03-8-2012 06:51 | Door ANP .

Japan executeert twee moordenaars



TOKIO (ANP) - In Japan zijn vrijdag twee veroordeelde moordenaars opgehangen. Het land heeft de uitvoering van de doodstraf in maart van dit jaar hervat na een onderbreking van 20 maanden. Met de executies van vrijdag meegerekend komt het aantal executies dit jaar op vijf.

Mensenrechtenorganisaties roepen de Japanse politiek al jaren op de doodstraf af te schaffen. In 2011 woedde in het land een discussie over de praktijk. Dat jaar werden geen executies uitgevoerd.

Critici hebben niet alleen principiële bezwaren, maar hekelen ook het harde regime in de dodencel. Gevangenen die in Japan ter dood zijn veroordeeld, krijgen doorgaans pas uren van tevoren te horen dat hun laatste dag is aangebroken.

het laatste nieuws

 • Extra geld voor ontwikkelingssamenwerking

  DEN HAAG (ANP) - Er komt volgend jaar een bedrag van honderden miljoenen euro's extra beschikbaar voor ontwikkelingssamenwerking. Het geld is bedoeld voor noodhulp en opvang van vluchtelingen in de eigen regio. Bronnen rond het begrotingsoverleg stellen dat vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad.

 • Oekraïne: konvooi is Russische invasie

  KIEV (ANP) - Oekraïne beschouwt het zonder toestemming oversteken van de grens door een Russisch hulpkonvooi als ,,directe Russische invasie''. Dat heeft de Oekraïense veiligheidschef Valentin Nalivaitsjenko vrijdag gezegd.

 • Paus belt met ouders van James Foley

  ROME (ANP) - Paus Franciscus heeft de ouders van de vermoorde Amerikaanse fotograaf James Foley gebeld om zijn condoleances over te brengen en steun te betuigen. Dat maakte een woordvoerder van het Vaticaan vrijdag bekend.

 • Tunnel dicht door stroomstoring

  BEVERWIJK (ANP) - De Velsertunnel in de snelweg A22 is vrijdag afgesloten, omdat de stroom was uitgevallen. Daardoor werkten de pompen die regenwater weg moeten werken niet meer en deden ook de camera's waarmee het verkeer in de gaten wordt gehouden het niet meer.

 • Krol: ik ga subsidiegeld niet teruggeven

  DEN HAAG (ANP) - Voormalig voorzitter Henk Krol van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) is niet van plan ruim 2 ton uit eigen zak te betalen aan het Rijk. Het oud-Tweede Kamerlid zei dat vrijdag nadat het AD had bericht dat de SVGK subsidiegeld moet teruggeven aan het Rijk dat niet voor de juiste doeleinden zou zijn gebruikt.

 • Gewapende man gepakt na bedreigen deurwaarder

  ARNHEM (ANP) - De politie heeft donderdagmiddag een man uit Roermond aangehouden die met twee messen op zak onderweg was naar zijn deurwaarder. Het deurwaarderskantoor had beslag laten leggen op de tegoeden van de man in verband met een financiële kwestie. De Roermondenaar had de deurwaarder daarop telefonisch bedreigd, waarvan de deurwaarder aangifte deed bij de politie.

 • Opstelten: foto met Van Aartsen walgelijk

  DEN HAAG (ANP) - Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vindt een gefotoshopte foto met het gezicht van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen als slachtoffer van een IS-beul ,,walgelijk’’. Hij zei dat vrijdag voor aanvang van de ministerraad.

 • Timmermans: IS niet alleen in Irak bestrijden

  DEN HAAG (ANP) - De terreurbeweging IS (Islamitische Staat) is alleen te bestrijden als we bereid zijn die ook in Syrië aan te pakken. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zei dat vrijdag voor aanvang van de wekelijkse ministerraad. Volgens hem lost het niets op als IS alleen in Irak wordt bestreden

 • Russisch hulpkonvooi grens Oekraïne over

  MOSKOU (ANP) - Tientallen vrachtwagens van een omstreden Russisch hulpkonvooi zijn vrijdag de grens met Oekraïne overgestoken. Dat hebben Russische media en westerse verslaggevers ter plekke gemeld. Het konvooi had geen toestemming van Oekraïne om de Russische-Oekraïense grens over te steken, meldden bronnen in Kiev.

 • Opnieuw Palestijnse doden door acties Israël

  GAZA-STAD (ANP) - Zeker 38 Palestijnen zijn in de afgelopen 24 uur gedood door een reeks luchtaanvallen van Israël in de Gazastrook. Dat hebben medewerkers van het Palestijnse ministerie van Gezondheid vrijdagmorgen laten weten.

 • Rusland: hulpkonvooi vertrekt naar Loehansk

  MOSKOU (ANP) - Het Russische konvooi met hulpgoederen aan de grens met Oekraïne wacht niet langer op toestemming van Kiev en vertrekt naar Loehansk. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag gemeld, meldde het Russische persbureau Interfax.

 • Meteorieten Sonnenborgh zijn teruggevonden

  UTRECHT (ANP) - De meteorieten die in de nacht van maandag op dinsdag werden gestolen bij Sonnenborgh, museum en sterrenwacht in Utrecht, zijn teruggevonden. Dat heeft de politie vrijdagmorgen gezegd. De ruimtestenen zijn donderdagmiddag gevonden in de buurt van een tennisbaan in Utrecht. Het AD meldde de vondst vrijdagochtend.

 • Bussemaker wil 2 ton terug van stichting Krol

  DEN HAAG (ANP ) - De stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) moet ruim 2 ton terugbetalen aan het Rijk. De stichting heeft dat geld enkele jaren geleden als subsidie ontvangen maar het is niet voor de juiste doeleinden ingezet, blijkt na onderzoek van het ministerie van Onderwijs.

 • Rebellen weigeren hulpgoederen Kiev

  DONETSK (ANP) - De pro-Russische rebellen van de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk in Oekraïne accepteren geen humanitaire hulp van de Oekraïense regering in Kiev. Dat heeft het Russische persbureau Interfax vrijdag gemeld.

 • Vijf mannen vast om dood jongen Dronten

  DRONTEN (ANP) - De politie heeft vrijdagochtend vijf jongens en mannen tussen de 16 en 20 jaar aangehouden in Lelystad omdat ze mogelijk betrokken zijn bij de dood van een 17-jarige jongen uit Dronten. De jongen kwam tijdens het festival Meerpaaldagen op 9 augustus door steken om het leven in het centrum van zijn woonplaats.

17Opmerking
3 aug 2012 15:07
avatar
gladiator: bushido. alles voor de boss. de eer redden
3 aug 2012 13:02
avatar
Wie niet bekend is met de japanse cultuur,juicht dit toe,maar in japan hoeft een "moordenaar"die een bekentenis aflegd ,niet de ware moordenaar te zijn,het kan een yakuza knechtje zijn,dat zijn leven opoffert voor zijn chef,de echte schuldige.
3 aug 2012 11:51
avatar

@Lee never will be done in NL.Du weiss ess warum.

 

3 aug 2012 11:43
avatar
frans 63.  ze voor de keuze zetten. OF.........of. niet dat softe gedoe. bij bewezen schuld: voor klepen spelen.
3 aug 2012 11:40
avatar
nyuenmei; je zou dan eerst eens rechters moeten zoeken die de doodstraf uit willen spreken, de rechters die er nu zitten zijn erg lief tegen [ bewezen ] moordenaars
3 aug 2012 11:27
avatar
R.Lucardie. mee eens, en dan beginnen met uitgeproduceerden om dse nodige ervaring op te doen. daarna kinderlokkers / verkrachters, de pastoors voorop
3 aug 2012 11:24
avatar
en  nu maar hopen dat de touwen leverbaar blijven.  japan IS streng in de gevangenis. heb je vuile handen? krijg je geen eten controlle voor elke maaltijd. en NIET "he!! of JIJ" tegen een bewaker. netjes met 2 woorden spreken en het moet altijd brandschoon zijn.
3 aug 2012 11:19
avatar

Eerst in voeren in Suriname,Curacao, en ander achtergebleven gebieden als het goed werkt ook in NL toepassen.

 

3 aug 2012 10:21
avatar
kijk daar kan hier ons eigen softejustitie een voorbeeld aan nemen hangen dat soort en doe die pedo,s er gelijk ook maar bij
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?