03-8-2012 06:51 | Door ANP .

Japan executeert twee moordenaarsTOKIO (ANP) - In Japan zijn vrijdag twee veroordeelde moordenaars opgehangen. Het land heeft de uitvoering van de doodstraf in maart van dit jaar hervat na een onderbreking van 20 maanden. Met de executies van vrijdag meegerekend komt het aantal executies dit jaar op vijf.

Mensenrechtenorganisaties roepen de Japanse politiek al jaren op de doodstraf af te schaffen. In 2011 woedde in het land een discussie over de praktijk. Dat jaar werden geen executies uitgevoerd.

Critici hebben niet alleen principiële bezwaren, maar hekelen ook het harde regime in de dodencel. Gevangenen die in Japan ter dood zijn veroordeeld, krijgen doorgaans pas uren van tevoren te horen dat hun laatste dag is aangebroken.

het laatste nieuws

 • OVV weet niets van komst Russen naar rampplek

  KIEV/DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is niet op de hoogte van de wens van de Russische experts om donderdag ook een bezoek aan de rampplek te brengen, waar vlucht MH17 is neergestort. De OVV leidt het internationale onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp.

 • Leider missie blij met bereiken rampplek

  KIEV (ANP) - Leider Pieter-Jaap Aalbersberg van de repatriëringsmissie in Oekraïne is blij dat de verkenningsmissie van de OVSE met een aantal Nederlandse en Australische experts donderdag eindelijk bij de rampplek is aangekomen. ,,Ik ben zeer blij dat het vandaag, precies 2 weken na het neerstorten van vlucht MH17, voor het eerst is gelukt om met ons team op de rampplek te komen.''

 • Journalisten keren om na knallen bij rampplek

  GRABOVE (ANP) - Journalisten zijn donderdagmiddag weggereden bij de rampplek van vlucht MH17 na artilleriebeschietingen in het gebied. Ze maakten rechtsomkeert en reden plankgas door het plattelandsgebied. Een ANP-verslaggever telde zeker vier inslagen.

 • Vorming Europese Commissie kan langer duren

  BRUSSEL (ANP) - De vorming van een nieuwe Europese Commissie kan langer gaan duren als er niet meer vrouwen naar voren worden geschoven. Daar dreigde toekomstig voorzitter Jean-Claude Juncker bij monde van zijn woordvoerster donderdag mee. ,,Er moet een oplossing komen, anders kan het langer duren.''

 • Verkenners OVSE bereiken rampplek MH17

  DONETSK (ANP) - Verkenners van de OVSE zijn er donderdag in geslaagd de wrakstukken van de neergehaalde Boeing 777 van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne te bereiken. Dat meldden de OVSE, het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag en de Nederlandse repatriëringsmissie in Oekraïne.

 • Economische sancties tegen Rusland aangenomen

  BRUSSEL (ANP) - Het Europees pakket economische sancties tegen Rusland is door alle EU-landen aangenomen. De schriftelijke procedure is gesloten, meldde een woordvoerder van de Europese Commissie donderdag. Later op de dag zal het hele pakket officieel gepubliceerd worden. De strafmaatregelen worden vrijdag van kracht.

 • 'Rampplek mogelijk nog dagen onbereikbaar'

  DEN HAAG (ANP) - ,,We moeten er rekening mee houden dat de rampplek ook de komende dagen nog onbereikbaar zal zijn voor de onderzoekers." Dat zei premier Mark Rutte donderdag na afloop van een ontmoeting in Den Haag met zijn Maleisische collega Najib Razak.

 • Noren doden recordaantal walvissen

  OSLO (ANP) - 2014 belooft een topjaar te worden voor de Noorse walvisvaarders. Sinds de hervatting van de internationaal uiterst omstreden vaart in 1993 zijn er in één seizoen niet zo veel dieren meer geschoten. De teller staat nu op 682 en het seizoen is nog niet afgelopen. Het record van 647 exemplaren in 2003 is ruim uit de boeken geschoten, meldt de lokale Noorse krant Lofotposten.

 • Premier: Oekraïne nooit wanbetaler

  KIEV (ANP) - Premier Arseni Jatsenjoek heeft donderdag gezegd dat Oekraïne altijd aan zijn betalingsverplichtingen zal voldoen.

 • Prioriteit Israël is vernietiging tunnels

  JERUZALEM (ANP) - Israël wil dat alle tunnels die Hamas vanuit de Gazastrook onder de grens met Israël heeft gegraven worden vernietigd. Dat zei premier Benjamin Netanyahu donderdag.

 • 'Geen reisbeperkingen nodig vanwege ebola'

  GENÈVE (ANP) - Reisbeperkingen of het sluiten van grenzen in verband met de uitbraak van ebola in West-Afrika zijn niet nodig. Dat advies heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA gegeven. Mocht een patiënt onverhoopt in een vliegtuig komen is de kans op besmetting voor andere inzittenden klein, stelde de Internationale Luchttransport Associatie (IATA) donderdag.

 • Premier Maleisië bij Rutte

  DEN HAAG (ANP) - Minister-president Najib Razak van Maleisië is donderdagochtend aangekomen op het Binnenhof in Den Haag voor een gesprek met zijn Nederlandse collega Mark Rutte. Ook Maleisië verloor mensen bij de ramp met Malaysia Airlines, 2 weken geleden. Het toestel was onderweg van Amsterdam naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, toen het boven Oekraïne werd neergehaald.

 • Oponthoud voor OVSE'ers bij legerpost

  DONETSK (ANP) - De drie auto's met verkenners van de OVSE ondervinden donderdagochtend oponthoud op de route naar de rampplek in het oosten van Oekraïne. De auto's staan al enige tijd stil bij een Oekraïense legerpost. In de auto's zitten ook Nederlanders en een aantal Australische experts.

 • Oekraïens parlement akkoord met politiemissie

  KIEV (ANP) - Het parlement van Oekraïne heeft donderdag besloten dat er een grote politiemissie komt naar het rampgebied waar 2 weken geleden vlucht MH17 neerstortte. Doel van de missie is het vinden van menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Nederland liet al weten dat er vele tientallen, mogelijk zelfs honderden politiemensen, marechaussees en forensische experts aan die missie zullen deelnemen als Oekraïne instemt. Ook Australië stuurt dan mensen.

 • Oekraïne legt offensief in oosten dag stil

  KIEV (ANP) - Oekraïne legt de aanval op de separatisten in het oosten van het land 1 dag stil. ,,We hebben besloten geen militaire operaties uit te voeren op deze dag van rust'', zei legerwoordvoerder Oleksij Dmitrasjkivski. Wel behoudt het regeringsleger zich het recht voor om zichzelf te verdedigen als de rebellen aanvallen.

17Opmerking
3 aug 2012 15:07
avatar
gladiator: bushido. alles voor de boss. de eer redden
3 aug 2012 13:02
avatar
Wie niet bekend is met de japanse cultuur,juicht dit toe,maar in japan hoeft een "moordenaar"die een bekentenis aflegd ,niet de ware moordenaar te zijn,het kan een yakuza knechtje zijn,dat zijn leven opoffert voor zijn chef,de echte schuldige.
3 aug 2012 11:51
avatar

@Lee never will be done in NL.Du weiss ess warum.

 

3 aug 2012 11:43
avatar
frans 63.  ze voor de keuze zetten. OF.........of. niet dat softe gedoe. bij bewezen schuld: voor klepen spelen.
3 aug 2012 11:40
avatar
nyuenmei; je zou dan eerst eens rechters moeten zoeken die de doodstraf uit willen spreken, de rechters die er nu zitten zijn erg lief tegen [ bewezen ] moordenaars
3 aug 2012 11:27
avatar
R.Lucardie. mee eens, en dan beginnen met uitgeproduceerden om dse nodige ervaring op te doen. daarna kinderlokkers / verkrachters, de pastoors voorop
3 aug 2012 11:24
avatar
en  nu maar hopen dat de touwen leverbaar blijven.  japan IS streng in de gevangenis. heb je vuile handen? krijg je geen eten controlle voor elke maaltijd. en NIET "he!! of JIJ" tegen een bewaker. netjes met 2 woorden spreken en het moet altijd brandschoon zijn.
3 aug 2012 11:19
avatar

Eerst in voeren in Suriname,Curacao, en ander achtergebleven gebieden als het goed werkt ook in NL toepassen.

 

3 aug 2012 10:21
avatar
kijk daar kan hier ons eigen softejustitie een voorbeeld aan nemen hangen dat soort en doe die pedo,s er gelijk ook maar bij
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?