20-7-2012 10:37 | Door ANP .

Eerste Vierdaagseloper terug in NijmegenNIJMEGEN (ANP) - De eerste deelnemer aan de 96ste Vierdaagse van Nijmegen heeft zijn wandeltocht afgerond. Even voor 10 uur kwam de Brit Simon Brownlee binnen via de St. Annastraat ofwel Via Gladiola in Nijmegen, waar de feestelijke intocht pas rond 13 uur losbarst. Brownlee, die 50 kilometer per dag loopt, maakt er een sport van om elke dag als eerste terug te komen in Nijmegen.

Vrijdagmorgen zijn 38.470 wandelaars aan hun vierde loopdag begonnen. Ze trekken via Grave en Cuyk in Noord-Brabant naar Nijmegen om daar door honderdduizenden toeschouwers langs de kant binnengehaald te worden.

De regio Nijmegen en de stad zelf zijn vrijdag wegens de intocht en het feest daarna zeer moeilijk bereikbaar. De ANWB adviseert doorgaand verkeer om Nijmegen te mijden.

het laatste nieuws

 • 'VS onderzoeken dreiging luchtdoelraket Irak'

  LONDEN (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Defensie is vrijdag halsoverkop een diepgaand onderzoek begonnen naar de vraag of de extremisten van de Islamitische Staat (IS) over luchtdoelraketten beschikken. Dat meldde zaterdag het Britse dagblad The Times op gezag van bronnen bij veiligheidsdiensten in de VS.

 • Amsterdamse politiechef leidt missie Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg wordt het hoofd van de missie in Oekraïne die stoffelijke resten en persoonlijke eigendommen opspoort en terugbrengt naar Nederland. Hij geeft leiding aan de medewerkers van het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) en de marechaussees die hen bijstaan.

 • Voorlopig laatste slachtoffers aangekomen

  EINDHOVEN (ANP) - Op vliegbasis Eindhoven zijn zaterdagmiddag de voorlopig laatste twee vliegtuigen met lijkkisten uit Oekraïne geland. Rond 15.45 uur arriveerden een Nederlandse C130 Hercules en een Australische C17 met ieder 19 kisten.

 • Onderzoekers LTFO doen nieuwe poging

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) die zaterdagochtend zijn tegengehouden door separatisten, doen later op de dag een nieuwe poging om het rampgebied te betreden. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag gezegd.

 • Oproep tot verlenging gevechtspauze Gaza

  PARIJS (ANP) - Een aantal mogendheden heeft zaterdag in Parijs een dringende oproep gedaan aan de partijen in Israël en de Gazastrook om de gevechtspauze van zaterdag te verlengen. De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Qatar, Turkije, de VS en gastheer Frankrijk deden de oproep in de hoop dat Hamas en Israël de strijd in de Gazastrook niet hervatten.

 • Ruim een week geen treinen Nijmegen - Oss

  UTRECHT (ANP) - Tussen Nijmegen en Oss rijden ruim een week geen treinen, omdat spoorbeheerder ProRail de kap op een nieuw station in Nijmegen gaat plaatsen. Van maandag tot 6 augustus worden treinreizigers met bussen vervoerd.

 • Tientallen Syrische soldaten gedood

  DAMASCUS (ANP/DPA) - Zeker 85 Syrische soldaten zijn gedood toen strijders van de Islamitische Staat (IS) een legerbasis in Syrië veroverden. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zaterdag gezegd. De organisatie houdt er rekening mee dat het dodental nog stijgt, omdat het lot van ongeveer 200 militairen nog onduidelijk is.

 • 'Vrijgeven lichamen duurt nog weken'

  KUALA LUMPUR (ANP) - Het kan nog weken duren voordat lichamen van omgekomen Maleisische inzittenden van rampvlucht MH17 weer thuis zijn. Dat zei een van de Maleisische onderzoekers van de ramp zaterdag bij terugkomst in Kuala Lumpur tegen persbureau Bernama.

 • Voorlopig laatste transport kisten vertrokken

  CHARKOV (ANP) - Vanuit Charkov zijn de twee transportvliegtuigen met lijkkisten vertrokken naar de vliegbasis Eindhoven. De Nederlandse Hercules steeg op rond 11 uur, het Australische toestel vertrok kort voor 1 uur. De twee vliegtuigen komen zaterdagmiddag tegelijkertijd rond 4 uur aan op de vliegbasis in Eindhoven. Ze hebben bij elkaar 38 lijkkisten aan boord.

 • Marechaussee nog niet aan het werk

  DEN HAAG (ANP) - De 40 marechaussees die naar Charkov in Oekraïne zijn gevlogen, komen zaterdag nog niet in actie in het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag gezegd.

 • Moskou: sancties belemmeren samenwerking

  MOSKOU (ANP) - De extra sancties die de EU heeft opgelegd aan Rusland, belemmeren de samenwerking op het gebied van veiligheid en in de strijd tegen terrorisme en georganiseerde misdaad. Dat zei Moskou zaterdag in reactie op de sanctielijst, waarop onder anderen vertrouwelingen van president Vladimir Poetin staan.

 • Onderzoekers LTFO tegengehouden

  DONETSK (ANP) - Zeven Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) zijn zaterdag in Oekraïne tegengehouden op weg naar Donetsk, vlakbij de plek waar vorige week een Boeing van Malaysia Airlnes werd neergehaald. Volgens de pro-Russische separatisten die de groep niet wilden doorlaten, in het ,,te onrustig" in het gebied.

 • OVSE-waarnemers en experts weer op rampplek

  DONETSK (ANP) - Waarnemers van de OVSE en experts zijn zaterdag rond het middaguur weer op de rampplek van vlucht MH17 gekomen. Dat meldt het Russische persbureau Ria Novosti. Onder de mensen die op de rampplek kwamen, waren ook de ouders van een van de inzittenden, een 25-jarige Australische vrouw. Beelden van de rampplek laten zien hoe ze een groot boeket met bloemen op een van de wrakstukken leggen.

 • Vrijwilligers Rode Halve Maan gedood in Gaza

  GAZA (ANP) - In Gaza zijn vrijdag twee vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan omgekomen. Drie medewerkers van de zustervereniging van het Nederlandse Rode kruis zijn gewond geraakt. Dat heeft de Nederlandse tak van de hulporganisatie zaterdagochtend laten weten aan persbureau ANP.

 • Militairen beschikbaar voor Oost-Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - Militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn beschikbaar om naar Oost-Oekraïne af te reizen om het gebied te beveiligen waar vorige week bijna 300 doden vielen toen een Boeing 777 van Malaysia Airlines neestortte. Woordvoerders van de militaire vakbonden AFMP en ACOM zeiden zaterdag dat de Luchtmobiele Brigade ,,geconsigneerd'' is, wat betekent dat de militairen zich beschikbaar moeten houden.