Vernieuwd: 11-6-2012 23:00 | Door MSN-redactie, msn
De grootste gevaren uit de zee

KoraalduivelKoraalduivel
Volgende
Vorige
Vorige1 van de 10Volgende
Delen

Je zou verwachten dat een vis die koraalduivel heet, door aquariumhouders vermeden wordt als de pest. Niets is minder waar, want de prachtige maar zeer giftige vis is een zeer populair huisdier. Hoewel er nooit dodelijke slachtoffers zijn gerapporteerd, kan de vis met zijn giftige stekels zeer pijnlijke steken uitdelen. De koraalduivel wordt agressief wanneer hij zich geprovoceerd voelt.

Zo gebeurt regelmatig dat bij het schoonmaken van een aquarium iemand ongenadig hard gestoken kan worden. De steek doet niet alleen pijn, je krijgt er ook hoofdpijn van en je kunt er van gaan overgeven.

Het soort komt oorspronkelijk uit de Indische en Grote Oceaan. De vis is desondanks een echte overlever, blijkt uit een incident in 2009. Een orkaan verwoeste een aquarium in Miami, waarbij zes koraalduivels ontsnapten. De vissen plantten zich razendsnel voort en verspreidden zich langs de oostkust van de VS en de Bahama’s en Bermuda. Inmiddels hebben ze het Caribisch gebied bereikt. De vis zal niet zomaar mensen aanvallen, tenzij – je raadt het al – hij geprovoceerd wordt.