20-7-2012 13:26 | Door ANP .

'Dader aanslag toeristenbus is geen Bulgaar'SOFIA (ANP) - De man die woensdag bij een Bulgaars vliegveld een bus vol Israëlische toeristen opblies, is geen Bulgaar. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Tsvetan Tsvetanov vrijdag.

Bij de bomaanslag kwamen 5 Israëlische toeristen, een Bulgaarse buschauffeur en de dader om het leven. De minister van Binnenlandse Zaken zei eerder naar aanleiding van videobeelden dat de man niet opviel tussen de toeristen. De aanslag vond plaats op de parkeerplaats van het vliegveld van Boergas, een toeristische bestemming aan de Zwarte Zee.

Volgens de Verenigde Staten werkte de zelfmoordterrorist voor de Libanese beweging Hezbollah, die gesteund wordt door Iran. Iran spreekt dat tegen.

het laatste nieuws

 • Meerdere Russische vliegtuigen onderschept

  WASHINGTON (ANP) - Op verschillende plekken in de wereld zijn afgelopen week Russische militaire vliegtuigen onderschept. Nadat vrijdag duidelijk werd dat woensdag twee Russische bommenwerpers het Zweedse luchtruim binnen waren gedrongen, kwamen ook meldingen uit de VS, Canada en Groot-Brittannië.

 • Deel Witte Huis ontruimd om indringer

  WASHINGTON (ANP/RTR) - Een deel van het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington is vrijdag korte tijd ontruimd geweest. Dat gebeurde nadat een man op het terrein van het Witte Huis terecht was gekomen. Volgens de beveiling klom de man over een hek.

 • Kiev en separatisten sluiten akkoord in Minsk

  MINSK (ANP/RTR) - Vertegenwoordigers van de separatisten in het oosten van Oekraïne en van de Oekraïense en Russische regering hebben zaterdag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk een akkoord gesloten. Ze zijn het onder meer eens geworden over een bufferzone, meldt een vertegenwoordiger van Kiev.

 • Russische kritiek op Schots referendum

  MOSKOU (ANP) - Het referendum over onafhankelijkheid in Schotland voldeed volgens Rusland niet aan de internationale maatstaven. Dat hebben Russische waarnemers geconstateerd, meldde het persbureau Ria Novosti.

 • Door tram geschepte man overleden

  AMSTERDAM (ANP) - Een 24-jarige man is overleden, nadat hij vrijdagavond in Amsterdam in de straat Tussen Meer door een tram was geschept. De man kwam onder de tram terecht en overleed aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie laten weten. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

 • Timmermans noemt aanpak IS groot dilemma

  NEW YORK (ANP) - De terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) kan slechts worden bestreden als niet alleen militair, maar ook humanitair en politiek wordt ingegrepen in de Arabische regio. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans vrijdag in New York. Daar sprak hij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties toe in een bijeenkomst onder leiding van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.

 • Nederlandse fietsster verongelukt in België

  BREE (ANP) - Een Nederlandse fietsster (78) is in de Vlaamse plaats Bree gegrepen door een vrachtwagen en om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op de N73 in het stadje niet ver van de grens met Nederland.

 • Zweden boos om Russische straaljagers

  STOCKHOLM (ANP) - Zweden heeft de ambassadeur van Rusland vrijdag ontboden omdat twee gevechtsvliegtuigen uit dat land deze week het Zweedse luchtruim waren binnengedrongen. De twee Soechoj Soe-24-jachtbommenwerpers vlogen woensdag in het Zweedse luchtruim ten zuiden van het eiland Öland.

 • Politiemensen verdacht bij aanbesteding auto

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft meerdere politiefunctionarissen op de korrel in verband met de omstreden aanbesteding van 13.000 politiewagens. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) wacht het onderzoek niet af en heeft besloten de aanbesteding opnieuw te doen, zo heeft hij de Tweede Kamer vrijdag laten weten.

 • Catalonië zet stapje naar onafhankelijkheid

  BARCELONA (ANP) - Op de dag dat Schotland besloot om niet onafhankelijk te worden, heeft het parlement van de Spaanse regio Catalonië een poging gedaan om verder te komen in de strijd voor onafhankelijkheid. Het parlement keurde vrijdag een wetsvoorstel goed dat het mogelijk maakt een referendum over onafhankelijkheid voor te bereiden.

 • 'DNA-test toont dat Boël buitenechtelijk is'

  BRUSSEL (ANP) - De wettige vader van Delphine Boël, die zegt een buitenechtelijke dochter te zijn van de Belgische koning Albert II, is definitief niet haar biologische vader. Dat is volgens Belgische media gebleken uit een DNA-test.

 • Extra Griekse grond voor koning niet te koop

  DEN HAAG (ANP) - De Staat kon de extra grond die nodig is om het vakantiehuis van koning Willem-Alexander in Griekenland te beveiligen alleen maar pachten en niet kopen. Dat schrijft premier Mark Rutte vrijdagavond aan de Tweede Kamer.

 • Elizabeth: Schotten zullen elkaar respecteren

  LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth is er zeker van dat de Schotten elkaar na het referendum in een geest van wederzijds respect zullen vinden. Dat zegt zij in een verklaring die Buckingham Palace vrijdagavond heeft verspreid.

 • 120 miljoen voor Nederlandse hulporganisaties

  DEN HAAG (ANP) - De komende jaren komt 120 miljoen euro extra beschikbaar voor Nederlandse particuliere hulporganisaties. Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven.

 • Duitse moslims in actie tegen IS

  BERLIJN (ANP) - Moslims in Duitsland hebben vrijdag op een nationale dag van gebed de acties van Islamitische Staat veroordeeld. Zij beloofden jongeren ervan te weerhouden zich bij de extremistische groepering in Irak en Syrië aan te sluiten.