27-4-2012 21:25 | Door ANP .

FNV Spoor blij met handreiking ministerUTRECHT (ANP) - FNV Spoor is blij dat minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) snel extra maatregelen neemt om de veiligheid op het spoor te verbeteren. Ze heeft de vakbond vrijdag in een brief laten weten dat het voor de hand ligt daarbij ook extra te investeren in het verbeterde veiligheidssysteem op grote risicovolle emplacementen, zoals in Amsterdam en Utrecht.

Bestuurder Roel Berghuis van FNV Spoor sprak vrijdagavond van een duidelijke handreiking van de minister. De bond, die met acties had gedreigd, zal de leden nog wel vragen wat ze van deze toezegging vinden.

het laatste nieuws

 • 'Rebellen Oekraïne zien niets in zelfbestuur'

  KIEV (ANP) - Rebellen in het oosten van Oekraïne zien niets in een voorstel voor zelfbestuur van de Oekraïense president Petro Porosjenko. Rebellenleider Andrej Poergin zei woensdag tegen de BBC dat er geen plannen zijn voor het aangaan van een politieke relatie, in welke vorm dan ook, met Oekraïne.

 • Huismerkkaas PLUS is grootste Liegebeest

  AMSTERDAM (ANP) - De Goudse kaas van supermarkt PLUS is dit jaar het 'grootste Liegebeest', als het aan Wakker Dier ligt. Het kaasje van de keten won de trofee, nadat alle andere genomineerden hun leven beterden.

 • Man probeerde naar Noord-Korea te zwemmen

  SEOUL (ANP) - Een Amerikaan die naar Noord-Korea probeerde te zwemmen is opgepakt door de Zuid-Koreaanse marine. Hij wilde naar eigen zeggen in Noord-Korea leider Kim Jong-un ontmoeten, meldden overheidsbronnen woensdag aan het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

 • HRW: Nederland heeft voortrekkersrol voor ICC

  DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft een voortrekkersrol als het gaat om de berechting van oorlogsmisdaden wereldwijd, die niet in Nederland of door Nederlanders zijn gepleegd. Dit concludeert mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat woensdag is gepubliceerd over het beginsel van 'universele jurisdictie'.

 • Station Vlaardingen-Oost dicht na ongeval

  VLAARDINGEN (ANP) - Het NS-station Vlaardingen-Oost is de komende uren gesloten, omdat een auto op een stationsgebouw is ingereden en in brand is gevlogen. Het incident gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.30 uur. Er zijn geen gewonden gevallen, meldde de politie. De brand is inmiddels geblust.

 • Kamer debatteert met Rutte over begroting

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer maakt zich op voor 2 lange dagen van debat over de rijksbegroting voor volgend jaar. De algemene politieke beschouwingen worden traditiegetrouw gezien als het belangrijkste debat van het jaar.

 • Gemiddelde Amerikaan stukje dikker

  WASHINGTON (ANP) - De gemiddelde Amerikaan is rond de taille breder en dikker geworden. De gemiddelde taille is gegroeid van 95,5 centimeter in 1999 naar 98,5 centimeter in 2012, blijkt uit een studie van de Centra voor Ziektebestrijding en -Preventie, meldden Amerikaanse media woensdag.

 • 'Wet zelfbestuur Oekraïne niet lang houdbaar'

  KIEV (ANP) - Het wetsvoorstel dat zelfbestuur voor rebellen in Oost-Oekraïne mogelijk maakt is niet lang houdbaar. De wet kan binnen zes maanden worden ingetrokken als de orde in Oekraïne is hersteld, zei adviseur Igor Griniv van de president Petro Porosjenko dinsdag op de lokale televisie.

 • Opknapbeurt voor dubbeldekkers van start

  HAARLEM (ANP) - In Haarlem wordt donderdag begonnen met het opknappen van dubbeldekkers. 418 rijtuigen worden onder handen genomen, waarna ze vanaf 2016 een stuk comfortabeler en zuiniger weer het spoor op kunnen.

 • Zuid-Korea: gesprekken Noord-Korea mogelijk

  SEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye heeft gezegd dat Zuid-Korea bereid is met Noord-Korea te praten tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Noord-Korea moet dan wel oprecht de dialoog willen aangaan en serieus kijken naar de Zuid-Koreaanse voorstellen voor toenadering, zei de president woensdag.

 • Gewonde bij schietpartij Rotterdam

  ROTTERDAM (ANP) - Bij een schietpartij nabij de Entrepothaven in Rotterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag een man gewond geraakt. Hij is gewond aan zijn been, meldde de politie.

 • Rusland wil onderzoek chemische wapens Irak

  MOSKOU (ANP) - Rusland wil dat er een onderzoek komt naar het gebruik van chemische wapens door rebellen in Irak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van ,,alarmerende berichten'' over het gebruik van chloor als wapen in een gebied ten zuiden van Tikrit in Noord-Irak. Dat meldden Russische media dinsdag.

 • Arabisch-Europees overleg over jihadisten

  RABAT (ANP) - De Europese Unie, Turkije en Arabische landen hebben dinsdag in Rabat informeel overleg gevoerd over het probleem van de buitenlandse strijders in Syrië. Dit hebben betrokkenen het Spaans persbureau EFE verteld. Nederland was er ook bij.

 • Dijsselbloem: aanval op mijn baan afgeslagen

  AMSTERDAM (ANP) - Andere eurolanden waren uit op het voorzitterschap van de eurogroep, de post die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën als 'tweede baan' heeft. Dijsselbloem zei dat dinsdagavond in RTL Late Night.

 • Obama in actie tegen ebola

  ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama is dinsdag uitdrukkelijk de strijd met de ziekte ebola aangegaan. Deze epidemie loopt uit de hand waarschuwde hij. Hij noemde in een toespraak in Atlanta het virus ,,een mogelijke bedreiging voor de veiligheid van de wereld als die niet tijdig wordt beheerst''. Amerika is bereid de strijd aan te voeren, aldus Obama.