10-7-2012 14:57 | Door ANP .

Israël laat Palestijnse hongerstaker vrijBEIT HANUN (ANP) - Mahmud Sarsak, een Palestijnse voetballer die bijna 3 maanden in hongerstaking was toen hij in de Israëlische gevangenis zat, is dinsdag vrijgelaten. De 25-jarige werd in een ambulance van het Rode Kruis naar de Gazastrook vervoerd, waar hij door honderden mensen werd verwelkomd.

Sarsak ging in hongerstaking uit protest tegen zijn detentie, die iedere 6 maanden werd verlengd zonder enige vorm van aanklacht. Hij trok internationaal de aandacht waarbij onder meer de voetbalorganisatie FIFA zijn zorgen uitte over de detentie van Sarsak. De Israëlische gevangenisautoriteiten besloten hem uiteindelijk te laten gaan.

het laatste nieuws

 • Na crash houdt Nederland 'alle opties open'

  BRUSSEL (ANP) - Voor Nederland liggen alle opties op tafel, ook economische sancties. Sinds afgelopen donderdag is er nogal wat veranderd. Nederland wil dat de Europese Unie eensgezind en krachtig stelling neemt tegen de onrust in het oosten van Oekraïne en tegen het feit dat Rusland echt te weinig doet om afstand te nemen van de pro-Russische separatisten daar.

 • Berlijn: Europese maatregelen tegen Rusland

  BRUSSEL (ANP) - Europa komt met strengere maatregelen tegen Rusland omdat Moskou zich in de Oekraïense crisis niet aan de afspraken heeft gehouden. Dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier dinsdag in Brussel voorafgaand aan overleg met zijn Europese collega's.

 • VN-chef naar Israël en Westoever

  CAIRO (ANP) - VN-chef Ban Ki-moon zal dinsdag Israël bezoeken voor overleg met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over het escalerende geweld in de Gazastrook.

 • Meeste asielzoekers sinds 2001

  RIJSWIJK (ANP) - Het aantal asielzoekers in Nederland is in de eerste helft van dit jaar verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • Bossche vrouw ernstig gewond, man aangehouden

  DEN BOSCH (ANP) - Een 38-jarige man is dinsdagochtend aangehouden na een mysterieus incident in een huis aan de Wethouder Kuijpersstraat in Den Bosch. In het huis werd een 31-jarige bewoonster levensbedreigend gewond gevonden nadat er een brand was gemeld.

 • Verliezen aan Israëlische zijde lopen op

  GAZA (ANP) - De militaire verliezen van Israël in het offensief tegen de Hamasbeweging op de Gazastrook lopen op. Maandag sneuvelden negen militairen, waarmee het dodental op 27 komt te liggen sinds het begin van de aanval vorige week. Volgens Israëlische media van dinsdag liggen 123 militairen in het ziekenhuis. Aan Israëlische zijde kwamen ook twee burgers om

 • Abbott: Australisch vliegtuig naar Nederland

  RIJSWIJK (ANP) - Een Australisch militair transportvliegtuig zal dinsdag aankomen in Nederland om te helpen bij het transport van lichamen vanuit Oekraïne. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott dinsdag gezegd volgens de zender ABC News.

 • Trein met lichamen om 12.00 bij Charkov

  DEN HAAG (ANP) - De trein met de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne komt om 12.00 Nederlandse tijd aan op een afgesloten terrein nabij Charkov. Dat heeft een woordvoerder van het crisisteam namens minister-president Mark Rutte laten weten. De premier legt later een persverklaring af.

 • Opnieuw telefonisch contact Rutte en Poetin

  MOSKOU (ANP) - Premier Mark Rutte en de Russische president Vladimir Poetin hebben dinsdag opnieuw telefonisch contact gehad over de ramp met vlucht MH17. De twee bespraken het internationale onderzoek naar de oorzaak van de crash, maakte het Kremlin bekend.

 • Vermiste Harderwijker in auto gevonden

  HARDERWIJK (ANP) - Het lichaam van de sinds november vorig jaar vermiste Hendri de Vries uit Harderwijk is in zijn auto gevonden. De auto werd zondag aangetroffen in de Hoge Vaart bij Zeewolde. In de nacht van maandag op dinsdag is aan de hand van een trouwring en gebitsgegevens vastgesteld dat het stoffelijk overschot in die auto van de 46-jarige man is, aldus de politie dinsdagmorgen.

 • Doden bij zelfmoordaanslag op vliegveld Kabul

  KABUL (ANP) - Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag op de internationale luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat meldde de Afghaanse politie.

 • Parlement en reisbranche eren slachtoffers

  RIJSWIJK (ANP) - Met advertenties in de ochtendkranten betuigen onder meer de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Schiphol, de KLM en reisbrancheorganisatie ANVR dinsdag hun medeleven met de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne en hun nabestaanden. 'Met ongeloof en grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het neerstorten van vlucht MH17 boven het grondgebied van Oekraïne', laat het parlement weten namens de Kamervoorzitters Anouschka van Miltenburg en Ankie Broekers-Knol.

 • Doden door luchtaanvallen in Gazastrook

  GAZA (ANP) - Door Israëlische luchtaanvallen in de Gazastrook zouden in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw doden zijn gevallen. Volgens Palestijnse bronnen kwamen zeker drie mensen om het leven.

 • Russen: onderzoek ramp niet door Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 moet niet worden uitgevoerd door Oekraïne. Dat zei de Russische ambassadrice in Maleisië dinsdag. Hoewel de vliegramp plaatsvond in het Oost-Europese land, moeten internationale onderzoekers volgens diplomate Lyudmila Vorobyeva de leiding krijgen.

 • Texas stuurt militairen naar grens met Mexico

  AUSTIN (ANP) - De Texaanse gouverneur Rick Perry gaat troepen sturen naar de grens met Mexico. Door de toestroom van enorme aantallen minderjarige vluchtelingen, staat de bewaking van de grens onder druk. Dat zei de Republikein maandag (lokale tijd) op een persconferentie.