Geen reisbeperkingen nodig vanwege ebola'

  GENÈVE (ANP) - Reisbeperkingen of het sluiten van grenzen in verband met de uitbraak van ebola in West-Afrika zijn niet nodig. Dat advies heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA gegeven. Mocht een patiënt onverhoopt in een vliegtuig komen is de kans op besmetting voor andere inzittenden klein, stelde de Internationale Luchttransport Associatie (IATA) donderdag.

 • Premier Maleisië bij Rutte

  DEN HAAG (ANP) - Minister-president Najib Razak van Maleisië is donderdagochtend aangekomen op het Binnenhof in Den Haag voor een gesprek met zijn Nederlandse collega Mark Rutte. Ook Maleisië verloor mensen bij de ramp met Malaysia Airlines, 2 weken geleden. Het toestel was onderweg van Amsterdam naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, toen het boven Oekraïne werd neergehaald.

 • Oponthoud voor OVSE'ers bij legerpost

  DONETSK (ANP) - De drie auto's met verkenners van de OVSE ondervinden donderdagochtend oponthoud op de route naar de rampplek in het oosten van Oekraïne. De auto's staan al enige tijd stil bij een Oekraïense legerpost. In de auto's zitten ook Nederlanders en een aantal Australische experts.

 • Oekraïens parlement akkoord met politiemissie

  KIEV (ANP) - Het parlement van Oekraïne heeft donderdag besloten dat er een grote politiemissie komt naar het rampgebied waar 2 weken geleden vlucht MH17 neerstortte. Doel van de missie is het vinden van menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Nederland liet al weten dat er vele tientallen, mogelijk zelfs honderden politiemensen, marechaussees en forensische experts aan die missie zullen deelnemen als Oekraïne instemt. Ook Australië stuurt dan mensen.

 • Oekraïne legt offensief in oosten dag stil

  KIEV (ANP) - Oekraïne legt de aanval op de separatisten in het oosten van het land 1 dag stil. ,,We hebben besloten geen militaire operaties uit te voeren op deze dag van rust'', zei legerwoordvoerder Oleksij Dmitrasjkivski. Wel behoudt het regeringsleger zich het recht voor om zichzelf te verdedigen als de rebellen aanvallen.

 • Ook EHRM veroordeelt Rusland in zaak Yukos

  MOSKOU/STRAATSBURG (ANP) - Rusland heeft voor de tweede keer deze week een belangrijke rechtszaak verloren over het onteigenen van oliegigant Yukos. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) veroordeelde Rusland tot het betalen van een schadevergoeding van 1,9 miljard euro aan aandeelhouders van het bedrijf van de gevallen tycoon Michail Chodorkovski.

 • 'Russische experts donderdag naar rampplek'

  MOSKOU (ANP) - Russische onderzoekers willen donderdag ook naar de rampplek van Malaysia Airlines vlucht 17 in Oost-Oekraïne. Ze willen er de wrakstukken van de neergehaalde Boeing 777 onderzoeken. Dat hebben de Russische luchtvaartautoriteiten laten weten aan persbureau Interfax.

 • Foto's van raddraaiers bekerfinale online

  ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft donderdag foto's van vijf mannen online gezet, die worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april. Afgelopen maandag werden al 22 mensen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle.

 • Twee anti-Israël-demonstranten opgepakt

  DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die vorige week donderdag meeliepen in de pro-Gaza-demonstratie in Den Haag zijn opgepakt voor ,,strafbare teksten''. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. De 32-jarige mannen uit Amsterdam en Den Haag worden verdacht van het ,,aanzetten tot geweld tegen een bevolkingsgroep wegens geloof en ras''.

 • Elf mensen opgepakt rond Feyenoord-Besiktas

  ROTTERDAM (ANP) - Rond de wedstrijd tussen Feyenoord en het Turkse Besiktas zijn woensdag in Rotterdam elf mensen opgepakt. Sommige arrestanten hadden volgen de politie vuurwerk bij zich of waren dronken. Anderen zijn opgepakt voor belediging of het overtreden van een stadionverbod.

 • Rusland stopt invoer sap uit Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Rusland stopt de invoer van vruchtensap uit Oekraïne. De autoriteiten hebben dit donderdag bekendgemaakt. De stap volgt op de aankondiging van woensdag dat Rusland Poolse groenten en fruit weert, officieel vanwege de voedselveiligheid. Het importverbod kan worden uitgebreid naar de hele Europese Unie.