04-7-2012 20:21 | Door ANP .

'Kabinet blijft investeren in JSF'DEN HAAG (ANP) - Het kabinet weigert te stoppen met investeren in het gevechtsvliegtuig JSF, ondanks het feit dat een meerderheid in de Tweede Kamer tegen het project is. Dat meldde RTL Nieuws woensdag.

Het kabinet kan niet besluiten het project te stoppen, omdat het kabinet demissionair is, vindt minister Hans Hillen van Defensie volgens RTL Nieuws. Alleen een nieuw kabinet kan dat besluit nemen.

Een woordvoerder van Defensie wilde alleen kwijt dat de minister zeer gemotiveerd is om donderdag het debat met de Kamer aan te gaan. Hillen ziet de uitkomst daarvan met vertrouwen tegemoet, aldus de zegsman.

het laatste nieuws

 • Zuid-Korea: gesprekken Noord-Korea mogelijk

  SEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye heeft gezegd dat Zuid-Korea bereid is met Noord-Korea te praten tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Noord-Korea moet dan wel oprecht de dialoog willen aangaan en serieus kijken naar de Zuid-Koreaanse voorstellen voor toenadering, zei de president woensdag.

 • Gewonde bij schietpartij Rotterdam

  ROTTERDAM (ANP) - Bij een schietpartij nabij de Entrepothaven in Rotterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag een man gewond geraakt. Hij is gewond aan zijn been, meldde de politie.

 • Rusland wil onderzoek chemische wapens Irak

  MOSKOU (ANP) - Rusland wil dat er een onderzoek komt naar het gebruik van chemische wapens door rebellen in Irak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van ,,alarmerende berichten'' over het gebruik van chloor als wapen in een gebied ten zuiden van Tikrit in Noord-Irak. Dat meldden Russische media dinsdag.

 • Arabisch-Europees overleg over jihadisten

  RABAT (ANP) - De Europese Unie, Turkije en Arabische landen hebben dinsdag in Rabat informeel overleg gevoerd over het probleem van de buitenlandse strijders in Syrië. Dit hebben betrokkenen het Spaans persbureau EFE verteld. Nederland was er ook bij.

 • Dijsselbloem: aanval op mijn baan afgeslagen

  AMSTERDAM (ANP) - Andere eurolanden waren uit op het voorzitterschap van de eurogroep, de post die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën als 'tweede baan' heeft. Dijsselbloem zei dat dinsdagavond in RTL Late Night.

 • Obama in actie tegen ebola

  ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama is dinsdag uitdrukkelijk de strijd met de ziekte ebola aangegaan. Deze epidemie loopt uit de hand waarschuwde hij. Hij noemde in een toespraak in Atlanta het virus ,,een mogelijke bedreiging voor de veiligheid van de wereld als die niet tijdig wordt beheerst''. Amerika is bereid de strijd aan te voeren, aldus Obama.

 • Meeste Schotten voor unie in jongste peiling

  EDINBURGH (ANP) - In de jongste opiniepeiling over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden zegt 52 procent 'nee' en 48 procent 'ja'. Maar deze percentages laten de 14 procent van de ondervraagden die geen mening opgaven, buiten beschouwing.

 • A58 weer open na kettingbotsingen

  HEINKENSZAND (ANP) - De snelweg A58 is weer open. Na drie kettingbotsingen was de weg door Zeeland vrijwel de hele dinsdag afgesloten, maar rond 22.15 's avonds kon het verkeer weer over alle rijbanen. Dat meldde de ANWB.

 • Proef met mogelijk ebola-vaccin gaat goed

  WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse proef die mogelijk leidt tot een vaccin tegen ebola verloopt tot dusverre goed. Sinds 2 september zijn 10 vrijwilligers met een stof van de firma GlaxoSmithKline ingeënt, zei een van de betrokken medici, Anthony Fauci, dinsdag in Washington tegen een senaatscommissie. In de komende dagen krijgen nog 10 vrijwilligers de stof toegediend.

 • 'Tijd nog niet rijp voor uitfans klassieker'

  AMSTERDAM (ANP) - Volgens de gemeente Amsterdam is de tijd nog niet rijp voor uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan besloot samen met zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb om voorlopig geen uitsupporters toe te laten bij de klassieker.

 • Eerste granaat op Israël sinds bestand

  TEL AVIV (ANP) - Vanuit de Palestijnse Gazastrook is voor het eerst sinds het bestand van eind augustus een mortiergranaat afgevuurd op Israël. Dat heeft het Israëlische leger dinsdag gemeld.

 • 28 gewonden door kettingbotsingen A58

  HEINKENSZAND (ANP) - In totaal 28 mensen zijn gewond geraakt door de kettingbotsingen op de A58 in Zeeland. Dat meldde de Veiligheidsregio dinsdagavond. Eerder werd nog gesproken van 26 gewonden, waarvan een iemand zwaargewond was.

 • VN: akkoord over wederopbouw Gaza met Israël

  NEW YORK (ANP) - De VN, Israël en de Palestijnen hebben afspraken gemaakt over het begin van de wederopbouw van de door Israël gebombardeerde Gazastrook. De Verenigde Naties zullen toezicht houden dat de bouwmaterialen alleen voor civiele doelen worden gebruikt. Dat heeft de Nederlandse VN-gezant Robert Serry dinsdag gezegd,

 • Dijsselbloem: 3 tot 5 miljard euro vrijmaken

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil zodra het maar enigszins mogelijk is 3 tot 5 miljard euro vrijmaken om de eerste stappen te kunnen zetten in een hervorming van ons belastingstelsel. Dat moet met voorrang gebeuren, maar er zal niet extra voor bezuinigd worden, zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag in een toelichting op zijn miljoenennota.

 • 'Grondtroepen tegen IS niet uitgesloten'

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse generaal Martin Dempsey sluit niet uit dat de Verenigde Staten alsnog grondtroepen zullen inzetten tegen Islamitische Staat (IS). Momenteel is dat niet nodig, volgens de hoogste militair van de VS. Maar als de strategie van hulp aan het Iraakse leger met luchtaanvallen en inlichtingen niet werkt, dan zal Dempsey president Barack Obama aanraden om grondsoldaten te sturen.