Vernieuwd: 11-6-2012 23:00 |
Geologische wonderen

Salar de Uyuni (Bolivia)Salar de Uyuni (Bolivia)
Volgende
Vorige
Vorige1 van de 9Volgende
Delen

Dat de Boliviaanse zoutvlakte groot is, is een understatement. Gelegen op 3650 meter hoogte in de Andes heeft Salar de Uyuni een oppervlakte van 12.000 km2. Men vermoedt dat de vlakte meer dan 10 miljard ton zout bevat. Jaarlijks wordt er ongeveer 25.000 weggehaald en verhandeld. Experts schatten dat circa 40.000 jaar geleden op de plaats van Salar de Uyuni een gigantisch meer lag. Twee meren en twee zoutvlaktes zijn na jaren van grote droogteperiodes overgebleven.

Hoewel de enorme zoutvlakte op zichzelf al bijzonder is, valt het in het niet bij het oogstrelende spektakel dat ontstaat tijdens het regenseizoen. Het water en zout vormen ’s werelds grootste ‘spiegel’. Geen wonder dat de Boliviaanse toeristenbranche zich gestort heeft op dit fenomeen. Salar de Uyuni is met recht één van de mooiste trekpleisters van het Zuid-Amerikaanse land.

Deel deze gallery op Facebook.

3Opmerking
18 jul 2012 12:09
18 jul 2012 10:38
avatar
de hele schepping is een wonder. Gemaakt door Hem! His schiep alles door Zijn Woord, Jezus Christus. Mensen die dat nog blijven ontkennen zijn blind!
18 jul 2012 08:51
avatar

mooie wonderen van t heelal

Renee waar ben je?

 

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?