10-7-2012 13:56 | Door ANP .

Iran bevestigt steun voor vredesplan SyriëTEHERAN (ANP) - Iran heeft dinsdag opnieuw zijn volledige steun uitgesproken voor het vredesplan van VN-gezant Kofi Annan dat is gericht op de beëindiging van de crisis in Syrië. Volgens Iran, een bondgenoot van het Syrische regime, moet het plan volledig worden uitgevoerd om de stabiliteit te herstellen.

,,We verwachten dat Annan zijn inspanningen om te komen tot stabiliteit en vrede in Syrië en de regio zal voortzetten'', zei minister van Buitenlandse Zaken Ali Akbar Salehi op een gezamenlijke persconferentie met de internationale gezant van de Verenigde Naties en de Arabische Liga.

Annan was in Iran aangekomen na gesprekken met de omstreden Syrische president Bashar al-Assad maandag.

het laatste nieuws

 • Meerderheid dna-profielen vliegramp bekend

  DEN HAAG (ANP) - Van ruim driekwart van de stoffelijke resten die zijn gevonden na de vliegtuigramp in Oekraïne, is het DNA-profiel bekend. Van de rest kan nog geen profiel gemaakt worden wegens de staat waarin die resten verkeren. Daar moet opnieuw onderzoek naar gedaan worden.

 • 'Russische militairen in Amvrosiivka'

  KIEV (ANP) - De stroom berichten over Russische militairen in het oosten van Oekraïne houdt ook woensdag aan. Volgens het Oekraïense leger zijn de afgelopen 24 uur Russische soldaten in gepantserde voertuigen de grens overgestoken en de Oekraïense plaats Amvrosiivka binnengetrokken.

 • Oekraïne wil NAVO-hulp

  KIEV (ANP) - Oekraïne heeft ,,praktische hulp'' van de NAVO nodig en verwacht dat daar tijdens de bijeenkomst van het bondgenootschap in september in Wales beslissingen over worden genomen. Dat heeft de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek woensdag gezegd.

 • Dagjesmensen in de file

  KAATSHEUVEL (ANP) - Voor het eerst in lange tijd is het stralend weer en dus trekken mensen woensdag massaal naar pretpartken. Vooral de Efteling en pretpark Julianatoren in Apeldoorn zijn popualir, zo kan worden geconcludeerd op basis van de verkeersdrukte.

 • 'Formeel onderzoek naar IMF-baas Lagarde'

  PARIJS (ANP) - Frankrijkt stelt een formeel onderzoek in naar IMF-baas Christine Lagarde in een zaak wegens vermeend misbruik van Frans overheidsgeld. Dat zei een bron woensdag tegen persbureau Reuters. Lagarde gaat tegen het besluit in beroep. Zij is niet van plan om af te treden als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, aldus de anonieme bron.

 • VN: chemicaliën ingezet door regering Syrië

  GENÈVE (ANP) - De Syrische regering en strijders van Islamitische Staat begaan beide oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in de oorlog in Syrië. Dat hebben onderzoekers van de Verenigde Naties woensdag gezegd.

 • Zara haalt omstreden shirt uit collectie

  AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse modeketen Zara heeft een kindershirt uit de verkoop gehaald dat deze week veel ophef veroorzaakte. Het gestreepte shirt met goudgele ster deed veel mensen denken aan concentratiekampkleding met Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog.

 • Abdullah trekt verkiezingswaarnemers terug

  KABUL (ANP) - Het kamp van de Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah boycot voorlopig de hertelling van de stemmen die zijn uitgebracht in de presidentsverkiezingen. Volgens de BBC heeft de oud-minister van Buitenlandse Zaken zijn waarnemers teruggetrokken uit het proces.

 • Hulp provincies en grote Icesave-spaarder

  DEN HAAG (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) is bereid de provincies en de grote spaarders te helpen die nog geld tegoed hebben uit de boedel van de failliete IJslandse internetbank Icesave. Hij zei dat woensdag in een toelichting op het nieuws dat de Staat al het geld dat ze 6 jaar geleden voorschoot, terug heeft uit IJsland.

 • Polen: Russisch leger opereert in Oekraïne

  WARSCHAU (ANP) - De Poolse geheime dienst bevestigt wat Oekraïne al langer zegt: dat Russische legereenheden in Oekraïne opereren. Dat zei de Poolse premier Donald Tusk woensdag.

 • Duizenden gezinnen zijn Tripoli ontvlucht

  TRIPOLI (ANP) - Door het zware geweld in de Libische hoofdstad Tripoli zijn sinds half juli zo'n 13.000 gezinnen de stad ontvlucht. Dat maakten lokale autoriteiten woensdag bekend.

 • Dijsselbloem: al het geld van Icesave terug

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Staat heeft al het geld terug dat het in de jaren 2008-2009 heeft voorgeschoten om gedupeerde spaarders van de IJslandse internetspaarbank Icesave te helpen. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 1,4 miljard euro. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat woensdagochtend aan de Tweede Kamer geschreven.

 • WHO-medewerker met ebola naar Duitsland

  HAMBURG (ANP) - Een ziekenhuis in het Duitse Hamburg gaat een met ebola besmette medewerker van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) behandelen. Een speciaal vliegtuig met de patiënt uit West-Afrika aan boord wordt woensdagmiddag verwacht in Hamburg.

 • Werkstraf van 40 uur voor 'neger-mail'

  ARNHEM (ANP) - Een 29-jarige Arnhemmer is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur omdat hij een sollicitant in een mailtje ,,ten eerste een donker gekleurde (neger)'' heeft genoemd. Hoewel de mail volgens hem als interne grap was bedoeld, kwam het bericht per ongeluk bij de sollicitant zelf terecht. Die deed aangifte van discriminatie.

 • Politiebond: minder inzet bij voetbalstadion

  DEN HAAG (ANP) - Nu het budget voor uitbetaling van overwerk bij de politie op is, moeten keuzes gemaakt worden waar politie-inzet echt nodig is. Laat politiemensen een zedenzaak aanpakken in plaats van het beveiligen van een voetbalstadion tijdens een risicowedstrijd. Dat stelt Ronald Pronk van politiebond ANPV woensdag naar aanleiding van berichtgeving in Metro.