20-7-2012 13:26 | Door ANP .

'Dader aanslag toeristenbus is geen Bulgaar'SOFIA (ANP) - De man die woensdag bij een Bulgaars vliegveld een bus vol Israëlische toeristen opblies, is geen Bulgaar. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Tsvetan Tsvetanov vrijdag.

Bij de bomaanslag kwamen 5 Israëlische toeristen, een Bulgaarse buschauffeur en de dader om het leven. De minister van Binnenlandse Zaken zei eerder naar aanleiding van videobeelden dat de man niet opviel tussen de toeristen. De aanslag vond plaats op de parkeerplaats van het vliegveld van Boergas, een toeristische bestemming aan de Zwarte Zee.

Volgens de Verenigde Staten werkte de zelfmoordterrorist voor de Libanese beweging Hezbollah, die gesteund wordt door Iran. Iran spreekt dat tegen.

het laatste nieuws

 • Grootste paasvuur van dit jaar in Espelo

  ESPELO (ANP) - Het grootste paasvuur van dit jaar staat in het Overijsselse Espelo. Het is 15,43 meter hoog en heeft een omtrek van 108 meter, lieten de bouwers weten. Zondagavond om 21.00 uur wordt het vuur aangestoken.

 • Families woedend na scheepsramp Zuid-Korea

  SEOUL (ANP) - Familieleden van vermiste passagiers van de gezonken Koreaanse veerboot hebben woedend geprotesteerd over het verloop van de reddingsoperatie. De politie voorkwam dat zo'n 100 Koreanen een mars van ruim 400 kilometer begonnen naar de hoofdstad Seoul om daar het presidentieel paleis te bezetten, meldt de BBC.

 • Brand breidt uit: meer hulp naar Veluwebrand

  HOENDERLOO (ANP) - De brand op de Hoge Veluwe breidt uit, meldt de brandweer. Meer en meer eenheden van de brandweer worden opgeroepen, ook onder meer uit Voorthuizen, Barneveld, Putten, Wageningen en Garderen. De brandweer probeert te voorkomen dat de vlammen overslaan naar een bos.

 • Vermiste visser zit mogelijk in België

  HARLINGEN (ANP) - De vermiste visser die zaterdagochtend ongemerkt overboord sloeg op de Waddenzee, zit mogelijk in België. De politie in Friesland kreeg bericht dat de man terecht is controleert nu of dat klopt. Dat zei een woordvoerder zondag.

 • Gevecht om vee in Zuid-Sudan: ruim 100 doden

  JUBA (ANP) - In het noorden van Zuid-Sudan zijn bij gevechten om vee de afgelopen dagen ruim 100 doden gevallen. Dat hebben de autoriteiten in het Afrikaanse land gemeld.

 • Blushelikopter Defensie naar Hoge Veluwe

  DEN HAAG (ANP) - Een blushelikopter van Defensie is onderweg naar de Veluwe om te helpen bij het bestrijden van de brand bij Hoenderloo. Mogelijk volgt op een later moment meer assistentie, zei een woordvoerster van het ministerie zondag.

 • 'Rusland zelf achter schietincident'

  KIEV (ANP) - Oekraïense nationalisten hebben zondag ontkend dat ze iets met een schietpartij te maken hebben in de Oost-Oekraïense stad Slavjansk. Bij dat incident zijn volgens Rusland doden gevallen bij een controlepost die werd bemand door pro-Russische Oekraïners.

 • Franciscus spreekt zegen Urbi et Orbi uit

  VATICAANSTAD (ANP) - Paus Franciscus heeft zondag vanaf het balkon van de Sint-Pietersbasiliek voor vele duizenden mensen de zegen Urbi et Orbi (Voor stad en wereld) uitgesproken. Het was voor Franciscus de tweede keer dat hij dat deed met Pasen.

 • Nationale Park De Hoge Veluwe ontruimd

  RIJSWIJK (ANP) - In verband met de grote brand bij Hoenderloo is besloten het volledige Nationale Park De Hoge Veluwe te ontruimen. Dat heeft een woordvoerster van het park zondagochtend gezegd.

 • Ingang Hoenderloo Veluwepark dicht door brand

  HOENDERLOO (ANP) - De ingang bij Hoenderloo van het Nationale Park De Hoge Veluwe is wegens de heidebrand afgesloten. Volgens een woordvoerster van het park zijn de andere twee ingangen gewoon open. De brand woedt op een klein deel van het hele gebied en heeft al zeker 10 hectare heide vernield. Het hele park beslaat ongeveer 5400 hectare.

 • 'Nederlander verdacht in Duits pedonetwerk'

  PALMA DE MAJORCA (ANP) - De Spaanse politie heeft op Majorca een Duitser gearresteerd die verdacht wordt van het maken van kinderporno. Spaanse media berichtten zaterdag dat de arrestatie leidt naar een netwerk van pedofielen, waar ook een Nederlander deel van uitmaakt.

 • 'Bemanning gezonken veerboot langer vast'

  SEOUL (ANP) - De kapitein van de woensdag gezonken Koreaanse veerboot blijft waarschijnlijk 10 dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat wil de Zuid-Koreaanse openbaar aanklager die onderzoek doet naar de scheepsramp. Die kostte waarschijnlijk aan bijna 300 mensen het leven, voornamelijk schoolkinderen.

 • Drie steekpartijen in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - Bij drie steekpartijen zijn zaterdag in Den Haag meerdere mensen gewond geraakt. Een 16-jarige jongen kwam 's middags zelf een ziekenhuis binnengelopen met meerdere steekwonden. Hij verklaarde dat hij vermoedelijk op de Koningstraat was neergestoken. De identiteit van de verdachte is bekend, maar hij is nog niet opgepakt.

 • Ouders Kris en Lisanne schrijven brief

  RIJSWIJK (ANP) - De ouders van Kris en Lisanne hebben een brief verspreid onder de bevolking van Boquete in Panama, waarin ze oproepen vooral door te zoeken naar hun vermiste dochters. Dat meldt RTL Nieuws zondagochtend.

 • Botsing vrachtschepen op Noordzee

  IJMUIDEN (ANP) - Zo'n 50 kilometer uit kust bij IJmuiden zijn zondag twee vrachtschepen op elkaar gebotst. Niemand raakte gewond. De Kustwacht heeft de situatie met een reddingsboot en vliegtuig geïnspecteerd.