20-7-2012 10:37 | Door ANP .

Eerste Vierdaagseloper terug in NijmegenNIJMEGEN (ANP) - De eerste deelnemer aan de 96ste Vierdaagse van Nijmegen heeft zijn wandeltocht afgerond. Even voor 10 uur kwam de Brit Simon Brownlee binnen via de St. Annastraat ofwel Via Gladiola in Nijmegen, waar de feestelijke intocht pas rond 13 uur losbarst. Brownlee, die 50 kilometer per dag loopt, maakt er een sport van om elke dag als eerste terug te komen in Nijmegen.

Vrijdagmorgen zijn 38.470 wandelaars aan hun vierde loopdag begonnen. Ze trekken via Grave en Cuyk in Noord-Brabant naar Nijmegen om daar door honderdduizenden toeschouwers langs de kant binnengehaald te worden.

De regio Nijmegen en de stad zelf zijn vrijdag wegens de intocht en het feest daarna zeer moeilijk bereikbaar. De ANWB adviseert doorgaand verkeer om Nijmegen te mijden.

het laatste nieuws

 • Nederland niet naar bioscoop voor pausen

  UTRECHT (ANP) - In 1300 bioscopen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika is zondag de heiligverklaring van de pausen Johannes Paulus II en Johnnes XXIII rechtstreeks te zien in driedimensionale beelden. De bioscoopvoorstelling wordt gratis verzorgd door het Vaticaan in samenwerking met de commerciële zender Sky. Maar Nederland doet niet mee. ,,In Nederland is de belangstelling daarvoor te gering'', denkt aartsbisschop Wim Eijk.

 • Chaotische achtervolging over A12

  ZOETERMEER (ANP) - Twee mannen hebben het zichzelf zondag erg moeilijk gemaakt door de politie uit te dagen. Het duo is opgepakt na een achtervolging waarbij ze een motoragent in het nauw brachten en tegen de richting in reden over de snelweg, zo meldde de politie maandag.

 • Minder natuur in vlammen op

  EDE (ANP) - Niet ruim 500, maar ruim 300 hectare natuur is zondag op de Veluwe verbrand. Volgens de brandweer bleek dat na een nadere inspectie van het gebied dat zondag getroffen werd door een forse natuurbrand.

 • Yasukuni-offer van Japanse premier wekt woede

  TOKIO (ANP/RTR) - Een ritueel offer van de Japanse premier Shinzo Abe in de Yasukuni-tempel waar de Japanse oorlogsdoden, onder wie veroordeelde oorlogsmisdadigers, worden geëerd, heeft kwaad bloed gezet bij de buurlanden China en Zuid-Korea. Peking en Seoul zien in de actie van de regeringsleider een provocatie die de toch al gespannen verhoudingen verder op scherp zet.

 • 'Russisch paspoort voor Russischtaligen'

  MOSKOU (ANP/RTR) - Russisch-sprekende mensen in republieken van de voormalige Sovjet-Unie kunnen in de toekomst makkelijker het Russische staatsburgerschap krijgen. President Vladimir Poetin heeft daartoe maandag een aantal wetswijzigingen goedgekeurd.

 • Crew Maleisisch probleemtoestel voorbeeldig

  KUALA LUMPUR (ANP) - De bemanning van de Boeing 737 van Malaysia Airlines die zondag in problemen raakte, heeft op professionele wijze gehandeld en voorkwam daarmee paniek. Het toestel keerde zondag terug naar de luchthaven van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur omdat het problemen had met het landingsgestel. De piloten zetten het vliegtuig uiteindelijk na een beproeving van 4 uur veilig aan de grond. Passagiers, onder wie een 49-jarige Nederlander, uitten na afloop hun dankbaarheid en opluchting, aldus de krant New Straits Times van maandag.

 • Drie gewonden door ongeluk Drenthe

  AMEN (ANP) - In het Drentse gehucht Amen zijn zondagavond drie mensen gewond geraakt toen hun auto tegen een boom reed. De 47-jarige bestuurder is er het slechtst aan toe, liet de politie maandag weten.

 • Werkzaamheden aan zendmast in Rotterdam

  ROTTERDAM (ANP) - Radioluisteraars in de regio Rotterdam kunnen de komende twee nachten niet of slecht de publieke radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 ontvangen. Dit is het gevolg van werkzaamheden aan de zendmast Rotterdam.

 • Verstekeling overleeft in ruim landingsgestel

  MAUI (ANP/RTR) - Een Amerikaanse tiener heeft verstopt in het ruim van het landingsgestel van een vliegtuig de vlucht van Californië naar Hawaï gemaakt. De jongen overleefde op miraculeuze wijze maar kon niet lang genieten van zijn trip; hij werd ingerekend op het vliegveld van Maui toen hij tussen de vliegtuigen struinde.

 • Natuurbrand vergt nog wat nabluswerk

  EDE (ANP) - De natuurbrand die zondag honderden hectaren hei en bos in de as legde op de Hoge Veluwe, is in de nacht van zondag op maandag niet opnieuw opgelaaid. Er zijn nog een paar plaatsen die vragen om nabluswerk, maar het gevaar is definitief geweken, aldus een woordvoerster van de brandweer.

 • 10.000 antennes erbij in 6 jaar tijd

  DEN HAAG (ANP) - In Nederland staan momenteel bijna 30.000 antennes geregistreerd voor bijvoorbeeld mobiele telefonie en andere netwerken. Dat zijn er bijna 10.000 meer dan in 2008, blijkt uit gegevens van het Antennebureau, een overheidsinstantie die zich bezighoudt met antennes en gezondheid.

 • Rondvaart en huldiging voor voetballers PEC

  ZWOLLE (ANP) - Het feest voor de voetballers, begeleiding en supporters van PEC Zwolle gaat maandag verder. Een dag na de sensationele zege van 5-1 in de finale van de KNVB-beker op Ajax volgt eerst een rondvaart en daarna een huldiging.

 • Birmese activist Win Tin 85 overleden

  RANGOON (ANP) - De Birmese activist en journalist Win Tin is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn partij, de National League for Democracy (NLD), bekendgemaakt.

 • 'Gedrag kapitein veerboot gelijk aan moord'

  SEOUL (ANP) - Het gedrag van de kapitein en enkele bemanningsleden van de gezonken veerboot in Zuid-Korea staat ,,gelijk aan moord". Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye maandag gezegd, meldden verschillende media.

 • Doden door gasexplosie in kolenmijn China

  PEKING (ANP) - Bij een gasexplosie in een kolenmijn in het zuidwesten van China zijn maandagochtend (lokale tijd) 13 mensen omgekomen. Dat meldden lokale media.