20-7-2012 13:26 | Door ANP .

'Dader aanslag toeristenbus is geen Bulgaar'SOFIA (ANP) - De man die woensdag bij een Bulgaars vliegveld een bus vol Israëlische toeristen opblies, is geen Bulgaar. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Tsvetan Tsvetanov vrijdag.

Bij de bomaanslag kwamen 5 Israëlische toeristen, een Bulgaarse buschauffeur en de dader om het leven. De minister van Binnenlandse Zaken zei eerder naar aanleiding van videobeelden dat de man niet opviel tussen de toeristen. De aanslag vond plaats op de parkeerplaats van het vliegveld van Boergas, een toeristische bestemming aan de Zwarte Zee.

Volgens de Verenigde Staten werkte de zelfmoordterrorist voor de Libanese beweging Hezbollah, die gesteund wordt door Iran. Iran spreekt dat tegen.

het laatste nieuws

 • Dode door noodweer Duitsland

  MÜNSTER (ANP) - Zware onweersbuien en overvloedige neerslag hebben het westen van Duitsland gegeseld. In Münster verdronk een man in zijn ondergelopen kelder, een vrouw raakte levensgevaarlijk gewond toen een boom op haar auto viel. De brandweer in de deelstaat Noordrijn-Westfalen kreeg duizenden telefoontjes te verwerken, aldus de krant Bild op dinsdag .

 • Regen veroorzaakt miljoenenschade

  DEN HAAG (ANP) - De zware regenval die maandag grote delen van Nederland trof, heeft volgens een eerste ruwe schatting van het Verbond van Verzekeraars voor een kleine 10 miljoen euro aan schade opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van de brancheorganisatie dinsdag.

 • Vrouw van vicepremier Kameroen bevrijd

  YAOUNDÉ (ANP) - Veiligheidsdiensten in Kameroen hebben de vrouw van vicepremier Amadou Ali uit handen gered van de terreurgroep Boko Haram. Ook de burgemeester van de plaats Kolofata, waar Boko Haram de aanval zondag pleegde, is bevrijd.

 • Experts ook dinsdag niet naar rampplek

  KIEV (ANP) - De Nederlandse experts gaan ook dinsdag niet naar de rampplek van vlucht MH17 in Oekraïne. Het gebied is te gevaarlijk, omdat er ,,op en langs de route'' te veel gevochten wordt tussen separatisten en het regeringsleger. Dat heeft een woordvoerster van het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, laten weten.

 • Venezolaanse marine in Arubaanse wateren

  WILLEMSTAD (ANP) - Venezolaanse marineschepen zijn dit weekeinde Aruba en Curaçao genaderd om druk te zetten op de autoriteiten na de arrestatie van Hugo Carvajal. De diplomaat wordt verdacht van drugshandel en werd op verzoek van de Verenigde Staten aangehouden. Hij is inmiddels op vrije voeten gesteld. Justitie op Aruba bepaalde dat hij diplomatieke onschendbaarheid geniet.

 • Grote brand in Gerkesklooster

  GERKESKLOOSTER (ANP) - In een loods in Gerkesklooster van Friesland Foods woedt dinsdagmorgen een grote brand. Het gaat om een uitslaande brand met flinke rookontwikkeling, meldt de Veiligheidsregio.

 • Khamenei: bewapen Palestijnen

  TEHERAN (ANP) - De Iraanse geestelijk leider, ayatollah Ali Khamenei, heeft de Irsaëlische aanvallen op de Gazastrook veroordeeld en roept moslims wereldwijd op om de Palestijnen te bewapenen.

 • VS: Rusland heeft nucleaire kruisraket getest

  WASHINGTON (ANP) - Volgens de Amerikaanse regering heeft Rusland een raket getest die nucleaire lading kan vervoeren. Moskou heeft daarmee een belangrijk antiraketverdrag uit 1987 geschonden, aldus Washington. Een hoge Amerikaanse functionaris noemt de schending ,,zeer ernstig''. Hij meldde niet wanneer en waar de raket is getest.

 • Miljoenen subsidie voor 152 onderzoekers

  DEN HAAG (ANP) - In totaal 152 onderzoekers krijgen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een flinke smak geld. Het ministerie van Onderwijs maakte dinsdag bekend welke wetenschappers de zogenoemde Veni-financiering krijgen voor hun onderzoeksplan.

 • Gironummer voor slachtoffers Gaza geopend

  DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 7244 geopend voor slachtoffers van het geweld in de Gazastrook en Israël. Dat meldde de organisatie dinsdag.

 • Laatste Europese vracht voor ruimtestation

  KOUROU (ANP) - Voorlopig voor de laatste keer stuurt Europa een vrachtschip naar het internationale ruimtestation ISS. De Georges Lemaître, zoals het ruimteschip heet, moet in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) worden gelanceerd vanuit Frans-Guyana. Na vijf bevoorradingen komt een einde aan de vluchten, waar ook Nederland bij betrokken was.

 • Appartementen Utrecht ontruimd na brand

  UTRECHT (ANP) - De brandweer heeft maandagavond twaalf appartementen aan de Eelderdiephof in Utrecht ontruimd, nadat er brand was ontstaan in de ondergelegen parkeergarage. Daar was kortsluiting ontstaan in de verdeelkast die de woningen van stroom voorziet. Dat meldde de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

 • 'Huis Hamasleider beschoten door Israël'

  GAZA (ANP) - Bij zware bombardementen in de Gazastrook heeft een Israëlisch vliegtuig dinsdagmorgen het huis van Hamasleider Ismail Haniyeh geraakt. De raket veroorzaakte schade, maar maakte geen slachtoffers. Er was volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Gaza niemand aanwezig. De zoon van Haniyeh bevestigt op zijn Facebookpagina dat het huis leeg was op het moment van de aanval.

 • EU eens over sancties tegen entourage Poetin

  BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie breidt opnieuw de sanctielijst uit wegens de Russische agressie in buurland Oekraïne. De uitbreiding treft onder meer ingewijden van de Russische president Vladimir Poetin. Daarover zijn de ambassadeurs van de 28 EU-landen het maandag eens geworden in Brussel, zo werd van diplomaten vernomen.

 • 'Kremlin stuurt raketwerpers naar Oekraïne'

  WASHINGTON (ANP) - Rusland bereidt de levering van krachtigere raketlanceerinstallaties aan separatisten in Oekraïne voor. Dit zei een veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, Tony Blinken, maandag. Hij zei dat de VS daar bewijs van hebben en meende voorts dat de separatisten nog steeds lanceerinrichtingen van het type SA-11 in handen hebben.