20-7-2012 10:37 | Door ANP .

Eerste Vierdaagseloper terug in NijmegenNIJMEGEN (ANP) - De eerste deelnemer aan de 96ste Vierdaagse van Nijmegen heeft zijn wandeltocht afgerond. Even voor 10 uur kwam de Brit Simon Brownlee binnen via de St. Annastraat ofwel Via Gladiola in Nijmegen, waar de feestelijke intocht pas rond 13 uur losbarst. Brownlee, die 50 kilometer per dag loopt, maakt er een sport van om elke dag als eerste terug te komen in Nijmegen.

Vrijdagmorgen zijn 38.470 wandelaars aan hun vierde loopdag begonnen. Ze trekken via Grave en Cuyk in Noord-Brabant naar Nijmegen om daar door honderdduizenden toeschouwers langs de kant binnengehaald te worden.

De regio Nijmegen en de stad zelf zijn vrijdag wegens de intocht en het feest daarna zeer moeilijk bereikbaar. De ANWB adviseert doorgaand verkeer om Nijmegen te mijden.

het laatste nieuws

 • Man die Witte Huis binnenkwam diende in Irak

  WASHINGTON (ANP) - De man die vrijdag met een mes op zak het Witte Huis binnen wist te komen nadat hij over een hek was geklommen, is een oud-militair die is onderscheiden voor zijn periode in Irak. Dat liet het Amerikaanse leger zondag (Amerikaanse tijd) weten.

 • Ernstig gewonde bij steekpartij Eindhoven

  EINDHOVEN (ANP) - In Eindhoven is maandag rond 04.30 uur een man ernstig gewond geraakt nadat hij zichzelf had neergestoken. Twee andere mensen raakten ook gewond, maar zijn er niet ernstig aan toe. Dat meldt de politie. De steekpartij was op straat bij een opvanglocatie van Neos, een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld.

 • Amerikaanse satelliet in baan rond Mars

  HOUSTON (ANP) - De Amerikaanse satelliet Maven is aangekomen bij Mars. Dat meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maandag even voor 04:30 uur (Nederlandse tijd). Maven is in een baan rond de planeet gebracht en moet daar de dampkring van Mars gaan bestuderen. De Amerikanen hopen zo meer te weten te komen over de rode planeet.

 • Marineramp voor Nederlandse kust herdacht

  DEN HAAG (ANP) - Maandag 22 september is het 100 jaar geleden dat voor de Nederlandse kust kort na elkaar drie Britse marineschepen werden getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot. Bijna 1500 Britse zeelieden kwamen om het leven. Het drama wordt deze week voor het eerst herdacht in het Britse Chatham en in Den Haag.

 • Doden door explosies in China

  PEKING (ANP/RTR) - Door een serie explosies in het westen van China zijn zondag zeker twee mensen omgekomen. Verschillende anderen raakten gewond. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua, zonder het aantal gewonden te noemen.

 • Vier op de tien jaarlijks naar sportevenement

  UTRECHT (ANP) - Het bezoeken van sportevenementen in Nederland is populair. Vier op de tien volwassen Nederlanders gaat ieder jaar wel eens naar zo’n evenement toe, als deelnemer of toeschouwer. Dat blijkt uit het rapport Sportevenementen in Nederland van het Mulier Instituut dat maandag wordt gepubliceerd.

 • Inwoners Sierra Leone mogen weer naar buiten

  FREETOWN (ANP) - Inwoners van Sierra Leone hoeven niet meer binnen te blijven. Iedereen mocht drie dagen niet naar buiten om verspreiding van ebola de kop in te drukken. Ook kregen hulpverleners zo de mogelijkheid huisbezoeken af te leggen. Zondag leek het er nog op dat het uitgaansverbod zou worden verlengd, maar dat is niet gebeurd.

 • Sarkozy: ik heb geen andere keuze

  PARIJS (ANP) - De voormalig president van Frankrijk Nicolas Sarkozy wil niet alleen terugkeren in de politiek, maar heeft naar eigen zeggen ook geen andere keuze. Hij ,,wil niet dat zijn land alleen maar de keuze heeft tussen het huidige vernederende schouwspel of het vooruitzicht van een internationaal isolement als het Front National het land gaat leiden".

 • Tientallen vluchtelingen vermist bij Libië

  ROME (ANP) - Voor de kust van Libië is zondag een rubberboot met vluchtelingen gezonken. Zeker veertig migranten zijn volgens de Italiaanse kustwacht vermist.

 • Politiebusjes knallen op elkaar

  ROTTERDAM (ANP) - Twee politiebusjes zijn zondagavond in Rotterdam op elkaar gebotst. Dat gebeurde bij een achtervolging van jongens op twee scooters die een stopteken van agenten hadden genegeerd.

 • Duizenden in Nederland in actie voor klimaat

  AMSTERDAM (ANP) - Duizenden mensen hebben in Nederland hun steentje bijgedragen aan een mars voor het klimaat. Bij het filminstuut EYE in Amsterdam kwamen zij zondagavond lopend, varend of na een busrit uit het land bijeen voor toespraken en optredens. Dat meldde de organisatie.

 • Duizenden Kenianen herdenken terreurdoden

  NAIROBI (ANP) - Duizenden Kenianen hebben zondag de terreuraanslag op een winkelcentrum in Nairobi herdacht. Een jaar geleden schoten islamisten van de Somalische al-Shabaab-beweging daar om zich heen. 67 mensen kwamen om.

 • Bijna 100 nieuwe ebola-lijken in Sierra Leone

  FREETOWN (ANP) - Hulpverleners die de afgelopen drie dagen van huis naar huis zijn getrokken in Sierra Leone, hebben daar 92 doden aangetroffen. Ook zijn zeker 56 nieuwe ebola-infecties geconstateerd. Dit heeft de gezondheidsdienst van het West-Afrikaanse land zondag laten weten.

 • Nieuwe rel om tolheffing Duitsland

  BERLIJN (ANP) - De Duitse minister Alexander Dobrindt van Verkeer wil alleen nog maar op wegen tol heffen die door de federale overheid worden beheerd. Daarmee wil de CSU-politicus de horeca en winkels in de grensstreek tegemoet komen. Die zijn bang klanten van vlak over de grens te verliezen als tolheffing op alle wegen wordt ingevoerd.

 • Bestand Jemen na aftreden premier

  SANAA (ANP) - In Jemen hebben Houthi-rebellen en president Abd-Rabbu Mansour Hadi zondag een bestand gesloten. Het akkoord kwam kort nadat premier Mohammed Salem Basindwa was afgetreden. Hij deed dat om de weg vrij te maken voor het slagen van een staakt-het-vuren. In het akkoord staat dat binnen drie dagen een nieuwe premier wordt gekozen.