05-7-2012 11:41 | Door ANP .

Ex-directeur Gelredome cel in om moordEx-directeur Gelredome cel in om moord

Ex-directeur Gelredome cel in om moord

ARNHEM (ANP) - De 47-jarige ex-directeur van het Arnhemse Gelredome-stadion is donderdag veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moord op zijn vrouw, afgelopen november in Arnhem.

Jasper van A. sloeg zijn vrouw in de nacht van 28 op 29 november 2011 ongeveer tien keer met een honkbalknuppel. Toen zijn jongste dochter binnenkwam, bracht hij de kinderen naar de buren, ging hij terug en duwde hij zijn vrouw nog een kussen op haar gezicht. Het 45-jarige slachtoffer overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Van A. kon het niet verwerken dat zijn relatie dreigde te stranden. Het Openbaar Ministerie (OM) had 15 jaar cel geëist wegens moord. Van A. had op meerdere momenten kunnen bedenken waarmee hij bezig was. Zijn advocaat stelde dat er sprake was van doodslag omdat hij in een opwelling handelde en vroeg 6 jaar. De rechtbank is het met het OM eens, maar vindt dat deze moord wel aan doodslag grenst. Van A. wilde duidelijk zijn vrouw dood hebben, maar plande dat niet zorgvuldig vooraf. Daarom, en omdat Van A. gebukt gaat onder schuldgevoelens, krijgt hij een lagere straf.

het laatste nieuws

 • Oekraiëns leger weg bij luchthaven Loehansk

  KIEV (ANP) - De Oekraïense strijdkrachten hebben zich maandag teruggetrokken van de luchthaven van Loehansk in het oosten van het land. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt.

 • Huizen waarschuwde eerder voor jihadgangers

  HUIZEN (ANP) - Burgemeester Fons Hertog van Huizen vroeg zijn inwoners in juni al om alert te zijn op activiteiten of gedrag van mogelijke jihadgangers in zijn gemeente. Hij verzekerde de bevolking dat hij persoonlijk alle informatie over opvallende of bijzondere dingen in wijk of straat zou bekijken.

 • Hamas-ambtenaren krijgen eindelijk salaris

  RAMALLAH (ANP) - De Palestijnse Autoriteit wil woensdag de salarissen van de Hamas-ambtenaren in de Gazastrook gaan betalen. De Islamitische Verzetsbeweging Hamas en de Palestijnse Autoriteit zijn het daarover eens geworden, meldde het Palestijnse persbureau Maan maandag.

 • 'Meerderheid wil pensioenleeftijd verlagen'

  DEN HAAG (ANP) - Volgens een onderzoek wil 55 procent van de kiezers de pensioenleeftijd weer verlagen. Dat staat in een maandag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond in opdracht van het Wetenschappelijk Bureau van ouderenpartij 50PLUS.

 • Timmermans nu belangrijkste EU-kandidaat

  DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is de belangrijkste kandidaat om namens Nederland eurocommissaris te worden. Hij is in de race om achter de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, de Luxemburger Jean-Claude Juncker, de eerste vicevoorzitter te worden. Bronnen rond het kabinet stellen dat maandag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

 • Twee aardbevingen bij Hoogezand

  FROOMBOSCH (ANP) - Bij het Groningse Froombosch, vlakbij Hoogezand, zijn maandagochtend twee aardbevingen gevoeld. De zwaarste beving had volgens het KNMI een kracht 2,6 op de schaal van Richter.

 • Porosjenko: Rusland openlijk agressief

  KIEV (ANP) - President Petro Porosjenko van Oekraïne heeft Rusland maandag ervan beschuldigd ,,rechtstreeks en openlijk'' agressie tegen zijn land te bedrijven. Daardoor is het evenwicht in de strijd van de regering in Kiev tegen de pro-Russische separatisten in het oosten van het land drastisch veranderd, zei hij maandag in een rede in een militaire academie in Kiev.

 • Schutter Nieuw-Zeeland na klopjacht opgepakt

  ASHBURTON (ANP) - De politie in Nieuw-Zeeland heeft maandagmiddag (plaatselijke tijd) na een klopjacht van ongeveer 7 uur een 48-jarige man aangehouden die in Ashburton twee mensen zou hebben doodgeschoten en een derde zou hebben verwond. Honden van de politie spoorden hem op op een landgoed, meldde de BBC. Het wapen waarmee hij zou hebben geschoten, is nog niet gevonden.

 • Drukte op wegen na vakantie valt mee

  DEN HAAG (ANP) - Op de eerste dag dat overal de schoolvakanties er weer op zitten, is de drukte op de wegen meegevallen. Maandagochtend stond er op de snelwegen ongeveer 130 kilometer file, meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Dat was iets minder dan normaal.

 • 'Fietsers zijn asociale weggebruikers'

  AMSTERDAM (ANP) - Een ruime meerderheid van de Nederlanders bestempelt fietsers als asociale weggebruikers. Blijkens onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio vindt 70 procent dat fietsers zich onvoldoende aan de verkeersregels houden, door onder meer met z'n tweeën of zelfs drieën naast elkaar te fietsen. Wielrenners maken het volgens het onderzoek het bontst.

 • F-16's bewaken luchtruim Baltische staten

  DEN HAAG (ANP) - Vier Nederlandse F-16's worden vanaf maandag ingezet voor de bewaking van het luchtruim boven Estland, Letland en Litouwen. De vliegtuigen blijven er tot eind dit jaar.

 • Politie treedt op tegen betogers Hongkong

  HONGKONG (ANP) - De politie in Hongkong heeft maandag pepperspray gebruikt tegen betogers die demonstreerden voor meer democratie in de vroegere Britse kroonkolonie. Zij waren bijeengekomen voor het gebouw waar een hoge Chinese functionaris uitleg gaf over het besluit van het Chinese Nationaal Volkscongres om de inwoners van Hongkong geen vrije verkiezingen toe te staan.

 • 'Pensioengeld in dierenleed over de grens’

  AMSTERDAM (ANP) - Het pensioenfonds voor ambtenaren ABP en andere grote pensioenfondsen beleggen in bedrijven die in China legbatterijen voor kippen bouwen. Verder stoppen deze Nederlandse fondsen ook geld in de bouw van megastallen voor kippen en varkens in Thailand en Brazilië.

 • Tientallen doden bij gevechten Jemen

  SANAA (ANP) - Zeker 21 mensen zijn afgelopen weekend omgekomen bij gevechten tussen sjiitische Houthi-rebellen en regeringsgezinde stammen in het noorden van Jemen. Dat schrijft de Arabische nieuwszender Al-Arabiya op basis van bronnen bij lokale stammen.

 • 'Mijd de A12 bij Utrecht voorlopig'

  UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om de brug in de snelweg A12 bij Utrecht de komende maanden zoveel mogelijk te mijden. Zeker tijdens de ochtend- en avondspits is langdurig oponthoud bij en rond de Galecopperbrug vrijwel onvermijdelijk volgens de dienst.