27-4-2012 21:25 | Door ANP .

FNV Spoor blij met handreiking ministerUTRECHT (ANP) - FNV Spoor is blij dat minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) snel extra maatregelen neemt om de veiligheid op het spoor te verbeteren. Ze heeft de vakbond vrijdag in een brief laten weten dat het voor de hand ligt daarbij ook extra te investeren in het verbeterde veiligheidssysteem op grote risicovolle emplacementen, zoals in Amsterdam en Utrecht.

Bestuurder Roel Berghuis van FNV Spoor sprak vrijdagavond van een duidelijke handreiking van de minister. De bond, die met acties had gedreigd, zal de leden nog wel vragen wat ze van deze toezegging vinden.

het laatste nieuws

 • 'Geen militaire actie VS in Oekraïne'

  WASHINGTON (ANP) - Amerika is niet van plan militair in actie te komen om het conflict in Oekraïne op te lossen. De Amerikaanse president Barack Obama zei dat donderdag in Washington. Het land overweegt wel nieuwe sancties tegen Moskou.

 • VS willen coalitie tegen IS

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen een coalitie samenstellen van om gezamenlijk de extremisten van IS in Syrië en Irak te bedwingen. De Amerikaanse president Barack Obama zei dat donderdag in Washington.

 • Man omgekomen door geweld Zuid-Scharwoude

  ZUID-SCHARWOUDE (ANP) - Een 70-jarige man is in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder op de dag slachtoffer van geweld was geworden in Zuid-Scharwoude (Noord-Holland). Dat meldde de politie donderdagavond.

 • Brandweerlieden vast voor brandstichting

  MAASTRICHT (ANP) - Twee leden van de vrijwillige brandweer in de Limburgse gemeente Onderbanken zitten vast op verdenking van brandstichting. Dat meldde het Openbaar Ministerie donderdag. Een derde verdachte, die eerder werd opgepakt, is inmiddels op vrije voeten gesteld.

 • 'Tusk benaderd voor post EU-president'

  WARSCHAU (ANP) - De Poolse premier Donald Tusk is door Europese leiders benaderd om Herman Van Rompuy op te volgen als EU-president. Een woordvoerder van de Poolse regering heeft dat donderdag verklaard.

 • Brandje in KLM-gebouw Schiphol

  AMSTERDAM (ANP) - In een gebouw van de KLM op Schiphol heeft donderdagavond korte tijd brand gewoed. De medewerkers die in het pand waren zijn op tijd naar buiten gegaan, meldde de brandweer. Niemand raakte gewond en het vuurtje was snel geblust.

 • Timmermans: situatie Oekraïne zeer zorgelijk

  DEN HAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken vindt de ontwikkelingen in Oekraïne ,,zeer zorgelijk''. Hij heeft dat donderdag op zijn Facebookpagina laten weten.

 • Moskou: geen militaire eenheden in Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Het Russische ministerie van Defensie heeft donderdagavond tegengesproken dat er Russische militaire eenheden in het oosten van Oekraïne zijn. Berichten daarover hebben ,,geen relatie met de werkelijkheid'', liet het ministerie volgens het persbureau Interfax weten.

 • D66 wil debat over Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma wil dinsdag een debat met het kabinet over de aanwezigheid van Russische troepen in Oekraïne. De Europese Unie en Nederland moeten volgens hem komen met een heldere strategie tegenover het Russische militaire machtsvertoon.

 • Zus van 'Boston-bombers' gearresteerd

  BOSTON (ANP) - Een zus van de twee verdachten van de bomaanslagen tijdens de marathon in het Amerikaanse Boston is gearresteerd, omdat ze iemand met een bom had bedreigd. Dat meldde The Boston Globe donderdag.

 • Palestina eist datum terugtrekking Israël

  RAMALLAH (ANP) - Palestina wendt zich op 15 september tot de VN-Veiligheidsraad met de eis dat een datum wordt vastgesteld voor de Israëlische terugtrekking van de Westelijke Jordaanoever. Als de Veiligheidsraad daar niet op ingaat, treedt Palestina toe tot het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

 • Blauwhelmen op Golanhoogten gegijzeld

  NEW YORK (ANP) - Een gewapende groep heeft donderdag op de Golanhoogten 43 VN-militairen in gijzeling genomen. Dat hebben de VN gezegd. Het gaat om militairen uit de Filipijnen en uit Fiji. De volkerenorganisatie probeert te bereiken dat de blauwhelmen worden vrijgelaten.

 • Nederland wil wapens naar Koerden vervoeren

  DEN HAAG (ANP) - Nederland is bereid bereid wapens van andere Europese landen naar de Koerden in Noord-Irak te transporteren. Dat zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken donderdag tegen BNR Nieuwsradio.

 • Rechter: azc mag in gevangenis Breda

  BREDA (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kan doorgaan met de verbouwing van de voormalige gevangenis in het centrum van Breda voor de opvang van vluchtelingen. De rechter in Breda bepaalde donderdag dat de opvang van asielzoekers in het gebouw niet in strijd is met het bestemmingsplan.

 • SP: Rutte moet miljoenennota openbaar maken

  DEN HAAG (ANP) - De SP in de Tweede Kamer wil dat premier Mark Rutte de miljoenennota per omgaande naar de Tweede Kamer stuurt. SP-Kamerlid Ronald van Raak zegt dat naar aanleiding van berichtgeving door The Post Online.