05-7-2012 11:19 | Door ANP .

Gewonden en ravage na ongeval A28HOEVELAKEN (ANP) - Drie mensen zijn donderdagochtend gewond geraakt door een ongeval op de A28 bij Hoevelaken. Dat meldde de politie. Een vrachtwagen botste op een zogenoemde pijlwagen, die er stond voor werkzaamheden. De politie spreekt van een ravage, die pas na de ochtendspits zal zijn opgeruimd.

De hoofdrijbaan was afgesloten om de ravage op te ruimen, maar is inmiddels weer vrijgegeven. Dat meldde de ANWB rond 11 uur. De file lost langzaam op.

het laatste nieuws

 • Huis VS steunt training rebellen Syrië

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag ingestemd met het plan van president Barack Obama om niet-extremistische rebellen in Syrië te gaan trainen voor de strijd tegen Islamitische Staat. De Senaat moet zich er nog wel over buigen, maar verwacht wordt dat het plan ook daar wordt goedgekeurd.

 • Geen Gouden Roos voor 3FM en Eyeworks

  BERLIJN (ANP) - Nederland heeft woensdagavond geen Gouden Roos gewonnen, een belangrijke Europese prijs voor amusement op radio en televisie. De benefietactie Serious Request van 3FM en het realityprogramma Welkom bij de Kamara's van Eyeworks waren genomineerd. De prijzen in Berlijn gingen echter naar andere kandidaten.

 • 10 jaar cel voor Nederlandse in Venezuela

  CARACAS (ANP) - Een 70-jarige vrouw uit Nederland verdwijnt 10 jaar achter de tralies in Venezuela. Ze is woensdag veroordeeld voor witwassen. Toen ze werd opgepakt, had ze ruim 400.000 dollar (310.000 euro) bij zich, verstopt in een dekbed in haar bagage. Dat heeft het Openbaar Ministerie van het Zuid-Amerikaanse land gemeld.

 • Ruim 80 arrestaties rondom match Ajax

  AMSTERDAM (ANP) - Rond de wedstrijd tussen Ajax en het Franse Paris Saint-Germain zijn in totaal zeker 83 mensen opgepakt. Dat liet de politie woensdagavond weten.

 • KLM-toestel landt uit voorzorg in Ierland

  LIMERICK (ANP) - Een KLM-toestel dat vanuit Bonaire naar Amsterdam vloog, heeft woensdag uit voorzorg een landing gemaakt op Shannon Airport in Ierland. Onderweg boven de Atlantische Oceaan had het toestel motorproblemen gekregen, aldus Ierse media.

 • Pleidooi in Kamer voor meer geld Defensie

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat 100 miljoen per jaar meer uitgeven aan Defensie. Maar de Tweede Kamer wil meer. Fractieleider Halbe Zijlstra van regeringspartij VVD pleitte voor meer geld tijdens de algemene beschouwingen dinsdag en hij bleek niet alleen te staan in zijn wens.

 • Arrestaties bij antiterreuroperatie Sydney

  SYDNEY (ANP) - De Australische politie heeft tijdens een grote antiterreuroperatie in Sydney meerdere mensen gearresteerd. In verschillende buitenwijken zijn donderdag (lokale tijd) huiszoekingen gedaan. Dat heeft de Australische politie gemeld.

 • Veel minder voedsel van VN voor Syriërs

  GENÈVE (ANP) - De Verenigde Naties moeten wegens geldgebrek de voedselrantsoenen voor 4 miljoen Syriërs met 40 procent verlagen in oktober. Dat heeft het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de VN (Unocha) woensdag bekendgemaakt.

 • MH17-rapport in VN-Veiligheidsraad

  NEW YORK (ANP) - Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne wordt vrijdag besproken in de VN-Veiligheidsraad. Rusland heeft om de bijeenkomst gevraagd.

 • Franse medewerker AzG heeft ebola

  PARIJS (ANP) - Een Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen heeft ebola opgelopen in het Afrikaanse land Liberia. Dat heeft de hulporganisatie woensdag bekendgemaakt.

 • 'Niet extra snijden voor belastinghervorming'

  DEN HAAG (ANP) - De PvdA wil niet extra bezuinigen om zo een eerste ronde in een omvangrijke belastinghervorming mogelijk te maken. PvdA-leider Diederik Samsom maakte dat woensdag duidelijk tijdens de algemene beschouwingen, in antwoord op vragen van D66-leider Alexander Pechtold.

 • Obama: niet weer grondoorlog in Irak

  TAMPA (ANP) - Er gaan geen Amerikaanse troepen meer naar Irak om er een grondoorlog te voeren. Dit beklemtoonde woensdag de Amerikaanse president Barack Obama in een toespraak op een luchtmachtbasis bij Tampa in Florida.

 • Samsom wil snel meer banen van kabinet

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet meer doen om extra banen te creëren, vindt PvdA-leider Diederik Samsom. Eerdere plannen hebben nog onvoldoende opgeleverd, zei hij woensdag tijdens de algemene beschouwingen.

 • '49 procent Schotten voor onafhankelijkheid'

  EDINBURGH (ANP) - In de jongste peiling over de de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden van het Verenigd Koninkrijk zegt 49 procent van de ondervraagden ja. Het percentage ja-stemmers is daarmee in de peilingen op een nieuwe record beland. 51 procent is tegen de breuk met de rest van het koninkrijk in de peiling van Ipsos MOTRI.

 • Rechter: niet betogen in Schilderswijk

  DEN HAAG (ANP) - Er mag op 20 september definitief niet worden gedemonstreerd in de Schilderswijk. De rechter in Den Haag heeft een verzoek van de NVU en de AFA afgewezen, zo liet een woordvoerster van de rechtbank woensdag weten.