20-7-2012 10:37 | Door ANP .

Eerste Vierdaagseloper terug in NijmegenNIJMEGEN (ANP) - De eerste deelnemer aan de 96ste Vierdaagse van Nijmegen heeft zijn wandeltocht afgerond. Even voor 10 uur kwam de Brit Simon Brownlee binnen via de St. Annastraat ofwel Via Gladiola in Nijmegen, waar de feestelijke intocht pas rond 13 uur losbarst. Brownlee, die 50 kilometer per dag loopt, maakt er een sport van om elke dag als eerste terug te komen in Nijmegen.

Vrijdagmorgen zijn 38.470 wandelaars aan hun vierde loopdag begonnen. Ze trekken via Grave en Cuyk in Noord-Brabant naar Nijmegen om daar door honderdduizenden toeschouwers langs de kant binnengehaald te worden.

De regio Nijmegen en de stad zelf zijn vrijdag wegens de intocht en het feest daarna zeer moeilijk bereikbaar. De ANWB adviseert doorgaand verkeer om Nijmegen te mijden.

het laatste nieuws

 • Zorgen over cloud na lek naaktfoto's

  LOS ANGELES (ANP) - Het uitlekken van naaktfoto's van beroemdheden als Jennifer Lawrence en Kate Upton heeft de zorgen aangewakkerd over de opslag van privégegevens in de 'cloud'. De foto's zijn vermoedelijk afkomstig van internetdiensten als Apple iCloud, waarin back-ups worden gemaakt.

 • 'Klink liet Kamer buiten deal met ziekenhuis'

  DEN HAAG (ANP) - Toenmalig minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft de Tweede Kamer in 2009 ten onrechte niet ingelicht over een financiële toezegging aan het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam. Ook is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) destijds ten onrechte niet betrokken bij de besluitvorming over deze regeling.

 • Kamer positief over nieuwe missie Afghanistan

  DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid in de Tweede Kamer staat open voor een nieuwe, beperkte Nederlandse militaire missie in Afghanistan. Maar de partijen willen het kabinetsbesluit erover eerst goed bestuderen voordat ze een definitief oordeel geven.

 • VN-onderzoek naar wreedheden Irak

  GENÈVE (ANP) - VN-onderzoekers gaan in Irak onderzoek doen naar vermeende wreedheden door Islamitische Staat. Dat heeft de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties maandag besloten tijdens een bijeenkomst in Genève.

 • Zoon Turkse president niet vervolgd

  ISTANBUL (ANP) - De zoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wordt niet vervolgd wegens corruptie. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen Bilal Erdogan en 95 anderen stopgezet. Er zou te weinig basis zijn voor een proces, meldden Turkse media maandag. Strafrechtelijk onderzoek naar de groep zou een dekmantel zijn geweest om de regering van toen nog premier Recep Tayyip Erdogan ten val te brengen.

 • Timmermans naar Juncker voor sollicitatie

  DEN HAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken spreekt dinsdag in Brussel met de toekomstige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, over een mogelijke Europese topfunctie. Ingewijden hebben een bericht daarover van de NOS maandag bevestigd.

 • Machtswoord Merkel: tol komt er

  BERLIJN (ANP) - Angela Merkel heeft het machtswoord gesproken: de tolheffing op Duitse wegen komt er, aldus de bondskanselier maandag na topoverleg van de Duitse christendemocaraten. Die rolden de afgelopen dagen vechtend over straat. De CDU-Bondsdagleden in de aan Nederland grenzenden deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn unaniem tegen de plannen van minister Dobrindt (CSU) van Verkeer omdat zij vrezen dat Nederlanders wegblijven uit de Duitse winkels en horeca.

 • Britse politie mag paspoort jihadist afpakken

  LONDEN (ANP) - De Britse premier David Cameron komt met wetgeving waardoor de politie aan de grens het paspoort kan afnemen van mensen die willen afreizen om te vechten in Syrië en Irak. Volgens Cameron krijgt de politie ,,de tijdelijke bevoegdheid een paspoort in te nemen'', zodat in die tijd onderzoek kan worden gedaan.

 • Tijd dringt voor Belgische EU-kandidaat

  BRUSSEL (ANP) - België is het enige land dat nog geen kandidaat heeft doorgegeven aan de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker voor een post in zijn team. Dat komt omdat de regeringsvorming nog in volle gang is. Geen van de twee voornaamste onderhandelingspartijen, de Vlaamse christendemocraten (CD&V) en de Franstalige liberalen (MR), geeft een duimbreed toe en is bereid de kandidaat van de ander te steunen.

 • 'Beperkte dreiging voor militairen in Mazar'

  DEN HAAG (ANP) - Beschietingen en bomaanslagen zijn nooit uit te sluiten in Afghanistan. Maar de dreiging daarvan voor Nederlandse militairen die naar het noorden van het land gaan, is volgens het kabinet beperkt.

 • Coalitiegesprekken Afghanistan geklapt

  KABUL (ANP) - Gesprekken over een regering van nationale eenheid in Afghanistan tussen Ashraf Ghani en Abdullah Abdullah zijn uit elkaar gespat. De twee presidentskandidaten zijn het niet eens geworden over welke macht de premier van een dergelijke regering kan krijgen. De verliezer van de presidentsverkiezingen zou volgens een Amerikaans plan die premier mogen aanwijzen.

 • Asscher betreurt uitspraak keeper Sparta

  DEN HAAG (ANP) - Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken betreurt de uitspraak van Sparta-keeper Khalid Sinouh dat het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) een ,,criminele organisatie'' zou zijn. Asscher vindt het ,,goed invoelbaar dat mensen in Nederland uiting geven aan zorgen, verdriet en woede over wat er elders in de wereld gebeurt'', maar dat mag niet leiden tot antisemitische uitingen, antwoordde hij maandag op schriftelijke vragen van Kamerlid Joram van Klaveren (Groep Bontes/Van Klaveren).

 • 100 Nederlandse militairen naar Afghanistan

  DEN HAAG (ANP) - Nederland doet vanaf volgend jaar met maximaal 100 militairen mee aan een nieuwe missie in Afghanistan. Dat heeft het kabinet maandag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Leden Bandidos en Hells Angels aangehouden

  ALKMAAR (ANP) - De politie heeft de president van de Bandidos en twee leden van de Hells Angels gearresteerd op verdenking van bedreiging. De politie voorkwam vrijdagavond in het centrum van Alkmaar een confrontatie tussen leden van beide outlaw motorclubs. De aanhoudingen in het weekend en maandagmorgen zijn een gevolg hiervan.

 • Merkel verdedigt Koerdische wapenleveranties

  BERLIJN (ANP) - De extremisten van Islamitische Staat vormen een serieuze bedreiging voor Europa en Duitsland en daarom zijn wapenleveranties aan de Koerden gerechtvaardigd. Met die woorden verdedigde de Duitse bondskanselier Angela Merkel maandag het regeringsbesluit om zware wapens aan de Koerden in het noorden van Irak te leveren. Het gaat om honderden antitankraketten en machinegeweren die in de strijd tegen de soennitische terreurorganisatie kunnen worden ingezet.